Замразяват ремонтите на пътищата

Заради липсата на средства спират по-голямата част от ремонтите по пътищата в страната.

Обратно в новината

Коментари - Замразяват ремонтите на пътищата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Hе разбирам. Hе е ли всяка държава която си отваря Mол да си строи сама???? A не е и чудно - б-я е страната на комбинациите-вземи от единия и дай на другия.... 3атова има проблеми и то не-малки! Aми взема се от бедния и се дава на богатия!!!

Поредната издънка на правителството. Аргумента "няма пари" е валиден за фирмите, но когато го представят от централно ниво звучи смешно. Парите не са нещо определено като количество, те са вариращи в една икономика. Трябва да продължат строежите без никакво спиране, това е инфраструктура, заетост и предпоставка за бъдещ растеж ! Освен това Европа съфинансира пътищата и по този начин влизат допълнителни пари от чужбина. Може би точно тук е уловката ?! Подозирам, че има сериозни интереси пътищата да се строят със скъпи /и ненужни/ заеми от фирмите на властта. Следва налагане на тол такси и подобни щуротии с цел избиване на инвестицията. Наличието на европейско финансиране на даден обект го прави по-трудна мишена за заграбване, тьй като се намесват други интереси. По принцип смятам допускането на частен контрол върху монополи и инфраструктура за дълбоко неморално явление.

Реших да видя какво пише на сайта на Пътната агенция, та в общи линии става дума за пътища, които се изграждат или едва сега се започва работа по тях, пред вид, че става дума за проекти от 2008 се предполага, че няма да се завършат тази година и само някаква част от всичко ще бъде завършено, но да предположем, че е всичко, при обща цена от 350 мил. лв. национално съфинансиране, това прави около 0.3-0.4 допълнителна тежест върху бюджета, но за тези пари ще се получат поне още толкова по различни програми и когато се плати ДДС върху 700 мил. лв ще се върнат в държавата едни 140 мил.лв. добавете и данъци, осигоровки и т.н. и ще видите, че в крайна сметка товара върху бюджета би бил минимален. Това са елементарни сметки от човек, който не разбира, но мисля че не съм в чак такава грешка, но според други съм, така, че здраве да е, след 2 години ще си имаме "хубави" магистрали или поне една.

Ей,супернаглец!Данъци и винетки съм си платил приоритетно за ремонт на пътища,къде са парите?Защо ги няма парите по еврофондовете,нали са страшно отворени,нали има цял министър за тяхното усвояване?Второкласни и надолу пътища с милиони дупки колкото щете,ама на кого ли му пука за катастрофите и изпочупените коли!

Парите за ремонт на пътища отиват за строеж на МОЛОВЕ !

След като всчики видяха докъде стига компетентността на тези наши управляващи, добутани там с помощ отвъд океана, слдеащата крачка към прозрението повечето да видят че проблемът не е в самите министри а в министър-председателя. Защо ли - защото миснитрите не са чак толкова некомпетентни в своята си област, но някой след тях взема и налага супер некомпетентни решения, с които те са флъжни да се съобразяват. Този някой, който е доста посредтствен, но е убеден че разбира от всчико, който иска да дава вид на спасителя на нацията, а твори глупост след глупост. Кой е той?

Герб та Герб! Нека, хак да ни е на умниците българи!

Брейййй. Колко сте докачливи ?Защо се разлаяхте против Бойко, май ви се иска пак тройната коалиция да е на власт. С тях нещата са прости Братко-Батко и правим пътища /седем-осем години за рехаббилитация на един проход/.

Глупак, ти си един от малкото останали, които не виждат по-далече от собствената си злоба. Жалко че има такива хора в страната йи

Глупчо, сегашното правителство е много по-добро, нали? Свършиха работата за 5 според премиера. Нали сме прост материал, да пляскаме на успехите им.

Ех, колко хубаво беше, когато управляваше тройната коалиция

Ужас. Аз не се надявах да се емонтират свички пътища, но поне се надявах големите ями (дупки) да се запушат. Тези ями ежедневно са капан за колите. Тази пролет съм прекълцал 2 гуми и още вде съм балонирал. И то при скорост 30-40 кв/ч. Прави са хората, които питат къде са отишли парите от винетките. Прави са и за това, че чичо от Видин, не му е много зор за отсечката на магистралата в Бъргаски окръг, която той може да не ползва никога в живита си. Не че е лошо да се строят магистрали, но останалите пътища не трябва да са негодни за движение. И още нещо - долемите дупки предполагат навлизане в насрещното платно за заобикаляне на препятствията по пътя, което би могло да доведе до челен удар. Ако това се случи в някой Старопланински проход (като Петроханския - изпълнен с множество завои и дупки), нищо чудно и човещки животи да се загубят.

ЕС ЗАБРАНИ ДА СЕИЗПЛАЩАТ ПОМОЩИ НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ?!? ВЪПРЕКИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ИМ ИЗПЛАТИ БЛИЗО

ЕС ЗАБРАНИ ДА СЕИЗПЛАЩАТ ПОМОЩИ НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ?!? ВЪПРЕКИ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ИМ ИЗПЛАТИ БЛИЗО

Абе що не идем да им строшим тиквите на тия псевдоминистри дето ни разиграват цяла година. Нищо, ама нищо няма на лице. Само нагло самоизтъкване и комсомолски приказки, а пътната мрежа никога не е била в по-лошо състояние. Защо не спрат да си плащат заплатите като антикризисна мярка в мррб на пр.

Винетката съм си я платил, около половината цена на горивото е държавни вземания, данъка на колата съм си го платил. Защо няма пари за пътищата? Интересно ми е как да задам този въпрос, така, че да ме чуят.

Не може да спират ремонтите на пътищата. Не е позволено

от какъв зор да си плашам за винетка тогава?????

Да му мислят ония от ' батко и братко 3 ', дето свиха 44 млн лв !

Архаре, разбирам твоята любов към дребнотемието и заяждането, но в днешно време въпросите стават доста по-сериозни от това - става въпрос за оцеляване на държавата ни. Ако не можеш да погледнеш по-далеч от носа си, просто не досаждай на хората тук с дребнавите си заяждания

Кражба за милиони ли е дребнотемие? Тази държава от дребни теми се ошушкаа и което е по-лошо: уби желанието у мнозина да се създава нещо!

А ние що не вземем да замразим членския си внос в ЕС, да върнем наемниците от Афганистан, Ирак и Косово и да си оправим собствената къща???

Top Gun, членския внос в ЕС от 4% не е изяден и опоскан от Брюксел, а спасен от лапите на нашите крадци на еврофондове.Той се пази в БАНКА и ще се даде тогава, която ние си намерим, осъдим и покажем крадците пред Европа. Що се отнася до другите средства за Афганистан, Ирак и Косово съм напълно съгласен. Към него ще добавя и Либийския и Иракски дългове, изчезналия в неизвестни посоки външен дълг на България направен през периода 1985 -1989 г., изчезналия валутен резерв от 1-2 милиарда при първото правителство на Луканов, загубите от над 100 милиарда от корупционно и лошо направенат приватизация и голяма част изнесени от самите крадци и съхраняващи се в офшорни зони. За твое сведения вчера ЕС сключи споразумение със САЩ за взаимно предоставяне банкова информация по искане на една или друга страна. Което е голяма победа за ЕС и лично за окрадени от собствения си политически елит страни като България, чийто капитали са навън и повечето в офшорни американски протекторати, които ако накажат крадците си с националните си правораздавания и кажат имената им на ЕС за окрадените от тях пари, Брюксел ще поиска банкова информация от САЩ и парите им могат да се върнат обратно ,на народа ни и на България, за нейното бъдеще. САЩ не може да се противопостави защото зависи от парите на Европа за да живее по-нататък, която го свали от пиедестала на икономически и военен световен хегемон. ideyazabulgaria.org

дедо що не пишеш за неща които знаеш(съмнява ме да има такива но все пак) а не да дрънкаш икономически недосмислици? Информацията за суифта по поискан преди години и беше даден, след това договора при изтичане тази година не се преподписа защото се отхвърли от ЕК. И да преди няколко дни беше одобрен отново! И това е само в полза на американците. Америка не зависи от европа! На всички ни се иска но не би! Европа дори и като цяло ЕС е далеч назад, зад Канада, Китай и Мексико а най-мощната европейска държава Германия е на 5-то място и по експорт и по импорт! Спри моля с идиотщините!

а на мен ми написаха акт онзи ден за това че нямам винетка.е няма да си купя никога.

Нещастници! С цената на колко изтрепани по пътищата хора ще я построите тая магистралка, бе!!! България не е отсечката София-Бургас!

123, Напълно съгласен с твоя коментар. хубаво е също да питаш твоите авери от новата трайна коалиция- СДСи АТАКА какво мислят по въпроса? Или не мислят, а търсят пътища да се изнижат като плъхове напускащи потъналия кораб? ideyazabulgaria.org

Ужас - умря ми надеждата, че й на нас ще ни доставя удоволствие да си караме колите като останалите "европейци".То вече с отвращение сядам сутрин зад волана и се питам що си троша колата - ама тя горката за две години заприлича на 10г. дрънкалка. Е поне можем да се успокоим взаимно, че по-добри шофьори от българите няма- ежедневно сме на офроуд. Никакви винетки - никакви данъци, край, това вече е върха на наглоста. Искам пълен отчет колко пари са постъпили и къде са се изпарили!!!!!! господа управници!!! Може би в някоя дупка на някои огромни джобове!!!!!!!!!

преди 2години махнаха асвалта на патя ц.полски градец и тополовград , сега всяка седмица патувам по чакал, кога ще го направят защо си плащам винетка , кои ще ми поеме разноските по ремонта , никога няма да се оправи балгаря

Време е пискливият некадърник да си върви. Но, май, не е само той. За тютюна имате 120 милиона да дадете, а ние се чудим как да прескачаме дупките. Милионите за тютюн не вдигат дифицита, нали? Нарушихте чувството ни за справедливост и затова си вървете вкупом. За 1 година вече видяхме колко можете. На нито една работа не сте подкарали началото така, че ние, обикновените хора, да видим, че краят и ще е добър. Никъде ви няма - нито в съдебната система, нито в здравеопазването, нито в бизнеса, нито в трудовите права на работниците, нито в селското стопанство, нито в пътищата. Всички управлаващи сте една голяма дупка и чак сега няма да ви се размине. Ще ви изгоним насила пиявици, такива. Довчера стискахме зъби и карахме през дупките, като се надявахме, че до есента ще се позакърпят нещата. Сега вече ще излезем на улицата и ще ви пометем - и вас, и яловите ви реформи. Винетка купих и пътен данък платих. Кажете къде са ми парите? За тютюн ли отидоха?

Oтносно тютюна-не е изключено представителите в EU, така да представят нещата за да "има за едно" а да "няма за друго". Hаистина е изненадващо, "голямата" офанзива в Eвропа срещу буквално отровния тютюн а фактически пак излиза нещо "шишо-мишо"...

200 000 000 ЛЕВА ЗА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ИМА?!?!? НО ЗА ПЪТИЩА НЯМА?!?!?!?

БРАВО,БРАВО, ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ СПРАТ.

И аз замразявам всекакви плащания на данъци такси и тн. Направете го и Вие!!!

Dа, интересно е парите "които ги има" коя дупка ще запълнят? Mоля господин Dянков-поне оправете най-натоварения и скапан район за да не се "скапе" повече. Tогава всичко ще излезне и двойно а и тройно... A сега уволнете и половината хора които "работят" общо казано с пътищата!!! A и да се върнат на хората разни такси. 3а да сте достоверни - н у ж н о е!!!!

Грабителската политика на ГЕРБ ни доведе до тук.Тези ненаяли се ни докараха до пълна разруха.Има ли един сектор в тази територия България нещо да върви.Нещо да е направено за тази 1 година.Освен голи приказки и грабене друго не става.Как до сега нещо конкретно не се направи

То пък едни пътища!

Не е ли чудесно, че ще имаме магистрали едва ли не утре. И то навсякъде, но има една подробност. Трябва да си занесем колата на ръце до тях, защото няма да останат пътища, по които да стигнем до тях.

направо си плачат за оставка и предсрочни избори!няма или един разумен в тая държава да се сети че не с ограничения,повишаване на данъци,акцизи и глоби може да живее тая държава нащта?а не се създадатусловия и да се подпомогне бизнеса да работи-тогава и данъци ще има и осигуровки и принадена стойност...проста икономика,ама никой не се сеща!или е по лесно така дай от голия да смъкнем всички кожи и готово-оправяме бджета!тъпанари!

Понеже пари има, очакваме: - замразяване плащането на пенсиите и замразяваме броя на пенсионерите; - замразяване плащането за здравеопазване - забраняваме боледуването и отменяме правото на болнични; - замразяваме плащането за образование и обявяваме годишни дървени ваканции; - замразяваме плащането на детски и броя на новородените ...

Все по-надолу....

Защо изобщо си купих винетка тая година?!

И аз замразявам плащането на данъци и винетки.И двете коли са се разтропали и някой ще трябва да ги стяга за още по голямото зимно лупане по ямите.Тия от правителството нямат проблеми пари за ремонти на ходова част имат бол.

Пътища?! Там където започва България, свършват пътищата! Положението наистина е трагично :((

акаде отидоха парите които платихме за винетки ?

че те никога не са ги размразявали :))))))))))))

Дянков вместо да дава 120 млн. лева на тютюнопроизводителите, да ги задели за пътища!

А бре хора, а винетките не ги ли продаваха за ремонт на пътищата

Това е антикризисна мярка за да живне бизнеса :). Караш колата по дупките пукаш гуми, кривиш джанти, ремонт на предница и т.н. Отиваш плащаш си за ремонта. Тъй като нищо не произвеждаме, а внасаме. От вноса на части за автомобила има приходи от мита и ддс. Той Дянков го е измислил. Вие кво си мислите :) А парите от тазгодишните винетки на срочен влог за лихви. Между другото, ако сте минавали през Шипка, сте видели как се прави ремонт на пътя още не са го завършили, а нарязаха целият асфалт заради отводнителните шахти. Сега фирмата да се бръкне и да преасфалтира целият път наново за собствена сметка.

Очевидно е, че бизнеса ще свие темповете си в районите с окаяно положение на пътища. При положение, че няма да има грижа за пътища е добре Пътната Агенция да бъде с половината си хора. Няма път - няма пътна агенция. В Министерство на транспорта също трябва да съкратят половината хора.