Разследват убийствата на 100 котки за месец в Бургас

Хората са притеснени, че разхвърляните отровни хапки храна могат да попаднат и в организма на малки деца

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ да ги спре! Това не е нормално, тези хора трябва да се покаят, иначе Господ ще ги накаже!

помислете кой и как развъжда "бездомните" животни. може би 85-90% от всички бездомни животни преди това са имали дом или докато същите тези животни са имали дом собствениците им са били много горди че докато са си разхождали питомците те са "опънали" кучката пред блока, която след това е "изтропала" 5-8 кученца и сега всички се вайкаме за горките кученца. а и всички кучкари дето много мислят за животните защо не са замислят дали на кучетата им е ОК да ги гледат на терасата и да ги развеждат 2 пъти на ден за по 15 минути. може би трябва да се ограничи правото за отглеждане на животни в апартаменти. на тези които искат куче или котка да се налага да ги кастрират. който иска да има развъдник нека да си плаща и да полага грижи. не става някой да купи на децата си куче или коте и след 1 година като му омръзне да го пусне на улицата. преди това същия кучкар говори колко е загрижен за животните и т.н. когато му омръзне да се грижи обаче и пуска животното на улицата. така че да не се пъчат много кучкарите и коткарите, ами като толкова обичат тези животни да си вземат у дома, а не да ги хранят пред блока и не да пускат на улицата малки кучета и котета. все пак тези животни не падат на улицата от небето. те са там благодарение на същите тези любители на животни. ако общината си беше свършила работата и се бе погрижила да няма бездомни животни, сега нямаше да има убити животни. в момента има забрани да разхождаш куче без намордник но никой не го спазва. когато куче ухапе някой и той след това му хвърли отрова всички почват да плачат за кучето. никой не плаче за човека дето преди това е бил нахапан.

Нещо си се объркал(а). В Бургас от много години няма бездомни кучета, което е една от причините за процъфтяването на котешките популации.

От 6 на 15 на 30 на 100. Май, май тези трупове се множат от само себе си? Как точно ги искараха 100?

Най-добре чичо митко да даде пресконференция.

Обшината не прави нищо по въпроса и на хората им писна от тия улични нагли котки. Избиват птици, злобни са и противни. Наистина отровата е грозно деяние, но в крайна сметка знаете ли за колко кратък период се размножават? Айде стига глупости вече с тия котки! Като заколите малко теленце за да ядете, не ревете нали? Никой не е длъжен да търпи котки и смрад пред дома си. Това е болестно състояние, което има диагноза в щатите и лечение. Но тук хората са озверели и ядосани от бездействието на държавата.

Не котките, а ти си злобен и противен. И какво да те правим сега? Да вземем ли нещата в свои ръце?

Вземи нещата в свои ръце и се гръмни. Не ви изнася истината, самотни нещастници.

За кучетата не ми пука, ама горките котки защо? Не пречат на никого!

Вместо да разследвате убийства на котки, се погрижете да не се развъждат улични котки и да не се изхвърлят на улицата домашни!!! И започнете да прибирате тези, които ги хранят и сбират под прозорците на хората.

А тебе можем ли да те приберем в психиатрията за да не пишеш глупости във форума?

не

Ред е на кучетата

Не, ред е на дебилните бургазлии. Утепай тъп бургазлия - спаси 100 котки.

А това е поредното ДЕМОКРАТИЧНО доказателство , за това какво представлявате и защо България е в това състояние - ОБРЕЧЕНИ сме !!!! ДЕЦАТА газите по улиците - Кого бихте изненадали с едни котки - ИДИОТЩИНАТА на булгаристанеца вече НЕ може да изненада никого !!!!!

мляс! мляс! мляс! И накрая, за награда, 300 шоколада!

Яж л.... говедо!

всеки хищник без намордник и каишка в населено място е вредител, а в природата дивеч!

Само в карето улици около нашия блок има над 100 бездомни котки. В целия Бургас са сигурно над 5 хиляди. Ако една бездомна котка живее около 10 години, нормално е за 3 месеца да има поне 100 умрели. Предвид факта, че котколюбителите, нито ги обезпаразитяват, нито чистят след тях, съмнявам се, че ги хранят, като котки, а не ги тъпчат с боклуци, като или ги тровят с тях, или ги прехранват, до положение да ги превърнат в хипопотами и да им докарат някой котешки инфаркт.

Представи си само какъв подчовек трябва да си, за да хвърля отровни хапки с ясната цел да убиеш беззащитни животни. Направо не е истина. Те такъв подчовек с най-голямо удоволствие, без никаква жал бих го подложил на неща, които даже не си е и представял, че съществуват. Животинските умират в адски мъки. Тия отрови им съсипва черния дроб за нула време или са нервен агент, което е още по-гадно. За такова нещо никакъв съд не може да произнесе адекватна присъда. Само да попадне в ръчичките на правилния човек...

Поредният клавиатурен гангстер.

Да, познахме те.

Този изрод дано го застигне същата участ!

Ами кой? Някой на който му е дошло до гуша от мяукащи разгонени животни под прозорците. Или еженощните битки със съответните звуци при разпределение на територията между мъжки котки. Или на някой на който му е писнало цялата му кола да е в котешки крака, косми и драскотини по калниците пак от същите животни. И всичко това е така защото общината не си върши работата! За това някой е взел нещата в свои ръце. Просто е!

Драскотините са от кучетата, които искат да се доберат до котките

Тези които мъчат живптни умират в страшни мъки. Господ да ми прощава,но искрено се надявам да ви сполети същата съдба!

Сега котки, в скоро време и цигани. Браво на бургазлии. ПП : Имам си котка в къщи за да не мислите че мразя животните или по-конкретно котките.

Всичко, което е на улицата , е или мръсно или отровно. Тъй че ако ядеш от улицата, казаните или ядат улични животни, винаги може да се разболеят дори от развалена храна изхвърлена в казаните... Само идиоти може да оставят животното си да яде от улицата.А и уличните , безстопанствени животни, без собственик пренасят ВСЯКАКАВИ зарази и може да се разболееш ако ги пипаш.

Споко, ти няма да се разболееш от зараза с тоя афинитет към стерилност. Тебе ще те мъчат различни видове алергии породени от прекомерна хигиена...а, да не забравяме и явната умствена недостатъчност, която лъха от мнението ти.

Ако някой почне и кучките няма да е зле .... точно от Славейков да почва.

В Египет ,котката е считана за божество.Котката вижда и денем, и нощем. Когато котката спи, нейните уши не спят.Неподвижността на котката е нейното съединение с Древността.Древността тя е била изпратена да се справи с мишките.Дори котката може да накара много беден човек да се грижи за нея: такова излъчване му прави, че беднякът си загубва ума по нея.Котката е така устроена, че за да живее – казва Учителя,мъдрец – трябва да поглъща едно определено количество отрицателна енергия: така тя се зарежда“. Това е необходимост. Тази отрицателна енергия не й е нужна по всяко време – а само когато запасът й е изтощен. Тя може да я владее, но тази енергия й трябва.

Просто Фараонът е лъгал подчинените, за да не трепят гадните котки, тъй като без котки се развъждат мишки. Събраната реколта ще бъде унищожена, няма да могат да се изхранят робите и Фараонът ще го духа.

В кауфланд, пред витрината с колбасите ревете ли ? А храната за кучета и котки от Марс ли идва? И не, не мисля, че тровенето и разстрела са нормална реакция. Но нека да степенуваме проблемите. Ако кофите за смет се затваряха както в целия бял свят 99% от бездомния добитък нямаше да съществува. Чипове за кучетата, солени глоби за непочистено след Чарли, Джони и Ричи

драги комунделе, хората не изхвърлят домашните си любимци на улицата! В Япония цената на една котка е повече от твойта :))

Потвърждавам за Япония. Продават се само породисти котки и кучета, които струват поне 1000 долара. Улични котки и кучета няма. Ако случайно се появяат, се залавят, държат се в приют 2-3 седмици и след това се пращат в кучешкия/котешкия рай. В резултат улиците са невероятно чисти. Никъде няма панички с помия, оставени от "милосърдни" бабички.

Абсолютно сте прав! Ако кучето Ви се изтропа на улицата в Япония - глобата ще е повече от колкото струвате. Не виждам това как адресира големите проблеми, а именно: боклуци и помия на всякъде. Никакви глоби за собствениците вкл. визирания от Вас проблем с изхвърляне на животни.

Как ги преброиха тези 100 котки не знам, но е факт, че в града са повече от въшките. На мен не ми пречат, даже напротив. Но казват, че разнасят куп болести. И не знам защо, но най-обичат да се изхождат в пясъка на децата в детските градини.

какво ровиш по детските площадки? комунистите сте отвратителни!

Да, бе. Гадни комунисти. Взели кофички и лопатки и се заровили в пясъчника. Пък майките и бащите им са още по зле. Вместо да се запишат в някоя дружинка, като теб, тръгнали деца да правят.

все някой трее се грижи за регулиране на популацията! Кото иска котка куче пор си ги гледа в къщи!

"Човекът е най-жестокото от всички животни – той е единственият, който убива за удоволствие, убива от злоба и убива за отмъщение", Марк Твен

Това го цитирай на баба ми - като влезеше невестулка в кокошарника, убиваше 10 пилета и ядеше малко само от едно. Та така по теорията на г-н Твен за убийството, удоволствието и човека.

Това ли са проблемите на Бургас?..Или някой ни отклонява вниманието от по-сериозните-некомпетентното управление,липса на инвестиции и добри работни места,лоша транспортна схема,презастояването от фирми близки до управлението на общината,криминогенната обстановка, мръсотията??Пропускам нещо-а,и обезлюдява нето като резултат от всичко това! Жалко за този хубав и толкова калпаво управляван град!

Ами освен да ти се извинят избитите котета, че са отклонили вниманието ти от вездесъщия проблем който имаш с юфката за вечеря. Отде ви изравят бе, не ти ли писна да си все ти с глупашките напъни.

Твърде късно, вече е просо поредния пенсионерски град.

Да му се чуди човек, но това е положението - чичо Митко със 75%.

Хора, като поживеете малко и като се позамислите малко ще разберете, че когато хората изчезнат от тази планета, всичко ще се оправи. Във всяко общество има свестни и не толкова свестни членове. Безспорно у нас хората не са от високо качество, това и самият премиер се изпусна да го каже и е вярно, колкото и да се обиждат някои от този факт. Един по-долу беше споменал връзката за популацията между кучета, котки и гризачи, но е пропуснал да спомене кой регулира нашата популация. Ако и върху това се замислим малко повече, ще разберем, че сме създадени да воюваме и да се саморегулираме. Трябва си една поредна световна за да се опомним малко или някое по-сериозно природно бедствие за да се излекува земята от РАКА-ЧОВЕЧЕСТВО.

Тук става Въпрос за открито Престъпление . Искам да Питам как така изтребиха Прасетата в Българи , сега върлува Птичи Грип - въпрос на време е да се Обяви Официално от Борисов . За два Месеца са избити 20 милона Кокошки в България . Какво се случва ?

Нещо си се объркал с въпроса!

Да ти е.а майката !

дано детето на тоя боклук ,да пукне в адски мъки,,,,

Господ съди и за клевети, душко! Току що си написа няколко точки за Ада.

когато българовиетнамската дружба докара виетнамците да ги учим за стругарофрезисти и зидаромазачи единственеят ефект беше, че близо десетилетие нямаше скитащи коткокучета!

Но имаше скитащи виетнамци

Нямаше улични кучета - не знам заради виетнамците ли беше. Котета имаше и то много.

Големи нищожества...Всичко се връща обаче на този свят...всичко! И на тях няма да им се размине.

ми нали не им се е разминало?! в новината пише сто броя са дали фира

Правиш се на умен, но всъщност си малоумен.

анинамери си съпруг! и го гледай като коте!!

Именно де... затуй живеете в мръсна държава и сте толкоз озлобени... Защото ви се връща за греховете!

Много ще патят българите!

100 бездомни котки по-малко - доста добра новина! Жалко, че трябва да се действа по такъв начин, но при тия скапани закони, даващи предимство на помиярите пред хората ...

Ебаси мамата.... най-сетне един да напише "помияр" - правописно! Сигурно сте ходил на училище!??!!!!

И това с какво ти подобри жалкия животец ,ЧОВЕКО?

А с човешките помияри какво правим, че от тях вредата е много по-голяма ?

Единствените изроди са тия, които искат да настъпват лайна от котки и кучета по улиците и хвърлят боклуци от терасите си, за да ги хранят или с други думи обичат да живеят в кочина.

Културата на българина е толкоз низка, че обича да си живее в кочина, но не спира да се оплаква, колко му била скапана държавта и как американци, лапландци, марсианци са виновни за всичко.... и турците и турското робство разбира се най-вече! Смешен плач!

Като не ти изнася културата , що дириш тук тогава ?

много си "ниЗък", човече.. пък и акъл раздаваш...

Акъл можеш да раздаваш само на такива, които могат да го вземат!

Културата е различна за всички... Някои като видят чисто, се изсират. Други като видят насрано, се опитват да го изчистят.

За разлика от кучетата, котките копаят дупки в пръстта, за да се изходят, след което заравят екстрементите. Така че след тях на повърхността не остават никакви следи и даже миризма.

А не вадят боклуци от казаните, шопе? И сигурно много ти е кеф да гледаш размазани от коли котки... или да съдим шофорите?

А аз да попитам Община Бургас защо в Бургас няма нито един приют за бездомни котки. Ама истински, с нормални условия, с осигурена ветиринарна грижа. Този, дето уж го има в местността "Пода", е само за кучета. Но освен, че е малък, условията са отвратителни. Двама-трима пенсионери пазачи, няколко къщички, поставени направо върху пръстта, не ми се мисли как изглежда през зимата или в дъждовни дни. Пък ветиринарен лекар сигурно не е и стъпвал там. И пак въпрос към същата Община. Хранилката в парк "Славейков" само за реклама ли е сложена или трябва да има и по-важна роля? И ако е предназначена точно за да се поставя храна и вода за уличните котки, кой трябва да поддържа чистотата и редовното ѝ зареждане? Да бяхте сключили договор с някое дружество за защита на животните, ако Общината не може да намери човек, който поне съдовете да почиства, та хората, които искат, да сложат там храна и вода. Що се отнася до това, че котките били умрели от студа, това е пълна глупост. Все още температурите са положителни, макар и ниски. А и толкова масово смърт едва ли е заради времето.

Нахранихме пенсионерите, изучихме сираците... останаха само котки и плъхове да гледаме в отоплени пансиони!

Въпросът е за отношението към всички - и към пенсионерите, и към болните и слабите, и към бездомните, независимо дали става дума за животни или хора. Ако човекът се е нарекъл "хомо сапиенс", то нека да покаже защо е такъв.

Вие сам си отговаряте на въпроса- отношението към пенсионери, сираци, инвалиди е такова, каквото е и към бездомните и беззащитни животни- варварски и невежо!

Като намалиш популацията на кучетата се увеличава тая на котките. А като нмалиш популацията на котките се увеличава тая на плъховете. И да посрещнем чумата.

Ако намалиш популацията на хомо сапиенси, ще се намали и популацията на котки и кучета.

Що за малоумие е да разчиташ на бездомните котки за борба с плъховете?!

котките бягат от плъховете.

Онзи отгоре гледа.

А за масовото избиване на плъхове, мишки, хлебарки и комари да кажете нещо? Най-голямата варващина се извършва срещу най-дребните животинки!

- се откарват за аутопсия в специализирана ветиринарна клиника в "Стара Загора". Към момента е изготвена само една експертиза, съобщиха от МВР. А резултатите от нея сочат, че котката е починала от... пневмония. - Koткарите и кучкарите пак са се филмирали, а забравят че е декември и рязко стана студено, хората вече си затварят и мазетата, няма къде да се наврът котките и си заминават... Ама не - някой им мисли злото, убива ги, мъчи ги, това е апокалипсис, че някакви помияри умрели - утре слънцето няа да изгрее, това беше последната котка-помияр на света ;)))

Дано другия път гледаме труповете на убийците!

ей, смешници, всяко животно без повод в населено място е вредител, в природата дивеч! дръжте си котките , кучетата, оФчиците, камилчетата и канарчетата в копторите си!

А вредители като теб какво да ги правим ?

Имам едни чорапи т ангорска вълна. Почвам да ги разплитам.

Потресен съм каква трагедия

Да ги препарират и да ги раздават на кучкарите за Коледа!

Обяснявал съм неведнъж. Намалее ли броя на кучетата, нараства броя на котките. Намалее ли броя на кучетата и котките, нараства броя на плъховете. Колкото и да не разбират някои, главната роля срещу размножаването на плъховете се пада не на котките, а на кучетата. Обяснявал съм какъв е механизмът, на кретени повече не ми се обяснява. Няма начин и без кучета и котки и без плъхове. Такъв филм няма. Избирате: или бездомни кучета и котки, които играят ролята на САНИТАРЕН КОРДОН, или плъхове. Само не си мислете, че с отрова и пушки, ще можете да се справите с плъховете. Няма да стане, с този проблем са се сблъсквали и преди вас.

в древността. дори сега има котки в дворци и музеи на служба. иначе - плъхове и мишки.

Абе умник, в Бургас кучета НЯМА! Има наркомани с питбули и бултериери, ама надали това имаш в предвид...

Абе тъпак, кучета няма защоте сте ги изтребили. Ще си имате плъхове, в изобилие. Системата на околната среда има известна инертност, но няма как да не се случи. Вече се раждате без мозък ли? Уж четете, но не успявате да разберете написаното.

Абе тъпунгер, улични кучета в Бургас няма, и не е имало последните минимм 20 години! Много добре ти прочетох словесната дрисня. Пиши за кучетата в София, не ми лази по морето.

ми хранете си децата в къщи на масата, а не ги учете да подяждат животните из градинките! щото може да вземат да похапват и от отровата за гризачи

Добре де, толкова ли не искате да си развалите нощния сън, че да направите една хайка с полицаи под прикритие, а не в патрулка. Щом нощем някой късал бележките, ми направете му капан, засада и ако окаже съпротива му пуснете една съчма в г..а!

Една от страните от Източна Европа ще е ядрено гробище срещу съответните компенсации България и още 7 страни - членки на ЕС, преговарят по проект за складиране на ядрени отпадъци в Източна Европа, разкри британският в. "Таймс". Участниците в преговорите са и Холандия, Италия, Полша, Румъния, Словакия, Литва, Словения - осемте държави членуват в Европейската организация за разработване на хранилища. През май е следващият кръг преговори. В момента малък брой страни в света са построили постоянни хранилища за ядрени отпадъци. Останалите ги съхраняват във временни съоръжения. "Ядрената програма в Холандия е ограничена, а разходите за построяването на геоложко хранилище са много големи. Притежаваме само един ядрен реактор, така че общото разрешаване на този проблем ще бъде от голяма полза", заявява Евуд Верхьоф, зам.-директор на холандската организация за складирането на ядрени отпадъци. Холандия изхвърля 30 кубика ядрени отпадъци, а собствено хранилище ще й излезе около 2 млрд. евро. Пред същия проблем са изправени и Словакия, Литва, Словения, България и Румъния. При наличието на един или два реактора те предпочитат да поделят разходите за изграждане на геоложко хранилище с другите държави, твърди "Таймс". "В даден момент една от страните ще трябва да даде съгласието си за хранилището на нейна територия, но първо трябва да постигнем съгласие за типа на процеса и после ще се търсят домакини", заяви Верхьоф. Нийл Чапман от базираната в Швейцария неправителствена Асоциация за регионални и международни хранилища (ARIUS), която също участва в диалога, твърди, че все още нито една страна не е предложила домакинство, но нещата могат да се променят, като се предложат компенсации. "Таймс" припомня, че Словения строи хранилище за нискообогатени радиоактивни отпадъци във Върбина срещу компенсация от 5 млн. евро годишно.

Не ти ли писна да си все ти с глупашките напъни бе.

Добрият човек обича всички живи същества. За величието на една нация и моралът и, се съди по отношението към животните.

ганди е от нацията която тотално си унищожи природата, и още щивее в кастово общество което не зачита за хора една част от сънародниците си, а женските деца ги изгарят още при раждането!

не е истина.

Степента на развитие на едно общество се определя по отношението му към беззащитните. Средностатистическия Ганьо не е човек, а урод, то е ясно отдавна. Дано си понесе наказанието и изобщо да има такова. Не разбирам как е възможно живо същество да носи толкова жестокост. Тъжно и страшно за всички, на които им се налага да живеят в такова обкръжение. А те за съжаление са много в нашата държавица.

С повечето от поста ти съм съгласен, но гнусляри като тия не са средностатистически хора. Малцинство са, нали няма концлагери по които да се забавляват изтезавайки и убивайки хора задоволяват се с котета. Малък процент от населението са но пък са толкова гнусни.

Точно средностатически са. Защото само в България е масово явление тази злост към животните - насъскват се кучета по котки кучета, тровят се кучета и котки, избиват се защитени лешояди, избиват се делфини, стреля се по гларуси. Простотия до простотиия, Ок, аз и ти не избиваме, обаче доста други да. В Гърция всеки път се шокирам като видя огромните улични добичета псета, които в заведеният ана плажа им слагат водичка да пият ида лежат под чадъра, или стотиците котки по островите или в Истанбул, и други места в Турция. Или специално поставените чашки за вода в Италия за кучета, или машините за хранене на бездомнио животни и т.н. и т.н. В България са останали средно само най-големите боклуци. 80% дебили. Ти, аз, мож да не сме от тях, ама като усредниш -всички сме лоши и дебили.... Пък ако ще да отричаме. Ама аз не, ама аз не. Колкото и да не ни харесва живеем в озлобено дебилно общество и искаме или не искаме, сме част от него. Плашещо е.

А бе то хубаво, ама котките не са част от обществото. Иначе този който ги трепе, явно не е наред. Понеже да полага толкова усилия, че трепе някакви си котки, говори че изпитва удовослтвие от подобен род жестокости. Не е хубаво, че заместваш "Ганьовците" и ги опрелличаваш на уроди с жвиотинки, понякое време животинките няма да ти стигнат и ще се чалнеш, като изрода който ги трепе.