Улесняват работодатели да наемат непълнолетни

Работодателите да могат да подават молби за разрешение за работа на непълнолетни лица и по електронен път.

Обратно в новината

Коментари - Улесняват работодатели да наемат непълнолетни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро България, ще се превърне в Индия, където детският труд е масово експлоатиран...

Толкова може валерката.Само се плюнчи и заканва,но нищо от това смислено не последва.Срам и позор,децата да работят ,а догодина ,следващата?Като гледам нито бройката си намаляте ,нито субсидиите.Вашто не си го давате.От алчност ще се задавите.

И това няма да помогне - вече има повече работещи навън, отколкото вътре в Бг. Бг си отива, резултат от геноцида, подкрепян от всички водещи партии досега.

децата да работят. Позор! По отношение на експлоатацията България се върна в началото на 20 век. Народе!!!!

Никой не ги принуждава. По-добре ли е да седят по цял ден пред компютъра, да безделничат и чакат наготово?

симо

Още една комунистическа отживелица падна.....Е,сега вече е узаконен РОБСКИЯТ ПАЗАР......-връх на демократичното ни развитие....Ама каква СИСТЕМА,а!!!!!Сигурно ако ги избираме МАЖОРИТАРНО,чорбаджиите ще са по човечни...

малките момиченца вече официално ще заработват със специални услуги към чичко-паричко!

до сега заработваше роклички и телефонче, сега поне в кеш. Това и преди го имаше и сега

Агенцията за закрила на детето спят ли? Къде са неправителствените организации защитаващи права? Къде е социалното министерство, което уж водят политики срещу трайната безработица и приобщаване на малцинства? България член на ЕС ли е или дива азиатска провинция?, където детския труд е допустим?

Готови на всичко само, за да не заплащат достойни заплати. Недоумявам и защо държавата разреши наемането на чужденци, с което и последния шанс за циганите да бъдат цивилизовани и им се даде шанс и в България, а и на много оскотяли от бедност българи да се приобщят и върнат в обществото. Така хем ще страдаме от престъпност, хем осигуряваме евтин вот за престъпно нехаещи властимащи и ''националноотговорните'' капиталисти.

за родители няма работа, а за деца - има? Къде са профсъюзите. Това е престъпление повече от век

Това е престъпление! И ще има възмездие от Господ! Днес колянце, утре гъзинка, вдруги ден топки!

Непълнолетните да работят на заплата не по малко от средната за съответния сектор, работодателя да прехвърля парите на държавата а държавата на съответния служител. Работодателите да могат да наемат чужденци едва ако не са намерили българи или граждани на ЕС с предлагана заплата не по-малка от средната за позицията. Защо? 1. По този начин непълнолетните ще са защитени да не работят на по малка заплата! 2. Заплатата да минава през държавата, тогава работодателите не могат да казват че им дават добри заплати, а да им дават жълти стотинки! 3. По този начин се защитават българските граждани от дъмпинг на пазара на труда!

Когато разграбвахте държавата , за да си напълните гушките с народните пари беше хубаво - нали ?! Когато принуждавахте свестните и образовани хора да избягат и да се устройват на ново в чужбина , докато вие драги ми '' бизнесмени '' си купувахте специално поръчкови коли и строяхте палати , а не плащахте на хората дължимото - пак беше хубаво ?! Когато умишлено обуначихте младите хора с простотия и невежество , под формата на чалга , за да могат лесно да бъдат манипулирани и ограбвани - и тогава беше хубаво ! Сега пак искате да ви се работи почти без пари , или за дребни пари , докато вие си играете на ''велики бизнесмени'' , и си обикаляте по разните острови и пиете скъпи уиските с пурички - ДА ама НЕ !!! Дойде време , и се разбра ,че 25г ихуууу - свърши , и сега няма кой да ви работи ! Като сте толкова умни , не се ли сетихте , че ще стане така ?!Никъде по света няма '' бизнесмени '' като вас и държава като нас !!! Омбутсмана , ходи да ви оправя бакиите , че не плащате заплати с месеци , а вие искате работна ръка ... - смях !!!!Всеки нормален родител , ще качи детето си на терминал 2 , за да го образова или да му устрои живота подобаващо - Вие си търсете работници , ако щете и от луната !!!! З авсяко нещо си има причина !!!!

Много правилно братко. !! .. аз на български чорбаджия не работя!.!..да се надявам , че всеки ще последва моя пример.!

Да пази Господ от работодател ,,комунист капиталист или преоблечена ,,мутра бизнесмен,,, то други почти няма.Питам,като толкова работите ,,уж на загуба,, може да фалирате .Хей нещастници,вие за 27г. постигнахте имоти,колкото на запад поколения не могът да закупят,ама там дават и на тези който им работят,а вие се правите на ,,робовладетели,,,алчни ченгета.Затова хората ви мразят,защото всичко което им принадлежеше вие им го взехте Проклети да стекрадци мръсни

комунисти, сульо. Ако имаш нещо в главата ще го знаеш. Комунистите са с народа, срещу капиталистите, срещу всички, които ограбват, експлоатират, трупат богатства от бедните. Затова са лъжите, омразата, страхът от комунистите. Върнат ли се, считай че днешните бандити дето закопаха маса народ и още толкова прогониха, ще напълнят Белене. Така е било след войната, така ще стане отново.

Някой в предходните коментари беше казал "направо въведете робството". Само че е пропуснал че робството вече 25 години е въведено и властва все повече и повече. Дори се разширява. Хубаво нещо е пазарната икономика и частната собственост но ...ако я имаш по рождение. Иначе роб. Така е било и преди 200 години така и сега. За 25 години ние българите загубихме следните неща. - работа за всеки -работно време не повече от 8 часа - взаимно спомагателни каси - почивни дни и лично свободно време - забраната за работа преди навършване на пълнолетие. - достатъчно висока заплата за всеки който без проблем може да покрие битовите си нужди и храната. - нямаше унижени хора които да ровят в кофите за боклук. И вие ми говорите свободи и човешко достойнство днес. Единственото нещо което спечелихме днес ние 90% от българите е че можем да напуснем тази държава по всяко време стига.... да можем. Аз лично така сравнявам нещата. Не ми дреме социализъм ли е било, комунизъм ли или спечени трънки. Та сега като се надпреварваме кой къв по нов модел телефон имал да не би да сме по-щастливи. Като гледам ...никой около мен не е щастлив а дори е бесен и почва да губи човешкото си. Каква ти демокрация какви свободи и частен бизнес ..кое му е по-хубавото след като се превръщаме в зверове.

БГ боклуците разгониха образованите люде и сега искат деца роби! Дба алчните червенотикновичовчета!

Това е престъпно! Документите на фирмите да се подават в прокуратурата. Фирмите подали такива документи да се закрият Авторите на идеята за експлоатация на детски труд да бъдат осъдени до живот за опит за възстновяване на практики от предишни епохи...

браво, в бе гетото 2017 узакониха детското робство! гарантирано от знаете кои!!

Направо да въведат отново робството ...това искат господата бизнесмени-капиталисти. Докато не им извием врата и всичко трябва да се национализира. То за това се появи и ИДИЛ и т.н. заради алчността на богатите и заради несправедливоста, но защо страдат невинни хора и трябва да се насочат усилията към богатите и политиците...

Деца не им се връзвайте, елате в европа и потърсете нещо за ваканцията, разбира се няма да е пълно работно време, но пък ще вземете повече парички, само ако сте непушачи. А бг бизнесмените да вземат бежанците, но да си пазят главите.

а да купуват роби не искат ли?

При такъв народ и това ще стане - и то с лекота !!