17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕ КОМЕНТИРАШЕ НАПУСКАНЕТО НА АФГАНИСТАН ОТ САЩ И ОСТАНАЛИТЕ ДЪРЖАВИ..... ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД ПОЛИТБЮРОКРАТИЧНИТЕ ИДИОТИ НЕ ПОТЪРСИХА СЪДЕЙСТВИЕ ОТ СЪСЕДНИТЕ НА АФГАНИСТАН ДЪРЖАВИ КИТАЙ, ИРАН ТУРЦИЯ И НЕ САМО ОТ ТЯХ(ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ ТУРЦИЯ СЪЩО ИМАШЕ ВОЕНЕН КОНТИНГЕНТ В АФГАНИСТАН) КОИТО ДА ПОЕМАТ ПОДКРЕПАТА НА АФГАНИСТАНСКИТЕ СИЛИ ЗА СИГУРНОСТ ДОКАТО ОСТАНАЛИТЕ ВОЕННИ КОНТИНГЕНТИ СЕ ИЗТЕГЛЯТ...... НАВРЕМЕТО ДОРИ АМЕРИКАНСКИ ГЕНЕРАЛ ИМ ТЕГЛИ ЧРЕЗ МЕДИИТЕ МАЙНИ И ОБЯВИ АМЕРИКАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗА ИДИОТИ ЗАЩОТО ОТКАЗВАТ КАТЕГОРИЧНО ПРЕГОВОРИ С ТАЛИБАНИТЕ... ТА ВЪПРОСНИЯТ ГЕНЕРАЛ БЕ ПОСТИГНАЛ КРАТКОТРАЙНО ПРИМИРИЕ В РЕГИОНИТЕ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ТАЛИБАНИТЕ....... Е НА ЦЯЛ СВЯТ БЕ ИЗВЕСТНО КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ АКО ВНЕЗАПНО СЕ ИЗТЕГЛЯТ..... ИРАК 2!!!??? ИРАК И АФГАНИСТАН ИЗГУБЕНИ КАУЗИ И БЕЗМИСЛЕНИ ЖЕРТВИ....!!!!??? В ИРАК ПОНЕ УСПЯХА... БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПЕШЕМЕРГИТЕ,ИРАКСКАТА АРМИЯ, РУСКИТЕ ВКС И ОСТАНАЛИТЕ СЪЮЗНИЦИ ДА СЕ СМАЖАТ ИСЛЯМСКИ ХАЛИФАТ...

Кадрите на американците и в Армията и в Правителството са били зле подбрани.Иначе няма обяснение,как 300 000 Армия се предаде на 15 хиляди международни терористи ,примесени с талибани.Тия 85 милиарда долара за оръжие,да ги бяха дали на Българската армия и нямаше един талибани да припари до Афганистан.Щяха да бягат през девет планини в десета.

В ДЪРЖАВИ.... В КОИТО РЕЛИГИЯТА И РОДООБЩИНИЯТ СТРОЙ СА ВОДЕЩИ "ПОЛИТИКО" СОЦИАЛНИ ФАКТОРИ И ЛИДЕРИТЕ СА РАДИКАЛИ И БАНДИТИ ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО...!!!!!!! ДВАМА СЕ КАРАТ И ТРЕТИЯ ПЕЧЕЛИ... ПОРОЧНОТО ТРИО "добрият", лошият и злият Е ПОЗНАЙТЕ КОЙ Е ИЗЛИШНИЯТ......????

Искам да попитам ККК 20 години американците в Афганистан ? * ККК абревиатура на Кому Кура Крепиха.

На РУСНАЦИТЕ, бе дедо !

Чета коментарите и не се учудвам. Нашите талибани подкрепят афганските си събратя, плюейки по САЩ. И двата вида талибани могат да бъдат държани настрани единствено със сила. Либерализмът и небоеспособността на Европа ще ни докара до власт талибани.

"дивите" талибани намериха как да изгонят американците. И правителство съставиха. А умно-красивите българи нищо от това не могат.

Дедо пич е от СССР, Рашън Федерашън и Империята на злото, взети тъгедъ, върл фен на азиатския сатрап, по-известен сред демократичната джендърска общност в България като "жужето" Путин и естествено, върл душманин на кравопастиря ДайДън и лудото Боре от Лъндън ! Мина времето на англо-американските и англо-френските империи, затова УЧЕТЕ (мандарин) КИТАЙСКИ. Очевидно е, че смесеният политико-икономически модел на социализъм и капитализъм е по-добър от поотделно приложените идеологически доктрини, т.е. налице е така нареченият СИНЕРГЕТИЧЕН ЕФЕКТ, ако мъ разбирате !!

Краварите като цяло са проста, тъпа и неграмотна нация. С една дума- неприятници. Това което не може да им се отрече е че са царете на пропагандата, фейка и изкривяване на действителността. По големи шмекери от тях нема

Сбогом сащ..!!!!!! Бяхте до тук..!!!!! Край на вашата световна хегемония ?!!!!! Прибирайте се у краварнико и млък...?!!!!!!

Не млък, ами СУС, или за да те разберат по добре, на краварски език се казва ШАТ ЙОУР МАУТ !!!

ТАЛИБАНИТЕ СА ЕДНИ КРАЙНО РЕЛИГИОЗНИ КОМУНИСТИ! НЯМАТ ОПРАВИЯ. ЧУГУНЕНИ ГЛАВИ! НЕАНДЕРТАЛЦИ!

"Необходимо е да се създаде различна картина на ситуацията, независимо дали е вярна или не". - казва Байдън Точно това се нарича фейк! или хибридна война - да се лъже обществото мнение в медиите с неверни "факти" Щеше да е смешно, ако не беше тъжно и ако не умираха хиляди хора заради тази американска политика...

после Путин бил лош, Русия водела пропагандна война и т.н. А всъщност през цялото време англосаксите лъжат целия свят и се правят на добри и честни.

Този изкуфял дядка откъде го намериха

И кво са - кой е международния терорист?

САЩ!

Яко лъжа. После Путин бил виновен

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно.

Така е, но има и трагичен момент - на този неадкватен човек с ядреното куфарче се кланят и му целуват ръцете нашите, европейските "лидери". И приемат за ръководно начало всяка негова дума, а той лъже ли лъже - "създава полезно впечатление". Ужасявам се само като си представя, какво е нивото на европейските лидери. Но, при всички случаи е трагедия - за цяла Европа.

Двамата президенти разговарят за нещо важно, което и на двамата не е ясно! Т.е., бърборят си на най-високо равнище ... А същественото е, че на Байдън не му е ясно ... Байдън ръководи САЩ, "както слон пазарува в стъкларски магазин" ... А САЩ - по стечение на обстоятелствата засега, лашкат света насам-натам. Но САЩ имат многобройни супер-служби, на които едва ли "не им е ясно" и които си имат ръководство ... Т.е., Байдън не е на върха на ръководната линия в САЩ, както си въобразява. Какво става? "Дълбоката държава" ? "Плитката" държава ? Дълбоко сме загазили ...

С Джулиана Гани ли?

Ако говорим за общите разходи на изоставеното в Афганистан, тогава, според конгресмена Джим Банкс, американците са оставили оръжие за повече от 85 милиарда долара. 85 млрд. Т.е. това, което направиха сащианците е да въоражат до зъби изпекали фанатици. Сега талибаните имат по-модерни оръжия от Великобритания. Може тва да име била целта и да са очаквали , че главорезите ще скочат срещу Русия, НО аз ако бях американски данъкоплатец и знам, че тези престъпници са оставили оръжия на терористи за 85млрд. от моя джоб, щях да искам да обеся байдън на пилона пред белия дом.

"имат по-модерни оръжия от Великобритания" глупости :)

да, това въоръжение го има само американската армия и е последно поколение. Друг е въпроса малоумници като талибаните дали въобще ще могат да го подкарат. Най-вероятно не. Но пак да се върнем на неадекватността... за това ли събират данъци и харчат парите на американците?

байдън как само се опитва да се измъкне, като английска пръдня из гащи и пак с помощта на медиите, които го избраха за президент... не били знаели. ми не знаете ли, че незнанието не е оправдание. утре ще кажете, че не сте знаели за страничните действия на ваксините. от друга страна не само знаеха, а и ни убедиха с епруветка пълна с прах за прае в оонето, че саддам имал омп... до ден днешен не можех да си представя как ще допуснат някой да влезе в оонето с омп. ами ако беше счупил ампулата без да иска... :-))) инак лъжите станаха толкова много, толкова обилни и толкова нискочели... а истината никак не се вижда, че човек започва да си мисли, че участва в някаква паралелна на демокрацията, но с диктаторска действителност.. :-)))

Тази неадекватност на американската политика по отношение на Афганистан не е от днес или вчера, не е само сега... Афганистан всъщност никога не е бил от особен интерес за Вашингтон, той отсъства(ше) от картата на глобалната политика. Афганистан стана “интересен” за Вашингтон след ударите на кулите в Ню Йорк, защото там бяха базите на терористите, и САЩ им нанесоха съответните удари. Когато те - Ал Каида бяха отслабени, акцентът се премести много отчетливо върху вътрешните проблеми и ситуация в САЩ. Ако сме реалисти, щетите за Вашингтон не са толкова във военно и икономическо отношение, а са преди всичко репутационни! Остават анализите и изводите!

Таварищ Байдън, Восток - дела тонкое ;-)

такибите клецат тюлени,ама картинката тярбва д аизглежда ,че тюлена е водещ в това.

По интересно е че , важното е как изглежда ситуацията и при нас. Да са поукрасени нещата ,а това какво мисли народа няма същесвено значение. И при нас действат по същия начин ,една политическа конференция за пред Европа а електората да се оправя кой какно може.

Байдън срещу Малимула Малимей, Тръмп срещу Валивула Валивей, резултатът е УНИЖЕНА Америка и средновековна инквизиция в Афганистан!

Американци бате

Където са стъпили американските изроди или им служиш като роб или няма мир.