17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е единствената страна в Европа, в която за всички пътища се искат винетки. Навсякъде винетки се искат само за МАГИСТРАЛИ. Т.е. който е по-беден и няма пари за магистрала си се придвижва безплатно по не-магистралните пътища, които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО дублират магистралите. Явно няма бедни българи, каквито има в цяла Европа. Или от бедните се краде по-лесно?

Чета, чета и не ми става ясно, извинете, на какво устройство ще получа електронната винетка, за да я конвертирам, какво съм длъжен да имам...

Защо са необходими тези 500 устройства някой да вземе комисионната

Боклуци, преди въвеждането на електронните винетки довода да няма дневна винетка беше, че отпечатването й щяло да бъде по-скъпо като себестойност от номиналната й стойност! Сега, като има електронни винетки, защо отнова няма дневна винетка!? - Защото сте БОКЛУЦИ!!!

Защото умните хора си купуват годишни винетки. Съпоставимо с другите, дневната цена излиза на 26 ст. на годишна база. Ама такива измекяри, като теб само лаят и обиждат. То като интелектуалното ти ниво е на .......................!!!

И защо да не ги пазаруваме по Интернет?

tonk11

"Системата, която "Капш" разработва, дава възможност за плащания и през мобилно приложение и уеб сървър" Според теб това какво означава?

А не ракриха ли как ще ни следят къде сме и маршрута след електронно засичане на номерата- чиста полицейщина+. пишете поне в кои страни в Европа и света има такива винетки?

Само в Унгария има електронни винетки. Никъде в Европа обаче не се искат винетки за не-магистралните пътища, т.е. навсякъде те за безплатни. В България обаче всички пътища са платени и с това се търси не само начин да се съберат пари от всички. Боко го е страх, че ако са платени само магистралите, никой няма да се качи на тях (освен държавните коли) и тогава ще се разбере каква голяма глупост са неговите магистрали, които никой не ползва.

Тези винетки не бяха леко незаконни

Всички сметки могат да се платят през банкомат, или през изипей. Да се интегрира И плащането на винетките там е достатъчно просто и лесно. За чий... са купувани още 500 специализирани терминала само с цел продажба на винетки? Освен някой да прибере едни пари.

Предполагам, че за големия брой чужди автомобили преминаващи през България и летовници от съседни държави, Изипей няма да е опция. От друга страна през Изипей вероятни ще има и сервизна такса. Аз използвам Епей онлйан платформата за битови сметки и нямам проблем с комисионната, защото ми пести време, но много хора ги притеснява.

По-добре "разкрийте" как да НЕ ги плащаме!

Просто ТРЯБВА да КОПИРАТ румънската система за винетки и всичко ще е наред.

Защо, след като няма да се регистрира нарушение при НЕКОНВЕРТИРАНА винетка, трябва да има конвертиране ВЪОБЩЕ.

За да не те спират предполагам... Нали уж сега има автомобил със скенери и камери, които могат в реално време да четат номерата и да проверява системата. Ако не ти е конвертирана винетката, няма да им излезеш в систамата и ще те спрат, пък после като се установи, че си изряден, продължаваш. Идеята според мен е за да влезе всичко електронно и да се избегне безмислено спиране от КАТ. Просто идея, не знам дали това в крайна сметка се цели.

То тия винетки се следят само по първокласните пътища. По селата никой не купува винетки, камо ли сега от тия електронните.

Хаха миш машът ще бъде пълен, както винаги

Какво се случва с издаването на винетки за коли на инвалиди? Старата схема с подаването на документи ли остава?

А необходимо ли е да има винетки за инвалиди? Според мен не. Така ще се избегне всякаква корупция.

Мхм, ама нали знаете колко "инвалиди" карат коли, възползвайки се от инвалидността на свой познат, роднина и т.н. Направо ми се повръща всекидневно като гледам как паркират по инвалидните паркоместа разни скъпи коли, разбира се оборудвани надлежно със съответния син инвалиден стикер и от тях слизат всякакви "батки" или префърцунени шИфьорки, тип "цупя се като се усмихвам с напомпаните си джуки",......ами да ви кажа, не ми се струва да са инвалиди наистина...... просто злоупотребяват яко. Но това си е предизвикване на Съдбата.... Та в този ред на мисли трябва ли или не трява да има винетки за инвалидите?! НЕ, Не трябва, ама за тези които са в нужда и са наистина с проблем, а не тези, които са платили (мизерна сума най-вероятно) на някой и му използват стикера и документите за инвалидност.

добре де! За винетките, разбрахме. Ама как ще се плащат минетките!

В брой. С карта. С банков превод. Както поискаш. Даже и проформа могат да ти оформят за авансово плащане. Само пари да имаш.

съм да платя в брой за една .... от Лилито.

Смел човек си. Редно е тя да ти плати.

А. Леки автомобили до 3.5 тона Винетка 7 дни 3.00 EUR Винетка 30 дни 7.00 EUR Винетка 90 дни 13.00 EUR Годишна винетка 28.00 EUR

За жалост по-скоро винетките в Румъния ще се увеличат, отколкото нашите в България да ги намалят.

Според приложеното видео, терминалите разчитат само среден пръст...

Аве как така седмичната е 15, а за събота и неделя е 10 лв. бе?! То целия си уикенд да изкараш зад волана, пак няма да можеш да навъртиш 10 лв. износване на пътищата, мамка ви крадлива!!! И ако почивните ми дни не са през уикенда, а примерно сряда и четвъртък, тогава кво??

Абе какво ревете за 15 лв! То ако нямаш 15 лв в джоба къде си тръгнал с кола?!

Не е проблемът до парите охлюв ! По твоята логика ако няма 15 лв. за кг. сирене да не сяда на масата да яде ?! Аман от философи !

"Ако шофьор, който притежава валидна винетка, пропусне да я конвертира в системата, тя няма да го отчита като нарушител и няма да му бъде наложена глоба. При спирането от контролен орган на такъв водач, неговата винетка ще бъде въведена в системата на място от оператор на автомобила, но няма да бъде констатирано нарушение" Как в такъв случай системата ще разбира дали въобще имам винетка но не е конвертирана или просто нямам винетка. Не се разбира също така дали камерите ще пращат директно глоби на нарушителите или не?

Нали ще покажеш картончето и стикера купен преди това. А че неясно е представено все едно системата сама може да глобява е друга работа.

Колко елементарно би било, по номера на колата и впоследствие, мицифая с таблета да прави справка

а защо цената остава същата , а не се намалява ??? нали отпада ОТПЕЧАТВАНЕТО на винетки ? което е 25% от цената ? нали досега изплащахме камери и преброителни пунктове ? сега КАКВО ще изплащаме ? на мутрите увеличението на заплатите ? терминали ще ми показват боклуците с боклуци

АйСя

Щото сега имаш едни 500 машини, без които до сега се оправяхме чудесно, които трябва да бъдат платени.

Знаят да взимат пари. А колко пътища, в това число и магистрали,са с дупки??? Държава айдушка!!!

"....Терминалът за закупуване на електронни винетки ще работи с дебитни и кредитни карти, с пари няма да може да се плаща на него. Това каза председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов...." Толкова некомпетентно изказване... С пари няма да може да се плаща?!?! И какво има по дебитните и кредитни карти, ябълки ли? Казва се в брой!

Може би е имал предвид, че терминалът не приема банкноти.,.. В някои банки има такива,където сам си внасяш пари.

Тези ненормални ли са или да?

Досега беше 15 лева, щото трябваше да вземеш седмична.

Гледайте сега какво инсталиране на скиминг устройства ще става.

Е как!

никакъв скиминг няма те картите 99% са безконтактни вече

А ако терминалите не са?!?

да ви таковам майката- още по- сложно не можахте ли да го направите ,мамицата ви идиотска

Идеята ли е тъпа или е тъпо описана?

С'а неразбрах, че лепиме ли нещо по стъклата или не?! И ако не бачка автоматично, демек без контролен орган за чий уй ми е?! ОСвен някой на продаде 500 терминала, някой да ги подържа, някой да нпаише софтуер. Хубаво пари требе се изкарват, ама ползата к'ва е?!

Е*ати прекарвацията за уЙкенд винетките - 10 лв, кожодери гадни!

"с пари няма да се плаща".....оправете си текста и напишете, че няма да може в брой, защото те кредитните и дебитните не работят с тоалетна хартия!

Да забранят радар детектора и страпоня в жабката:)

ами с пари ще ги плащаме винетки бе