17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бре! Жива да не бях! Трабваше да ни стигне пандемия за да направим нещо, което се очаква да се прави веднъж седмично и без друго.

drkskwlkr

А пък при нас Столична голяма община и районните кметове осраха входните врати на хората с разлепени бледи, накриво ксерокопирани копия на едно напоително писмо-заповед с инструкция към домоуправителите да дезинфекцират. Вместо да предложат дезинфектанти, дават препратка към един списък с разрешени препарати, публикуван в сайта на Министерството на здравеопазването. Този списък е неправилно попълнена Excel-ска таблица (би трябвало да класифицира две групи, първата от които с поне четири под-групи препарати) с около 1800 позиции. Вместо да се използват предимствата на компютризираното съхранение на информация и да се разделят класификаторните единици в отделни клетки на таблицата, групата и подгрупата на всеки продукт са наляти в неканонизиран (демек, с различно изписване) текстов вид в една клетка. След половин час филтриране, аз преброих точно четири препарата, които имат нужното приложно поле (вирусоцидни дезинфектанти) и достъпност (разрешени за масова употреба). Чувствам се изключително подпомогнат!

А фандъка ходи да кара лекарите да работят това що не им е специалност че ментора и така решил.. Съда разпореди да мие улиците ама тя си плю на ушите както винаги до сега на съдебно решение така че софиянци няма как да очакват такава дейност като тази във Варна от нея.

Ей тоя маниер от близкото минало най-много дразни - няма дезинфектанти,няма спирт,няма и маски в аптеките ама т.н. контролни органи заплашват,предписват,глобяват. Мнооого го обичаме това ,с размахването на пръста. Абе вие осигурете нужните препарати,а хората знаят как да се погрижат за здравето си.

То хубу ама тия дето са ги раздали са на хлорна основа, а трябва да са на спиртна. Ето и източника Д-р Георги Желев: Почистването с препарати на хлорна основа и неизползването напредпазни маски от здрави хора е грешка

Няма нищо живо, което да устои на хлора! Т.е. хлорните препарати вършат работа! Баналният сапун убива вирусите, какво остава за белината...

тъпи, хлорната вар убива всичко живо, и не съвсем живо! произвежда се и в България,и 25 гилограма струва 1. 50 български лева!

А в входовете в ж. К. Надежда, приличащи на кочина, кога?

И в София общините разлепиха по входовете съобщения да правим дезинфекция, но не само , че на дадоха дезифектанти но не посочиха : какви и откъде дори да си ги закупим. Но пък сме много загрижени...

гледам имаш интернет вместо да пишеш тук глупости, питай чичко гу, и ще разбереш каквото ти е нужно!