Рекордно ниско ниво на контрабандни цигари - 4.4%

Най-голям е делът на незаконната търговия в пограничните и изостаналите региони

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако беше казал 50% щяхме да повярваме на този безскрупулен лъжец.

Предишния път, когато отчетоха подобна статистика, преди година беше, беше последван от разкриването на 4 големи нелегални фабрики за цигари. Работели под покрива едва ли не на кметство и предимно за износ в Западна Европа. Което и обяснява защо бяха разбити - след сигнал и заповед от Запад.

Хахахаха, както е тръгнало през настоящето тримесечие контрабандата ще бъде отрицателна, само да внимават каква цифра ще сложат зад минуса, та все пак да хване декиш.

Кой ще хърля кутииките по боклука,като може огън и плам да дадат в печките ,ве.-е-е......И от екология не вдявате!

Требе да си голем каиш,че да не ти светне далаверата- докато се дигат цените на папиросите, ще се дига и контрабандата. А, тя скъпи титани на мисълта е елементарна. Папиросите не се внасят отвън, а се правят у нас.Слънце зайде, майно ле.....

Kalin

Това е само за наивници.Вито е намаляла нито е спряла нито намляла.Просто тия с контрабансата се отчитат на правилните хора и сега всичко е наред.

След като ортака на Мутрата Пеевски източи и фалира Булгартабак - няма смисъл от контрабанда.

Е, и?! Затова пушачите лапат лайна за над 5 лв!!!

дори с официалните данни, на 100 кутии 5 са фалшиви. това са милиарди левове на година. истинските, недокучентирани цифри са 10-15%. не знам какво ѝ е "ниското" на контрабандата, бате бойко.

ако работеха заводите за цигари в България ....

и кво, ако работеха? дебелият щеше ли да остави цените ниски?

Тази статистика, много трудно се доказва, дали е вярна! Може и да е вярна, но тогава правителството, трябва пряко е участвало в котрбандата!

Правителството няма нищо общо с това какво отива на боклука. А рано или късно опаковките отиват точно там. Ровиш, броиш... ето статистика. Не само за контрабандата, ами и за пазарния дял на всеки конкурент. Всеки може да я поръча и изпълни, стига да разполага със средства за финансирането. А опаковките по улицата и поляните се броят далеч по-лесно.

Благодарение на ГЕРБ и Бащицата държавата просперира! Само наши хора вече ще внасят цигари. Евтин бензин, хубави пътища, високи пенсии, независими телевизии, висока средна и минимална раб.заплата! Качествена вносна храна, а не вредна такава от селките райони на БГ. 50% от завършващите учиулище отиват да учат и работят в чужбина, защото имат пари за това! И много, много други благинки лично осигурени ни от: Суджука, Цецко Кенеди, Домус Ага-НОВА ТВ, Ахмед Доган, Прасчо, Курнелия и разбира се "Патриотите"!

Не е нормално в държавата приходите да са само от контрабанда , такси, акцизи на алкохол и цигари,глоби,виенетки и подобни .. Стъкмистика по брои на изхвърлени кутии...това е шегичка,как може да се смята за обективно ?

Във Варна не е така - има си бандерол, напечатан все едно е оригинален и цигарите си вървят без проблем. Няма спор че това са свързани с властта хора, понеже този бизнес е на много години. Бандерола на цигарите и на алкохола няма 10001 маркера за автентичност както и сериен номер, които потребителя да проверява. Дискотеките на определени хора, пак са с готови бутилки с тапа за наливане, без да бъдат отваряни пред клиента т.е. ясно че има сипано вътре. Журналистите на дира просто съобщават нещо, без да е достоверно.

Намаляла контрабандата на цигари?Стига бре!Явно Мутрата и Сие са турили ръка и на тая дейност!Сега могат да отчетат и 2 % ръст!Даа , мафията прогресиращо забогатява!

БСП винаги ще кажат, че има корупция за много милиарди, правейки внушения, че ако ги пуснем във властта, ще приберат тези пари и ще ги дадат на хората. Истинате е, че като ги пуснем във властта корупцията става двойно повече.

Само ще контрирам с въпроса - колко е процента нелегален тютюн в други държави по света? С нашето правораздаване, сигурност, МВР, служби и т.н. ако сме на 4.4 процента значи аз наистина съм дебил. Не вярвам. На нищо написано и изговорено по никоя медия не вярвам. Проверявам няколко мнения, по няколко медии и даже тогава пак не вярвам. Всичко у нас е проформа - да минем за нормални, че да не ни бутат краденето и келепира свещени. Предполагам, че всеки нелегален търговец три пъти поне повтаря при продажбата - не изхвърляйте кутиите в казана. В София даже достатъчно печки горят на дърва за да се изкриви статистиката от изгорените нелегални опаковки. Броенето по казаните на кутии цигари вместо на брой хора, които ще претарашат казана е голяма наглост. Понакога един след друг минават хора - клошари, роми и тарашат. Ами аз ако съм търговец на нелегални цигари бих им давал някой лев да ми прибират нелегалните кутии от казаните примерно.

Да не казват, че Бойко не е вече в този бизнес, като едно време? ;) Имал такъв бизнес с Румен Николов (Пашата). Намерено: Пашата и Бойко Борисов били съдружници в две фирми: „Интербулпред” АД и „Тео Интернънъл” АД. Второто дружество в средата на 90- те се забърква в доста шумен скандал. През 95- а година, когато Бойко Борисов все още е шеф, е разкрита фабрика на „Тео Интернешънъл” АД за производство на цигари менте. Случаят се потулва още тогава, а Борисов и Пашата тихомълком се оттеглят от постовете си като ги предават на свои протежета. Може да си търсите за още.

Щом "нашите" хора броят кутиите, контрабандата може да стане и отрицателна - хахахах

Това е просто поредната ПР демонстрация от страна на управлението.

Отпада конкуренцията на Делянчо.

Бравооооо!

Изследването се базира на изхвърлените кутии от цигари?!?!!?!!" Днес по-голяма ТЪПОТИЯ не бях виждал! Сигурни ли сте, че преброихте всички изхвърлени кутии от цигари из цяла България???????? Че тука тъкмо един изхвърли една.....Май е от фалшиво "Боро"..........Ебаси смеха!!!!!! Кой олигофрен въобще може да повярва на такава простотия, че даже наречена изследване!!!!!! Това е изследване тип "Звездите ми го говорят".......

"Изследването се базира на изхвърлените кутии от цигари?!?!!?!!" Днес по-голяма ТЕПОТИЯ

Ами нали трябва да дават манцизи на електората си дето рови по кофите за боклук:(((((защото иначе високоплатените по границата и финансовото ''разузнаване'' си имат друга работа като да се грижат за джоба си та и висшестоящите да захранват..

Балона се на дува надувайте герберастчета балона си с поредните глупости, защото да знаете народа ви само за цигари денонощно мисли.... Тези изостанали региони не са ли ваше дело????та и сега ги използвате да си пробутвате контрабандата ама пак видите ли хората виновни...

Не може да бъде! Нали Боко се биеше в гърдите преди 2-3 години, че спрял контрабандата и напълнил бюджета?!?

Да дойдат червените...бандерол нема видите

Е, няма контрабанда, защото си ги свиват тука :)

Е как няма да падне като ни управлява най големия трафикант....той си легализира всичко

по времето на бсп контрабандата се ширеше на всякъде и вместо да има финансови постъпления в хазната всичко потъваше в джобовете на червените олигарси.

Сега е същото, но ти пускат поредната фейк нюз и ти се радваш. Контрабандни цигари има навсякъде. И децата го знаят.

Посмали малко, манго!

Какъв фейк ? От къде е рекордния бюджет и увеличението на заплати на учители и тнт ако не от увеличениете приходи от борбата с контрабандата ?

Увеличението на държавните хрантутници е от НАШИТЕ пари дето с непрестанно увеличение на цените ДДС нараства дето плащаме и пълним бездънната яма на властващите да си купуват ''избиратели''... Запознайте се от къде се пълни бюджета ако рабирате за какво става дума...