Над 100 ранени при протести на палестинците

Протести на редица места срещу решението на Тръмп за Ерусалим; над 100 ранени при демонстрациите в палестинските територии.

Обратно в новината

Коментари - Над 100 ранени при протести на палестинците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През оная работа ми е за религиозните фанатици - било то християни, мюсюлмани или други. Живеем в 21-ви век. На едните Бог им бил обещал земята на другите незнам си кои. Ми да се изтрепят като им е толкова акъла.

В Грац , Австрия има затвор за джихадисти. Затворническият имам организирал бунт, по време на разходката в двора едни от джихадистите трябвало да почнат да се молят, други да се нахвърлят срещу тях и да стане бой. Когато охраната влезе, всички заедно щели да я нападнат. Били подготвени самоделни оръжия, даже прожели тренировка. Но ден преди бунта един криминален издал тайната. Това се случи;о преди около месец. Медийното затъмнемие и цензура са пълни. Путин е виновен! САЩ са великите миритворци.

до кога смятат да правят глупости?! Явно Господ ги е наказал да си останат завинаги без акъл. Ако имаха такъв, щяха да си имат и държава сега , но нивото им е такова, че не могат нищо сами , освен да паразитират върху друга развита държава.

и Корана,съответно Исус Христос и Мохамед в споровете си.Истината е една и спорове на може да има : Ерусалим е еврейски град !Повечето от арабите като народи са варвари, прости и необразовани.И съществуват благодарение на нефта и газа,но ползват облагите си от тях,за да правят терор и джихад.На тях периодично трябва на им се дават военни уроци,за да осъзнаят къде им е мястото.Такъв урок в дълбока древност им е дал Кан Тервел-Свет и Тривелий Теоктист.

Проблемът на евреите, и не само на тях, е горделивостта. А тя е грях, голям грях. Да имаш достойнство е едно, да презираш другите е нещо различно от това.

На мен и евреите, и палестинците са ми еднакво антипатични. Все пак по ред причини везните малко, ама съвсем мааалко, са наклонени в полза на евреите, докато палестинците, много странно, от мнозина са наричани "циганите на арабите". Изчетох ви мненията. Няма нужда да се палите толкова. Гледайте интереса на България! Някои мнения много се доближават до истината. Някои си мислят, че на Тръмп му дреме за палестинци и евреи. Нищо такова. Човекът си мисли, само да се закрепи на работата си, да си прокара данъчните закони, в полза само за богатите и него самия. Забравете приказките "Да направим Америка отново велика". Това са само думи. Американското правителство е само инструмент на много богатите. Те не виждат палестинци и евреи. Те виждат само долари и стаковете да вървят нагоре.

не всеки евреин е израилтянин. И не всеки израилтянин е евреин. Понеже кръв и плът не ще наследят Царството Небесно. Духът е важен.

по добре да не беше казвал! юдей, израилтяни/деца на израел/ и евреи си е едно и също!

Не е. Както не е едно и също католик/православен/протестант и християнин. Не всеки православен/католик/протестант и т.н. е християнин. И обратното. Нали така? :)

Ето, Аз ще ги доведа от северната земя и ще ги събера от краищата на света... Който разпръсна Израел, Той ще го събере... (Йеремия 31:8-12). И ще излезеш (Антихрист) против народа Ми Израел... в последните дни... и Аз ще те доведа против земята, за да Ме познаят народите... и всички хора, които са по лицето на света, ще се разтреперят от присъствието Ми... (Йезекиил 38:16-23). Защото ще събера всички народи на бой против Йерусалим... Тогава Господ ще излезе и ще воюва против онези народи... (Захария 14:2,3).

Армиите на света, водени от Антихрист, ще бъдат доведени до Армагедон от Яхве, за да ги накаже за тяхната омраза, гонение и клане на Неговия народ Израел и за да дисциплинира Израел за неговото неверие.

Палестина и палестински народ?!?!? Такова нещо не е имало никога,те дори нямат история,по зле са от Македония!!! Палестина е терористична държава създадена по изкуствен начин с цел да пречи на съществуването на Израел!!! Това са ислямски терористи!!! Исляма не желае съществуването на Израел и се бори за изтребването на юдеите!!! Аллах - Сатана мрази юдейте и покрай този фалшив Бог мюсюлманите не искат и да чуят за Израел!!! И ще се надигат на война срещу Израел и ще погинат всичките!! Друг е въпроса,какво цели САЩ в случая с признаването на Йеросалим...?!?!?? Може да играят двойна игра и да се явяват,като спасител на Израел,може и да не е така,тепърва ще видим...

да не си прочел нищо в живота си и да нямаш представа дори от глупостта в коментарите си . кой предаде Исус Христос за 30 сребърника ?Бог е Свидетеля на всичките им престъпления,които се надяват да скрият ...до края на света !

а бе и аз изобщо не съм чел, та я ми кажи кой предаде Исус Христос?

Е да. Но пък самият Исус е евреин!

Чета по-долу мнения за и против САЩ/Израел, за и против Палестина, араби и т.н. Първо. Нямаме информация за същинските събития. Това е върха на айсберга. Второ. Няма САЩ, има поне два транснационални елита, хванали се за гушите в нещо като тиха гражданска война, която е глобална и наднационална. Трето. Каквото и да става, не е в интерес на ЕС, най-малко на нас. ЕС е третият властови център-слаб, страхлив, корумпиран. ЕС е разединен, в него също тече битка между глобалисти, про US и еманципиращи се. Къде сме ние? ББ лавира тромаво между двата центъра на власт в САЩ от една страна и двете крила в ЕС от друга. Танца със саби, "Западните балкани" са ревранс към Тръмп. Цв е от лагера Клинтън-Сорос, чрез него ГЕРБ се кланя и на другия дявол. Радев като наивен мечтател залага на нео ЕС, което още го няма. Брънка в цялата история е провокацията "Ерусалим". Мирише на световна война. Отдавна при това.

Не, няма да има ТСВ и ще ти кажа защо- основните центрове на конфронтация са САЩ и РФ. Разединението на елитите им води до невъзможност да подкрепят мощно и концентрирано воюващи страни-посредници в една голяма война. Освен това, умората от току-що приключилият конфликт с ИД си казва думата. Иран няма да посмее на своя глава. А Китай си трае и трупа сили за бъдещето, рано му е още, ще чака окончателния залез на Големите.

Дир, вече се съобщава за това, че Израел бомбардира, а вие нищо не пишете. Също така 230000 евакуирани в Лос Анджелос- пожари, наричат го кризисна ситуация.

Най-добре сега подкрепящите палестинците арабски страни да им дадът убежище и да се изнесът.

ФАЩ си търсят нов конфликт, защото този в Сирия е пред приключване!

Значи, първо, аз много харесвам евреите- и конкретно, понеже имам приятели евреи, и по-общо, понеже високо оценявам техния принос за съвременната и старата култура. Обаче: Тъпите бай Ганьовци спасиха евреите си през ВСВ. Тъпите бай Ганьовци си имат свои грехове и за тях си плащат и те, както евреите за техните, но иначе и Ганьовците са избран народ и то много по-избран от евреите, ще ме прощаваш, ако не го знаеш, да го знаеш вече. Тъпите Ганьовци имат оня странен лъвски символ на герба си- да ти обяснявам ли какъв е? Едни царе на тъпите Ганьовци носят странните български имена Самуил, Аарон /и братята им са Давид и Мойсей/ и са доста известни в историята на византия. Но това не ни дава право да ходим сега да се караме с жителите на Поволжието да си ни го дадт обратно и да ги няма никакви оттам. Такива ми ти работи, братле.

Тук мирише на много пари.Евреите са платили и Тръмп е клъвнал,но ще видим къде се бутаме и ние???

Същото го мисля и аз или го шантажират за нещо.

И повярвайте,че нашето гъзолизко правителство ще подкрепи американците,защото нямаме свое мнение.

вярваме ти! ние сме съюзници и партньори с щатите, пък ти си подкрепяй палестина

Ами естествено. Нали сме колония? Когато бяхме съветска колония, бащите на сегашните управници се кланяха (и подкрепяха) на Москва. Сега техните деца за на...дупени към ябълката. Децата на управляващите ще подкрепят Пекин след време...

Тъпите бай Ганьовци мразят първосигнално Америка, защото това им е внушавано дълги години от комунистическите изроди. Заради Америка, която подкрепя Израел, мразят силно и Израел и евреите! Освен това са свикнали винаги да имат външен враг, който да е виновен за тяхната духовна и физическа мизерия. След като обявяват евреите за собствената си нищожност и провал, те прехвърлят вината за всичко върху евреите и по този начин се чувстват добре!!! Мъка, мъка булгаристанска. Повечето коментари тук са писани от мизерници, достойни за съжаление, които оплюват Израел и са на страната на мюсюлманите. Тогава, защо сте против ЕС и Меркел, загубеняци, наши защитавате мюсюлманите! Относно претенциите, чия земя е Йерусалим, четете история и Библията!

А, и да не забравя- кой измисли комунизма? Кой вдигна първата комреволюция в света?

Тва, че арабите или мюсюлманите като култура не ме кефят изобщо няма нищо общо с факта, че на тази територия мюлюсманите са били мнозинство от столетия и това не може да се отмине с мълчание. справка-уики. Айде да не си кривим душите,а?

когато по тези земи са живели юдеите, това мюслитата не само че ги е нямало на белият свят, ами дори аллах не е бил роден!

Верно, ама тва по никой начин не променя факта, че после евреите масово са се изнесли и на тяхно място пак масово са се настанили арабите. дето се казва, да не са се изнасяли.

Още една каша забъркана от Световния полицай за което ще плащат невинни хора!

от глупаци, които се изявяват с тъпи и неграмотно написани коментари. Как обяснявате 5778 години еврейска история, все на тези земи и все с Ерусалим. Палестинците не са араби. А арабите нямат никакво право на претенции, защото са пришълци там. И внимавайте с подкрепата на исляма, защото скоро ще зачулят жените ви и ще накарат мъжете да се дупят по 5-6 пъти дневно... Това ви чака, ако продължавате да давате рамо на арабите и техния радикален ислям.

Палестинците не са радикален ислям, дори между тях има много християни!

Както са тръгнали нещата цяла Европа ще приеме исляма до 20-30 години. Това го предвидих още преди 2-3 века. Всички жени ще носят фереджета, а мъжете-фесове на главите си. Без изключение!

познал си, ама мястото си сбъркал!видял си какво става в една республика на рф! чечения и е името! аа и няма как да си го предсказал преди 2-3 века, щото си умрял преди 451 години шъ знайш!

Нашите американски съюзници местят посолството си от Тел Авив в Ерусалим. А ние кога ще преместим нашето посолство?

Случващото се в нашия материален, виртуален свя за достоверно?! Нещата се решават на друго ниво и реалност. Не се впечатлявайте, а мислете какво се случва въре в самите вас, защото там е истината, която трябва да откриете.

Ами, защото този свят е и онзи-освен, ако не вярваш в призраци. И извинявай, ама това е пълен нонсенс- материалният свят дя е виртуален.

Да знае. Човек се учи цял живот (ако може).

Нещо за възнесение в 5-то измерение няма ли да чуем? Или някоя друга ню ейдж боза?

и бездумна. Първо трябва по примера на Господа, да се слезе до Ада, и после може да се отиде ... строго определено "навсякъде" :-)

Значи, нещата са така- територията вече от векове е на палестинците, но пък израелците се грижат за нея по-добре. И ся кво правим?

Територията от хилядолетия е израелска. Даже в средата на 19-ти век евреите са били болшинство. А че арабите не могат да се грижат за нея се доказва както от средните векове, така и от сегашното им състояние.

Еврейската държава на тези територии се създава след 2-та световна война с подкрепата на Англия....

Йерусалим си е еврейски. Браво на Тръмп за смелостта.

За тези хора е важно да изтрезнеят от гнева и да намерят мирен път, който ще избегне насилието. Трябва да оценим, че там няма земя с вода и всеки квадрат е скъп. а практика слабите не са ценни и ще губят. със презаселването и отслабването на едни други по- силни и многобройни ще ги изместят от живота и земята им. Като народ може да се окаже, че направихме голяма глупост, че изгонихме хората си и сега няма какво да ги върне. На такива събития можем да отговорим като към провокация и много да си опичаме акъла.

Впрочем и останалият свят, не могат да разберат, че ставащото в Бл. Изток (и Йерусалим в случая) е само игра на глобалистите, които имат интерес в района да няма мир, за да се изпълнява планът Йерусалим да стане световна столица на NWO, със седалище на Св. Отец от Ватикана. Палестинците няма за какво да плачат, защото самите муслим държави от региона ги предават. Но никоя медия няма да изрече това. Всъщност кои са палестинците? Те не са араби, а първи братовчеди с израелците, Но ислямът ги прави противници. И оттук цялата измислена фиеста за конфликта в Бл. Изток и проблемът с Йерусалим, който в крайна с/ка не трябнва да бъде разделян. Колкот до преместването на посолството (а то нормално ще бъде последвано от останалите) няма никакво значение и последствие, освен като медийна задявка, за да върви далаверата на глобалистите и Папата.

Ако бай Тръмп не е готов да обяви война на целия арабски свят, значи направи огромна грешка снощи. А може би и голяма услуга на останалия свят, който може и да се успокои след като евреите в онази територия бъдат заличени.

Той направи услуга на евреите, но дали е наистина услуга не е ясно? Признанието на Ерусалим е нарушение на резолюция на ООН за създаване на еврейска и палестинска държава. Но пък е работа на евреите къде да им бъде столицата, защото в тяхната държава само те са си господари. Щом ги влече да е на място, където има други нации, няма причина да не споделят столицата си и с други и това да не се драматизира.

А що не си направят една държава с две равноправни автономни области и една обща столица?

Това е като да живееш със съквартиранти и всичко да делите поравно. В един момент просто се оказва, че единия прави повече купони, яде повече, цапа повече (или чисти по-малко) ... и т.н.

Не е така целта, момко!

краварите удариха на камък в северна африка , иран и т.н. , като и в северна кореа ... сега им трябва полигон където да си продават ракети и патрони ... проклети да са и дано им се връща тъпкано !

какво е това кореа? препарат някакъв ли е??

ти си кон с капаци ... човек които се хваща на правописна или клаватурна грешка ,а не вижда смисъла е кон с капаци , и се продава за един лап-топ или смартфон ... мисля че след 28 години зад граница ,все още мога да пиша правилно и да говория без акцент !!!

йерусалим е град в израел! защо има протести в юорданската столица аман? а в тунис? а ми в пакистан и турция защо протестират?

а бе цървул , кои направи на евреите страна ,призна я цял свят ... косово също ... а крим ви бърка в задника нали ?

крим това квартал на йерусалим ли е, щото аз питам защо протестират за йерусалим!

и 1000 минуса да сложиш тъпако, южен поток стана турски заради такива гъзомииници като теб ... ха ха ха

бе ти на кой рейс си се качил, бе алкаш??

Luna0102

Част от Ерусалим е бил в Йордания, през 60 години на 20 век Израел го окупира.

Само че не посменаате, че Израел е нападнат преди това.

йерусалим -на юдеите ватикана-на мюсулмани и ислямисти москва-на християните вашингтон-на сатанистите пекин -на будистите софия -на атеисти и комунисти

то си е тъй, само малко си объркал за мюслитата! ватикана е за католиците, а за мюслитата е московията! там има огрооооомна джамия!

Шило

Сигурен ли си, че след 10-тина години, Рим ще е столица на католицизма?

Браво на Израел и САЩ. Ерусалим е еврейска земя, земя за еврейския народ. Мюсюлманите винаги гледат да взимат чужда земя, но с евреите няма да успеят. Аз съм православен, но браво на евреите, знаят как да действат срещу мюсюлманите ! Ерусалим столица на Израел !!!

Точно от такива като тебе започват войните. Ми вземай си куфара и бегом в Израел.

си !

Дир, я пишете пълната истина- в Бетлеем вече евреите са изполвали канони за разгонване на демонстрация. Евреите казват, че вече са използвани ракети към тяхна територия. Прочетено току що по интернет в Норвегия.