Велики петък е, най-тъжният ден за християните

Днес е Велики петък, или Разпети петък - най-тъжният, най-тежкият ден за Божия син - Исус Христос.

Обратно в новината

Коментари - Велики петък е, най-тъжният ден за християните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето защо, "изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове, е принесен в жертва за греховете на цялото човечество", КОЕТО ПРОПОВЯДВАНЕ НА ТАКАВА FAKE ИСТИНА, Е ВНУШЕНО ОТ САТАНАТА. (Михаил Булгаков, "Майстора и Маргарита", "... Най-големия успех на Сатаната е, да постави под съмнение своето съществуване. ...") Йешуа бен Йосиф, днешния Иисус Христос, е изпратил послания, които са публикувани в интернет. /"Кой си ти, Йешуа?" и други/ За да отвори Човек сърцето си за Иисус, би следвало да прояви СЕРИОЗНО И ТЪРПЕЛИВО ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА измежду манипулациите, внушенията и фейковете, ЗА ДА РАЗБЕРЕ КОЙ В СЪЩНОСТ Е САМИЯТ ТОЙ????

Истинските български богове са Тангра и Перун. Тоя христос е внесен от Византия, която се е страхувала от могъществото на България и е искала да подчини българите като ги излъже да приемат гръцкия бог. Българите се кланят на фалшивия бог на византийците и затова все повече намаляват и българската държава е слаба.

А как може да е велик и тъжен едновременно този петък? За тъжен - ясно, но защо велик? На гръцки също е велик, англичаните му викат Good Friday. Нещо ми е неясно :-

Не яснотата за "Good Friday" идва от неразбирането на СЪЩНОСТТА НА СВОБОДАТА. В поредицата от книги на ХУАН ХОСЕ БЕНИТЕС, Операция "Троянски кон" се говори за ТЯЛО НА СЛАВАТА, което е от съвсем друга биология и енергетика изградено. Сега нашите физически тела в които сме преродени, с едно понятие може да бъдат класифицирани = ИЗРОДЕНИ. От там идва и поробването на Висшето ни Аз, от модифицираното ни генетично от рептилите физическо тяло. Такъв е точния отговор, за "Good Friday". Обяснението е сложно, но с думи прости така се отговаря, за една от същностите на СВОБОДАТА.

Баце, ти ме обърка още повече, ама честно....

Разпети петък е ден за празник в целия цивилизован християнски свят - денят в който Христос изми първородния грях. Защо да лицемерничим като севернокорейци на погребение на партиен вожд?

Празник? Божият Син се мъчи на кръста, а ти празнуваш. Браво на тебе. И защо даваш оценки, че всички са лицемери и че никой не уважава Божиите страдания?

Само религиозните кухи глави могат да празнуват, докато малтретират и разпъват на кръст някого.

И това продължава 2000 години ... Баси !

Да, и ще продължи до свършека на земната история за ужас на такива като тебе.

А, то не е ужас. От съвременна гледна точка малоумните религиозници сте забавни като примитивите, които са бягали в ужас като удари гръм, понеже са мислили, че някакъв си там горе го е хвърлил като се е ядосал. На вас вярващите в бог, мог, аллах, екстрасенси, магии и т.н. мисленето ви е точно на същото ниво като неандерталците.

Ние никога не сме вярвали в "Стария завет"! Принудили са БПЦ да го "припознае", за да свалят "схизмата", наложена, че не признава "Стария завет" за "Свето" писание! Аз имах "Библия" със "Стария" и "Новия"(Евангелието) в нея, когато прочетох "Стария завет" не успях да се сдържа, скъсах го от "Евангелието"(Новия завет), потопих го в СВЕТЕНА ВОДА а когато изсъхна го изгорих! Толкова грехове никога преди не бях чел да се "проповядват", като братоубийство, прелюбодейства, измами, лъжи, спекулации, присвояване на чужда собственост, кражби(завладяване) на чужди земи чрез масови убийства, геноцид описани в него, че няма православен християнин който да издържи да не го изгори след като го прочете! Във "Стария завет" всичко беше "грешно", една голяма измама и манипулация!, както и това, че Иисус(месия) Навин Навиев и Иисус(месия)Сирахов са персонажи различни от Иисус Христа(Месията-Спасител) в "Новия завет"-Светото Евангелие"!

Не разбрах какво предлагаш Да вземем само светите книги които ни изнасят, да ги напръскаме с миро, светена вода, Гучи и да ги отречем всички останали? Да си признаем, че нещо куца в религията и, че на никой не му дреме и най вече на онези брадатите дето се бият с ролексите у главите? Да продължим във вековете по същия начин, не разбирайки нищо но повтаряйки го като маймуни с довода, Така трябва, Така правят всички, Абе да не Го разсърдя?

Е УЧЕНИЕТО НА ХРИСТОС

Не знам как мисли Господ и какви са му причините да прави това, което прави или да не прави определни неща. Предполагам, че начина на мисленето Му е както между моето и едно растение * ако приемем, че има Господ де и, че е нещо такова каквото ни учи светите писания). Но като гледам какви изроди влизат в храма Му и се кланят и се кръстят и не избухват в пламъци и си исля, че той е зает със съвсем други дела, като да гледа кой минава под масата и кой носи часовник за 200 000 евра

Влизат да, а ти тука тролиш, хулиш и се изживяваш като безгрешен. Че и нищиш неведомите пътища Божии. Да ти се чуди човек в качеството си на какъв.

Влизам в качеството си на наблюдател. Задавам въпроси. Къде видя хулиня ( от хуля)? или пък тролня ( от троля)? Изобщо не си изливай праведният гняв над този който задава въпроси а се замисли, дай някакъв отговор, и не ме плаши със Него, всички сме с подписани смъртни присъди в този живот и не се знае кой е по праведен. Щом не изгаря гадовете които лъжат, крадат и са подли и безразлични, значи критериите му са други. Пък и не забравяй как Господ сам е участвал във военни походи и как е клал и трепал , цитирам по памет Всички които пикаят срещу стена

Господ показа, че духът е всичко.Материалното и органичният живот са преходни.

Не разбирам защо са ти писали минуси. За това че материалното е преходно или че духът е всичко. Самата истина

Стих Вера Илиева ГУРБЕТЦИИ (вЕРА иЛИЕВА) бЛАГОДАРЯ вЕРА ЗА ХУБАВИТЕ СТИХОВЕ! за някои светър Вера, за някои черен, Благодаря , че Те има, ВЕРА!

Е БЕЛЯЗАНА СЪС СЪБИТИЕ ОТРАЗЕНО В ТРИТЕ ЕВАНГЕЛИЯ . Отразено е СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ с последвал го земен трус. Като мислеш човек си задавам въпроса - КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ Е СЛУЧИЛО ТОВА , КОГАТО НА ПРАЗНИКА ПАСХА ЛУНАТА Е ОТ ОБРАТНАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА?! НЕ Е ВЪЗМОЖНО ЛУНАТА ДА Е И В ПЪЛНОЛУНИЕ /както е според Пасхата/ И В НОВОЛУНИЕ /както е при Слънчевото затъмнение/ !!! ИМА НЕЩО СБЪРКАНО НО И АЗ САМИЯ НЕ ПРОУМЯВАМ КЪДЕ Е ТО.

ЩЕ КОНСТАТИРАМЕ, ЧЕ НА БОЖИ ГРОБ СА ПОЛОЖЕНИ ЧЕРЕПА И КОСТИТЕ НА ПЪРВИЯ СИН БОЖИ - Адам. Не случайно местността се казва ГОЛГОТА /череп/ Не разбирам защо никой не желае да почете ПЪРВИЯ СЪЗДАДЕН ОТ БОГА ЧОВЕК - Адам. НАЛИ И ТОЙ Е СИН БОЖИ ПРИ ТОВА СЪЗДАДЕН ПО ЕДИН НЕПОВТОРИМ ЗА ВСЯКО ДРУГО СЪЩЕСТВО НАЧИН?! ЗАЩО ЦЪРКВАТА ИЗБЯГВА И НЕ КОМЕНТИРА ТОЗИ ФАКТ? ЗАЩО АДАМ ОСТАВА В СЯНКАТА НА ХРИСТОС А ВСЪШНОСТ И ДВАМАТА СА ПОЛОЖЕНИ В ХРАМА НАРЕЧЕН БОЖИ ГРОБ?! ЗАЩО ПРЕНЕБРЕГВАМЕ АДАМ?

Адам е паднал. А Христос е божият син, който е останал до края верен на Бога и е Спасителят на цялото човечество. Все едно да говориш как така Луцифер бил дявола, като името му означавало - ангел на светлината или нещо такова. Да, бил е такъв, Преди да падне...

Господи Исусе Христе помилуй Родината ни.

По-правилно е да молиш за мислост към целия свят, а не само на родината ти.

Лозето не ще молитва, а иска мотика!

Нощес Господ ми се яви и ми рече - преди толкоз време стана тоя гаф, че ако ми го не припомняхте, отдавна да съм го забравил. Чудо голямо... ама още съм обиден на себе си, дето сам се помолих таз чаша горчива да не пия, па се не послушах. Не е лесно с разтроение на личността да се живее. Затуй явих се на Станислав и низпослах му словото си. Да не четете вече стария завет и новия, а конгрес по футурология, дневниците на всемогъщия, пътешествията от Ийона тихого и всичко що е още писал. В име мое и тейково и на света Годуха - четете и мислете.

Има един стар лаф Господи, като си прибрал грешните защо не си прибрал и смешните? Господ отговаря: Защото са много смешни на оня свят.

... толкова е могъл ...