Само българи и румънци искат да работят в UK

Има спад на чужденците, желаещи да работят във Великобритания. Броят на желаещите румънци и българи да работят там обаче расте.

Обратно в новината

Коментари - Само българи и румънци искат да работят в UK | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

вече и в албиона не е за живеене. не е това което беше. ние емигрирахме в началото на демокрацията, децата ни са родени тук, имаме изплатена къща и добра работа и пак не ни харесва тук. с всяка изминала година всичко става по зле,много от приятелите ни стягат куфари за някъде, незнам какво хубаво намират новодошлите

Ела ви в България, намери си работа в някое предприятие и живей поне половин със местната си заплата, без да си помагаш със спестяванията си от Англия и ще ти стане ясно, че в България така са озверяли за печалби работодателите, че дори емиграция в Албания, или Македония е нещо по-добро, отколкото живеене в България. Англия е реална мечта и спасение за много хора, за сега! След две - три години сигурно, ако не сте успели да станете Поданици на Кралицата, ще Ви изкъшкат и ще се приберете с дисагите, кои с пълни, кои с празни!

ЗАЩО НЕ РАСТЕ БРОЯ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА РАБОТЯТ В ЗЕМНИЯ РАЙ - ПУТЛЕРИСТАН- А СИ Е ВСЕ ТАКА НА НИВО НУЛА?

21 млн.регистрирани гастарбайтери има там!!!Чети преди да напишеш поредната глупост!!!И да ми кажеш защо в БГ няма и един???

Защото е пълно с русофили-стици и корумпирани политици!

... и все от бившите им републики , където мизерията е още по голяма, благодарение на корупцията там! (Подобно на България)

И нашите пенсий ограбиха,ама още по жалко за вас младите,че работите КОМУНИСТИ-КАПИТАЛИСТИ и не очаквайте да ви се заплати подобаваща заплата.ТЕ ТОЛКОВА АЛЧНИ и НЕНАСИТНИ.Герб продължиха техните желания

БЕЛИ РОБИ,ПРОКУДЕНИ ОТ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ!!!

А КОЛКО СА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА РАБОТЯТ В ЗЕМНИЯТ РАЙ РУСИЯ БЕ ГО.ЕДО? НУЛА! МИЛИОНИ РУСКИ ИЗСЕЛНИЦИ ЖИВЕЯТ в "русофобска" ЕВРОПА И САЩ! НО НЯМА НИТО ЕДИН ЕВРОПЕЕЦ, КОЙТО ДА Е НАПУСНАЛ ЕВРОПА И ДА СЕ Е ЗАСЕЛИЛ В ПУТЛЕРИСТАН бе БЛЯД!

значи, отиваш в британия и миеш чинии за 1500 паунда, оставаш в българия и работиш началник за 500 лева. в британия, живееш с 10 човека и плащаш за стая 700 паунда, в българия живееш с родителите в двустаен със семейството си и ги чакаш да отидат на село да се усамотиш с жената. в британия ти остават 500 паунда спестени, а в българия си на минус 500 лева и искаш заем от родата или приятели за да си платиш кредита за плазмата. в британия учиш чужд език и си разширяваш мирогледа а в българия учиш чалга и погледа ти стига до стената на съседната панелка. в британия има поговорка, светът е моята черупка а в българия, камъкът си тежи на мястото. еееее, че кой е луд да избере британия, по добре началник патриот в най бедната държава в европа. ей на това му се вика, на гол тумбак чифте пиштови.

И още. В Британия, като миеш чиниии те хвалят и ти обясняват как ти си най-великият мияч на чинии. В България, ако щеш и министър председател да си всички ти обясняват колко си некадърен и те учат как да вършиш собствената си работа.

Не спомена кой Министър Председател си е свършил работата така добре???? От 25 години не виждам такъв. То и затова БГ е на този хал...

В ход е мащабна операция, зад която стои социалистическата партия. Над 500 000 виетнамци са изразили желание да работят в България. Мнозинството от тях са пребивавали вече в България и описват страната като рай в Европа.

Я стига с тези негативни спрямо беге действителността нагласи! Изпълнете се с позитивизъм, българи - ето, след вчерашните добри новини за икономически кипеж и финансов цъфтеж, днес идват още по-добри: От днес вече ПРИХОДИТЕ на българина ИЗПРЕВАРВАТ РАЗХОДИТЕ - така пише в дир-а! ;) Ликуй, народе! Само аз явно сън нек'ъв карък , щот салдото ми за януари излезе отрицателно - и за това само аз и единствено аз съм си виновна! И още нещо ме смущава - абе хем съм се замогнала, хем пишеше, че тази година трябва още по-дълго да "работя за държавата" от миналата... Пак аз съм си виновна, подразбира се!

Журналистите да изискат данни за народността на "българите". Ако са граждани на БР, колко от тях са българи и колко цигани.

Българското,уж Национално Радио 24 часа в денонощието пълни ефира с цигу-мигу и дрънканици.И това ли е "класиката на така наречената класическа музика? Няма нужда главните директори да търсят подобно радио на HOT BIRD 13, или на ASTRA 19.2-там няма да го намерят. Достатъчно е да включат приемника на България он ер и да послушат оригиналите на световните хитове. Пари ли ви липсват все още? Но пари за такса спокойствие със седморката намерихте, нали? Бог да ви е на помощ.

Аз пък познавам някои хора, които са се върнали от Лондон, защото не могат да се реализират или е много ниско качеството на живот по отношение на разходи и свободно време.

В Лондон при нископлатена работа качеството на живот е по-лошо отколкото в България на минимална заплата и наследствено жилище. Качеството на живот като настояще и бъдеща перспектива.

В Англия заминах да бера зелен боб.Заплащането беше 7,20 паунда на час.Седмично работихме по 40 часа и ни се събираше 288 паунда на седмица.За караваната в която живеехме 5 човека плащах по 60 паунда, а за храна на ден около 3 паунда.Така всяка седмица спестявах по 200 паунда.Но накрая бобът свърши и се прибрах в България.Сега мисля да ходя за гъби.

ти не си емигрант а гасрабаитер, емигрантите отиват някъде и не се връщат въобще или за много дълго време.

Три паунда на ден за ядене се равнява на около 4 лева в България. Ти си живял живот в тая Англия.

През цялото време не си ли позволи една биричка или едно кафе? Вярно че едно кафе е 2 поунда...

Aко се обединим всички българи без значение на политически пристрастия, пол, цвят на кожата и заминем да берем ягоди в Англия, тогава ще предизвикаме отзвук във цял свят и ще алармираме световната общност за това което става в България.Аз познавам англичани и те ще ни съдействат.

...ще алармираме световната общност за това което става в България И какво става в България? Война ли? Епидемия ли? Я си зпрятайте ръкавите и работете и стига сте плакали ,ревльовци.

които може да се спасява от лапите на българската администрация ,която е впрочем в деиствителност-руска! един руски изтребител да прелети над българия и другарите ликуват!българия е болният човек в европа!

прегледай се при психиатър.

Дейли експрес лъже! 26000 за 3 месеца означава 5 самолета на ден емигранти от България и Румъния. Това са данни за влезлите граждани на тези държави! Всички включително и туристите. При такава дезинформация мисля, че БГ посолството трябва да направи изявление. Не може да ни използват за плашило непрестанно.

За Румъния не знам. Не познавам много румънци. Но, за България ще кажа. Нашата емиграция не е икономическа. Тя е духовна. Ние емигрираме не за да печелим пари, макар и много от нас да си мислят така. Това обаче е е грешка. Ние бягаме от негативизъм, завист, подлост, грубост уреждачество и подлизурщина. Ние емигрантите сме отчаяни, подтиснати, победени деца на Щастливеца, които оставят бойното поле на Бай Ганьо да си прави избори и да си строи демокрация по Ганьовски. Да, ние сме страхливци. Страхливци, а не печелбари. Ганьовците приятели не виреят в емиграция. Те могат да живеят единствено и само в България.

Добър ден, открихте топлата вода. Аз имам трима сина и тримата са там. Благодарение на прекрасната политика,която води държавата ни се стигна до това положение. За 500лв.вече не искат да работят и нискоквалифицираните...

Какви глупости пишете, чели недочели и нищо на разбрали, това са журналистите.

Еми ще расте... иде БСП!

И ще дойде ден в който острова ще се казва Велико-България, вместо Велико-Британия, както е тръгнало. :D

Георги, това емигрантните ли са, какво ти показва шибаната снимка? Щайги с работници или какво? Плащат ли ти затова?

Чета обява за работа в Англия. Без изискане за език и възраст, гарантиран минимум 3,200 лева. Питам познати работещи там. Не могат да се нахвалят. Баламите, желаещи да работят в България вече свършват. Следващата мечтана дестинация е Канада.

не забравяй да добавиш и разходите към приходите. В Лондон 3200 лева на месец ше ти стигнат за покриване на сметките само и за храна, аз затова и се чудя защо повечето живеят в Лондон?

Емигрантски отрепки!

Скоро и българите и румънците няма да искат да работят в Англия!

Ще видим колко зле ще стане в България и тогава ще преценим! Както виждаш, винаги може да стане по-лошо светлото ти бъдеще.

Щеше да е новина, ако се натискаха да работят в Русия, а не в гнилия империалистически Запад.

Братя българи (и румънци), какво чакате бе! Ами върнете се в родината си! Само прочетете предизборните (в България) и след изборните (в Румъния) плато-форми, реформи и обещания за светло бъдеще и ще ви стане ясно!

Именно, БСП и ГЕРБ обещават от пиле мляко! А тъпоумните им овце се дърлят из форумите, кои били "по-така". Глупци, които не са разбрали че това са двете страни на една монета!

Всички останали отдавна се уредиха на социални. Затова и недоволстват англичаните че ЕС не им позволява да си променят социалната политика.

Емигрантите с чалмите не искат ли да работят?

Айдеее на Ханглисийския да ковем паундиии

миналата година ходих на гости на приятел и на връщане лееелее поне първите 6-7 реда пълни с Хангличани с тъмен оттенък, криви и жълти зъби. И каква смрад майкооооо.....

Хбългарите да се махат от тук? Искаш да се се самичък ли? Ухаха

не бе подканвам и да не се връщат от острова щото у самолето ше умрат от смрад......па мое и да им цапцаросат стинките дето носят

да се чуди и мае човек така като чета репликите прозира едно нещо ,че повечето са писани от хора които не са били никога в чужбина или ако са били не са успели да сторят нищо от това за което са отишли и сега завиждат на успелите. да наистина има един процент хора които не са успели има и процент които са много успели но наѝ голям е процентът на хората които са се устроили добре и печелят и живеят нормално.такъв е животът в случая наѝ дразнещо е това че има хора които се подиграват с трудът на хората като ги обиждат /миячи на г..зове берачи чистачи/ може тези хора да са всякакви но полагат усилия според възможностите си да заживеят по добре а има българи които им се подиграват и си мислят какво ли не за тях бих казъл като последно хаѝде всеки да си гледа в собствената паничка а

Ти що се обиждаш? Не харесваш истината ли?

казваш УСПЯЛИТЕ? Познаваш ли успяли и с какво? По добре живеещи да, но пък УСПЕЛИ?

А, не им се връзвай. Това е национален спорт. Казва се огорчи другарчето. Народопсихологията ни изисква около себе си да виждаме само изкривени от злоба и завист физиономии. Не дай си боже някой българин около нас да се усмихне. Ужас! Какво означава това?!? Нахалство! Този си мисли, че е по-добре от мен!?! От Мен? Е между нас казано сигурно е по-добре от мен. То моята мизерия край няма. Но той даси мисли така? Гад мръсна такава. Ей сега ще му изтрия усмивката. И така от векове за векове Вълю. :-)

Британската статистика не дели българи и румънци, понеже те знаят, че исторически и ние, и румънците сме наследници на древнитетраки. Т.е. ние сме един род, едно племе разделено от историята и интересите на великите сили.

Искат да работят в Англия по трудов договор с осигуровки,защото като отработят 9 месеца и се регистрират в Бюрата по труда да получават до 12 месеца по 70 лева на работен ден. За българските безработни сумата е 7 лева.

и аз ще ходя на работа в англия,гол патриотизъм не ме храни!

Тук сме се събрали българи и румънци и сме направили картел за бране на боровинки.Дерем англичаните по 7 паунда на час.Изкарваме по 4000 паунда на месец във картела, иначе се вземат по около 1000 паунда.

Браво. Голямо дране ги дерете. Минималното заплащане в Англия в момента е 7.20 поунда на час. От април ще се увеличи. Действайте.

4000/7=571 часа отработени в месеца. 571/30=19 часа на ден отработени. Помогни - кажи как го правите.

Човека ти е казал че са направили "картел", от което трябва да се подразбира че са група от хора. Нищо че на момчето не му е ясно значението на думата картел.

Аз ,за английска ягода няма си чупя кръста да се навеждам. По добре е сибирски чам да сека. Изправен и с достойнство!

Ти ИДЕЯ СИ НЕМАШ какво си пожелаваш!

Хибридната война по ингилизки. След брейк-екзита щяха да гонят първо българите, а сега ги искат и ги карат да се натискат за Албиона! Тия английски сърове и сърки са много тъпи, защото не са чели приказката за наш Андрешко! И не знаят, че след Леля Бети е по-добре Крал на Великата Британия да стане българин, за да си нямат проблеми с английските цигани (черни, бели и жълти). (с уважение към Хъъ Мейджистри Леля ми Бети)

Англичаните чакат работни визи за Канада,....ганьовци тръгнали за Англия - смях !!! Англлия е токова скъпо и ниско платено, че не е много по добре от БГ. Тука е пълно с рижави ама не им удължават визите на всички. Някои от тях тръгват да си търсят работа в Индия, а не в Англия, което тотално ме учудва, колко са зле тия

Аз съм по професия доносник към ДС, но след 98-а ме съкратиха.Пробвах с разни фондации до към 2010-а по грантове това онова изкарвах някой лев но не стигаха за нормален живот.2010-а заминах за Англия и вече седма година работя като берач на краставици, изкарвам двойно и тройно на парите, които ги вземах по грантове в България.

На кой си тръгнал краставици да продаваш,избери си най голямата и си я заври в аусПуха

Абе тук гледам големи хвалби за таз Англия бе, само , че реалноста е съвсем друга. Живеят в Англия по 10 човека в квартира, всеки плаща 700 лири наем за стаята, делят кенеф и кухня, получават 1500 лири от които 300 са ти пътни. Остават им 500, ядат евтини лана (ама понеже са английски им се струват корекомски), живеят като скотове с надеждата че ще се оправят. Ситуацията не се оправя, или не издържат и се връщат или започват да харчи спестени пари от БГ. Това разбира се важи най вече за хората с некъв занаят. За берачите на ягоди, боровинки и миячи на кенефи, е горе долу ок. Те са свикнали да живеят в лана и да вършат мръсна работа за жълти стотинки.

си там и знаеш или само да поплюеш?

Глупости на търкалета.

Значи ситуацията не се е променила от 1999г. А мъжета работят в строителството, жените чистят къщи. Може и да му хареса на някой, зависи кой как е живял в Бг.

Как ще върнем тия милиони българи от Великобритания обратно в провинцията в България? Тъй като едно 80% от тях със сигурност не са столичани, а са от бедната ни провинция.

Иначе българите искат във Великобритания, защото друг език освен английски трудно учат. И не знаят друг език. А с лош английски ниво А1 може да береш плодове и зеленчуци в Англия и да правиш пари колкото някой кмет в България. Като се върнат в България да си харчат парите си живеят като царе. Но после пак на гурбет и те така.

обявиха го: повече от 1000 лв. месечно, а за някои и седмично, прекрасни взаимотношения между съседи, няма да има кметове мафиоти, още по-малко тел. измамници или бандюген по улиците, тъй като органите си вършат работата

И какво общо има текста на статията със заглавие на основната Дир: "Великобритания се пълни с българи"? Дир-ски простотии.

В света има държави с двойни имена като Босна и Херцеговина, Тринидад и Тобаго, Антигуа и Барбуда или дори екзотични други като Сейнт Винсънт и Гренадин, Уолис и Фортуна и т.н ... Но точно Румъния и България са ДВЕ РАЗЛИЧНИ ДЪРЖАВИ! Поредните цитати показват или абсолютно невежество на подаващия подобна информация, или откровен и нагъл опит за манипулация! Още повече, че става дума за държави от горната третина на европейските държави по територия (Румъния е 12-та, а България 16-та) и по население (Румъния е 7-ма, а България 16-та)! Срамно и дразнещо е ДИР-а по толкова безкритичен начин да участва в подобни пропагандни внушения! За англо-саксите подобно поведение е нормално, вече не им обръщат внимание на глупотевините! Но българска медия....???!!! Или греша с прилагателното?

+++++++++++++++++++++++++++++++

Цитат от тоалетната хартия "Дейли шитпрес", дето от години бълва само глупости за емигрантите да не се счита за новина.

от 2018г. всички ще заминем за канада, моята професия а и на мои съседи и приятели е била винаги и до ден днешен доносник към д.с. преди 89г. а след тази година, кой каквото си поиска, било от "органи" било от който и да е, не знам дали ще имам успех????????

Така е - поляците и всякакви други мангали живеят на помощи, да не са луди да работят с такава социална система!

Аз в Англия не видях калпави поляци, въпреки, че работих там една година. Може и да има, но аз не видях.

90% от поляците са нагли мизерници, които живеят на социални в Англия и са със самочувствие до небето. Не си поживял достатъчно, за да го видиш!

Няма друга страна с толкова миячи на чинии, отколкото в Англия.

Хората отдавна измислиха машини за тази работа. Само в булгаристан още не са го разбрали и матреала се лъже ли лъже.

към заблудените путинофили:Защо има толкова много желаещи българи да работят във Великобритания(и в Европейския съюз като цяло),а не в Евразийския съюз с членове Русия,Беларус,Армения,Казахстан и Киргистан(където искат да ни вкарат БСП и техният слуга Радев).Ако се затрудняват в отговора,нека да попитат своите роднини,познати и приятели,отишли да работят или учат на Запад.

Връщайте се деца да ни изкарвате пенсиите тук, че при БКП-то и 1 лев пенсия не сме спестили

А тия с куфарчетата след 10ти ноември жабета ли изнасяха?

Това някаква реклама ли е? Нещо като "побързайте че не останаха места"

Глупаци, сами да се качват на потъващ кораб. Някои хора са истински каръци, най-вече защото са страшни балъци.

Не е лошо статията да я беше написал човек поне веднъж бил в ЮК.Там ври от индийци,черни,китайци,поляци,латвийци...вероятно процентът на нашенците е доста по малко от 1

"Англия се напълни с клошари от България " , е по-правилно да се напише.Не познавам можещ и знаещ човек да е емигрирал точно пък в Англия.

Направо прелива от българи. Щели за официален език да обявят българския. Със сливенски акцент.

клошаря си ти, и то в БГ, ама като ти прави кеф...

А бе под тази статия миячите на руски .... ове за по няколко евро на ден одумват и прюят Българите в Великобритания? Въобще няма място за сравнение с нещастниците путотролипути и трудолюбивите и преуспяващи Българи в Англия или където и да е в Европа!Да не говорим за стотиците хиляди рускоговорящи хора от всички възрасти които също се трудят,учат и успяват далеч от пьтлеровия рай(х)

Нашият хилядолетен народ има една мъдра поговорка за случая: "Всеки камък си тежи на мястото." А ти продължавай да слдваш твоя инерционен мит: това че в Западна Европа е пълно с мигранти от разбитите Източноевропейски икономики, не означава че изборът им е правилен. Виж принудата - това е друго нещо.