Реаниматори от "Александровска" искат отстраняване на началника, готвят гладна стачка

Лекарите се оплакаха, че проф. Темелков ги "репресира", ръководството на болницата отрича

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Cherchez la femme !

Лекарите да кажат и за пЛандемията, стига са крили истината.

Но кой да чуе. Медиите "слушат" правилните хора.

ако не е гербераст начи човека си отбира ор работата! За жалост заради финикийски знаци сичко читаво се разбяга страничен ефект на димукрацията след 10.11.

Някога преди години в началният период на необратимият ,демократичен,неолиберален и безкраен преход ,биваше надаван един вопъл -здравето е стока ,от което може на принципа на формалната логика да се направи извода ,че животът е стока,което значи ,че той остойностен.За съжаление стойността е различна за различните хора,една е за редовият гражданин,друга е за публичните личности и многобройните и различни политици и най-вече бизнесмени

Когато някои хора правят едни внушения които на практика не отговарят на истината. Да здравето е стока. Да медиците в цял свят работят за пари. Вие без пари ли работите? Естествено както винаги се пропуска, при жалните вопли за отминалото време на хубавия прекрасен комунизъм, как едни хора бяха винаги по-равни от другите и получаваха съвсем различно отношение. Естествено самите те не плащаха затова плащахме всички ние. Само едно ще ви припомня-когато гръмна Чернобил. За всички българи-ама няма опасност никаква радиация няма да стигне до България бъдете спокойни отивайте си на манифестации аз ще каквото си искате. За другарите-медикаменти консервирана храна и дозиметри.

И по време на сияйният еврогейски,североатлантически ,демократичен неолиберализъм ,ситуацията е по -различна ?????????? .Едва ли.Чернобил се преекспонира , и претопля, вече толкова пъти. Добри Джуров ,тогава отмени ежегодните летни лагери на армиите ,както и използуването на ново месо,заради Стронции 90 , а се използуваше месо и сирене от военните запаси.Колкото до манифестациите ,и аз бях там ,изчаквахме на Стамболийски на 20 метра от "Хепито".Даже съпругата ми се шегуваше ,че костюмът ми нощно време свети със синкаво сияние.

Къде е тая от тъпия за която така мечтаете? Русия си е все още тоталитаризъм-там здравеопазването по-добре ли е? В Китай по-добре ли е според вас здравеопазването за обикновените хора? В Корея може би? Нищо не става ей така защото вие смятате че ви се полага. А току-що с използването на типичните за трол изрази показахте че нито знаете какво е било някога нито знаете реалното състояние в момента. А пишете по поръчка. Странно защо вие дето плюете Европейския съюз Щатите и всички държави от тоя тип, никога не сравнявате България с Русия или Китай. Ами искате европейско здравеопазване европейски заплати европейски пенсии европейско първо cydia и европейски стандарт на живот. Не искате руски или китайски.

Куманист. Отивай в Москва! Там много ги обичат смешници като теб.

Пример от Испания. За специализация: общ изпит за всички кандидати специализанти от цялата страна. Избираш специалност, град, болница, според резултатите.Получаваш специализантска заплата. За специалисти :обща трудова борса на точков принцип. За шефове: конкурси, с представяне на програма за управление Всеки върви по йерархията по ясни правила А да станеш професор изискванията са огромни, най-вече публикация в престижни мед.списания

Така беше и в България по време на "тъмният ".Конкурс ,за да станеш н.с трета степен,като на конкурса общата оценка трябва да е минимум много добър 5 /не 4,5/.,а ако има повече кандидати за местата ,тези с най-висока оценка.след това публикации,вече като н.с. ,както и ръководител на разработки,изобретения и така нагоре по пътеката.Участие в симпозиуми с доклади ,високо се котираха публикации в чужди списания.

Вярваш ли си? Това го разправяй на хлапетата от младежкото БСП. Или може би сега ще ми обясняваш че партийните членове не са получавали специално отношение? Или че тия от политбюро са получавали същото лечение каквото и работниците в Кремиковци.

Рашков тия са гербаджий веднага отивай да ги арестуваш!!!

В България, шефът е местният феодал. Той коли и беси в поверената му институция. Затова е и епичната борба да станеш професор, та да си подходящ за шеф. В същото време, се полагат огромни усилия да се пречи на другите да се хабилитират, за да няма конкуренция. Шефовете не работят, особено анестезиолозите. Другите работят за тях, а те са шефове - стоят си в кабинета, посрещат гости, най-често представители на фирми, общуват с близките на пациентите и най-вече, контролират подчинените си. Става така, че изцяло зависиш от благоволението на Шефа. Може да ти вгорчи живота сериозно, а също и да ти го облекчи, за сметка на непослушните. Изобщо, както и с всичко друго в България, системата е яко опорочена. Истински феодализъм, Средновековие. Същият този Темелков, едно време пълзеше пред тогавашния шеф, Десева, която го ебаваше както си иска, преди да го допусне да заеме найното място.

страдат от садомазахизъм. И двете в един човек. Няма съзнание на свободен нормален човек. Затова се чудя на ентусиастите, кото искат да управляват такова население. Даже им се възхищавам.

po telia sviat lekarite utiat po 8 godini i plastat po 250 000 dolara i vzimat i studenski zaemi a tuk sa ni utili i hraneli bez pari to dori tuk vzimame mnogo dobri zaplati

Преди години едно от правителствата на Борисов и най-вече една счетоводителка ,МенТа Стоянова, със скромни когнитивни и аналитични възможности и умения, надаваха вопли и викове ,колко много болници и колко много легла има в България,колко много лекари и мед.сестри. Приеха активна програма за ликвидация на болниците ,леглата,намаляване броя на медиците.Никой не вземаше под внимание ,че България има шосейна мрежа ,по-лоша от най-изостаналите африкански държави ,че на тези шосета линейките не могат да достигнат бързо до болните, за да ги закарат във високо-технологичната болница.Не взеха под внимание ,че България при нейният пресечен релеф,няма и един санитарен хеликоптер, а са необходими поне 10-12 броя разпределени и позиционирани в подходящите региони,където има медицински университети , колкото до за санитарна авиация не се говори. Някога България имаше санитарна авиация включваща един ТУ -134 с две операционни зали,един Як-40 с една операционна зала,няколко леки Ан-14 като летящи линейки,няколко хеликоптера-Ка.Всички правителства са толкова далеч от реалността и живеят в някаква виртуална реалност.Колко болници в страната имат площадки за кацане на хеликоптери ,аз знам една Света Анна в София.Трябва да бъдат доставени поне 700-800 линейки, от които поне 30%-35% да са с повишена проходимост ,за да могат да достигат до хората в труднодостъпните места ,където в обезлюдени и занемарени селца също живеят хора, и те не трябва да бъдат оставени на произвола.

Никога никой правителство не е казвал че имаме достатъчно лекар. И да наистина имаме твърде много легла и лечебни заведения. Не е лошо да проверите така в държавите с развито здравеопазване колко болници и легла имат на глава от населението.

""""Софийският университет обяви нулева година за приема по медицина""", ""Нулева година за медицина в СУ """ това са заглавия в нета-, и едва ли се прави защото има малко медици. А, това е само на първо четене ,ако се поровя в нета ще намеря още.

за Токуда важи същото.

По целият свят ,лекарите са най-добре заплатените специалисти.В територията България искат инженера да получава по-малко от един монтажник на дограма,лумпен-дегенератите,които полагат неистови усилия да не плащат здравната си осигуровка ,но имат желанието когато случайно го сърби гърбът ,лекарят ,заедно с линейката ,веднага да е на място,за да го почеше ,а лумпена за благодарност да го набие.Забелязва се тенденцията ,че тези,които имат най-малка заслуга за внасяне на здравни осигуровки ,имат най-големи претенции към здравната система ,които изисквания те пренасят върху лекарите.По принцип за състоянието на здравната система са виновни политиците без значение на цвят и ориентация,както и фирмите вносители на лекарства,чиято цел е да достигнат свръх-печалби,на гърбовете на народа

!!!

А ръководството докато си взима бонусите няма да кажат нищо различно

Ръководствата на редица елитни за страна болници, са партийно назначени , а не по професионален признак.

Не е приятно като ви се даде от същото лекарство което вие давате на хората, нали ? По същия начин се държат с пациентите всички във всяка болница, дори и санитарките си мислят че това им е баюиния, а ся друга песен пеят!

хора търпят същото отношение като пациентите от страна на ръководството и разни хирурзи. Знаят за това "лекарство" за което казвате.

Писна ми от вас глутници.Все стачки.бойкоти .На първа ,на втора линия, мрънкане за пари. снимки за фасебука как ,трупове с камиони.Бтв новините малкия Кирчо дари на медиците събраните си парички за акордеон или баба Станка си даде пенсията на тези лигльовци .Ей осъзнайте се бе

глупост написахте. Анестезиолозите,които са и реаниматори,са най-шибаната медицинска специалност. Гаврите от страна на хирурзи са безброи.

По света-не. Развитите хора знаят колко важна е тази специалност.

2-3 записа с мобилните телефони и го приключвайте!

4 години без заплата, защото си специализант, даже плащаш. Но бачкаш и въртиш отделението. А нашите - заплата за специализант, заплата за кокторант, че и една санитарска му дали. Групи студенти му дали, от които падат пари. Той е много уморен, аз му поемам дежурствата, но той взима парите - него го пишат, нямал съм право аз. Така беше в друга клиника на Александровска. Добре, че се махнах.

Точно така е! Моят син мина по този път и им каза чао!

Братя, не бойте се. Цяла Европа гладува за анестезиолози. Аз избягах от тая убавиня у нас. Условията и заплащането са супер, предвид дефицита на кадри. от 1800 лв. в провинцията до 10 000 евро месечно във френската провинция. И пак си спазвам Хипократовата клетва и си работя същия обем работа. Не се тревожете, спасение винаги има. Имате рядка и изключително ключова професия. Само малко език и вече няма кой да уринира отгоре ви за смешни пари и мизерни условия на труд и живот.

Така ли направи гладник

о, да. И вече не съм гладник. Бях гладник.

Абе ри за слава ли бачкаш или за пари. Нормално е някой който е учил години и е дал един куп пари за семестри да иска да работи за по-хубави пари.

Доста в трудно да обясниш на детето си, как няма какво да се яде щото си патриот и стискаш зъби с празен хладилник. Докато някой цъка на компютър и си е супер, а ти спасяваш животи и мизеруваш с унижения. Айде, баста, чак такъв патриотар не съм.

още много кадърни анестезиолози заминаха заради извращенията от страна на хирурзите.

МНОГО ТОЧНО КАЗАНО. ТОВА СА УСЛОВИЯТА НА РАБОТА В БЪЛГАРИЯ. БЯГАЙТЕ!

Така е, но чужбина си е чужбина. Никъде не те чакат с отворени обятия. Пак си е борба, макар и по-достойна.

От край време в Александровска се работи така! На наш човек - заплата, специализация, без дежурства, покани от фирми. Останалите са мачкани - непрекъснато пишеш обяснения, пишат те дежурен когато и както си искат, ти даже разбираш същия ден, публично ъе порогават, пред всички се обясняваш за тъпотии, "скъпите студенти" на нашите и пр. Чувстваш се като лайно и се махаш... Това е. Браво на колегите, че са се вдигнали! Сега ги чака тежко смазване от машината и без специалност, ако не се преборят до край!

Не знам кой е прав и крив защото не съм там... но да се оплакват че им искат писмени обяснения е смешно. Май свикнаха за всичко да не им се иска обяснение, дори когато убият някой (нека кажем по невнимателност)

Бил си в болнични, имаш спор за дата на дежурство (само аз давах на всяка Коледа и н.г., а пишеха други за да вземат парите), изписал си изследвания или лекарства и т.н. - обяснения, след което публично разискване и присмех, късане на обясненията и подигравки и обиди.

Явно направо е трябвало да си ги съдят в тая билница и да сезират съответните институции.

Съдиш - няма специалност. Проф Митева и акад. Митев - нищо не им направиха, само им взеха джипа...

Ако почти цялото отделение се подпише под искането, значи наистина р е боклук и тр да се маха.

Пример:една зла жена проми мозъците на много майки да подписват сигнали срещу бездомни кастрирани абсолютно неагресивни кучета. Заради нея всички животинки ги убиха. "Майките" по-късно се притесняваха в какво кърваво престъпление ги е завлякла само една вещица.

Това все пак са образовани лекари. Второ, ако един човек каже че си боклук, причините са хиляди. Обаче ако 50 човека кажат че си боклук, начи мениджърът ти трябва да се замисли. Или кво, да почнем да се записваме с телефоните да се излагаме.....

Сигурно е бил на стаж при Рашков! Червени боклуци...

Не. Бил е на стаж при нищожествата. Назначен за шеф през 2013.

С комунистическите боклуци на власт е нормално да има терор...

Нали искате промяна ? Ето ви я ! Невиждани цени ,инфлация ,фалити ! Мафията пак си върна власта

Професоре, махай ги от работа тия мишоци. Да си ходят на село

се захващай да реанимираш.. и после сам на себе си да пишеш доклади. Идиот ръководител!!!

Мунчолиадата е като олимпиада, но без победители! Губещи са всички българи но печели Кремъл! А мунчо е тъп фигурант на мафията

Темелков, уволнявай ги тия нещастници. Да дойдат в Англия да видят какво е терор, диспиплина и писане на обяснения за всичко

От Англия акъл да дадеш те бива,а? А знаеш лк Темелков и сие колко струват и дали ги бива да заместят уволнените? Форумен кресльо!

Види се края на мунчовата хунта

Кой не скача е червен

Радев изчегъртва всичко. Като бесен комунист след 09 09.