Поморие:”Не” на ”Бургас-Александруполис”

98, 97% от общо гласувалите 14 900 избиратели в община Поморие са гласували с „не” на референдума за петролопровода "Бургас-Александруполис".

Обратно в новината

Коментари - Поморие:”Не” на ”Бургас-Александруполис” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хехех ... Нема такова животно от Поморие което да се улови за таблата бе мила.... Това ще да е била братовчетка ти, ма как е не позна, па уж общ речника .. п.п. И аз гласувах с НЕ... Стигат ми изпаренията на Нефтохима... ся и в мазут да се плицикам много че ми дойде, или това ще е нов вид СПА - процедура.

Истината боли, но е хубаво някой да ви я каже.Всичко бетонирахте - сега най -солемия дерт ви е петролопровода. Селяни прости.

АКО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ, ЧЕ ИМА ПО ЗАГУБЕН ГРАД ОТ ПОМОРИЕ, НЕ МУ ВЯРВАЙТЕ !!!

Сладка ли си, куха лейка ли си.....?

Не съм от село, голяма бяла птицо. ходила съм в Поморие. Поморийци са най-големите селяндури и комплексари. Толкова тъпи хора рядко съм виждала. Гледай Ирче да не изпуснеш летовниците, че ще видиш зор. А иначе - по цял свят има петролопроводи. Тръбите през територията на една държава гарантират нейната сигурност, отделен е въпроса с транзитните такси , които са доста повече от вашите 6 лева за легло.Едиствения ви по-голям хотел е с помпозното име Сейнт Джордж - от туй по-голяма селяния- здраве му кажи. Стаите не се луксозни(за моя вкус) а под прозорците нон стоп дъне гадна чалга. Добре , че ми се наложи само една вечер да пренощувам в Поморие- на връщане от Атина. Сервитьорките бяха тъпи, не можеха 1 поръчка да запомнят, говореха ми на ти със селски акцент. Веднага ми развалиха хубавото настроение от почивката на остров Парос. Не мога да разбера за какъв туризъм говорите вие - смешни и жалки сте. По- добре петролопровод отколкото тези гнусни и миризливи капанчета дето сте ги нацвъкали по центъра. Огледайте се къде живеете и тогава елате във форума. А и забравете за туризма там - вие го убихте.

И какво ще ви стане, ако премине трасето Бургас-Александропул през Поморие, Бургас и Созопол? Не сте залани, а сте твърде зелени със жълти книжки- всеки идиот може да ви лъже и води където си иска!

ЗАКОНЧЕ, има една книга, за тези дето карат параходите- това е атлас с кари на които са показани морските течения в Черно море по месеци и сезони -защото през зимата някои променят показанията си посока скорост и т.н. Та ,ако я намериш и разгледаш сам ще се засрамиш от компетентните глупости които си написал.

Станишев бил сърдит заради референдума.Ние не сме разбирали стратегическата важност на този проект.Море разбираме и то добре, че някои, начело с него яко са се нагушкали с зелено.Хайде не мисли, че народа е толкова прост.Или им е неприятно на господата от върха, че ние се осмелихме да се опълчим на тихните своеволия и безрасъдни далавери, застрашаващи, чистотата на морето, езерото което е защитено, заради мигриращите птици и заради лечебната кал, с която се лекуват безброй болни от България и Европа.Не им пука на господата, че може да затрият поминъка на цял един голям раьон, от който държавата е печелила повече от много други общини в България.Но дали им пука за България и за българите на господата от тройната коалиция? Кой ще познае от 3 пъти.

Помориец: Не знам къде трябва да си роден, за да пожелаеш на децата си петролопровод в единственото си море??? Поздравления от един бургазлия за избора ви! Лошото е, че въпреки мнението ни по проекта вече се работи и е в напреднала фаза. А за това заинтересованите страни от енергийното лоби не дават гласност. Окончателно е решено разтоварването да става на буй. А ако стани разлив, на петрола няма да му пука, че поморийци сте гласували тръбопровода да не минава през Поморийска община...

МЮМЮН,АХМЕД И сие, много ясно защо искате да сроят петролопровода - ЗА ДА НЕ МИНАВАТ РУСКИТЕ ТАНКЕРИ ПРЕЗ ТУРСКИТЕ ПРОЛИВИ ,НАЙ ВЕЧЕ БОСФОРА ПОКРАЙ ВИЛИТЕ НА ГОСПОДАТА КОЧ.ПИТАМ ВАШАТА ФАЙДА КАКВА Е?ОСВЕН ЧЕ СТЕ МЕКЕРЕТА И ПОДЛОГИ,НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ ЧЕ НЕ СТАВАТЕ И ЗА ТАМ

Чудя се на някои, субекти, които плюят поморие и поморийци и ни наричат селяни.Селяни по принцип не е лоша дума, но СЕЛЯНДУРИ е лоша , а вие които плюете нас сте точно такива. Зарадир такива СЕЛЯНДУРИ, като вас България е на такова дередже.Вие ще сте първите които , ако има петролопровод през поморийския плаж и го замърси, ще мърморите и ще плюете пак, че ни е мръсен плажа.А ние ПОМОРИЙЦИ доказахме че сме ГРАЖДАНИ И ТО НА ЕВРОПА за разлика от вас оплюващите нас, които цял живот ще си останете СЕЛЯНДУРИ. СЪЖАЛЯВАМ ВИ МИЖЕТУРКИ ЧЕРВЕНИ.

До закон: За какъв закон говориш, след като наричаш хора, гласували против тръба, фашистки лумпени??? Не си на събрание на ППО, за да ползваш такива думи в речника си! Ти от кой бизнес си, за да изказваш компетентни мнения по морски въпроси? И не съм ДОЛУ коМУнистите, а съм ДОЛУ КОМУНЯГИТЕ... правиш ли разлика? Комуняги са тези, на които все им се привижда класов враг и фашисти ;)

Алоо,Сладка!!!Ти ходила ли си в Поморие,та пишеш глупости? Вероятно от твоето затънтено село морето е далече.Като отидеш тогава приказвай много! Поморие е един хубав град,който не е толкова много застроен,който има един добър кмет и където не живеятселяни както ти се изразяваш.За това са референдумите/може би не ти е позната тази дума/,народа да си каже мнението.Дано някой го чуе,но нима е лошо хората да милеят за природата,за чистотата на морето,и не на последно място за здравето си,и здравето на своите деца.Какво значи стратегически проекти,касаещи цяла България? Не,от тези проекти ще намажат определени хора / т.нар. енергийно лоби,политици-прод и др./ ,за които парите са по-важни от човешкия живот,от запазване на чистотата на българското черноморие.Та,внимат с думите Сладка! Стига с тези селяни,граждан и т.н. Всички сме БЪЛГАРИ! И ако ние не милеем за България - горко ни!

до долу комунистите. точно на фашистките лумпени им се привиждат навсякъде комунисти. И как сички се извъдиха корабни разбирачи. то и по СКАТ всеки втори лумпен казва че е моярк и ги разбира тия работи. Скат денонощно бълва гнусна протурска пропаганда, манипулации и постановки. От евроизборите 2007 ДПС има в Поморие 40 %, а в Созопол и Бургас по 3-5 %. Ето това е разликата с която мина този референдум и вместо 30-35 % активност се получи 60 %. Протурските фашисти спечелиха с гласовете на доган. Това е факт! Даже и да приемем че няма трафик, все едно през босфора не могат да минават най големите танкери. Това е факт корабен разбирачо! По ефектвино и по безопасно е да се използва трасето Бургас- александропулис. Именно за това ще има такъв тръбопровод. Отговорните професионалисти са наистина заинтересовани да не стават разливи. а фашистките олигофрени като теб само знаят да реват по поръчка.

Какво браво бе, как така шепа селяни ще решават съдбата на стратегически проекти, касаещи цяла България. Те морето и бе това вече го осраха с тяхната алчност - няма дюни, няма плажове и зеленина . сега се сетили, като лапахте, не ревахте. Абе селска му работа.

Ква победа,,кви поморийци,кви 2 лева??Ненужно изхарчена пара,за нещо което вече е решено.

До до Долу коминягите: Гърците от 3000 години си гледат интереса. Те са ЗА проекта по няколко причини. Основната е, че транспорта ще става най-вероятно с гръцки танкери. При планирани обеми от 30 млн. тона на година и танкери с товароносимост 200-300 хил. тона, може да сметнеш каква заетост ще е за тях на година. Освен това не смятам че гърците ще позволят да се претоварва на буй. Дори и да го позволят, Йонийско море в тази си част е много по-благоприятно от Черно. Но какво ли съм седнал да ти обяснявам, като знам че си някое болно комсомолче.....

До Закон: Не знам кой е дървен философ в случая!! След както говориш за русофобия и пробаганда - това ли са фактите!!! Мразя комунягите, защото поставят личния и партийния интерес над обществения. Цитираш ми СКАТ без да си направиш труда да погледнеш филма или да отвориш сайта на Транснефт. Само да те открехна, че съм в корабния бизнес си мисля, че са ми поне малко по-ясно нещата. Това за натоварения трафик на Босфора са небивалици. В Истанбул се изгражда метро под Босфора и това пречи на трафика... Но защо въобще обсъждаме интересите на Турция или на Русия. Тук иде реч за БЪЛГАРСКИЯ интерес, той е прецакан отвсякъде!

Браво, помориици! Честита победа! Станишев и Златанов - предатели!

Браво поморийци!!!

до: Долу комунягите (17.05.2009 г. 13:59ч.) дървен философ! Алтернативата е петрола да минава през Босфора,както и до сега. Само дето там трафика е претрупан и не могат да минат големи танкери и ежегодно стават десетки разлива на петрол. А от тези разливи се замърсява и бургаския залив. Това е положението сега в момента! Така че трасето Бургас- александропулис е много по ефективно и безопасно за екологията. Изобщо от това да няма разливи е най заинтересован самия доставчик на петрола! а не някой дървен философ и сбъркан фашист, който обслужва турски интереси. Община Поморие е с най голям процент на ДПС електорат. Те гласуват под строй заедно със сбърканите фашистки русофоби. агресивната пропаганда на ТВ Скат заедно с Доган направиха процента на референдума. Такива са фактите. И съвсем очевидно е че трасето елеминира турция в полза на България и Гърция.

Не разбрах дали според теб гърците и всички останали европейци са комуняги?Референдуми по общини,както и подобни интелектуални изблици повече приличат на платена придизборна пропаганда в полза на на ДПС,отколкото на загриженост за България.Защото това ще засегне интереси на съседна Турция,а може би дори и на г-н Доган.Но ако си от ДПС ще си опитам да те разбера.

ЕВАЛА, ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ В БГ ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНА - ИНАЧЕ ЗАГИВА БЪЛГАРИЯ !!!

А кога ще има референдум, против презастрояването на града ?

И аз не искам,но кой съм аз?Тръбопровод ще има.Нещо повече -тръбопровода в известни участъци и сега е наличен и работи.Просто ще се дублира с по-голяма тръба.Друг е въпроса за буя.Такива съоръжения има по цял свят понеже големите танкери не могат да влязат във всяко пристанище.При нас лошото е че сме безотговорници които задължително ще допуснат разлив.И това е нещото от което се боят всички-не от буя или от тръбопровода,а от нехайството на хората,които ще работят с тях.И понеже тези хора сме пак ние ,чест ни пхрави,че се борим със себе си и собствената ни некадърност.

До Закон: Стига с тези манипулации, чии интереси обслужва и на чии интереси вреди петролопровода. В случая българския и турския интерес съвпада. И в това няма нищо лошо. Не ни е нужен петролопровод, от който губят природата ни и българският народ, а печели енергийното ни лоби, начело с Първанов и Овчаров!!! При тези технически и финансови параметри и най-добре тръба въобще да не се изгражда! Евентуално може да се изгради, но само ако се преработи проекта - а именно: да се изгради 4 кей на Нефтопристанището и да се увеличи таксата за транзитиране на 1$ за барел, което към 6,2$ за тон. За тези, които имат интерес към проблема, да погледнат какви такси събира руският държавен МОНОПОЛИСТ от нефтените компании за транспорт по нефтопроводи Транснефт. http://www.transneft

Тъпаци са тези които искат петролопровод а не другите. Какво ще ви донесе на вас този петролопровод бе бунаци? Ще вземете въшки! Вярно че някой ще има полза но това няма да са повече от няколко души в България. Толкова е ползата и от АЕЦ. Олигарсите правят пари, държавата( политиците) си разпределят бюджетни излишъци, а за народа остават рисковете. Освен това не можете да кажете че хората по морето трябва да ви носят риска защото вие от вътрешността може да имате кяр. Никой не ви е длъжен. Защо и на другите държави не потърсите така сметка че не ви осигуряват далаверата?

Съжалявам, че съм малко краен, но СЕЛЯНИТЕ ПО ДУША, дето не сте помирисвали море, нефт и тръбопровод спете да изказвате мнение за ползата от тръбата!!! Вземете се ограмотете първо и след това коментирайте! И да не забравите да гласувате на изборите, макар да съм сигурен, че пак ще изберете грешната партия... Инфо за ограмотяване: http://www.youtube.c ; http://www.youtube.c

електората на ДПС гласува под строй. в поморие близо 50 % са електорат на Доган. значи всички те са инструктирани,заедно с лумпените от атака и герб да гласуват с не за да обслужат интересите на турция и сащ.

Поморийци показаха ,че могат да бъдат единни и да отстояват мнението си в името на децата и природата на България.

Кой е държавата, бе мюмюнчо? Ти, който обиждаш хората в България нямаш място тук! Вземай си парцалките и изчезвай! Заради такива като тебе сме на този хал

дамян ли си, куха лейка ли си...??

Тия морски цървули да си гласуват колкото искат ,петролопровода е нужен на държавата и интересите на шепа селяни които се плашат ,че няма да могат да дерат туристите не е важен .

До всички писимисти, оптимисти и неодобряващи вота на референдума в Поморие! ХОРА, ГРАЖДАНИ!ТРЯБВА ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ, ТРЯБВА ДА СМЕ ЗАЕДНО, ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАМЕ КОГАТО НЕЩО НЕ НИ ХАРЕСВА! ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА! Не трябва да позволяваме на политиците да се възползвата от нашите различни мнения. Те само това чакат. ЗАЕДНО МОЖЕМ МНОГО.

До Стефан Бабите са наясно за какво гласуваха.Медиите вечи ги питаха. И дай да чуем, какво ще бъде дадено и от кого?!?!?!?

Подобни терминали има много по света.Не си спомням някъде да се е получил разлив,но в Поморие ще доведе до екокатастрофа.Колко са прозорливи.Едва ли протестиращите имат представа за какво протестират.Парите са в петрола,не в мотиката.

ХОРАТА ВЕЧЕ РАЗБРАХА ЧЕ Е ВАЖНО ДА СЕ ГЛАСУВА СРЕЩУ ВСИЧКО КОЕТО СЕ УКРИВА КАТО ПРОЕКТ , И КРАДЦИТЕ КОМУНИСТИ

ПОЗДРАВИ НА ПОМОРИЕ КОИТО ДОКАЗВАТ ЧЕ Е ВАЖНО ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМ И ХОРАТ ИЗЛИЗАТ ЗА ДА ИЗРАЗЯТ МНЕНИЕТО СИ ЗА ВАЖНИ ЗА НЕГО ВЪПРОСИ И ЗНАЕ И Е ГРАМОТНО ДА ПРЕЦЕНИ, А НЕ КАКТО КОМУНИСТИТЕ КАЗАХА ЧЕ ХОРАТА СА НЕГРАМОТНИ И НЕМОГАТ ДА ВЗЕМАТ ПРАВИЛНИ РЕШЕНИЯ А БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЕЗИ ПРОСТИ ХОРА ИСКАТА УПРАВЛЯВАТ ЦЯЛ ЖИВОТ, НЕ НИКОГА ПОВЕЧЕ, И ДА НЯМА ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА % НА БАРИЕРА ЗА РЕФЕРЕНДУМ , КАКТО И ТЕЗИ КРАДЦИ В УПРАВЛЕНИЕТО СЕ ИЗБИРАТ С ТОЛКОВА КОЛКОТО СА УЧАСТВАЛИ В ИЗБОРА, СТИГА ТОТАЛИТАРИЗЪМ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ , ПИСНАНИ

Да не би твойта партия ДПС да е нещо повече от боклуци и крадци. АТАКА със сигурност ти е трън в очите, защото ви пречи да вършите на мръсотиите си. Като дойде на власт АТАКА да ви е як задникът мафиоти мръсни, копелета. Много ти се ще да няма демокрация в България и да ДПС да ограбват народа, но вече 2 мандата ви тръпим. Няма повече!!! Край !!!

браво морски не им даваите да омацат моренецето и поминака ни!!!!!!!!!!!!!!

Въобще не вярвам да са наясно за какво са ги завели да гласуват! Вероятно са пропуснали да им кажат и какво ще получат ако тръбите минат през общината. Нека някоя медия да направи едно допитване за какво е гласувала баба Цеца...!

БРАВО БЪЛГАРИ!

Поморие драги е на 20 км от Бургас и ако недай си Боже стане разлив или нещо подобно засяга и тях (да не говорим че и цялото Черноморие). И аз гласувах на референдума в Бургас и какво от това?! Дреме му на някой,че ние не искаме подобно нещо да ни застрашава. Те като искат пак ще го направят и парите,които ще печелят няма да идват в нашия джоб!

не зная за кои здравко говориш, но сигурно си объркал двата щата Поморие и Приморско не е едно и също. Дори посоките им са различни. Едното е на север, а другото на юг от Бургас

Демокрацията е сериозно нещо. Трудно се отвоюва и отстоява. Важен е принципа иначе всичките права ще бъдат потъпкани от такива безделници като теб. Такива за който ако няма смисъл да си стойм и да си мълчим.

Е, и?! В Поморие казаха - Не, а в Бургас и Созопол - Да! На кого да уйдисаме?!

И да гласувате и да не гласувате все тая.Не виждате ли, че атака си прави предизборна пропаганда с вас и Ви будалка.Този въпрос отдавна е решен.Тръбата ще мине през трасето на нефтопристанището до НХК .Проекта е в разгара си .От него се нуждае ЕС , Америка и въобще целият свят.Вложени са и са израдходвани огромни средства и никой не може да го спре.А поморийци се използват като мюрета и от кмета се , който иска да си повдигне авторитета и да се покаже пред хората, че прави нещо.Г-н кметът да се занимава с това за което е избран,, тъй като до сега изобщо не се чувства в Поморие, че има кмет.А политическа партия ,,Атака използва глупостта на хората да се покаже , че и тя мисли за тях.Ще видите, че ако случайно дойдат на власт, което е много малко вероятно, първи ще застанат зад нефтопровода.А колокото до спасяване на туризма в района на черноморието, то той сам си загива от мутренското застрояване на некомпетентни хора, които изкрадаха държавата, но имат малко акъл къде и как да вложат лесните си пари.Нашият туризъм вече е загиналТук ще идват само случайни и бедни хора, които никога след това няма да повторят.

БРАВО.ЕВАЛА ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ.ТОВА БИ ХУБАВО ДА БЪДЕ ПЪРВАТА КРАЧКА. ПРАВА СЕ ИЗВОЮВАТ, ТЕ НЕ СЕ ДАВАТ ДОБРОВОЛНО. А ЗА ТЕЗИ КОИТО ОПЛЮВАТ ПОМОРИЙЦИ ЩЕ ИМ КАЖА - НАУЧЕТЕ СЕ ДА УВАЖАВАТЕ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ.СОФИЯНЦИ ТРОФИХА СУХОДОЛЦИ, ЧЕ ДОРИ ИСКАХА ДА ГИ БИЯТ,У САМО ЗАЩОТО СИ ЗАЩИТАВАХА ПРАВАТА. ЩО СА ИЗВРАТЕНА НАЦИЯ СМЕ БЕ ХОРА.НАВСЯКЪДЕ ЗАЧИТАТ И МНЕНИЕТО НА МАЛЦИНСТВОТО. НЕНАПРАЗНО ЕДИН КАНАДЕЦ СЕ ИЗУМИ КАТО ВИДЯ КАК СЕ РЕШАВА ПРОБЛЕМЪТ СУХОДОЛ - СЪС ЗАПЛАХИ И БЕЗ ЗАЧИТАНЕ НА ЧУЖДОТО МНЕНИЕ - ЕТО ЗАТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕМ БАНАНОВА ДЪРЖАВА.