Рекорд по поставени ваксини за ден в България

21 306 души са имунизирани в четвъртък, следващия месец целим да ваксинираме по 50 хил. души на ден, написа Костадин Ангелов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вервайте ми!

1. Българин с българин не може да се разбере. Те все гръмогласят. 2. Българите са много мили с чуждите и бързо ги приемат за свои. Бедата обаче е там, че те много лошо се отнасят към своите си. 3. За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата. 4. Най-великият гений на българите е завистта. 5. Българите са много неопитни и самонадеяни; със своите детински неразбранщини бъркат развитието и бъдащността на Отечеството си. Всеки иска да стане министър. Във време, гдето всички трябва да се заловят за усърдна работа, за да уредят и възвисят Отечеството си, занимават се с дребни лични препирни. Свидетелство за това са тукашните вестници, които в Европа са съвършенно без пример по своят си див език и стил. Няма възторг, няма самоотвержен патриотизъм, няма горещата любов за истината и за доброто, няма съгласие (рядко можеш да намериш тука няколко души приятели: единът мрази другия и няма по между им съгласие). 6. България е с население 2 милиона души, което е разделено на три групи: бивши министри, настоящи министри и бъдещи министри. 7. Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.

Хахахаха! Рекорд! Като по комунистическо - плана е преизпълнен, другари. Успех за маскираните.

Бе защо никой не казва днес колко са се разболели, колко са умрели от коронавирус?

И в български сайт. Тревожни данни от Великобритания ...Най-малко 168 случая на кръвни съсиреци при пациенти, на които е била поставена ваксината "АстраЗенека" срещу коронавируса, са установени във Великобритания. Това предаде РФИ. Медията се позовава на данни от Регулаторна агенция по лекарства и здравните продукти на Острова. Съсиреци са установени при 93 жени и 75 мъже... https://news.bg/disasters/trevozhni-danni-ot-velikobritaniya.html Троловете да не пресмятат на колко милиона са тези 168 случаи, а към тях да прибавят и броя на другите странични ефекти, впрочем не по-малък и при останалите "ваксини".

Идиотите се броят наесен!

всички хора в Англияц си я посавъха. шантави гоева

Четвъртък, 22 април 2021, 17:57 PA Media Британски новини,публикация Броят на случаите на редки кръвни съсиреци сред милионите хора във Великобритания, които са получили ваксината Oxford / AstraZeneca, се е увеличил до 168. Британският регулаторен орган по лекарствата заяви, че общият процент на смъртните случаи е 19%, като 32 смъртни случая са до 14 април. Тази цифра се е увеличила от 22 смъртни случая до 5 април. MHRA заяви в последното си седмично обобщение на докладването на Yellow Card, че до 14 април е получило съобщения за 168 случая на големи тромбоемболични случаи (кръвни съсиреци) със съпътстваща тромбоцитопения (нисък брой тромбоцити) при хора, на коитое поставена АstraZeneca От 168 случая в най-новото резюме, мозъчна венозна синусова тромбоза (CVST или кръвни съсиреци в мозъка) е докладвана в 77 случая, а 91 случая са имали други големи тромбоемболични събития с едновременна тромбоцитопения. От случаите на CVST средната възраст е 47, докато за останалите големи тромбоемболични случаи средната възраст е 55. Като цяло редки кръвни съсиреци се наблюдават при 93 жени и 75 мъже на възраст между 18 и 93 години.

Мда, да ги сравним срещу 127 345 починали в ЮК от вируса

това са офицални данни,а винаги има повече случаи,които дори не са обявени.Кой ще ти гарантира,че няма да си един от тях... Сьздадоха вирус убиец и ваксина отрова,а ти ги защитавай.На г глупаци като тебе разчитат рептилите илюминати и жалките им слуги.

Вероятността да се получат кръвни съсиреци при употреба на птотивозачатъчни е 1:1000. Вероятността за кръвни съсиреци от ковид е 1:186. Вероятността за кръвни съсиреци от ваксината са 1:1000000. И ти говориш за опасносттта от ваксината. Жалка работа на български задник. В Англия заразяването спадна със 74% след ваксинацията с първа “игла” и 90% след втора. Така че бъртвежите ти с тъпи.

Няма вероятност за тромбози при противозачатъчните!

Сега е спаднал защото е затворена границата. Гледай какво ще стане като я отворят

Лъжи...дърти лъжи..

Забележете кой ще бори статуквото. Лъжкинята Маяма-знаем всички простотии свършила до момента с изключение на периода и като омбудсман (и кой я предложи там-Боце от съжаление и намери точното място). Гнусния и алчен Бабикян(неофициално притежаващ жълти сайтове,които бълват само лъжи и който сам се предлагал на Боце ,но не му е вързало. Силно мразещия псевдо юрист Хаджигенов,чиято омраза по скоро ще му навлече здравословни проблеми,отколкото да направи нещо добро за българския народ. Забележете следващия герой-Дончева.Каквото и да каже човек ще е малко.Знаем какви ги е вършила,а и видяхме миналия ден как води заседание на парламента-без да спазва законите и разпоредбите.Явно тишината в спалнята наистина води до безумия. Ами Капон?Още една чакала пред вратата на Боце,но била отритната,най -вероятно защото искала нещо противозаконно. По ред на номерата следва Бойкикев (Христо Иванов) .Наследник на комунист,който разнасял финансови средства за да бъде извършвана подривна дейност(разбирай всякакъв вид безчинства)в полза на комунягите. И този бил водач на дясното.Ще модернизира страната най вероятно по руски модел.Чудя се на хора като Иво Инджев, който недолюбва Раша,а подкрепя Бойкикев. ДПС-кърлеж,който се лепи за всяка власт и смуче кръв докога може. БСП- отдавна не трябваше да ги има,заради пораженията които нанесоха и продължават да нанасят на държавата с тяхната криворазбрана тиория за социализъм и крадливи кадри на държавна сигурност. Накрая остана новия политик Слави(привърженик на сатанистити ,осъзнаващ, че без присъствието на Радков около него,би изглеждал много тъпо в парламента)със заобикалящи те го сценаристи които силно мразят.По гостите в Студиото Х при Тошко африкански разбираме политиката(проруска) ,която ще следват.Още от първата седмица разбрахме ,че лъжат своите избиратели и заслужено бяха подиграни от своя колега Сиромахов.

Аз си пръскам доматито и овошките с АстраЗенека и съм млого доволен. Доверих се на компанията и за ваксината за ковида. Турух си я и нищо не ми стана, само от време на време почвам да ходя като шабек - помагам си и с ръцете, като се подпирам. Жената и тя се ваксинира с Астрата. Станахме си още по-близки и всяко свободно време използваме да се пощим взаимно - голям кеф...Не съм предполагал, че е толкова еротично пощенето, освен това я намирам за много секси, въпреки че след ваксината се окосми обилно и задницата ѝ се зачерви необичайно, но това са нормални неща - поне станахме доста пъргави и се катерим по дърветата, така че тази година ще оберем всички череши сами, а и другите овошки - високите дървета винаги са ни затруднявали!

Тиквата се махна и нещата почват да се оправят. Добри новини!

И кой ги осигури тези ваксини, Слави ли бе педераст?

Европейският съюз ги осигури, виж и прочеъи малко. А новите парламента са надежда на много българи за по-нормална държава, така, че имай уважение към сънародниците си. Търпяхме вожд Джипко вече над 10 години, промяната е към по-зле при него

Нов пореден грандиозен успех на правителството на д-р Борисов в борбата с ковид-19 и за икономически просперитет, ликвидиране на мизерията и бедността, духовно израстване на нацията по пътя на възраждането и възхода на България! Благодарни сме, гордеем се с вас и ГЕРБ!

Леле мале, вожда е велик, да живее вожд Тиква. Вече му дадохме 3 мандата да управлява, подожрението за бизнеса е никакво, не само никакво, унищожени са отрасли и малките градове и села Колко мандата му трябват за да се изсели цяла България и да останете само слугите ог герб които се кланяте и пължите по очи пред Джипко Бибитко?

До година-две ще започнат да мрат от какво ли не....

Колкото повече ваксъри, толкова по-малко ваксъри!

Баси,не вярвах ,че има толкова много глупаци в България ! Да не би да е лъженовина за пропаганда ?

Глупаци,са тези които си милят че АЗ е по некачествена от РНК ваксините!!!! Нищо че вторите са пъти по скъпи!!!!

То това вече се доказа! Почти никой не я иска! Дьржави се отказаха изобщо да я използват, други ще я поставят само на хора над 60 г. и т.н. Уважение заслужават страните, които от самото начало я отхвърлиха - например Швейцария! Респект за Израел, Нова Зеландия, Австралия...Очевидно в тези дьржави се мисли преди всичко за хората. Може ЕК да е договаряла ваксините, но страните в ЕС са поръчвали различни количества от квотите си за различните ваксини. Който се осра така жестоко, поне да има доблестта да не маже посредством разни платени т......и

Поставих ти + не защото "Астра/Зенека не е по-лоша от другите ваксини", а защото "е също толкова опасна колкото и другите ваксини". Виж графиките на сайта на Европейската агенция по лекарствата.

Всичко е ок, но малко ме притеснява, какво виждам зад мотивацията на тоз порив. Май топ приоритета на българина са кръчмите и Гърция. Много ми е интересно, ако нямаше рестрикции за пътуване и затворени заведения - колко от тези хора щяха да се ваксинират? Просто питам

Да ви лекуват инженерите , полицаите, депутатите, и така нататък.

Това е добра новина! Ха дано се увеличи темпа!

Толкова са лудите

Но ако са над 50% - лошо, понеже докато мъдрите мъдруват ...

Ако има нещо хубаво дето направи този министър и щаба това бяха зелените коридори. Който иска си бие ваксина и който не иска не. Без ограничения по групи, професия, възраст, и т.н.. глупости. Ха дано да не го променят, па ако ще само астра зенека да е достъпна по коридора.

рекорд на поставени ваксини за ден! - ваксинирани 21 306 души. БРАВО! Само че здравния министър каза, че ако ваксинираме по 50 000 на ден ще изпълним плана на ГЕРБ да бъдат ваксинирани 2,5 милиона до лятото, както обеща Тулупа! И КАК ЩЕ ВАКСИНИРАТЕ ПО 500 000 НА ДЕН, щом рекордът ви е под половината от тази цифра? АБСУРД Явно Тиквата пак даде неизпълними обещания, тоест ИЗЛЪГА ОТНОВО! ... за пореден и непоследен път!

Тъп си Саше,.

А за какво да ваксинираме 2,5 милиона до лятото? Аз няколко пъти се записвам и все няма. Вече се отказах. То си мина и сезона. Ще чакам версията със актуалната мутация за есента. Важно е колко ваксинирани срещу новите мутации ще имаме зимата. Лятото вирусът никакъв го няма в южните страни.

Индия не е ли южна страна????

Не се натискай зорлем да се самоунищожаваш с измислени ваксини

и ако след 3 месеца се ваксинира цялото население, ще спрат ли мерките, карантините и маските? на бас че няма

Ваксината нито предпазва от заразяване, нито ор предаване на заразата, а гарантира, че няма да умрете от ковид . Бас ловя, че дори всички да бъдат ваксинирани, пак ще има много умрели (не, не от ваксините, разбира се) от някой нов ковид щам. Все пак, за да оцелее планетата, респективно - човечеството, популацията трябва да бъде ограничена на 90% и Хамлетовският въпрос е кои се предполага да оцелеят - гмо-тата или не модифицираните човеци?

Поздравления и дано епидемията отмине скоро и след 2-3 месеца икономика, туризъм и всичко останало да тръгне на 100%! Излишно е да намесваме политиката! Особено на лъжите на новите кандидати за лапане в парламента!

хахаха... ти да не ли да вЕрваш на тиквата?

Strikercho

Със сигурност на тиквите Крадеф, Маяма, Ристьо комунето, кУ-рнела и или СлаБи - не вЕрваме, Джони.

българите се усетиха, и вече не вярват на фатмака, курнелия , мая, мангъров и чорбанов, че вирус няма!

вирус винаги е имало, има и ще има; просто сега беше удобно извинение за да се сложи началото на новия ред... ако утре вируса изчезне ще отменят ли законите за ограничения и допълнителните права на премиера и министъра на здравеопазването? май ще си останат завинаги...

Късно

Да бяхте купили ваксини по рано, Сега нямаше да има толкова много болни и починали!

Откъде, от пазара в Ситняково ли?

Откъдето ги купи израел!

Незначителния, много си гламав!

Господин, Министър на здравеопазването, Защо лекарите и сестрите в България са с обидно ниски възнаграждения? !

защото сте прости, умните хора стават полицаи, носят оръжие и рекетират населението, ако пък стане напечено бранят властта....................

Лекарите получават значителнно повече от инжинерите например - данъкоплатците които изработват реалните пари за заплати и на лекари и на полицаи. За заплатите на сестрите, питай лекарите.

Ами то повечето българи също са с обидно ниски заплати.

И само ако РЗИ и Министерството на здравеопазването си спазваха обявените часове е регистра - цена нямаше да имат. Иначе гръмни заглавия!

Много кьсно ги осигурихте тези количества рнк ваксини. Трета вьлна можеше да няма!!!! Кой ще понесе отговорността за отказаните пьрвоначално количества рнк и за набалбукването с Астрата?! Искам да знам кой го реши това и защо! Искам да знам кой и защо реши да пробутва Астрата на уж приоритетните групи. Защо за едни имаше рнк, а за други само и единствено Астра!

Нали в началото червените тролове ревяхте срещу РНК яаксините?

Стига си врещял бе , цървул.

Нито съм червен трол, нито някога съм врещяла срещу рнк ваксините, нито ще млъкна сега за това БЕЗОБРАЗИЕ, което се случи с ваксините! Виновните трябва да отговарят за действията си и за гаврата с хората! Ако имат капка достойнство сами ще си признаят и ще си понесат отговорността за покупката на огромното количество Астра и първоначалния отказ от качествени ваксини! Както и за разпределението им впоследствие!

+1000

Strikercho

Няма “некачественА” ваксина, лельо. Астра Зенека е доказано добра ваксина. Освен това ако питаш лекар, ще ти каже, че векторната е доказан метод. Всичките ми познати и роднини, с малки изключения, сме с нея. Но Ганьо обича много да знае

Стига с тоя рев! Нищо не се е знаело когато са поръчвали ваксините. Предполагам, че основно са се повлияли от цената и условията за съхранение. А за мен векторната ваксина е по-ефективна. Имам такава от края на Февруари и в началото на Май отивам за втората доза. Познавам още около 10тина човека с тази ваксина и освен около денонощие с грипоподобни симптоми нямат никакъв друг проблем.

Всичко се знаеше, още октомври и ноември когато бяха докладвани резултатите от третата фаза на изпитанията и на Пфайзер, и на Астра зенека. Още тогава се знаеше, че Астра зенека е много по-неефективана от Пфайзер (60% срещу 95%) и че ваксината на АЗ има повече нежелани странични ефекти. Нашите главатари въпреки това зарязаха Пфайзер и купиха АЗ, защото АЗ беше 6 пъти по-евтина и щяха да останат пари за магистрали, стиропор и подкупи.

От здравето на хората не се пести! за всякакви глупости има пари, но от ваксини ще се пести?! Да бяха осигурили и фризери, както се харчи за какво ли не! Не е вярно, че не се е знаело! Как едни държави знаеха и разбраха и се ориентираха, ние не можахме! Не са по-ефективни векторните - всички проучвания сочат това! Подкрепях и все още подкрепям ограничителните мерки, спазвам ги стриктно! Смятам, че се действа правилно за много неща, но това с ваксините си беше тотален ПРОВАЛ!

госпожо, от каква позиция се изказвате относно различните видове ваксини?

отначало хората в България се дърпаха, не искаха АстраЗенека, докато другаде масово се ваксинираха с нея.. да се беше ваксинирал този недоверчив народ с максималните възможни темпове, сигурно нямаше да има трета вълна.. подробна информация за доста от ваксините https://www.svobodnaevropa.bg/a/31139780.html

До вчера беше фен на Мангъров, но като умряха няколко твои познати, смени плочата, нали!