ЕС ще заложи минимални стандарти за заплати

Държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз се събират днес в шведския град Гьотеборг на среща на върха, посветена на социалните проблеми.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще заложи минимални стандарти за заплати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

FuckTheEU

Чудесно, след гьотеборгската среща у нас ще се открият много нови работни места...на минимална заплата! Браво, ЕС, браво!!!

Смятам да се махна в друга държава за същата работа ще получавам 5000 лева а тук около 500

FuckTheEU

Ако си млад и бъдещето е пред теб хич не се чуди! Тук много млади повярваха, че може да живеят нормално, създадоха семейства, деца и останаха жестоко излъгани, защото така наречената държава и така нареченият бизнес жестоко се изхрачи върху тях отнемайки им младоста и краде техният труд.

Габриел с заплата 30 40 хил евро и 50 хил пенсия доживот ко ще каже по върпоса.Ще стигнем Гърция след 300 400 години

Дано доживеем минимални заплати 6000 или 2500 или 5000 10000 евро по-скоро ако идем в друга държава тук след 300 400 години .Но тогава заплатите в другите ще са милион минимална сигурно.

Мазни лъжи за слабоумни ! На тези им плаща едрия капитал , те работят за тях , а не за работниците :) Първо ще вдигнат цените , а не заплатите ! Капитализмът е за капиталисти , за бачкаторите е бачкане за ядене !!

FuckTheEU

Защо премахнаха робството? Защото за робите трябва да се грижиш, да ги храниш, обличаш и поддържаш здрави. Робството не е изгодно, когато има страни нато нашата, където работиш като магаре по 10-12 часа за няма и 500 лева и на никой не му пука облечен ли си, гладен ли си, здрав ли си. Експлоатират те докато можеш, като клакнеш или пукнеш просто те сменят с нов работник. Да живее демокрацията, маймуни!

valentor

Мечтите не са забранени

Хайде, ЕС, сложи и минимални пенсии 400 евро, за да те обичаме!

Киро гела ще получи удар....

Бедните не са забравени!!!!Разбира се ,та нали благодарение на тях ставате богати......

Споко! Такива минимални стандарти за заплати не минават пред Асоциацията на индустриалния капитал и другите родни "капиталисти". Ние в РБ признаваме само БДС.

То хубаво, ама да не вземе да заложат за Гърция 2 500 евро, а нас 250 евро. Че като ги знам нашите политици, каквото им кажат, това ще правят. АКо им кажат, и за без пари ще работим, та даже ще си доплащаме, че ходим на работа.

Е то няма как да е по друг начин. Не може МРЗ да е еднаква за всички страни. Тук става дума за еднакви правила за определяне на МРЗ. Вижте цената на живота в Исландия или скандинавските страни и ще видите, че не може у нас и там МРЗ, средната и тн да са едни и същи.

В Гърция МРЗ е малко под 600 евро, не е 2500 евро.

Дори и 600 евро да е в бг е 460 скоро 510 лева а в там е 1200 лева което е почти тройно по-малко а на човек за да живее нормално му трябват 1200-3000/4000 лева за да е спокоен.Габриел взима 30 40 хиляди евро заплата а от 2019 ще взима 50 хиляди пенсия.Тук пенсията е 200 лева.Искаме заплати 1200-5000 лева а ако може и 10 направо за да сме спокойни.

"Документът няма да има правна стойност, но ще даде знак на народите, че най-бедните от тях не са забравени." Значи си пишат пожелания на хартия и си ги подписват...

I Ето го и знакът :)

Първо Европа да нареди на нашите тикви да спазят демокрацията и конституцията и да премахнат тъпия таван на пенсиите. За какво плащаме това, което дебилите поискат и след това го раздават на другите дебили. Но за тях таван няма - за особените им "заслуги"?!

един горд крадлив катил

Докато не спре рекета на управляващите към производителите е невъзможно да се инвестира в нови технологии,което ще доведе нови заплати.Основен проблем е нереформираната Съдебна система. Луканов на 14-тия конгрес на БКП каза:-За да запазим ръководната роля на партията трябва да създадем икономически лостове и запазим влиянието в Съдебната система.Това е основата на всички управляващи 28год.

А, не така с лошо Европата! Кво ше папкат наште катилчета позлАтени, ако им въведете ред?

Минимална работна заплата за ЕС - 500 евро. Сиреч у нас 1000 лв. А който не може да дава такива заплати у нас да затваря кепенците! Или ще се научат робовладелците да не инвестират в силиконките, почивките и скъпите коли, а в заплати и оборудване! Или да закриват!

Аз лично нямам проблем заплатата да не е по-малко от 500 евро бруто. Обаче ти пак ще ревнеш, че няма право да си купувам яхта. Какво те интересува повече - 500 евро МРЗ или да гледаш в паницата на работодателя? Второто разбира се. Като стане първото то ще се случи.

Ние сме ви трудодатели, не сте ни вие работодатели, робовладелци нагли!

Купи си яхта, но не я слагай като фирмен актив, робовладелецо! Така както ние си купуваме коли и си плащаме всичко, а не да си го признаваш на разход за фирмата! Ти не си фирмата! Набийте си го в кухите тикви!

Вижте, защото трябва да се въведе не само средна заплата ами и средна норма на печалбата. Нашите работодатели трупат милионите да станат бързо богати а на запад богатите имат по малка норма на печалбата и инвестират в заплати и оборудване. Това е разликата между развития капитализъм и нашия анархичен. Вижте никъде не се говори за норма на печалбата. Защо..........

A kakvo ti prechi da gi plashtash sega? Zashto chakash da te zadalzhat?

От тези 1000 лв на работника му я му остават чисти 700 , я не. С други думи, пак мизерия. А бе, я си бачкайте сами!

Имитация на дейност ! Без юридическа стойност , без правна обвързаност, без срокове - типична политическа полюция !!!!

понеже си много "остроумен" с матряла и МНОГО "те е СРАМ", припкаш да "целунеш" задниците на Европейската БЮРОКРАТИЧНА ВЪРХУШКА, която е "ДЪЛБОКО ЗАГРИЖЕНА" вместо тебе (играйкай си "мачлето") за матряла!!! Ей, "посини си гърдите от блъскане" за самохвалната стабилност на държава с мършав народ, носещ мутренските ти "пранги"!!! А БИ ТРЯБВАЛО ДА ТЕ Е СРАМ, МНОГО СРАМ!!???

Изнасям продукцията, която не е много по обем, заради конкретния пазар. Вдигна ли заплатите, вдигам себестойността на продукта. Това означава свиване на производството. Това означава съкращения. Вместо да получава и сегашните пари, работниците ще получават НИЩО!

Ми живей си щастливо, ако изнасяш продукция и имаш добри печалби, какъв ти е проблема? Както гледам от написаното, проблем нямаш нали? Пей си безгрижно!

Няма страшно ако ти се вдигне себестойността. Ще ти се намали печалбата и няма да купиш нов джип на жена си.

Ами не е така колега. Заплатата се вдига до нивото на което се появяват желаещи да я работят, а не защото не е редно да си купува нов джип на жена си. Нарича се пазар на труда. Редно е и яхта да си купи. Ако има опашка от желаещи да работят за 500лв. на месец се плаща 500лв. на месец, ако няма се плаща повече. Ако сметката не излиза при пазарната цена на труд се затварят кепенците на фирмата.

Теб какво трябва да те интересува нивото на безработица - ами като не ти е ефективно или съкращаваш или минават на непълен работен ден. С безработицата се занимава социалното министрество - аз и ти се занимаваме с това да освобождаваме неподходящите за дадена работа и да назначаваме подходящи такива, да организираме работата за да се работи ефективно. Не правиш никаква услуга на хора, като ги държиш на позиция за която не стават и съответно им плащаш малко - губиш и ти , губят и те. Това, че някой е добър човек, изобщо не означава , че става за работата, която може да му предложиш.

...от себестойността, освен ако не търгуваш с интелектуален продукт.

В цял свят се вдигат заплатите и пак изнасят продукция,но не реват,като тебе!!!! Не си у ред нещо,по добре затваряй и отивай в Анадола!!!

А бе кво ти пука, важното е , че ти си добре!

Децата не искат да работят в България, не ги обвинявам. Ходят лятото на Ница или на Бордо и си изкарват парички и за останалите месеци, че даже зимата имат за ски.

Убеден съм, че ако направим анализ на реално отработеното време минималната часова ставка в България ще с окаже доста по-висока от нормираната. Просто защото малко хора отработват действително по 40 часа на седмица. Няма предвид като присъствие на работното място. Или с други думи е възможно увеличение на минималната заплата стига това да не води до автоматично увеличение на заплати обвързани с нея. Като примерно някой взима 10 минимални заплати и като вдигнем двойно МРЗ и неговата се вдига двойно. Най-безболезнено е според мен да въведем минимална почасова заплата, която да не важи като месечна минимална такава. НА първо време. И тя да е РЕАЛНАТА таква. Такава, която да е ясно, че все ще намериш някой среще тези пари да ти измете двора, почисти офиса и т.н. Някой може ли да ми каже каква според него е часовата ставка в София при която като кажа, че плащам толкова и веднага да се намери някой , който да дойде и да побачка ден -два. Колко е - 5 лева на час, 8 лева на час, 10 лева на час? Никой не знае. Иначе едни казваме - няма хора, други казват няма защото не плащате. Айде на първо време да разберем поне това.

Преди време викнах 2ма циганина от улицата да качат едно празно шкафче до 2-ри етаж, за 10 минути работа макс. Давах им по 5лв на човек, че нямах повече в себе си а те се мръщеха, че съм се подигравал с тях. Едвам ги навих, после искаха и ракия, нещо? Викам ай чао, стига ви 10лв на двамата и те така ама не в софия а някъде, където месечно се работи за 500 лв бруто, това е

мда, 10 години хрантутене на селкоч да сложат в сметката - немски "инженери" и прочие мъдреци, да освободят къщите си за по 100 бона, да отидат да живеят в панелки и после и разговор мое да има. "администратсваща" германия пък на първо време може да не бъде включвана в тагунгсорднунга, има хора със слаби стомаси

Най-после сигнал от ЕС, че държавата има своята функция и роля за растежа на икономиката. Това е шамар за българските работодатели и неолибералната им теза, че доходите могат да се увеличат само толкова, колкото расте БВП и .... държавата да не им се бърка.

Няма как да стане това, без богатите страни да плащат дотации на бедните. Богатите обаче едва ли ще се навият. Другия вариант е да се прави социализъм и единна държава ЕС, което пак няма да стане. Та най-вероятно ше има благи пожелания и набелязване на цел до 2050 някои стандарти за заплащане да се изравнят. Само дето до 2050 тук няма да има останали много българи (па дали и ЕС ще има)..... Това трябваше да го мислят преди 25г, когато заговориха за присъединяване, а те ни изцедиха и геноцидираха.

Има огромна разлика между социализъм и държавен капитализъм. Швеция е домакин на форума, защото е пример за държавен капитализъм със социална политика.

А този ЕС пита ли Киро Гела какво мисли по въпроса?

Моля на наш Баце да му дадете поне два "знака" - само така има някакъв минимален шанс да стигнем "другите европейци" поне в близките 100 г.!;))

Ше строиме комунизъма, ама за втори път. Хай дано тоз път да стане, Имаме си и ТАТО-II, и ЦК на ГЕРБ-БКП Само тоа път нема да национализираме, а ше приватизираме и изкупуваме с напечатани хартийки!

Намаляване на социалния дъмпинг означава премехване на една от възможностите бедните да се доближават към богатите.

За Булгаристан 250 юро е ОК. Браво на еврогейския съюз, те мислят за нас повече отколкото за орките от Азия и Африка.

А тоя "знак" дето ще ми го дадат мога ли да платя с него в магазина??? За един преател питам...

Гарантирайте ми чисто 2 000лв. заплата и се хващам на работа.

Добре, но ти гарантираме и жанвиденови цени и инфлация.

Много точно казано. За какво ти е заплата 2000 лв. ако един хляб струва да речем 10 лева...В крайна сметка е важна покупателната способност, а не цифрата.

Абе, кви социални проблеми? ПИшете доклад и да си бегаме!

Не са готови за тва западнетата. Очаква се масово посещение при психолог. Е тее ще "ударят кьоравото".

На всички по равно не беше ли комунизъм? Имаше един такъв съюз, който показа своята несъстоятелност, и се разпадна. ЕС май ще е следващия. Иначе БГ мафията...упс...управляващите все ще намерят начин да не се съобразят с тези евро изисквания, ако бъдат въведени. Имат опит в тези неща.

Трябва да си много прост да подкрепяш огромното неравенство. Не забравяй, че при чисто пазарни отношения силния изяжда слабия и се стига до монопол, което пък си е чисто робство. А робите все пак гласуват. Неравенството предизвиква преселение на народите, което създава огромни проблеми. Стига вече с тоя комунизъм, дето никой не го е виждал, но всички се страхуват от него.

Как реши, че подкрепям неравенството? Него го подкрепят, тези, дето дават заплати, и другите, които управляват. Исках да кажа, че ЕС постоянно ни цака, и едва ли ще измисли нещо, което е добро за нас и ще ги ощетява тях. Членството ни в съюза е като при секса и двете страни са "равноправни" участници, но много зависи от коя страна на презерватива си. Хубав петък!

Искат да кажат на червената олигархия в ЕС че всичко си има край. Да научат и другите математически действия освен събиране.

Честита Ви пролет, честит Ви първи април.

"Документът няма да има правна стойност, но ще даде знак на народите, че най-бедните от тях не са забравени" Поредният богат БАНКЕТ за сметка на НЕ ЗАБРАВЕНИТЕ.

"Документът няма да има правна стойност, но ще даде знак на народите, че най-бедните от тях не са забравени." Демек: знаем че сте бедни, пожелаваме ви да не сте! Без конкретни мерки нищо не правите. Нашите политици действат само под натиск. А всъщност това се прави заради нас - ние сме най-бедната държава в ЕС.

Най-якото е, че правна стойност няма, но финансова има. Заплатите им, полетите, командировъчните, божолето и да олабят жилата. Всичко това се плаща с вноските към бюджета на ЕС. Пък те после пишат пожелателни декларации. Положението наистина е "Пиши доклад и да си бегаме!"

Аз само едно не разбирам. Защо трябваше Великобритания да избяга, вишеградската четворка да изпиши на умряло, Испания да се пропука, Германия да не може да си състави правителство... за да се сетят евродебилите, че нещо в собствения им двор смърди на умряло? Докато Драги призоваваше за бюджетни съкращения и "финансова дисциплина", ЕЦБ си построи нов офис за милиард и половина евро. Баш в кризата!

Ако съдим по тия безсмислени доклади, не само не са се сетили ами даже не им дреме. И вече не не се опитват и да го скрият. По план към 2019 фондовете трябва да спират вече. Явно откраднаха каквото можаха със съдействието на нашите хора. Тук вече построиха стадиони по селата с 3 баби и вече мислят да се отдадат на заслужена почивка. После и в Македония същата схема и е го къде е времето за европенсийка. За нас мафията и диктатурата а за немския данъкоплатец евтина работна ръка и туристически дестинации. Чиста работа.

Много ми е чудно как ще УВЕЛИЧАТ минималното заплащане в бедните държави, което да доближава това в богатите, или как ще НАМАЛЯТ минималното заплащане в богатите държави, за да ги доближат до бедните. Просто искам да видя как намалят парите в Германия, Франция и другите. Щото е абсурд, че в България, Румъния и прибалтийските държави ще ги вдигнат до техните нива.

владко,а къде прочете до техните нива, та и аз да го прочета?

... ще го видиш след 300-400 години... Чисто технически - замразяват те днес и те размразяват тогава, когато исканото от теб се случи.

ще оправя ЕС. Симеон

Още ли... ставаш?

а на русолюбските комундели ще дават ли, или не?

значи няма да ви дават!

а ти пък си като от оня виц с българина-ада-казана... а ника ти "той" показва, че дори не си "ти", е ик'во си тогава?

странни "разсъждения"

Европа засрами наследниците на комунизма в грижата за народа. Дрогаре, де сте, по яхтите ли? Гадняр Юнкер, засрами ви...

ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ КОЙ Е АВТОРА :))) Само разумният и братският съюз между народите е в състояние да унищожи теглилата, сиромашията и паразитите на човеческият род и само тоя съюз е в състояние да въдвори истина свобода, братство, равенство и щастие на земното кълбо. Дордето народите бъдат разделени помежду си с машинациите на своите всевъзможни империи, конституции и републики и дордето тие, из сляпо едно низкопоклонничество към божиите помазаници, гледат един на други като на врагове, дотогава не ще да има щастие на земята, не ще да има бял ден за човекът. Правителството и привилегированите класове у секи един народ ще да мъчат и притесняват сиромахът, ще да поядат неговът труд ще да го държат в невежество, ще увеличават в квадрат и в куб неговите исторически глупости и в заключение на сичкото това ще да го изпровождат да бие и да изтребява брата си или да бъде бит и изтребен от него. ХРИСТО БОТЕВ 1874 ВЕСТНИК ЗНАМЕ :))

Ей на видя ли? И Хр. Ботев е за ЕС!!! А ти ривеш против, хитрецо приватизационен...

Пак нас ще ни представя човека ,който най много ни мрази.

Нищем пари.Искаме да даваме пари на нащи по-големи братя русняцити.

Ето, при вас един не ще пари. Значи - няма да видаваме вече. А вноската ви - ние сме единодушни че трябва да се увеличи ...

Ауу, ама това е много лошо- няма да има бедни и гладни българи? Лошо ЕС. Лоша Меркел. Лош Макрон. Лош Брюксел.

Не се притеснявай, това е само на летящи листа за архива. Ще си има и бедни, и гладни, и голи и боси българи за десетки години занапред.

никога не си признавай. Отричай до последно. Смятай, че си най-велик и винаги плюй по противника, който неизбежно те засенчва.

Мда, айде кажи как точно ще накарат бедните държави да вдигнат минималното заплащане до нивата на най-богатите в Европа или как най-богатите трябва да си намалят минималното заплащане, за да слязат до нивата на бедняците като нас.

няма да ти кажа, щото и него ще окрадеш.