17-11-2017 20-11-2018

Коментари

военен и наука

„Слушай, брат’чед, какви са тия оставки? Няма да дезертираме! Науката е като хорото – хванеш ли се веднъж – край!“ („Двойникът“)

Ако имаше вековен стремеж за просвещение едва ли президента щеше да е с зелени чорапи.

Президентът добре, но какво прави там онзи хитрец със задимения поглед Ю. Ревалски. Че се труди върху изкарването на институти от БАН знаем. Сега и СУБ ли иска иска да разформира?

Пенсионерите в БАН с 3000 лева доход! Честито!

Ужаз!

НАКРАЯ, НАЙ-НАКРАЯ НА РЕДИЦАТА РОДИ ТОЗИ СЪЮЗ ( КАКВОТО И ДА ЗНАЧИ!) ! СЛЕД СЪЮЗИТЕ НА МУТРИ, РАЗЛИЧНИ МАРКИ КРАДЦИ - ТЪРГОВСКИ, ЗДРАВНИ, ПРАВНИ, ПОЛИЦЕЙСКИ , ЦИГАНСКИ И ОЩЕ И ОЩЕ, НАЙ - СЕТНЕ СУБ !!! А ТРЯБВАШЕ ДА СА ПЪРВИ !!! ТОГАВА БЪЛГАРИЯ МОЖЕШЕ ДА ИМА ШАНС ! ВЕЧЕ Е КЪСНО .

в БАН най-добре се реализират пенсионерите. Пенсиийка от 1200 лв. плюс проф. заплатка от 1000 лева= 2200 лева и някое друго проектче. Бедни били!

Стремеж за просвещение..... Хм.... В петък, на Деня на българските будители в училището на дъщеря ми са организирали поднасяне на цветя - цитирам госпожата "За около един час, не повече". Интересно ми е така ли се възпитава стремеж към просвещение - да поднесете по едно цвете (за отбий номер)? Няма музеи, лекции, дискусии - да разкажат на децата, да поговорят с тях за тези неща..... Ако учителите не направят това, тогава кой?! Аз ли, в качеството ми на родител - докато се чудя как да съчетая неучебния ден на детето със задълженията ми в офиса...?!? А, по-големите ученици - те ще прекарат деня в кафенета, молове, в пушене на цигари ...... По тези места ли ще усетят порив към просвещение. На един празник, свързан много дълбоко с българското училище - даскалите се чудят как да отбият номера и да ходят да си почиват в къщи!!!!!! Докато Министерства, Общини, директори - подпомагат такова поведение на българският учител - никакво просвещение няма да видим, само в минало време ще говорим за тези неща!

Бизнес, забрави че БАН правят наука. Бизнес. Науката е няма.

Мечтата ми е да съм пенсионер и да получавам проф. заплата в БАН. И да съм началник. Мечтата на всеки търтей.

Тоя папагал само повтаря заучени фрази!

Е и ако си бивш военен, професор и началник в БАН - всеки би ти завидял на дохода. Пенсията и проф. заплата , заедно с военните добавки и проекти от началническата длъжност. Живот!

Още са на доизживяване партизанските хора, освен тях има бодра смяна кандидат търтеи. Учен звучи обидно в България.

Какви учени бе старшина??? Кажи подписа ли Гешефта??????????

Отвратен съм - президента Радев каза това, президента Радев каза онова, бла -бла-бла, а къде в тази хвалебствена статия за лъскане имиджа на президента Радев е изписано името на настоящия НЕ президент, а ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА УЧЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ - нима той е по-малко достоен или пък се нуждае от анонимност ?!... А може би авторът на информацията просто не знае името на настоящия ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪЮЗА НА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИ ?!!!... * За сведение - Проф. Диана Христова Петкова, д.б.н. - понастоящем председател на Съюза на учените в България .

Е, пенсионерите винаги ще водят младите с дохода от пенсията си, над 1000 лева. Заедно с проф. си заплата. И пая от проектите. Онези бачкат за стотинки.

Не се напъвай прекалено! Докторувала е в Москва! п.п. къде изчезнаха всички доктурантури и професури защитени в КГБ?

Е, друго си е секи ден по найсе пъти да цитират високомъдрите "речи" на доктора на пожарникарските науки, генерал-лейтенант, факлоносец Тиквоний I Хипертоник, нали?

Калина петрова, когато майка ти умре от рак, спомни си за тритите мнения без основание!!! Наказанието е не да умреш, а да страдаш... И пак ще го напиша: 2019-75=1944 !!! Гнусно племе сте това комунистите.

просвещение? просвещение не се прави за заплата, но без заплата не мога да си купувам неща и се изнервям....

Заплатите в образованието отдавна не са толкова ниски на фона на заплащането в България като цяло. Плюс всичките ваканции, неучебни дни и всеки уикенд си свободен....... Де да знам - не е лошо да се раздават малко повече даскалите.

Не работи в некакви тъпи офиси и фирми , ами стани един просветител за безпари. И сам дай пример на млади и стари, а не поучавай учителите! И те като тебе работят за заплата, те не са просветители а най- обикновени служители! Щат за просветител не знам да има в националния каталог на професиите...

даскалите са даскали, раздавачи работят в пощата... ти кво работиш, раздаваш ли се, дашен ли си...

А вековния стремеж на българина да дрънка оръжие в какво намери израз? Около 150000 ловджии, около 100000 охранители, около 100000 служители на МВР и МО и още колко незнайни любители на оръжието има в България. Пък след това се чудим какво става в нас?

Един учител не е най-обикновен служител!!!! Учители, доктори, пожарникари - тези професии са призвание, а не службички! Нашите будители дали са ни извадили от тъмните векове докато са пресмятали колко пари ще изкарат от това и колко почивни дни ще имат?

2019-75=1944. С оглед годината на създаване, сигурно още е пълен с агентурчици, които изграждат клонове и секции навсякъде из страната и разпалват искрата на науката. Последната нощ в София я разпалиха цели 11 пъти.

Те едни учени...

Кажете моля ви се има ли по голяма безмислица от думите на равефффф! Какво общо има стремежът към учение с една структура, която не е творческа, а по скоро съсловна с профсъюзен уклон корките най развити страни като франция, англия, сащ, не искам да ги изброявам всичките като си нямат съюз на учените, излиза, че там не е имало стремеж към просвещение....радев, радев щеше да е смешно, ако не беше тъжно и то много!

А бе не знам дали е заради имиджа на президента и писалият статията защо е пропуснал името на председателя на съюза. Повече ме впечатлява друго: Как така не присъства или поне да се спомене името на Вожда ни и неговият огромен принос за науката и техниката не само у нас, но и в целия свят?