Ще издирват безработни младежи по кафенета и паркове

Държавата и общините ще пускат от тази година специални екипи, които да издирват безработни младежи и да ги карат да се регистрират.

Обратно в новината

Коментари - Ще издирват безработни младежи по кафенета и паркове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хМХМХХХхх , сещам се какво да им правят когато ги "издирят"- да ГИ СТРИЖАТ ГОЛИ ГЛАВИ ...:))) КАКТО БЕ ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА ... НАЛИ СИ ИМАМЕ И КОМУНИСТЧЕ НАЙ-ОТГОРЕ... ЧЕРПИЛО БОГАТ ОПИТ ОТ "ТАТО".. ДОКАТО МУ Е РАЗТРИВАЛО ПРЪСТЧЕТАТА НА КРАКАТА ..:))))))))))))))))))))))

Няма безработни младежи в България!Има работещи без да им се плаща,работещи за минимална заплата,работещи за максимална заплата,работещи с ума си докато пият кафе или се разхождат-мониторинг на ниското строителство-колко пари са отишли на вятъра и в Бяло и Черно море :)Досиетата от бюрото по труда им трябват за да влезем в Шенген-те са липсващата част от пъзела в съдебната система-кой ще чете новите досиета?:)

Когато населението намалява, наличните работни места все в даден момент ще се окажат достатъчни, а пък в по-късен етап на демографската катастрофа и пре-достатъчни.

Ако мислят ,че ще подлъжат младежите да работят за 300-400 лв.няма да стане .И правилно.Това не е заплащане.За толкова пари могат да се измъчват пенсионерите ,колкото да вегетират.А те скоро ще си отидат.Дано пиявиците ,които са свикнали да им се работи без пари ,да останат без роби.

Европейците щом пари плащат за да издирват безработни младежи и младежки значи за нещо им трябват. За какво ли?

и аз казвам да се саздадят места а не курсове в тая борса да хараним само тиях си и те да са като кметове и да ти дават един лист 6 години от немаикаде си колкото само да ти губят времето ма кои иска ем ни иксате преуспели и нормални а земете та помислете наистина да стане да ни е кеф а не да бласкаме из тия малки градове кои де свари и да си мислим само за простотии а те от това водят от нямането на работа се причинява и стрес и каквото се сетиш ама кои слуша курсове бол и това е а малкия бизнес да умре явно това е целта щото и на пенсионерите които работят а как да живеят с пенсия 180 лева а живеи кое понапред да плати

Още едни хрантутници ще висят на бюджета. Тая държава само за това я бива - да създава безполезни длъжности за безполизни хора, които всички ние с данъците си храним.

Това по-скоро може да се опита като научен проект. Ама естествено трябва писмено съгласие от участващите...особено ако им правиш психопрофил. Иначе, инициаторите в кой век живеете , имате ли представа колко ще са ви само съдебните разходи?

И на тези екипи ще трябва да осигурят полицейска охрана, защото ще ги бият. А после плачат, че полицаите били малко и няма кой да пази страната от афроазиатски нашественици и други паразити.

Това малко безсмислено ми се струва. Вземете създайте работни места, добре платени и хората сами ще се хванат на работа.

Да вземат от МВР-то IP-тат на всички, които цял ден публикуват коментар след коментар в ДИР-а и да ги пратят да се бият за правата на фашистите в Украйна

на лов за дивите зайци

Всички безработни в наемническата армия. Доларите вече са отпечатани.

1. Върнете старата система със старите учебници! 2. "Обучението чрез работа е форма на партньорство между професионална гимназия и работодател, която съчетава обучение в реална работна среда чрез наемане на работа в предприятие и обучение в професионална гимназия или професионално училище. " Къде ще ги наемате на работа?! То няма работа за по-възрастните, че за децата?! Ако в Германия, с нейната развита икономика подобна практика е реализуема и на децата може би се и плаща, тук ще се превърне във ФАРС. Безплатна работна ръка - сервитьорки, по хотелите... и ... купища измислени фиктивни практики! АБСУРД!

Искам да регистрирате всички цигани и да преброите (на пръстите на единия крак) колко ще бъдат взети на работа в Европа. И да публикувате коментар на БХК.

На всеки регистриран ще бъде направено досие за пред Европейския съюз-работа за полицаи,доктори,партии,банки,учители и др.

Най вероятно ще влезат в някой черен списък и ще им отказват вход като на потенциални искащи работа.

И какво ,като се регистрират,насила ли ще ги накарате да работят,хванете ги като въртят далаверите-това е.

По-идиотско обяснение за източване на еврофондове не бях чувала

какви еврофондове те гонят бе, ненормална? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Държавата и общините ще пускат от тази година специални екипи, които да издирват безработни младежи и да ги карат да се регистрират. Това съобщи шефката на трудовата дирекция в социалното министерство Елка Димитрова, цитирана от в. "24 часа". Екипите обаче ще бъдат финансират не от националния план за заетост, а от еврофондовете по програмата за младежка заетост. По нея се субсидират заетост и обучение на безработни до 29-годишна възраст.

АЗ лично познавам един дето по цял ден седи в кафетата и нищо не прави щото майка му му дава пари да пий кафенца.И как ще става това ми е интересно дермек връща се КОМУНИЗЪМА И СОЦИАЛИЗЪМА СЛЕД ОСЕМ ЧАСА всички у дома и който не работи не требе да ебе и да яде и всички да работят.Интересно как ще ги задължят ГРОБАРИТЕ ДА РАБОТЯТ, че ми е интересно?ОСОБЕНО ДРУСАНИТЕ НАРКОМАНИ И НАРКОМАНКИ СИНЧЕТА НА БАРОВЦИ И НОВОБОГАТАШЧЕТА?

То не лошо да очистиме България за един ден, но да я очистиме от политиците.

Бас държа че даже те мързи да отидеш да гласуваш.

Я да направим анкета ,кои си е намерил работа през интернет И особено през JOBS-a, a в БГРАБОТОДАТЕЛ нито една фирма не струва

То поне като висят в парковете да изпълняват роля на Велопатрул,озеленяване и охрана.Като къркат бири в парка, пример в Борисовата - да вземат да я изчистат без пари и ще си седнат на дупенцата .Щом кифлетата и тревоманите цапат парка да го чистат, а не всяка пролет да организират да изчистим или очистим България за един ден

Думата ангария произлиза от гръцки ἄγγαρος, заимстван от Вавилон, по-късно от Персия в смисъл на задължение на селяните в страните от Изтока да предоставят коне за държавните превози. Във Византия, България и в Османската Империя, ангарията означава задължението на крепостните селяни да работят определени дни на феодала, или да участват в строежа на пътища, мостове и крепости, независимо дали в интерес на държавата или на частни лица.

Tо и по живково време ги диреха безработните,но им намираха работа.

Сега ги дирят, за да се подписват! Т.е. да си намира администрацията работа, за да оправдае съществуването си...ако има действително работа лентяите ще са единици и да се подписват и да не се подписват все тази! Проблемът е, че няма работни места!

Предлагам - като направят "хайката" по баровете, всички които да изловени там да бъдат заведени пред министерстото на труда и соц.политика, да повикат Калфин и да му кажат: Ето . Водим ти ги. Можем да ти доведем и регистрираните. Избери си образованите да си смениш старите некадърни кадри спящи в министерството ти с години, а на останалите намери работа. Иначе поведи колоната обратно към бюрото по труда и се зарегестрирай там.

тези що искат да работят няма къде , те ще събират тези дето не искат !? ние наистина сме нация менте

Всички роми са регистрирани като безработни и получават всичко е то могат да докопат, а по барчетата и кафенетата където ще ги търсят са тия които имат пари за там - децата на богатите-. Безработен рядко може да си позволи някакво удоволствие. Така, че пак ще се харчат пари без да има някакъв смисъл и резултат.

Да ги картотекират и да ги пращат мобилизирани в Украйна,за да защитят демокрацията на Европа.Инак за пет пари работа не могат да свършат.

Аз предлагам, който младеж го хванат в барчето, без да е работещ, да глобят мама му и тати му, а младежът да ходи да работи обществено-полезен незаплатен труд. Така поне ще има някаква полза от програмата и ще има с какво да се плати на лентяите, които ще търсят други лентяи.

Глупост връз глупост.

Не знаех, че освен бюро по труда имало и бюро за даване на глупави идеи. Ама нали са се задали едни париииии... Колко ли трябва да си тъп, за да ти роди главата толкова нелепа идея?!

И кой ще плаща за тези екипи? 'Що не си ги мобилизирате в санирането, или не трябват външни хора в далаверата ?

пак изпращяха интересно мие кои ли ще са аман от глупости место да помислят работа да намерят ма кои да се сети

Тази Елка - Е ли Онази ? И ! - Изобщо-и-Въобще ---> какво се пробвате да имитирате дейност бре, ШМОКОВЕ-и-ШМОЧКИ 'наши' 'управляващи' ?! ... Население в Работна възраст у Нас - докъм 1 (Един.) милион. Максимум ! А Официалната безработица - Отдавна НАДМИНА Всички 'рекорди' по Тази Планета ! --> ВЪН ! просто - всички ВЪН !!!

Няма работа дори за за регистрираните в бюрата по труда. А и работещите бедни са твърде много. Продавачка в магазин назначават на 400 лв и цял ден е на крака, разправя се с разни откачалки и това е заплащането. Твърде много се разтегна ножицата между богати и бедни!

Да де, ама проблема е, че вместо бедните да се обединяват и протестират, те се цакат един друг, кой от злоба, кой от глад, кой от завист и т.н. Абе общо взето "Не е важно на мен да ми е добре, а на вуте да му е зле"

Ето това се казва кражба. Шапки долу! Естествено познайте чии мамини синчета и дъщерички ще бъдат тези малдежи, на които ще се дават пари да ходят по барчета!

Да не стане така, че безработните младежи да почнат да издирват работни партийци по нощите.

Най-добре )))

издирваха безработните и ги пращаха на работа. А сея, де ке ги пратят? У Украйна?

Луди!!!1/Заплащането е толкова ниско,че ....2/Ако намерят детето в кафене на някой богат човек,и него ли ще го карат да се записва в бюрото по труда.Те не могат да намерят работа на тия,които са регистрирани,а ще търсят по градинките други да се регистрират??По кафетата е пълно с мутреси,миски,плеймейтки,искам да видя как ще ги карат да ходят в бюрото по труда.Хахахахахахахахахахаха...

От къв зор да се стъкми некаква си политика,и работа на бюрата по труда,Ако чете някой от управляващите това бюро не работи.Простичко е прави се бумащина и не се предлага работа на младите хора, ако има такива това са еденицилПоредната стъкмистика

като навсякаде по света и на лелките в бюрото по труда да им плащат за свършена работа според това на колко човека са намерили работа ! ако на месец са намерили работа на 0 човека то следва и да плучат 0 лева заплата !

ДО ей я : В какви ромски махали ги прашаш. Че те там всички за регистрирани - нали получават и детски ибабешки, и енергийни и за самотни майки и още...... Тесамите казват , че на банкомата са си по-добре.

Калфин, скоро си назначи още 4 зам министри. Това ли ти препоръчаха да направиш. Я по-добре твоето министерство и това на дрпугия "умник" на икономиката да ги закриете. То се видя, че нищо умно няма да измислите то поне да не ни дразните и да не ни харрчите парите.

"Безработицата през 2014 година е 11,2 на сто и намалява, макар и минимално, спрямо 2013 година. За декември тя е 10.7% и намалява за първи път от 23 години."Тез гербери все си мислят,че светьт започва от тях,само,че 2007-2008г. не бяха толкова далеч,че да забравим когато безработицата беше паднала до 5-6%.

Калфин, скоро си назначи още 4 зам министри. Това ли ти препоръчаха да направиш. Я по-добре твоето министерство и това на дрпугия "умник" на икономиката да ги закриете. То се видя, че нищо умно няма да измислите то поне да не ни дразните и да не ни харрчите парите.

Смях в залата. А на колко от зарегистрираните намериха работа. Назначават само държавни служители в министерствата. Все са малко за да си свършат работата. 120000 държавни служители на общата ясла.

Не стига, че работещите храним всички неграмотни мързеливци, ами сега ще плащаме и заплати на "специални части" да ги издирват по БАРОВЕ!!!! Който е с акъла си и още не е избягал, направо да стяга куфарите!

Къде ще ходят по кафенетата да търсят, колко безработни младежа може да има в едно кафене. Ей я ромската махала, във всяка къща по десет и кусур безработни. Производителност на труда трябва ей.