17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поне не съм чул още за органи, както е в разни държави. Но в нашата бойковина, всичко може да се очаква.

каторга за такива.....

Как ми се иска и моят мозък да функционира на ниво измами и схеми. Но не ми е писано! В БГ хората стават милионери заради този си талант!

Това се случва край всички центрове за даряване. Не е само в Русе. Както пишат, там е доста по-евтино. В София е страшно.

тъмнозелените пак се активизираха. интересно е дали "дарената" кръв се изследва?? т,ва хепатит, и другите зарази....

Тия голяма престъпна група са разкрили, даването на кръв срещу заплащане е практика пред всеки един кръвен център в страната. С лешници.

Какъв грандиозен успех на каскетурата! А големите риби КОГА?

Смешници!

че след като няма доброволци кръводарители и след като за да започне операция екипът изисква предоставяне на кръв, то следва да се въведе ред и тези, които имат нужда от средства да могат да продават кръв на центровете по кръводаряване , а тези които се нуждаят от кръв да си я закупуват от там по едни и същи тарифи. Защото извинете, като изчезне единствената възможност за снабдяване с кръв - в случая чрез тези групи, от къде ще си я намерите, на каквато и да е цена, няма от къде, центровете не продават кръв.

не ти решава въпроса ако се нуждаеш от кръв как да се снабдиш с нея, вече почти няма доброволци. Дано не ти се налага да търсиш кръводарители, по друг начин ще говориш

А в София пред НЦТХ е пълно с мургави донори, ама са "ваксинирани" срещу полиция и прокуратура. Невидими са. А и цените са двойни.

Кръвта в една нормална държава се заплата в ОК дарителя получава около 100 паунда, ако не се лъжа. За получателя е безплатна. Ходи прави измами на подобна схема :) Ама при нас все пари няма, така че престъпните схеми процъфтяват!

Те ако ги точат през 3-4 месеца и само от началото на 2020 ще е добре, Циганите пред болниците се точат през няколко дена, кръвта им не става за нищо, а за болестите им да не говорим, Половината кръв се изхвърля след като направят тестове, важното е че манго взема парите на нещастниците в нужда

Значи ще се вдигне цената на тази "услуга"

Taka описана схемата ми изглежда доста справедлива. Кое е престъпното? Нека държавата осигури друга схема, ако може!

три пъти в една година да търся кръводарители от Русе за мои близки. Няма такива, публикувах навсякъде . Прибяхнах до услугите на тези хора, и пак бих го направил, след като няма от къде другаде да си намериш. Няма начин от държавата да си закупиш, а кръвта от доброволците отива само за спешни центрове,т.е. не достига до планови операции

И сега какво - няма да има кръв.

Системата ни е такава от години. За да ви направят операция трябва да си осигурите кръв, дори и когато вероятността да е необходимо кръвопреливане е много малка. Не винаги могат бързо да се намерят приятели и роднини, които да я осигурят. Освен това понякога е спешно, близките на болния или пострадалия са притеснени. Държавата нищо не прави за да се разреши проблемът. Не бих се учудил дори тези да са прибрани просто за да се освободи терена за други.

Мънгъра ли е начело на групата ?

И какво е престъпното? И то на фона на липсващи кръводарители доброволци? И к'во правиш, ако ти трябват няколко банки за следващите 24ч? Аз съм ползвам такива услуги и съм на съвсем друго мнение! Прокуратурата тук го кара като "Пътнаото и КАТ": Едните некъдерни да направят и поддържат адекватни пътища, а вторите ги "покриват" с безумни ограничения.

Ми те открили Америка полицията. В София от години си стоят отпред пред центъра и не се крият дори. Полицейското управление е на 50 метра по-нататък.

Голямата новина, така е пред всеки пунк за кръводаряване. От друга страна когато държавата не е осигурила кръв, близките на болния по една или друга причина не искат или не могат да дарят кръв, какъв друг вариант остава? Дарителя взима 100лв, , посредника взима 100лв, вие плащате 200лв, никой не е ощетен и вашият близък получава необходимата кръв. Ако вие си намерите дарител, тогава ще дадете 100лв, но може да ви погне ГДБОП като гледам за търговия с кръв. Ако държавата и здравната система си бяха на мястото, този бизнес нямаше да съществува, защото кръвта щеше да е осигурена за всеки нуждаещ се безплатно. За съжаление, не всички сме Митьо Очите за да ни влеят над 200 банки кръв за сметка на данъкоплатците.

Нека да си върви търговията легално, като няма достатъчно доброволци, но нека продаващия кръвта си получи пълната цена от болницата или получателя, а не половината и то под заплаха!

Ами няма болница в която има операционна, по-точно кръвопреливен център,пред който да не се "въртят" такива "доброжелатели" и да не Ти предлагат такава услуга срещу добро заплащане.А нуждаещият се може след това и ЧЮЧЕЦИ да заиграе!

Kato нямаш кинти, плащаш с кръв.... много интересно! И защо да е престъпно?

Търговия с кръв ли? Никогиш до сега не се бе случвало! За първи път е! ПС Според полицията, де. ППС А полицията не ОПГ. Нито пък закриля търговията с кръв. Вервайте ми. ;-)

Вие чак сега ли се усетихте, че бай-мангал продава кръв?! Че те от години висят пред кръводарителния център. Да не си мислите че я даряват?

Изследва се разбира се.

В посредничеството няма нищо нелегално. Цялата икономика се основава на верига от посредници. Нелегалното е в неплащането на данъци за постъпленията и пълната липса на регулация в тоя процес.

Ако кръводаряването се плаща от здравната каса ще се решат и двата сериозни проблема. Първо няма да има недостиг на кръв и второ, няма да има престъпни групи. Да се продават яйцеклетки и сперма може, а човек да си продаде част от кръвта - не? Шибана пазарна икономика... Нали именно това е квинтесенцията на капитализма - да продаваш това, което имаш? И при положение, че има държавен регистър, в който всеки кръводарител да се отбелязва, като дарява кръв ще се реши още един проблем - няма да се принуждават хора да даряват всеки 2-3 месеца кръв. Ще бъде разрешено само през 6 месеца. Така здравето и животът на кръводарителите ще са защитени... А ловенето на бандити е прах в очите. Системата е гнила и има нужда от ремонт!!!

И да ми се налага, искам да платя на донора, а не на разни мутри. Държавата да се заеме - това е срамота - Европа 21 век!

еее, кое му е чудното? ми то си има и регистрирано сдружение за даряване на плазма, с някоя си д-р павлина михайлова начело! дори се гордее, че издействала да даряват и хора над 55 годишна възраст!

Ами такъв е законът. Добър... лош...Но закон. ПС А ако нуждата налага - нека законът се промени. Няма лошо. Но сегашният закон … е закон.

нито кръв нито резервни части от тея боклуци.

Това отново са цигани от по-висшите касти, които използват онези от низшите като роби - продават им децата, органите, използват ги като проститутки, като веднинг машини за просия, продават ги на пазари за роби (булки, проституки и т.н.). Къде са БХК и правата на човека, сега?

тази схема се върти от докторите те карат всеки който е за операция да даде определен брой банки кръв иначе не те оперират, естествено никой не може сам да даде толкова кръв и трябва да плати на циганите, на полицаите не им ли се е налагала операция?! голямо разследване, няма що и колко доктори са в ареста не разбрах.........

Проблема е,че не предлагат своята кръв,я чужда -на длъжници/хора дето могат да бъдат изнудвани/.Ако е само тяхната -цялата да им я източат -не ми пука!Тяхно си е здравето....

tova absoljutno ne e vqrno. vsqka bolnica ima dostatychno kryv.posle trqbva da se vyrne.ne plyuite tezi koito vi spasqvat mizernite jivoti

Много странно, къде е ставало това кръводаряване? Кой е купувал кръвта и как я е ползвал? Пак уж ни информираха, но осъдени и отнето имущество пак няма!

Айде сега, аз имам нужда от кръв за операция, ама няма кръв за моята операция. И какво трябва да правя?

Агитираш хората да отидат и да дарят кръв в предназначените за това центрове. Не ходиш да плащаш на някакви прекупвачи.

Повярвай ми, никой не го изнудват, желаещите даже са повече отколкото е необходимата кръв. Т.н. длъжници, дължат пари, а не кръв и ако си върнат парите никой не го интересува как са намерили парите. Един от начините е да си продадеш кръвта на хора в нужда. Банката няма да ти вземе кръвта, но ще те преследва до последно за парите и ако за да се сдобиеш с тези пари се наложи да дариш кръв, това прави ли и банката търговец на кръв или изнудвач, защото реално парите от кръвта отиват в банката.

Вампири !

От март месец, от март месец. преди това такива неща не е имало. Нищо, че от десетки годинин съеществува практиката. Отчитане на дейност му се вика на това. Вместо да гоним 700 милиона от бюджета непотърсени от министъра на финансите от божков, вместо да разплитаме КТБ, вместо да подгоним правителството, че нищо не е свършило за Ковид кризата и подготовка на системата, ще гоним циганите, че всимали пари да даряват кръв..... смешници.

Иииии престъплението е....?

Аха, некадърни сме да направим тази услуга легална. И въпртеки, че запълва цяла ниша и е ВАЖНА за здравеопзаването (кръв и продукти НЯМА) ние го гоним като нелегално, щото ни е по-лесно !? Да ти имам логиката!

И ще има да чакаш......

Интересно да се проучи има ли държава, в която законно да се плаща за дарена кръв, аз мисля, че няма проблем и това не трябва да е незаконно, защото от кръв имат нужда всички, които се оперират, но не всеки има роднини или пък познати с определена кръвна група. Ако трябва дори човек ще си плати сам, за да му се набави нужната кръв, но проблемът е набирането на донори

Това нещо го има от много години, в цялата страна. Преди повече от 10 години оперираха наша близка. Не се знаеше кой от близките каква кръвна група е. Търсеха се варианти. Не знам как точно им се случиха нещата, но имаха като опция и ц*ганите.

Ами търчете да дарявате, особенно когато медиите ви кажат че е ,,необходимо,, за спасяване на живот. Ние българите от акъла си патим, защото сме състрадателни и те използват точна това.