Пушката на Левски и още 300 оръжия в уникална колекция

Оръжието на Апостола колекционерът Георги Маринов наследил от баба си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Последно това пушката на Левски ли е или пушката на баба му? По отговорно моля с такива твърдения. Сериозните музеи и колекционери работят с доказателства. Преди да разтурят пазарчето пред Кристал, на всяка сергийка се продаваше по поне една сабя на Филип Тотю. Та по сериозно моля.

И този закон е така направен че да се облагодетелстват само милиционерите!!!! Ако намериш в плевнята на село оръжие след 1872г. трябва да го предадеш защото не можеш да го узакониш. Проблема е в графата предишен собственик. Аман от родолюбиви куки!!!!

Az pirsonalno ni viarva 4i Lebski e imal pushka,punezhe sie sluzhil sas pistuleti,no rivulveri

Левски от къде е имал пушка, нали е бил роб по време на турското робство ? Робите нямат собственост.

Пиши Локо София и да си ходим.

Да бъдеш колекционер, дори и в БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА, по времето на соца беше равносилно да създаваш въоръжена чета за сваляне на властта!!! А пък това, да си подпираш вратата с пушката на Левски си е пълна измишльотина!!!

Прав е господина, това да колекционираш ОРЪЖИЕ по времето на комунизма се смяташе за престъпление и се наказваше жестоко, независимо от подбудите!!!

И тогава и сега това е само за милиционери!!! За справка колекцията на Иван Славков и какви ядое бра след като му намаляха връзките......

Пушката на Левски и още 300 оръжия в уникална колекция Това си беше една "покана" към крадците по БТВ. Само дето не казаха точният адрес на човека.

кой те кара изобщо да го узаконяваш? ей големи сте зубъри

Има и такива хора, като този човек. А има и такива дето като национални предатели духват за чужбина за 500 лева повече. Оставят си родителите, да им ги гледаме ние и да им плащаме пенсиите ние. А пък те мият кенефи и се радват на западното. Същото западно, дето ни докара до това положение. За съжаление, България е дребна държава лашкан насам натам от великите сили. Ако имаше повече истински българи да останат тук и да работят за това да се развиваме можеше и да се оправим някак. Ама с тия 3 милиона национални предатели дето си хаванаха шапката и духнаха, не стават нещата така просто.

Интересно- купил един Зауер какъто имала майка му- а къде е отишъл този на майка му? Но още имал на Левски оръжието....

Аз имам един стар наджак, дето се твърди, че бил на Асаневския или Шишмановския род. С него чистеха храсти дедовците.

Сега кат се изсекна - олекна ли ти? Сипи си една гроздова!

Ооо, голям си. С едната ръка чистиш кенефа на запад, а с другата пишеш от телефонерчето. Защо да ми е олекнало? Нали продължавам аз да плащам за родителите ти, дето си ги зарязал. Не ми е олекнало.

Глупости редиш. От чужбина тия "предатели" пращат повече пари, отколкото идват чужди инвестиции. Плащаш ти на баба си бастуня...

Излага се Маринов с тази пушка. Как точно представя, българи да се движат по пътищата с пушки. Пак било и то ловни. Малко го преекспонират като експерт по оръжията

Avatar952

Майка му е имала такъв служебен, поради длъжноста която е заемала. А той си купи такъв, поради чисто сантиментални чувства. Ама чукча писател, а не читател!

"За Георги "патриотизъм" е СВЕЩЕНА дума, защото зад нея се крие възпитание, отношение на хората към собствената им родина..." Урок по патриотизъм! Обединените / какво определение само / ни патриоти да се учат!

Дрън дрън та пляс! Никой не знае къде Левски е погребан, че и пушката му... Хайде де !!!!!!

Аз по скоро си представям Левски с револвер Гасер-Черногорец.

АПОСТОЛЕ!!! Какво да правим с комунистическата сган съсипваща страната ни?

кажи честно от кое районно си!!!!!!

Пушката на Левски? Що не гръмна с нея по Али чауш , когато го разпознава на пътя за лозята? Ако не бяха 390 000 други пушки Бердан платени с руски пари българинът щеше да види Свобода през масура на Сюлейман паша. Чакам да се появи статия как някой наш човек е намерил първата сабя на Ботев с която завзема Радецки, но я загубил и са му дали втора.

на народнен музей а не да ги дъпжа в къщата си. Щеше да е похвално ако го беше сторил!

А баба ми си подпираше вратата с пушката на ЦСКА.

Стига сте си измисляли за тоя дриплю Утре и картечницата му ши намерите

Нищо не плащаш, бе, боклук. За 200 лв пенсия ли говориш?! Ако не са хората от чужбина да пращат милиони в България пенсионерите и икономиката да са изчезнали.