Загиналата гмуркачка Теодора била болна от рак, но не знаела

Загиналата в Гърция при рекордно гмуркане на 233 метра българка Теодора Балабанова е била болна от скоротечен рак, но не го е знаела.

Обратно в новината

Коментари - Загиналата гмуркачка Теодора била болна от рак, но не знаела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

направила е каквото трябва.

поне се е гмурнала за последно ... но така е с тези гъзове трявба д асе внимава много

Докато си жив не могат един грип да диагностицират, а се влачиш болен с месеци - само за покойниците некадърната докторска мафия e сигурнa с диагнозите

Бих казал, че този случай е аналогичен с подвига на Проданов на Еверест...Когато честта презира компромиса със смъртта, това е безразумно действие, много по-близо до самоубийство, отколкото до геройство...И той е знаел, че рискът за живота му е огромен - без кислород, зa първи път по най-трудния маршрут към върха, сaм (шерпът се връща оставяйки го сaм), но решава, че това е шансът на живота му и загива...Загива, за да остане в митологията вечно жив, изпълнил целта на живота си...Въпрос на личен избор пред всеки един от нас...

Искарахте жената болна от рак, че било по добре че така е починала. Вие вижда ли ли сте човек на когото му остават 2 месеца живот, защото аз да? Той едвам се придвижва , ако въобще е в движение може да измине само 5 метра. Тази жена 2 дни прди да загине се е спуснала успешно на 230 метра под водата. Това не може да го направи човек с толкова тежка форма на рак. Заради сензационни новини сте готови да ровите костите на хората. Оставете жената да почива в мир.

Живота е даден, но избора е наш. Лека и пръст. Знаела рисковете от това което е предприела, знаела е слабите си местта, знаела е какъв залък може да погълне...това всеки си го знае, то е в нас. Човек не бива да надценява възможностите си . Обратното говори за безумие. Рекорда е примамливо нещо...но скъпо се плаща.

Мир и светлина на душата ти, смело момиче!

Интересно кое се смята за успешен опит. Щото много от тези на Титаник са слезли и на по-дълбоко и без оборудване...

поредното доказателство за това как жените не оценяват границите на своите сили и възможности, нейното постижение е просто начин за търсене на слава, не дава нищо полезно за обществото затова не виждам драмата в цялата ситуация

Мнооого ограничено изказване. Що за глупости си написал.... Жената е постигнала много, в това което е правила. А нещастни случаи могат винаги и навсякъде да се случат. Стига вече с тези изказвания за жените и мъжете. Както се вижда тя е била доста добра в това, което е правила и си е знаела силите и възможностите...

Някакси не ми е жал за хора,които имат екстремни занимания, заплаха за живота им, на които така им приключват нещата. То изходът не е изненадващ и щом са си поели риска, поели са го и толкоз.

Велика жена!

И как точно отброиха времето 2 месеца живот,като познавам жена,със "скоротечен" рак в последна фаза, която "не трябваше" да живее повече от три месеца...вече минаха 5 години

Буквалист ли си или се чудиш с какво да се зядеш?

Абсолютно си прав, че тези преценки кой колко ще живее са нелеп напън да се правиш на Господ! Когато майка ми е била на 32 години, се е разболяла от много рядко кръвно заболяване. След 1 (една!) година лечение в софийска болница, са я изписали и предали на баба ми с думите, че с тази болест може да се живее още 2 или още 20 години, но тя няма да прехвърли и два месеца, та да се прибере у дома при децата си и да прекара последното си време с тях. Е, майка ми живя още близо 40 години след този ден, изкара и рак на гърдата и почина от съвсем трето нещо! А, тази "присъда" й е била поставена от медицинско светило за времето си, професор, който е бил абсолютно убеден в преценката си и съвсем добронамерен, междувпрочем, Бог да ги прости и него, и майка ми.

Правят се на последна инстанция някои доктори (не всички) и смятат, че като не са в състояние да излекуват нещо или някого, значи е обречен, защото никой друг и нищо друго не би могло да ги излекува, а контрапримери - колкото щеш! Но е много жестока от страна на такива "авторитети", защото едно такова крайно изкаване може да обезсърчи болния и наистина да го погуби, въпреки, че при други лекари и обстоятелства би имал шанс. И не става дума за онколкогични заболявания само. Наскоро бащата на моя приятелка почина от инфаркт, след като в продължение на близо 5 години чакаха всеки ден да умре от рак с разсейки буквално навсякъде. Бащата на съседът умира 10+ години от силно увредно сърце, след като му "дадоха" 1-2 седмици живот максимум, че и работеше по градината пущината, че и животни гледаше. Баба ми успя да се възстанови след счупване на таза, въпреки лекарските прогнози и надживя чувствително сравнително младия лекар, който я беше отписал. И т.н. и т.н. и си мисля, че силата на човешкия дух, може би, никак, ама никак не е за подценяване.

(18+) Паторлозите, които правят аутопсията са НАИСТИНА последна инстанция. Няма рентген, няма ехограф, няма слушалка дори - режеш и гледаш. Вземаш колкото, каквито и ОТ КЪДЕТО искаш проби и изследваш. (Отрежи парченце мозък или сърце на жив човек де ...) Чиста работа.

Май гледат да подпомогнат застрахователите, както и виновните за инцидента

Всяко зло-за добро, значи.Отишла си е докато се занимава с любимия си спорт без химиотерапии, без мъки.

На учебника Паскал Бернабе ли ще е рецензент?

Спасила се е. Ако не е знаела, още по-добре. Блажена смърт.

Ама какво ни занимавате с такива хора. Ок, следвала си мечтата. Браво, но не виждам никакво геройство в такива ''мечти''. Герои са лекарите спасяващи животи, правещи трансплантации, а това е, което въпросната жена е правила е една скъпо хоби.

Знаех си, че ще има и такива коментари, както Вашият, така и на оня по-долу... Да, хората спасяващи животи безспорно са герои, особено тези, които рискуват и своя!!! Но може да наречем герои и тези, които са движат по ръба и развиват по този начин знанията ни за околния свят и човешките възможности !!! Светът е многообразен, многолик и е добре да го изучаваме в неговата цялостност ! Аз лично смятам, че и такива хора са ни нужни !!!

А ти защо ни занимаваш с твоите глупости? Айде бегай у мола, за нови парцалки...

Братя Райт и те са практикували скъпо хоби..

Жалко за жената,така нелепо да си отиде.Аутопсията открива някъде в тялото и рак.Но заключението,че и остават два месеца е абсолютна глупост.И гопод не може да отсече с такава точност,още повече при тази нейна кондиция за спускане в такива дълбочини.

но доколкото знам има дисциплина гмуркане на дължина, ако правилно си го превеждам, която гони посочените тук цифри. Това се прави в басейн и целта е задържането на дишането. В дисциплина No Limit в открити води има само един мъж с 214 м и една жена с 160 м. Дисциплините и техниките са много, всяка си има свои рекорди. Не омаловажавам постиженията на нашите спортисти и по-специално на загиналата, но ми се струва, че статията е написана без грам понятие.

Толкоз си могат наще журналя...

Тъжен край за човек с много мечти... Хубаво е че се снима филм. За хората с мечтите и техните постижения трябва да се разказва. Вярвам, че за човек като нея това е бил по-добрия край, от колкото да лежи наа легло очаквайки неизбежното. Светла му памет на момичето!

Къде трябва да ревем сега ? За гмуркането или за рака дето уж не го била знаела

... защо такива като теб живеят, гадни, бездушни, празни кратуни, кому сте нужни... сам на себе си или и на себе си не сте, шкарто, шкарто!!!!!!

е знаела, и е предпочела да сложи край сама...