17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората вече палят BBQ-тата! :)

Е как така .. нали уж 'модела' показвал, че хората които дишат, колите които се карат заводите които работят са причина за екстремните количеств C02 .. ко стана ся? Кой виновен този път? Коронавируса? Русия?? Кой сега виновника? Грето ма .. ти нали и ти подскачаше по темата ко млъкна мари мисирко? И понеже ГЕРБ вече е определение за тъпота ще напиша - аман от ГЕРБерасти по целия свят

спрямо азотните оксиди, които в белите дробове стават на киселини и отрови. После цигарите били вредни най вече и тровели непушачите. Едно пускане на ДВГ се равнява на изпушването на 2 до 3 стека цигари. Има изследвания и публикации. Немалко са случаите на загинали в гаражи от отравяне и задушаване.

Защо във всяка статия се пише за "пандемията"? Ами няма такава освен в 4 държави, в които не е много ясно дали положителните проби са истински или фалшиви. Останалите уникално фалшиви новини идат от страни като югозападна България, където с наближаването на евентуални избори "странно" как случаите растат главоломно... Сигурно като нашите са тествали римляните.

С диоксита може да се борим със зеленина и ..по-малко пръдни! Садете дървета и храсти, бе хора!

Е дааа, ама мотиката е противопоказна за милиарди!?

През 2019 година Китай отвори 4 ТЕЦ-а с такава мощност, че заличават напредъка на Европа в последните 20 години. И? Какво, като се борим и сме екологични и плащаме висока цена за това, като тия лилипути си правят каквото искат....

Питър Нанс от НОАА, отново се опитва да манипулира хората, въпреки че фактите са съвсем ясни и категорични. Дори CO да изчезва бавно, при спрени нови емисии заради карантинните, концентрацията трябва да се задържи на същото ниво, а не да нараства. Явно човека не е основният фактор и има друг, не отчитат до този момент източник, който е доста по голям, щом изменение в темпа на нарастване не се отчита, въпреки драстичното свиване на емисиите от хората!

Наистина хората намалиха значително пътуванията, но транспорта генерира относително малка част от CO2 емисиите. Огромната част е от производството на електроенергия (ТЕЦ), селското стопанство и индустрията. Така че в крайна сметка сме намалили CO2 емисиите с 5-7%, което няма как да повлияе чувствително на крайния резултат.

СО2-то се държи като Озоновата дупка, ние я бориме, ограничаваме се, хвърлят се милиарди за да се смени тази и ли онази опасна за озона субстанция... а накрая Тя, дупката де, ту се се смалява ту става огромна, абе своеволничи по най-безобразен начин и не ще да се съобрази с модела измислен от "учените" за това как трябва да се държи, а "учените" гордо се хвалят като се смали и гръмко мълчат като се увели;)

тоест, да не вземе да се окаже, че хората не са единственият фактор? а пък да не се окаже, че не са и водещият?

Ами то и Сульо и Пульо, дошъл от село се беше качил на кола.

К'ъв си ти бе, че да определяш кой къде и с какво да ходи???? Гражданин ли си, селянин ли си, или просто едноклетъчно мекотело, което не може да проумее, че хората се качват на трошките и се тъпчат в големите градове, поради глада и мизерията???!!! Такива като теб вместо да протестират за повече работа в малките градове, вият като бити кучета и се бият в гърдите с пренадуто самочувствие, без покритие!!!

Браво страшна статия... С много думи никаква смислена информация ;)

Значи нивото на СО2 не зависи от човешката дейност... И още нещо...като се справихме с коронавируса и вече няма истерични новини от щаба, ще започнат да ни заливат с fake news по няколко ключови теми: 1. климатичните промени 2. Мигрантите 3. Расизма на всеки бял човек 4. Подтисничеството спрямо ЛГБТЮ 5. Колко хубаво е да си пансексуален или да си смениш пола Честно казано, предпочитах новините за ковида, поне беше весело в коментарите...

Нивото на СО2 в известна степен зависи от човека. От една страна масово се обезлесява, например по Амазонка. От друга страните, които не плащат въглеродни емисии са увеличили производството на ток от ТЕЦ. Само Китай, само за 2019 е пуснал в действие нови ТЕЦ с мощност, колкото всички ТЕЦ на Евросъюза... Но нито Китай, нито САЩ, нито Русия, нито Австралия плащат СО емисии и не им пука. Основни потърпевши от тази мярка сме ние, българите, защото единственият ни независим НАЦИОНАЛЕН източник на енергия са лигнитите от Маришкия басейн. Но с тях ще се случи същото, което стана с Козлодуските четири реактора, произвеждащи ЕВТИН ток - ще ги спрат, защото ние не трябва да сме независими. Ние трябва да потребяваме и да плащаме на господарите си. И няма значение, дали господарите ни са руснаци или американци. Еднакво им е чепат. Но в България е пълно с идиоти-лизачи, хвалещи едните и плюещи другите. От тях нормалните БЪЛГАРОФИЛИ не могат да вземат думата.

Напълно подкрепям мнението! Има нещо гнило в пледставянето на тее климатични промени! Освен това, много преди човека е имало огромни вулкани, бълващи CO2 в пъти повече от човешката дейност! Накрая нивата са се стабилизирали! Май нещо ни пързалят по наклона с определена цел! За теслите и съвременните електрички, захранвани от въгрища, няма да споменавам!