Ще работим до 16 май, за да си платим данъците

През 2017 г. ще работим до 16 май, за да си платим данъците към държавата, изчислилиха експертите от Института за пазарна икономика.

Обратно в новината

Коментари - Ще работим до 16 май, за да си платим данъците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно Тиквуня как ще си плати данъците след като ще се води на работа още 2-3 седмици. А може би е скътал бели пари за черни дни?

към държавата се издължавам още на 13 число с първия аванс.

На практика данъците са 60 % от доходите ни.22 са за пенсия заедно със болничните,8% здравно 10 % дънок общ доход и накрая косвените данъци 20 % ДДС и до 50 % акцизи върху алкохол цигари и горива, тъй че работим цяла година за да плащаме данъците тъй като по една случайност ядем и след м.май.Останалото според статията го плащаме до 31 декември.На практика живеем за да издържаме шайки от чиновници , които ни обират.

Тенденцията на непрекъснато нарастване на данъците показва, че в скоро време ще станем 100-процентови роби. Сега, според официалните данни, вече сме почти 50 процента. В действителност обаче, процентът е по-висок

Примитивна пропаганда - и както почти винаги, под смехотворна либертарианска маскировка . Поредната ежегодна пропагандистка акция на въпросния екстремистко-десен псевдо-институт, който просто заработва заплатките на персонала си. А спонсорите, тези които плащат заплатките на служителите на псевдо-института, са много интересни - един куп потайни, фондацийки и фондчета, създадени далече, далече от България, от няколко ултра-десни американски милиардери. Като братята Кох и Пийт Питърсън. Любопитните лесно могат да открият с помощта на Интернет, кой точно стои зад въпросната ежегодна пропагандна кампания, що за "празник"е въпросният "ден на свободата от данъци" и т,.н. Целта на пропагандната акция е елементарна - да внушава на стадото бедни овце, че виновна за бедността им е "злата крадлива държава", която "изземва парите на хората срещу нищо". Тоест, колко хубаво биха си живели бедняците ако "злата крадлива държава" я нямаше, а вместо това всички пари на бедняците отиваха в джобовете на...гореспоменатите честни, добронамерени, трудолюбиви милиардери, загрижени за доброто на бедняците. Колко по-богати щяха да са бедняците, ако я нямаше пустата лоша държава. И така нататък... Елементарна, изтъркана, примитивна пропаганда и демагогия, която се тиражира от медиите неуморно от десетилетия, но, съдейки по повечето коментари, продължава да върши работа.

Kalin

Това показва още по ясно колко сме прецакани колко ни крадат и ограбват и колко все повече обедняваме и оскотяваме.

Работете им...

В тази Статистика включени ли са Ромите , Политиците , Полицаите и Депутатите ? Питам защото знам че те взимат през цялата година , не дават . И миналата година работехме до 15 Април за данъци , разамножиха ли се ?

скоро ще работите и до з2ри декември, за да си ги платите :) в народна республика българия само две неща са сигурни - данъците и смъртта!

Проблемът е в уродливия социален модел на държавата. Помислете къде отива трудът ви от почти половин година. Това е проблемът за "бедността", сивата икономика, корупцията и какво ли още не , а не както ни проповядва всеки ден г-жа Ризова, че корупцията била причината за "бедността".

Статията е абсолютно вярна,само с едно уточнение,работим до 16.01 за да си платим данъците за януари,за февруари работим до 16.02 и т.н.

- до 12ти декември

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Догодина - до Йорданов ден на по следващата. Честито!!!

и грипове може да работим за тях даже до юли и август! Бая чиновници са, и те хора, трябва да се хранят. Я направо всеки от нас да си осинови по един и да си го вземе със себе си на море. Поне да знаеш кого храниш - може да е свестен човек и даже да се сприятелите.

Аз не съм работил от 16г. и не плащам данъци, защо да пълня гушите на тезе нехранимайковци.

ЗАЩО ПЛАЩАМЕ???ДЪРЖАВАТА СЕ ОТТЕГЛИ ОТ СВОИТЕ СОЦИАЛНИ ФУНКЦИИ И СЕ ПРЕВЪРНА В РЕКЕТЪОР!!!МАФИЯТА НИ ОТКРАДНА ДЪРЖАВАТА!!!

За умните работят държавата,полицията и др. кухи глави.

"Образно казано, това е денят, в който гражданите ще спрат да работят за правителството и ще започнат да работят за себе си" О чудесно всичките пари за здраве и данъци най после ще влизат в моя джоб,а не този на държавата,да ама няма да се получи това колкото и да ми се иска.Веднъж за държавата винаги само за нея независимо от всяко друго изказване.

Пък после се оправяйте както можете ! Чия беше крилатата фраза '' Пари нема - действайте ''?!

...ако зависеше от мен 1лв няма да дам от заплата си на държавата. Парите ми отиват за хрантутниците в парламента, за полицай _крадци, за мангусти раждащи на по 13/14 год възраст, за "здравеопазване"....

Ние сме при Гущерофф и след това на Сейшелите.

Pesh0

До 16 МАЙ ама май . Средно порпорционално. Някой Ще работят цяла година , Други етноси , ще цоцат майчински и детски едновременно . Трети които се правят че ни пазят и че работят ще се пенсионират на по 40 години . Ама средно .... 5 месеца :))))))) ще работим :)

Новото робство...

ти откри топлата вода 1984

И после до 1.Ноември за да си платим тока и водата. и до 31.Дек за да си платиме храната..... За друго остана ли ???

А Мюмюнчу до коя дата следва да роботи, за да си плати данъка ?

Ние живеем колкото да си плащаме данъците , все плащаме и все изоставаме .Животът ни стана данък.

А,НИЕ С МИЗЕРНИТЕ ПЕНСИИ ДО КОГА ЩЕ ПЛАЩАМЕ НА МАФИОТСКАТА НИ ДЪРЖЖАВА?