Висши духовници настояха за предмет ”Религия” в училище

Представители на различни вероизповедания се обединиха за въвеждането на предмета "Религия" в училище. Това стана по време на конференцията "Религията в полза на човека", която се състоя днес в София, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Висши духовници настояха за предмет ”Религия” в училище | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...Не те съдя, братко,наистина само Бог може да ни съди, но искате хей така лековато да им имаме доверие на поповете.Доверието се заслужава, мислиш ли,че висшия клир заслужава такова, като са слувители и на ДС, нещо не върви, разбираш за какво иде реч...

В условията на демокрация ,въвеждането на религията в училище не е ПЕЧЕЛИВШИЯТ ХОД на държавата,а е поредната стъпка към разделянето на християни от мюсулмани.Ако това стане факт обаче,следователно някой нарочно точно това иска.И това ще бъде религиозен сепаратизъм.

Правилно. Да се изхвърлят от учебните програми такива безполезни дисциплини като математика, физика, химия, биология, литература и на тяхно място да се въведат вероучение, парапсихология, окултизъм, алхимия, хомосексуализъм, уличен жаргон, обучение как да крадем, да мамим, да рекетираме, да сме неуловими, поради трудност на материята да се увеличи практиката по поставяне на презерватив. Е, естествено специалистите ще прецизират предложението. Така ще излизат нужните кадри за обществото ни вече подготвени, а не да се обучават в полицията.

Не е нужно да се учи религия...Повечето деца не учат български и математика, както трябва...Като начало да си научим децата на три-четири от десетте божи заповиди: почитай баща си и майка си, не убивай, не прелюбодействай, не кради...Но за болшинството родители това е мисия невъзможна, защото са нравствени безбожници! Така че не са ви виновни поповети и монахините...

Правилно!На оримпиадите по математика,физика и химия ще печелят повече медали и призови места,благодарение на божията помощ.А войната на простотията срещу интелекта се печели от управляващата партия!

добре е децата да са правилно ориентирани в и с т и н а т а! христо с а м каза: " аз съм п ъ т я , и с т и н а т а и ж и в о т а! а и морала им ще бъде друг! не бива да се забравя че всички правни закони глобално-са "съчинени" въз основа на десетте бози заповеди! е тогава какво остава? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пишеш "старобългарска литература" в гуглето и разбираш, че бая Български книги са написани преди създаването на която и да е от русиите, освен може би някое скандинавско росско графство. Демек с около 1000 години по-стари от споменатото. А Истината почти винаги се оказва по-сложна от нашите представи за нея, освен в случаите, в които се окаже по-проста, което пък, парадоксално или не, я прави още по-сложна.

Браво ! Харесва ми коментара Ви. Освободен от догми и канони ! Свободолюбив и волен, като полета на птица !Ще я има България, когато повечето от нас разсъждават по подобен начин - интелигентно и мъдро !

Господа, предмет за изучаване "религия" може да има, ако се въведе, и може да няма, ако не се въведе. Това е въпрос на разпоредителство. Доколкото "религия" е система от и за упования в едно или повече божества - властващи духове в природата и обществото, то не би било разумно държавата да задължава изучаване на този или на подобен предмет, а би било верско насилване. Що се отнася до изявленията на Бойко Борисов, бих напомнил, че независимо от доброволната си принадлежност към и от произхода си от висшия репресивен апарат в държавата ( между другото по негови думи - убил роднини му), има оскъдни възможности да поставя разумно за решаване и да решава разумно образователни, верски и нравстеви въпроси и не бива да му се вярва. За колкото и властващ дух да се счита... Няма наука освен науката и Борисов не е пророк.

Не е бездуховен българинът! Не е атеист! Не е еретик! И това не е от вчера! Припомнете си историята и философията на богомилите! Българинът е умен и твърд в разбиранията си! Не обича да има "набедени" посредници между него и Бог! Ботев най-добре го е казал!!! Целта не е догмата и канона! Целта е Любов, Мъдрост и Истина, която носи Свободата!

Залагам 10:1, че си дъновистка, како!

Много си циничен!!! Ти за какъв се имаш и как изобщо реши, че имаш право да оценяваш духовността на другите? Мен познаваш ли ме, а моите деца, а другите родители , които не желаят "Религия" в училище ,а техните деца? Как реши, че всички сме боклуци, мутри и курви.

Решил е така защото се смята за нещо повече от всички останали, защото вярва на някаква измислица...защото зад него стои "бог"...за това е толкова сигурен и арогантен...

Не заблуждавай хората , като поставяш равенство между Бог и духовенството църквата.Едно е да вярваш в Бог друго в Св.Синод примерно.Да..Бог е свят, но какво му е свято на синода примерно.Максим ли е свят, Неофит ли е свят, Дометиан ли е свят защото примерно те представляват синода. Нещо по-вече дори да им целуваме светите им архипастирски десници. Абе,човече, ти на луди ли ни правиш или си вярвате , какво говорите.Алоо, 21 век, хората не са толкова прости. Исус не отиде да става свещеник, не проповядва от амвона, а отиде при бедните и онеправданите отиде при хората. Точно свещениниците поискаха и най-много пледираха за Неговата гибел. Така, както за Галилей и ред други да не изброявам светли умове на човечеството.Впрочем нека училището си бъде училище , а църквата нали по закон е отделно от държавата ,нека си гледа своята си работа. Никой не и пречи да развива просветителска дейност да има неделни училища , а не да си пъха носа, където не и е работата. И не се надявайте на наивността на бълг народ.

Алооо, ти алооо от 21 век, който си убиваш още неродените деца искаш да погубиш и тези дето ти са се появили на бял свят, след като сте толкоз мъдри защо не научихте децата си на вярата, та да нямат нужда от свещениците? Защото сте безбожници и изгонихте Бог от домовете си, изгонихте Го от училищата, изгонихте Го от държавата си и сега берете и ще берете плодовете на проклятията, вместо да сте благословени като мъдрите народи по света...И на мен не ми харесват тези и онези учители, но си уча уроците от учебниците и другото не ме интересува. Кой какъв е има Кой да съди, ти ало, не си нито Законодателят, нито Съдията!

Конституцията провъзгласява България за светска република!!! Набий си го това в празната глава!! Конституцията също така гарантира СВОБОДАТА на вероизповеданието вкючително и ЛИПСАТА НА ТАКОВА!!!

И сега който желае има избираема дисциплина. Възпитанието е нещо много по-сложно от обучение по религия. Българските духовници искат да влязат по административен начин в училището, което не е похвално.По-добре е да помислят как да накарат хората да влизат повече в храмовете - да намерят форми, а не да получават наготово от държавата.

Путин използва църквата за да си докара фенове, които да го избират него и протежето му... Което за пореден път показва каква е целта на религията/църквата, а именно подчиняване на масите... Руснаците не са пример за нищо, от тия алкохолици до сега никой нищо добро не е видял...няма и да види...

животни са които се изказват толкова категорично против религята, не се сещат че без нея сега щяхме да се казваме хасан ,мехмед и т.н. ма кво да иска човек от сган която пише глупости в нета като това им е единственото място за изява и реализаця на простотята...ялки сте и компелсирани, са сте леко напрегнати а ше будете смазани тотално *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не бъркай понятието религия с църквата и нейните представители!!!!!

Shakespeare, "Възлюби ближния си като себе си! Друга заповед по-велика няма." "Животните" не са избивали народи, за да наложат "животинските" си разбирания на друг. "Животните" не заплашват никого със смазване, за разлика от "обичащите ближния". "Животните" вече имат 10-15 наум от повтарящата се история. Бъдещото земно царство е на ЖИВОТните и живота. Предлагам низшите духом да се ограничат с небесното такова и да не пречат на Животните да си гледаме живота.

Понеже няма научен комунизъм, а тъпанарите трябва в нещо да вярват и някой да им го преподава. Няма нищо по-гнусно от религиозен идиот...

За коя религия става дума? Има около двеста различни религии! По добре е да говорим за "История на религиите", защото те са част от историята на човечеството!

За всички вас тук, които сте писали с такава омраза ще кажа: Прости им Господи, защото не знаят какво говорят! Но не знаят, защото не четат, не четат, защото не вярват, а не вярват, защото НЕ ИСКАТ! Не Те познават, Господи, защото това поколение е много нещастно, живее потънало в най-дълбоката тъмнина и грях. България стана центъра на злото. България е потънала в невежество и проклятие. Ако спешно не се въведе християнско вероучение в училището, ако спешно родителите и бабите и дядовците не се запознаят с Божия стандарт и воля, ако не се ПОКАЯТ, НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ДОБРО ЗА НАРОДА И ЗА ПРОПАДАЩАТА НИ ДЪРЖАВА! Опомни се заблудил се и освирепял български народе днес, защото утре е вече късно. Писано е:"Матей 19:14 А Исус каза: Оставете дечицата и не ги възпирайте да дойдат при Мене, защото на такива е небесното царство."

Ти попска отрепка, да си чел някога моята молитва на Ботев!!!Не става въпрос за религията, всеки може да си я има и изповядва своята както си иска! Става въпрос за мръсната мазна предателска фарисейска попщина наречена църква, която пак посяга вонящите си ръце да се сее заблуда в главите на хората и да забогатява за сметка на духовното им невежество! Смърт на институцията църква!!

Я, не богохулствай ти възмутений маймунски другарю, че ще го ядеш и пиеш, ами се покай, за неродените си деца дето си убил, колко ли са, а сега искаш да погубиш и тези дето ти е дал Господ. Дали си възмутен или не няма абсолютно никакво значение, ВЕРОУЧЕНИЕ ЩЕ ИМА! Защото хиляди и милиони хора се молят за това. И България ще я има и ще бъде спасена! Ти само гледай!

Хората ВЕЧЕ са били карани да познават въображаемия ти приятел...и всички знаем какво е ставало в тия години!!! Наричат се тъмните векове, когато са горяли хора на кладите защото са се опълчили на малоумната догма!!! НИКАКВА РЕЛИГИЯ В УЧИЛИЩАТА!!! България е СВЕТСКА държава!!! Набий си го това в простата глава, измет нещастна!! Ако не ти харесва отивай в ИРАН!!

Писано е също: Закон за защита на детето: "Чл. 11. (1) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в дейности, неблагоприятни за неговото физическо, психическо, нравствено и образователно развитие. (2) Всяко дете има право на закрила срещу нарушаващите неговото достойнство методи на възпитание, физическо, психическо или друго насилие и форми на въздействие, противоречащи на неговите интереси. (4) Всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности." Как се отразява на образователното развитие на децата отричането на дарвинизма? Психическо насилие ли е възпитанието в страх посредством страх? Трябва ли да се коментира ал. (4)? Писано е: "Църквата се оплаква от преследване, когато не й позволяват да преследва." (Луис де Зулуета) Писано е: "Когато пристигнали мисионерите, африканците имали земя, а мисионерите - библия. Мисионерите научили африканците да се молят със затворени очи. Когато африканците ги отворили, мисионерите имали земя, а африканците - библия." (Джомо Кениата, Кения) Писано е: "Не си прави кумир и изображение на нищо, що е горе на небето, долу на земята или във водата под земята; не им се кланяй и не им служи, защото аз съм бог ревнив и за греха на бащите наказвам децата до 3то и 4то коляно!" В църквата на тоя ревнивец ли ще вкарвате децата? А с какво е пълна тази, сама себе си наричаща се ПРАВО-СЛАВНА, църква, ако не с омразните на ревнивия й бог изображения? Кой ще опрости Вас, поповете, децата и техните деца до 3то и 4то коляно, от греха, в който ги вкарвате? Какво вероучение ще учат децата на родители от други религии? А на атеистите (защото атеизмът е вяра)? А на агностиците? Няма как да се въведе вероучение и да се спази конституционното изискване за религиозна равнопоставеност. Няма как поп да влезе в училище и да се спази отделеността на църквата от Държавата. А те са отделени, защото Мъдрите преди време са осъзнали, че подадеш ли на църквата пръст, тя ще ти отхапе ръката от кръста. Та... не щем опрощения от никой бог, щото прегрешения спрямо него нямаме! Не вярваме ИМЕННО защото четем без предубеждения, следвайки собствения си морал. Ще възпрем децата от поредната мозъчна промивка на поредните мозъчни донори, защото тяхно е утрешното царство, а то ще бъде каквото ние им го оставим и каквото тези деца сами си го направят. А какво прави религията знаем от хилядите години мрак, догма, ограничения, репресии, геноцид... Хиляди години опропастен шанс, хиляди години унищожена човешка вяра, хиляди години хомот. Е... Разумният човек търпя хиляди години и му писна. От сега нататък религията ще е привилегия на ограничения, на тъпака, на заблудения, на слепия, на ослепения... всъщност... както винаги си е било. Няма да ослепите децата!

Прости господи на синовете си,облечени в раса,че превърнаха църквата и вярата на хората/ако още има вярващи/в бизнес!Църквите напоследък са си търговски обекти отвсякъде,като почнем от скъпоплатените паркинги пред манастирите,продажбата в църк.магазини на нескопосани имитации на икони и се стигне до платената бутилирана"светена"вода/само попа си знае как я е освещавал/! За човек,здраво стъпил на земята,като мен,атеист,палещ свещ заради принципа и разглеждащ един храм само като историческа ценност,горното излияние ми идва в повече!Подобни брътвежи нито ще помогнат децата ни да станат по-образовани,нито ще ни измъкнат от дупката в която са ни завряли управляващите и ние самите!

Аман от бизнес с вярата на хората :) След полицията.. Църквите (независимо коя) е най-голямата мафия! Затова.... Welcome to the Church of the Flying Spaghetti Monster. :)

Айде пак. Мине-не мине време и църквата току се загрижи за нравственото възпитание на подрастващите. В училище се учи Етика, в т.ч. и религиозна етика. Като ги е грижа, да ходатайстват часовете да се увеличат, щото сега са само 27 часа в 10 клас. Самото нравствено възпитание може и следва да се осъществява чрез всички учебни предмети. Проблемът ни е подготовката на учители, не - нов предмет.

На подрастващото поколение не му трябва Религия, а ЕТИКА!

Вярата свършва там където започва религията.

Я У ЛЕВО ТЕЗИ ЧЕРНОКАПЦИ! ОТ КЪДЕ НА КЪДЕ ЩЕ ЗАДЪЛЖАВАТ ДЕЦАТА МИ ДА СЛУШАТ ТЕХНИТЕ УМОЗАКЛЮЧЕНИЯ ЗА ПОЯВАТА НА ЖИВОТА, ДА ИМ НАБИВАТ В ГЛАВИТЕ ПРОСТОТИИ ОТ РОДА НА ВЪЗМЕЗДИЕ, АД И Т.Н. ТЕЗИ ДУХОВНИЦИ ТРЯБВА ДА СА В КРАК С НАУКАТА И ЖИВОТА, А НЕ ДА МИ ПРОПОВЯДВАТ ВЕЧЕ ОСТАРЕЛИ ДОГМИ. ДА ГО ДУХАТ...........

Българската конституция ни гарантира правото ДА СИ ИЗБИРАМЕ САМИ ВЕРОИЗПОВЕДАНИЕТО. Няма ли да се съобразявате с нея господа духовници?

ИСТОРИЯ на религиите - да, но религия в никакъв случай.

Образованието в България е СВЕТСКО. Всякакви опити да се въвежда религия в училищата са глупави и опасни. Тезата, че религията трябва да се насърчава защото била ПОЛЕЗНА, е смехотворно. Например, вярата в Дядо Коледа също е безспорно полезна за децата и родителите - това означава ли че трябва да стане задължителна и да се "преподава" в училище? Това че нещо се смята за полезно от някой/същият вярва в него, не го прави вярно и полезно в действителност. С лекота могат да се цитират БЕЗБРОЙ примери когато религията е вредна и опасна, не искам да ви губя времето. Още по-голямо губене на време е да се доказва че задължителното изучаване на религия ни прави по вълшебен начин по-морални. Например, целият персонал на концентрационните лагери и газовите камери е изучавал задължително религия - някаква полза? Ами свещениците-педофили? Ами горенето на хора на клада защото били вещици, или защото твърдели че земята се върти около слънцето? Тези, които навремето отрязаха главите на двамата български шофьори в Ирак, и след това излъчваха записа по цял свят, и те се смятат за много морални.

Религиите вън от училищата! Вкъщи, който каквото иска да си изповядва! За вдигане морала да затегнат редиците в телевизии и печат!

Предсказано е: В София- "градът на мъдростта" ще се сключи първият договор за мир между различните религии и вероизповедания! Друг е въпросът дали трябва да се започне от училище и как ще се осъществи големия замисъл при толкова много противници на Мира в света?!

Аз съм против въвеждането на такъв предмет. На какво ще учат децата? християнство, мюсюлманство, будизъм бла бла шизофрения и половина ...

Това е вече абсурд! Който иска да учи религия да ходи в Семинарията.Не е необходимо всички деца да учат религия.Нима ще преподават само християнство?НЕ!!!Ще учат децата ни и на ислям!Я,стига, в учебника за Втори клас имаше традиционни еврейски песни и децата бяха задължени да ги научат!Пълен абсурд,ама пълен!Личното ми мнение е духовниците да го ду*ат!

Никаква религия в училище!Аман от малоумни дараци.

Църквата първо следва да оправи себе си, да придобие оня авторитет, който е имала преди 9.9.1944 г. и тогава изобщо да има някакви претенции.Защо не се отворят досиетата на висшия клир за да се види, каква гнилоч е там и кому ние поверяваме душите си посредством изповедта си спрямо тези люде.Те не "пасят' и водят стадото, като истински пастири , а само го доят и стрижат.Не ви ли е направило впечатление,че всичко е подчинено на парата -ние пускаме своята лепта в църковната касичка с мисълта, че с това подпомагаме благолепието на храма, а парите изтичат изтичат , като в пясък в дълбоките ръкави на дядо поп. На колко места се заприходяват паричките с комисия, както би следвало, ама само на книга.Къде е ролята на църковното настоятелство и зачита ли се то изобщо от висшия клир на много места с малки изключения. Във време на криза, когато хората едва свързват двата края защо дядо поповците нарочно не предлагат на своите пасоми свещички от 10 стотинки а направо започват от 20 стотинки, има ли лакомията им край.Подлежи ли изобщо продажбата на свещи на някакъв контрол или църквата е еднолично дружество и всеки си продава и присвоява печалбата, както намери за добре.Има още места и епархии,като Видинската , Великотърновската,Врачанската примерно, където на поповете не се раздават заплати , а техните архиерей се ширят да не кажа , като какви.Знае ли обществеността за големите проблеми и търкания и различия между черното и бялото духовенство.Монасите, чието място е в манастирите са плъзнали по селата, градовете по най-апетитните места за грабеж изтиквайки свещениците на заден план.На тези ли люде ще се поверят дечицата ни , те ли ще ги учат на вяра в Бога и християнски добродетели. Съмнявам се, лично моето не бих им го поверил, нека първо помогнат на себе си. Спасението на всеки един от нас е лично дело, а контакта с Бог е нещо твърде лично, интимно и никой няма право да се намеси там.

НИКАКВА РЕЛИГИЯ В УЧИЛИЩЕ!!!! САМО ако родителите на дадено дете искат НЕКА то да я ИЗУЧАВА!!! НО ЗА МОЕТО НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!

Аман от малоумни попове

Като искат да подобрят морала на децата, защо не лобират за въвеждане на предмет "Морал, етика и самосъзнание"? Религията те държи в подчинение, а не изгражда еднозначно морални устои. Може да си нерелигиозен/атеист и пак да си високо марален и възпитан човек. Поповете вменяват, че без религия няма морал, а това е абсурдно!

До "Един неук": Алберт Айнщайн: "Ако сте прочели, че съм религиозен човек, това, разбира се, е лъжа, която постоянно се тиражира. Аз не вярвам в бог като живо същество и винаги ясно съм го заявявал. Ако нещо в мен може да се нарече религиозно, това е безкрайното ми възхищение от структурата на света, такава, каквато я разкрива науката. Убеден съм, че като цяло, някои политически и социални дейности на католическите организации са вредни и дори опасни за обществото. Ще спомена само борбата срещу противозачатъчните във време, когато пренаселеността в някои страни се превръща в сериозна заплаха за здравето на хората и пречка пред всеки опит за установяване на мир на планетата" (Алберт Айнщайн) Сам го е казал човекът. Категорично се е изразил. Използването на името му за религиозна пропаганда е омърсяване на паметта му. Но... мръсотията никога не е отблъсквала религията. Иначе връзката между наука и духовност е проста - науката е част от духовността, както и литературата, и други неща. Църква, религия, религиозна вяра и всякакви пършиви божества, обаче, нямат абсолютно нищо общо с морал и духовност. Идеята за връзката между тях е резултат или от крайна глупост и безмислие, или от абсолютната липса на морал и духовност, често и двете. Идеята на поповете е ясна - да се зарибят децата, да пораснат тъпи, необразовани и манипулируеми, подвластни на брътвежите на всеки брадат мошеник. Целите на поповете са две - власт и пари. Други няма. Днес религиозните "храмове" са обикновени тържища на вяра. В тях търговци на вяра търгуват заблудените души, въпреки, че някой някога ги изхвърли от храма. Добрата новина е, че това няма да се промени никога, освен ако не се върнем в каменната епоха, така че е лесно да разпознаем мошеника - всеки, който разпространява религиозна пропаганда, агитира за вероучение (вместо за светско обучение по Религии или История на религиите), и най-вече - всеки, който оправдава опитите на религията да монополизира духовността.

Чудесно казано! Само да припомня, че големите световни умове отдавна са казали, че християнството е върнало историята на Европа назад с минимум хиляда години. Ефектът от другите религии е подобен. Справка - днешния ислям.

Винаги съм знаел че има много по-умни от мен и казаното тук напълно изразява мнението ми в словоред , който трудно бих постигнал.

Браво, страхотен коментар!!! Аз обаче не мисля, че на БПЦ изобщо и пука за нашите деца. Не мисля, че се опитват да ги зарибят и манипулират (защото за това се изискват усилия), по-скоро става дума за усвояване на парични средства. Да не забравяме, че преди десетина дни излезе информация за съвместна работа между соц. министерство и БПЦ за разкриване на домове за сираци и възрастни хора към манастирите. Явно има някакви средства и сега целта да се облече в законова форма тяхното усвояване, независимо от полезноста за обществото.

Никаква религия в училищата! Религиозното образование - в неделни училища, детски лагери в манастирите, екскурзии, спортни центрове и т.н. Така ползата ще е за всички, ама ги мързи и не им се дават средства.

Не само религията не трябва да се изучава задължително,а и е нужно да се махне задължителното училище.Процеса на образоване трябва да е свободен личен избор.В този ред на мисли трябва да се ликвидират и всякакви държавни училища,а в частните да се преподава,това,което се търси на пазара.Ако се търси религия,да се преподава религия.Обаче без задължителни предмети

На образованието в Българя липсва познанието за Отечеството и любовта към него!Обучението за Религията не е за 21 век, както обучението и за секса! Стига с вашите глупости! Стига! Стига! Стига!

Попове,ходжи,равини,пастори и тям подобни ,нямат място в държавните училища ! Който иска да бълникат мозъка на децата му с разни идиотщини и глупости да ги даде в частно училище.

Да се въведе религия в училищата в България е пълно безумие. Религията винаги разеденява. В България има две религии, едната от които се счита според писанията си за по-висша от другата, пишейки в Корана "не прави приятел от християните" (сура 5/51), "да се обезглвят и да им се отржат пръстите на неверните" (Коран 8:12, 4:34). В по-късните си модификации корана е още по-реакционен. Да въведем ли това като предмет за обучение на децата в училищата? Ще имаме най-сплотената нация.

Иска им са на поповете и ходжите защото ще им носи допълнително облаги.Трябва да е по желание вероучението

Нещо май им намалеха приходите от Витошка и сега се чудят откъде да избият некой лев.

Мине се не мине някой месец и килимявките пак започнат да жалят за нова държавна копаня в училищата. Абре ей живеем в 21век не в 18ти. Оставете хората на мира - който иска да ходи да бие чело в икони - прав му път, никой не го спира. Но който не иска що трябва на сила да го "учите" на вашите "истини". Може да ме оплюете с общи празни приказки, но аз вярвам в науката - математика, химия, биология, а не в чудеса и клетви. Момагат ми лекари , а не молитви.

вЪВЕДАТ ЛИ ТАЗИ БЕЗУМИЦА МАСОВОТО ИСЛЯМИЗИРАНЕ, КОЕТО ТЕЧЕ В МЕМЕНТА, ЩЕ ИМ СЕ СТОРИ КАТО ХОД НА ПРЕБИТ ОХЛЮВ!!

това е целта, скрита зад омайните приказки.

Категорично сьм против задьлжителното изучаване на религия в училищата. Както знаем от историята, в средновековието насилствено са прокарали религията чрез ИНКВИЗИЦИЯТА. Хората са измьчвани до смьрт за да бьдат накарани да вярват в нещо, което не сьществува. Цьрквите са отворени от сутрин до вечер, така че всеки който желае може да ги посети, но насила да обработват детски мозаци, това не трябва да се случва.

В средновековието инквизиция е имало на запад,ние сме павославни,тука гонения на други религий никога не е имало.Света не започва от запада а от изтока и ще свърши не от изтока а от запада...

Не си чел достатъчно история - Гонения, мъчения и екзекуции на "еретици" има колкото щеш в средновековното православно християнство. Справки - богомилство, староверците, катарите и т.н. Просто няма "инквизиция" като ИНСТИТУЦИЯ, т.е. специализиран религиозен съд, със собствен, отделен от светската власт репресивен апарат. Горе-долу така стои положението и при другите религии, до ден днешен шиити и сунити се колят на поразия. и т.н.

Долу ръцете от децата, измет нещастна... Ако не ви харесва се застреляйте, и отивайте при твореца си. Тия боклуци искат да ни върнат в бронзовата епоха...

Я, долу ръцете от децата ни, мазни перверзници такива!!!!!!! Кой от вас ще преподава - може би тези, които пребиха /на Бачковския манастир мисля/ своя събрат - поп, или тези, които не могат да си разделят синодите, или тези, които отиват на "служба" и пеейки те гледат в ръцете какво ще им дадеш...... А за вярата ни не се притеснявайте -всеки в душата си има някаква вяра!!! Бог намира начин да достигне до всеки, който го допусне до себе си и без вас, а може би въпреки вас!

Напълно съгласен. А утре сигурно и индулгенции ще искат да ни продават.

Вече ги продават, виж дарителите на църквите в София и на кого правят водосвети, виж кои стават архонти.

Ей, индивид, ти наистина си си пълно -10 ! Затова ще ти грабят къщата, ще ти крадат колата, ще ти изнасилват щерката или сестрата, ще те пребият само за един крив поглед. И да запомниш - думата "Господ" се пише с главна буква, защото друг по-висш няма, той е единния творец на всичко. Това не са ти твоите Маркс, Енгелс, Ленин, Димитров, Живков и Станишев; тях си ги пиши с малки, ама мно-о-ого малки буквички, като искаш, ха-ха-ха.

Не си прав. Откъде накъде трябва насилствено всички малки деца да бъдат обучавани в натрапена религия? Аз нямам нищо против да си християнин и да вярваш в Господ или мюсюлманите да вярват в Аллах, всеки както прецени за себе си, но не карай всички хора да са като теб. Хората са различни, имат различни вярвания. -10 е прав, че училището е по-светско място и там не е мястото, където трябва да бъде натрапена каквато и да е религия.

Седерастията е сериозно заболяване. Кой не е вярващ, е червен, нали? Сладур!