Разследват още една лекарка от ТЕЛК, взела 200 лева подкуп

Така, както са разписани сега правилата, създават предпоставки и за корупционни практики, заяви адвокат по медицинско право

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧАК В ОМУРТАГ СЕ ЗАВРЯХА, ДА ОТБИВАТ НОМЕРА... СОФЕЕ, МАЙКА, СОФЕЕ... МИНИСТЕРСТВОТО! 50 ЛЕКАРЯ ОСЪДЕНИ И ПРОБЛЕМЪТ СПИРА!

само една..още на времето дядо ми си плати..

Пълно е с такива боклуци като нея. И на роднини се е случвало в критични моменти да им искат кеш на ръка, за да си свършат работата.

Мнооо им дребни подкупчетата, бре. Я глей в прокуратурата какво става - бетон се лее закоонно, мила моя майньольо.

Мътна работа: Хем "...тази практика се е превърнала в печеливш бизнес", хем "никой не иска да работи в ТЕЛК", нещо няма логика, има нещо сбъркано?

Сиреч да ги изкарат инвалиди?

Кво се занимават с жениците в на майната си .... 200лв това и в съда няма да стигне. в София миналата година искаха 1400лв за тая услуга , кво ни занимавате с дреболията в куртово конаре и т.н. за по 100-200лв , като тук в СФ ситуацията е плачевна. Във Видин е 500лв .... ходете там , няма мангуста без ТЕЛК.

Пак дребните риби избиват. В 2000- та година цената беше 500лв Сега е с нули накрая. За какви 200 пишат

ЛЕКАРИТЕ НЯМА КОЙ ДА ГИ БИЕ ПО РУШВЕТИ!!! След политиката това е другата глава на ламята сива икономика.

Не ни хвърляйте прах в очите - 200 лева :))) Що не ловите тези с милионите?!

Въпросът е колко пъти по 200 лв.

Кварталът на гр. Хомс е „Ал Ваер“. Този квартал няколко години беше под контрол на джихадистите и от там организираха атаки. Да се проследи сигнал на мобилно устройство и да се атакува мястото на излъчване е класика в жанра, така на времето руснаците убиха Джохар Додаев(лидера на чеченските сепаратисти). Това нещо го знаят дори нисшите полеви командири на "опозицията" в Сирия. Много наивно изпълнение на "журналистите", какво са очаквали да си разкрият прес-офис при джихадистите и да правят преки предавания, а сирийската армия да ги черпи с чай и мъте(традиционна напитка)? А акредитация от Сирийското правителство сетиха ли се да поискат?

грешка:)

Крадлив и алчен матриал ражда корумпирани и безскрупулни политици, лекари, таксиджии, всякакви видове псевдомайстори и т-н. Това е истината. Ганчо мрази корупцията, но когато друг я осъществява, иначе всеки втори е склонен към далавера. Останалите просто нямат достъп до келепирец.

навсякъде вземат рушвети!Я елате в Лом да го видите тоя с посинелата джука какво прави!

Пропускаш съдебната система, те даже са първи, защото иначе останалите нямаше да са толкова дръзки и необезпокоявани.

А за фалшивите болнични, които подписват лекари на подсъдими мошеници, за да ги измъкнат от ареста и да намаляват присъдите им? Не е ли подигравка със съда да дойдеш на процеса на носилка, и след това да те снимат с приятели в кръчма далеч от дома? Публикувайте имената на подписалите лекари!

Всичко живо краде в тази кочина и това е общоизвестен факт, проблемът обаче е в това, че тиквениците, които крадат дори и в съня си се опитват да ни убеждават, че не техните кражби са основната причина да сме кочината, която сме, а кражбите на... кокошкарите:)))! Ама пък, какво толкова след като ни е толкова... пипето:)))! Знае ли някой да има осъден за големи присвоявания или казано по-простичко за кражби в особено големи размери??? Топлото, Ицко Кардинала, Масларката, онези, които фалираха и после дружно си поделиха КТБ, дузината прокурори и съдии, шефовете на агенции, министерства и полицейски управления хващани с подкупи, къде са те дали има поне един, който да е имал "честта" гърбината му да се поотърка в някои от наровете в кауша:)))???

съдебната система e в графата "политика". Иначе си прав!

Не , че съм фен на гладната докторица , но мисля , че вече е крайно време да хванем бика за рогата , вместо да се занимаваме с кокошкари ! Предният път беше улично ченге с 20 лева , а сега напредъкът е очевиден : Злоупотреба с ЦЕЛИ ДВЕСТА лева ! Вие представяте ли си само ? ДВЕСТА цели целенички лева ! Тая докторица направо се е омазала отвсякъде ! А това , че финансовия министър е получил като подарък 180 квадрата апартамент ? Е хайде сега , що да издребняваме ! Все пак ЕДИН апартаментец е взел човека , а не ШЕСТ ...

Комисиите към ТЕЛК никога не са вземали пари под масата това са пълни лъжи когато отидете при тях им ги слагате директно на масата и те си броят.

Колко рушвет трябва да взема на истина, за да стигне другарите зам. министри от ГЕРБ?

Българските лекари крадат пари за здравни, взимат рушвети, убиват пациенти, и никога не са виновни.

През 2006г. моя позната сподели с мен,че дала 300лв (така вървяло) на човек от "преддверието" на ТЕЛК и бе з да има нещо беше трудоустроена за 3 години с доста прилична инвалидна пенсия.Аз ,която бях и все още съм с остеопороза (лекувам я),високо кръвно(лекувам го),камък в ляв бъбрек (6мм),психични проблеми (лекувам ги),трайно увреден крайник,следствие неправилно лечение бях трудоустроена само за 1 година,защото не дадох подкуп,въпреки подсказката...Доста хора от членовете бяха сменени,но докторката и човека от "преддверието " не...,имаше една лекарка неправилно обвинена с голяма шумотевица,но не беше от БСП,тяхната остана...

Ужас, цели 200 лева! А крадливата шайка на банкянската мутра, която краде като за последно, кога ще хванат, разследват и вкарат там, където отдавна би трябало да са - в затвора. Ако сме нормална държава. Но Боколандия е държава, управлявана от мафията - вдига се шум до небесата за кокошкарски кражби, а за големите, професионални крадци от управляващия ни режим - мълчание! А дирниците и те - трият всяко неудобно за мутрите мнение!

Добрич е така не само в ТЕЛК-а,така е и в "здравеопазваснето" - циганите дават на ръка 50лева,преглеждат ги и ги приемат за болнично лечение,а българите се въртят и се чудят какво да правят с едно голо направление в ръката си...

Абе тъпак, 200 лева от тоя, 500 от оня, после цял живот ти им плащаш инвалидната пенсия и стикера за паркиране, а пък тия, които наистина имат нужда от инвалидна пенсия, остават без нищо! Как може да си толко тъп, а! Ако имаш доказателства срещу "крадливата шайка на банкянската мутра", върви ги дай на прокуратурата, вместо да ревеш как нямало смисъл за едни 200 лева, щото не можеш да виждаш по-далеко от носа си!

Взвми 200лв "подкуп" щото не са ти платили нощните дежурства и уди в затвора ! Вземи 700 000 лв "неподкуп" , щото чертаеш схеми и иди на Малдивите за месец -два !

За милиони,няма закони За кокошка ,няма прошка!

Ot lichen opit spodelyam: poiskaha ni 800 leva za da izdadat TELK, koito zakonno se polaga na dyshterya mi. Preminahme cyalata procedura sys zakonno izdadeni medicinski dokumenti i .....v krayna smetka otkazaha priznavane na TELK. Az razbira se otkazah da uchastvam v korupcionnata sdelka.

Stava vypros za Centralen TELK - Sofia.

такава тъпанарщина си написал... Или си долен трол, или нямаш ниакава представа за какво пишеш като пишеш само глупости... 200 лв подкуп, после 20-30 години държавата плаща пенсия, нои интеграционни надбавки + десетки други придобвики за сметка на държавата - като например лична карта и паспорт за 2 лв и т.н. катосе съберат сумата излиза солена поне 50000 лв като умножиш това по десет, сто, хиляда или десет хиляди незаконно издадени ТЕЛКА и картината става доста мрачна..

Защо сега се сетиха за ТЕЛК? Защо след случая "Ало Ваньо" за Мишо Бирата, когато мутрата от Банкя в тел. разговор каза за "групата на телкаджиите" от отбора му, които работели на летището и с които ритал футбол, не се задействаха и не хванаха докторите? А сега, когато са в шах от излезлите на бял свят далавери на шайката, се захванаха с докторите?

О, ясно! Ето защо държавата е в това тежко положение - заради фалшивите телкове!

А защо никои не си задава въпроса , че всяка решение на ТЕЛК подлежи на обжалване от НОИ.Там съгласно Кодекса за социалн осигуряване има специални комисии от също набедени доктори които проверяват телковете и ако са налице данни за нередовност ги обжалват съответно пред НЕЛК или съда.Значи играта е доста по-голяма от тази която се афишира.Контрола е на няколко нива но се клати само най-долното.По-нагоре по веригата нещо не се случва и точно оттам пищят най-много.Жалбата срещу моето решение от НОИ беше само за това , че нямало печат от здръвното заведение което ми е правило компютърната томография.Аз си държа апарата в мазето и сам си правя изследванията .След четири години разходк по съдилища се оказа , че не съм симулант и след две троини експертизи които естествено бяха за моя сметка.Да не говорим за другите изследвания които също се цакат.В НЕЛК докторите те гледат като потенциален престъпник.Държанието им е под всякаква критика.Никога не съм бил склонен да давам рушвети за това , че имам заболявания наистина.Плащат тези които нямат никакви.Но покраи суровото гори и сухото.НЕЛК ми намали от 76 % на 26 % изобщо указанията на партията и правитеството е наистина болни хора да бъдат унижавани.Самата система е грешна и създава възможност за корупция.Вярно е че цели села без изследвания и документи стават инвалиди.Къде спят тези които взимат заплати в НОИ.

Е, теб щом повече те интересува защо, а не, че все пак най-накрая се взимат мерки, и явно си на акъла, че не трябва да се бара корупцията в институция като ТЕЛК, защото "защо сега", оставям те да си плетеш теориите заедно с другите баби в предблоковия кибук!

Болници имат, а не 200 лв Баните Ангелова

Като не ти харесват "българските лекари" ходи другаде. Знам, че като се връщат от другите страни идват тук на лекар и заболекар.

А на теб тия корумпета много ли ти харесват бе, льольо? А ако той отиде "другаде", ти ли ще му върнеш здравните осигуровки, а? Келеш с келеш!

Не е лошо някой независим български прокурор да се самосезира и разследва всички телкове