Пуснаха първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас, СМГ пак е №1 по минимален бал

В класацията на първите 7 училища няма промяна, но Френската гимназия в София отстъпва с две места

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха първото класиране за прием в гимназиите след 7 клас, СМГ пак е №1 по минимален бал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Класацията не става за нищо, защото сравнява три различни балообразувания. В езиковите гимназии 2×БЕЛ и 2МАТ, в СМГ 1БЕЛ и 3*МАТ. В НПМГ се включват резултати от олимпиади.

Българското образование отдавна е тотално девалвирало и не става за нищо. Резултатите на тези и всички други изпити се дължат не на наученото в училище, а на посещаваните частни уроци, и не отразяват нищо друго, освен способността да усвоиш и предадеш определен изискуем учебен материал, който реално няма и капчица стойност. Ясно е, че в живота не успяват отличниците, а тези с повечко връзки на подходящи места или в краен случай - наглеците, които със зъби и нокти се бутат да изкачат някое житейско връхче по пътя от село към столицата.

"Резултатите на тези и всички други изпити се дължат не на наученото в училище, а на посещаваните частни уроци..."?! Изкарахте учениците 100% ДЕБИЛИ. А ЧАСТНИТЕ уроци НАЛИВАТ АКЪЛ?!

Радвам се за СМГ, че успява да запазва качеството на обучението! Хубаво е и това, че СМГ и ТУЕС са сред най-предпочитаните. Колкото и тези кадри да заминават, все някой от тях остава тук. Икономиките и мениджмънта, СПИТЕ ЛИ!!??? Срам и позор за НПМГ, която въпреки придвижването в класацията, остава далеч от мястото, за което изобщо е създадена. Такъв резил и по временто на Недевски нямаше. Интересно е слабото представяне на френската гимназия в София - според мен, незаслужено. И разбира се, поздравления за испанската (пак София)!

НПМГ е заради природните специалности където е нисък бала по принцип. Математиките са с бал почти СМГ

От това, което прочитам разбирам, че тук е свърталището на даскалиците, които внушават, че без частните им уроци децата ви нямат бъдеще. И все на софиянки го докарват, въпреки, че са надошли от сите селА на държавата.Аз съм от Диканя и не се правя на софиянец и съм бил успешен строителен инженер, ако не съм учил в елитните ви уцилища. Хора, даскалиците са злбни и нещастни женици. Не им се връзваѝте!

Отдавна вече не става въпрос за нивото на преподаване, а за среда. Борбата е детето да попадне в добра среда и да се молим да попадне на учители. Казвам на учители, защото в масовия случай вече мога да ги нарека само преподаватели. Както пишат някои по-долу, че френската вече е съсипана от лошо управление и посредствени преподаватели

класирането е пунта мара !!Почва от 478.432 и ПАДА до 246.987 !?!?!!!!? Как така бе чичо ????Нека РУО да пусне класирането по успех от ВСИЧИ 7 класници- тогава ще се видят игричките в "образователната" система !!!!

Дъщеря ми завърши не - елитна гимназия в нашия градЗавърши археология в Германия със стипендия за отличен успех. Сега работи в един музеѝ в Бремен. Няма значение "елитността" на училището и фукнята на родителите. Животът поставя всеки в класацията, която заслужава.

Да работиш в музей, дори и в Бремен не бих го нарекла върхово постижение. Работа за ниска заплата , без особени изисквания за квалификация. Явно провинциалните ви критерии не са високи, но комплексите да!

Злобееш,а дори не знаеш всичко. Има публикации в научни издания, пътува по света на коференции и преподава в университета в Бремен. А е едно скромно същество, което е маѝка на две прекрасни дец и забележи! - ЗАКОННА СЪПРУГА! И всичко това - от една обикновена, провинциална гимназия!

Много фантазия хахаха, явно законната съпруга нещо ви мъчи много.хахаха Големи измишльотини за пред съселяни.

От мижитурка в музей изведнъж как прерасна в университетски преподавател??? !!!!!Смешни ПРОВИНЦИАЛНИ халюцинации.

Явно на някой му е тъпичко че работи зад каса или е общ работник, взема минимална заплата, няма никакво образование, възпитание и уважение и на всичкото отгоре няма достатъчно мозъчни клетки да си напише името и вместо това е изписал Ъъъ, което горе долу описва цялата му мисловна дейност.

По-просъашко-тъповато изказване не бях чел! Вие имате ли представа как се реализират децата от елитните гимназии, преди да пишете? Може би дъщеря ви ще се комплексира дълбоко като разбере? А припо да, наистина - да работиш в музей не е нито добре платена работа в чужбина и в БГ, нито интересно, нито изисква високи академични постижения. Просто ненатоварваща , зле платена работа за домакини.

Чудесна реализация. Поздравления за дъщеря Ви. Другото са злобни глупости.

Добрата подготовка и лесно усвояемата система за предаване на знания, на всеки етап на обучение, са от ключово значение. Да, има доста деца, чиито талант "избухва" късно, чак по средата на следването. И понякога именно те завършват най-подготвени. Но средностатистическите данни сочат, че именно тези деца, които са имали добро обучение от детската градина, през началното и средното образование, през университета и следдипломната квалификация, с помощта на семейната среда и образователната програма на работодателя, успяват най-много. Изключенията само потвърждават общото правило и обикновено се дължат на случайно стечение на множество благоприятни обстоятелства. Поздрави за щерката, нека и върви по вода, но не разчитай много на това, че и внуците ще извадят същия късмет.

Лелко, очакваме в следващия пост самотната майка от музея да се окаже израстнала до канцлер на Германия! Поздрави на Долно Уйно!

За НПМГ не е сравнимо...там взимат най-ниският бал за паралелка, която е например биология или химия и резултатите по принцип са по ниски. Аналогичните паралелки на СМГ, тоест математика и информатика с Англ. нареждат НПМГ съвсем малко под СМГ и над ТУЕС. Така излиза че НПМГ е на опашката...

И да не е на опашката, винаги е била и ще бъде след СМГ

е една друга статистика. Колко НЕ са се записали след първо класиране в СМГ. По времето на детето ми бяха 25 броя. Интересно ми е тази година колко ще са. Това говори ужасно много за нещата в училището. Лошо ръководство, къси клечки откъм преподаватели, натегачи из класовете, които не учат, всичко е на самотек. За какво ги записват част от родителите там ? - За да им се удря по едно рамо да влизат по отбори по разните дисциплини, щото са наши хора, както и за ходене на великите им летни лагери със яки запивки и никакъв контрол........... Това е лицето на СМГ в момента. Жалко.

Бил Гейтс, Илон Мъск и някои други "глупаци" са изръшкали всички гимнации и вузове, затова са станали хора. Истината е, че в училището и във Вуза нищо не се научава. Който е умен да се учи от живота, той успява.

Баце ти ли си?

Някой знае ли как да проверим най-ниските балове за първите десет гимназии в София?

Повечето училища публикуват резултатите от класирането. Търсете на сайтовете на училищата, които ви интересуват.

Освен ако детето ви няма да става спортист, музикант или художник, да учи английски и математика. Всичко друго е ала-бала.

стоматолог. За къф им е математиката на тях?

съм, че Френската е само 2 места надолу. С това ръководство, което не назначава педагози а т.н. преподаватели и определено разбира от всичко друго, но не и от образование…..

Френската няма нищо общо с това, което беше. Откакто дойде настоящата директорка, свестните преподаватели си тръгнаха, тя толерира само посредствени, които да изглеждат още по-глупави до нея, което само по себе си е трудно. Рушвети, простотия, глупави преподаватели....това е фега

Кастрева, отдавна ти е време да се пенсионираш!!!А т.нар. експерти в МОН - на всички оставки!!! Гола вода сте! И директорите на т.нар. "елитни" езикови гимнации - рейтинга ви върви нагоре единствено от свестните деца, които приемате и после ги изкарвате еднакво неграмотни!!!!!!!!!!!!

Абсолютно! Не съм вярвал, че хлапето ми ще учи в клас, където децата искат да учат, а учителите не искат да преподават. Това в "елитно" училище с университетски преподаватели, които са хабилитирани лица.

- Има ли тук яки математициии ? - ДААААА. - Хващаите чиновете да ги преместим.

е по - интересна - колко от тези деца заминавт да продължат образованието си в чужбина, с намерение после да се реализират там?

90%. Останалите 5 не са попитани. А 5 са родственици на съдебната и законодателната власти в България

От МГ-тата заминават ПОЛОВИНАТА с ЕДНОПОСОЧЕН билет. :(

Gaco Bacov

ами да ги закриваме тогава! защо да хабим ресурси за да обучаваме емигранти?

Напротив, трябва да се подсигури ДОСТОЙНО ЗАПЛАЩАНЕ за ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА в България.

Засега все още СЕ УЧИ само в МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ гимназии.

Да ве. Учете деца вадете по 100. После ше ви сложат министър някой намерен на магистралата. Глей с едно дупе кви висоти се постигат. Къща в Барцелона, бутици, поршета, тинтириии-минтирииии. Мис Бикини изкърти класацията с клатене.

Мда, Пицаря карал синовете си ДА РИТАТ ТОПКА, за да станели ПРЕМИЕРИ като Бистришкия тигър.

А има и МГ - та, учениците учащи в тях ходят на частни уроци по математика за да изкарат 3.

В някои от математическите гимназии.

НПМГ е най-доброто училище. Много силни ученици има там, на друго ниво.

бе то и за харвард се носеха такива легенди .... :)))))

Хааваад е друга бира, там са интелигентни, но тъпи...

А Факултето по пожарникарстване кви премиери вади!

Има едни 50-60 училища България, които концентрират умните и мотивирани деца. Повечето постигат добри резултати въпреки системата, а не благодарение на нея. Всичко останало е образУвание и трябва да бъде променено из основи. Като за начало всички дебелогъзи лелки от МОН и РУО трябва да бъдат изритани или накарани да работят.

Не е честно момече с 5,50 на двете матури да го вземат в някое училище пред момиче с 5,80 на двете матури, защото има квоти. Крайно време е момчета да бъдат приравнени с момичетата.

така ли? а що момичетата не носят камъни примерно?

Във всички бели държави няма разделение - Русия, Германия, Полша. Само тук

Във Варна няма квоти, явно само в провинцията е така.

Говорим за елитни училища ,все пак,не за дока на пристанището...

МГ, Първа езикова гимназия дали не са елитни училища във Варна?! Май не сте чели, че по резултати от матурите Варна и Смолян са след София-град!

Искате най добрите училище да са само с момичета. Как ще се научат децата да комуникират?

Как така как? Във Фейса и Тиктока.

Научно доказано е че момчета се развиват по бавно на тази възраст, Момичета на тези години са вече в пубертета, а момчетата са си още дечица

Всякакви квоти са нечестни и наистина несправедливи.. нали уж и полът бил по избор, време е да се махнат. Пък после успех на събраните на едно място 100% от един пол

За кандидатстване в университета се обръщат нещата. Ако за университетите нямаше квоти, 2/3 щяха да са момчета и жените масово щяха да са лишени от висше образование.

Колко е гадно , някой деца ще учат в по-ниска категоря училища .Няма справедливост .

Да учиш там. за където ти стига капацитетът, е точно справедливост

Дир, дайте списъка с подредбата. Така не става ясно кои училища са в топ 10!

СМГ; ТУЕС; 91-ва Немска езикова гимназия; 164 Испанска гимназия; 73-то училище / Втора немска гимназия /; Втора английска гимназия, Първа английска, 51-во училище, НПМГ; 9-та Френска гимназия.