Депутати пак предлагат отмяна на забраната за пушене

Нов опит за отпадане на пълната забрана за тютюнопушене на закрито ще направят в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Депутати пак предлагат отмяна на забраната за пушене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

моника монтерейска издържа сергейшата като прави реклами на цигари за Булгартъпак затова толкова държат да отпадне забраната за пушене на обществени места дано цялото им семейство употребява цигари ! много е задравословно , женствено , мъжествено и секси . а дацата растет здрави и щастливи сред цигарен дим ... да се ползват цигари по 25 часа дневно и осем дни седмично ! фирмата на моника е "Актив Груп"

Аз не разбирам,как като не е паднала забрана се пуши масово по заведенията и в момента...Имали кой да проверя,да глобява..всеки си прави каквото си иска...не е ли все тая дали е приет или не е приет закона ...

Извинявам се *забраната исках да напиша ...

Стига с тези опити да върнете пушенето в затворени помещения !!! НЕ, НЕ, НЕ и милион пъти НЕ !!!

ДА, ДА, ДА и 2 милиона пъти ДА!

Простак, простак, простак и 3 милиона пъти ПРОСТАК!

ей малки ибани неграмотници, Господ да го нашие на децата ви, а вие да гледате богатствотото си и да не може да платите лечението им!

Крайно време е тая простотия , каквато е пълната забрана за тютюнопушене в заведенията , да бъде премахната , както сториха всички европейски страни приели я по по грешка . В момента във всички наистина посещаеми заведения си се пуши , верно полу законно , но си се пуши . Най-големите ревльовци поддържащи тази абсурдна забрана и без това не ходят по заведения по ред причини .

След като във всички европейски страни са я отменили тази забрана, защо не пробваш да запалиш цигара в заведение в Германия, Англия, Испания...? Защото знаеш какво ще ти се случи. Ама тук всички се правят на велики: "Ти знаеш ли кой съм, знаеш ли какво мога да направя".

Премахнали са я, ама друг път! В Англия забраната е от 2003, в САЩ, особено в Ню Йорк е забранено дори по улиците и парковете да се пуши! В Чехия е забранено на автобусните спирки да се пуши. В Германия и Австрия има нощни заведения и някои кафенета, в които пушенето се допуска, но с тройна надценка. Нямам нищо против и тук да направят такива кафета, ама да ви вдигнат и цените на цигарите по европейски на 10-15 евро за кутия! :)

Е хайде сега! В Бг кутия от моите цигари е 5.10 лв, в ски курорт в Австрия е 5.20 евро. Чак 10-15 евро не са, но и на бг цени не са :)

Много се радвам на глупости от типа Сашкови и БМ . Поради спесификата на работата ми , ми се налага доста често да съм извън страната и разчитам на собствени наблюдения а не на "абе те така ми казаха" . Та Сашко , в специализираните магазинчета за цигари в Австрия , кутия Кент е 2.50 евро , точно колкото тук ! Пуши се в почти всички малки заведения а повечето големи са разделени . В Германия е по избор на собственика , или се пуши , или не , обикновено се пуши . За англичани и янки , особено вторите , ми е през ... Иначе кофти че не успях да отговоря по-рано . Докато сте умували пред ПСто , аз вечерях в заведение в София , пушеше се :-)

ДОКАТО НИЕ СЕ ДЪРЛЯМЕ ДАЛИ ДА СЕ ПУШИ ИЛИ НЕ НА ЗАКРИТО, ДЕПУТАТИТЕ ТИХОМЪЛКОМ СИ УВЕЛИЧИХА ЗАПЛАТКИТЕ. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!

АБЕ,ХОРА,ЗА ТОВА ЛИ СТЕ В народното СЪБРАНИЕ.НАРОДА ВИ КАЗА ВИСОКО И ЯСНО,ЧЕ НЕ ЖЕЛАЕ ДА СЕ ПУШИ ТАМ,КЪДЕТО ХОДИМ ДА СИ ОТДЪХНЕМ.СЛЕЗТЕ НА ЗЕМЯТА И ВИЖТЕ КОЛКО СМЕ БЕДНИ,КОЛКО СМЕ ГЛАДНИ,ГОЛИ И БОСИ И ЧАКАМЕ ОТ ВАС ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ЗА ТОЗИ ПРОСТ И ТЪП НАРОД.

Уф, не мога да разбера, това ли е най-важното, което трябва да бъде непрекъснато гласувано?!Да пуша или да НЕ пуша в кръчмите? Като нямаш пари, не ходиш на кръчма и си пушиш вкъщи /ако имаш пари за цигари/, а като имаш пари си ходиш по разни частни клубове и ресторанти , дето не им пука от Закона...Шо не се захванат за нещо друго да се дърлят тия глупаци в парламента, нещо с което наистина да подобрят живота ни?! А относно цигарите- да забранят вноса им и да закрият цигарените фабрики, след като това се забрани със закон, да видим как ще пушим / и аз съм пушач/...ама това значи ,че ще фалира почти цялата икономика...

E, как бе? Вчера пък с таргетите се хванаха. Едно свястно нещо не разчоплиха, ами все глупости. Народът въздух няма за елементарни нужди, те за пушене, таргети и всякакви тъпни се захващат. Никакъв срам и това е.

Пипи, аз отдавна си мечтая за това - да делегализират производството и потреблението на цигари. И не се притеснявай икономиката няма да фалира - не всичко се крепи върху тютюна, а тези 160 милиона лева от бюджета могат да се пренасочат за нещо друго, по-полезно и по доходно, не за производството на тютюнева дрога отрова. Виж обаче Пеевски и всички боклуци, дето го подкрепят ще фалират. Вие пушачите да не мислите, че турците, червените боклуци и Беевски го правят това, за да ви е удобно на вас пушачите? НЕ, правят го за собствена изгода, а вие сте тези, които им пълнат гушите. Никога не съм пушила, но ако бях пушач, щях да откажа цигарите, само да не ги обогатявам тия!

За пореден път се убеждавам че българина е много прост завислив и злобен човек. Тия дето плюят искам да ги попитам Австрйиците и Швейцарците не са ли европейци та там има зали за пушачи? Или може би в Германия няма? Демокрацията е това ти сам да избираш къде да седнеш!!!!!

Хасан Лайнян..... Ейй унищожиха ни тези цигани долни! Да излизаме на улицата както в Украйна, иначе спасение няма.

Айде, стига вече с тази порнография да се разреши пушенето. Който иска да се трови, да си пуши на воля в панелката и там да се гърчи и умира, но да не сее отвратителния си дим върху другите невинни непушачи.

Така де - що ще тровят непушачите - алкохолици! Ама в никакъв случай!

Обикновено термините "пушач" и "пияница" вървят ръка за ръка. ;)

Ето и нашия обществен проект: Няма да се подаде оставка за това да си поставим за цел да ги изхвърлим от власт ние сме европейци не каруцари и гяури като хасан.

Другари от БСП ВЪВЕДЕТЕ публично Е..не за да си паснат с ПУШЕНЕТО на ЗАКККРИИИИТО

Ей, Джигит Хасан, слез при народа да почувстваш народната любов. На джигитчета и хасанчета ще станеш.

Винаги преди избори "изведнъж" се появяват две "огромни" и "най-важни" проблема - пушенето в кръчмите и бездомните кучета и диви животни, които започват да ядат хората. На техния фон безработица, бедност и нищета, демографска криза, икономика, здравеопазване, бежанци, корупция, олигархия и национална сигурност са толкова дребни, несъществени, незаслужаващи внимание...

Това което ме вбесява най-много в управляващите е,че много избирателно се ПОДЧИНЯВАТ на наредбите от Брюксел.Уважаеми господа от държавния цирк,и на най-тъпите е ясно,че сме на първо място в отрицателната класация в ЕС.Дали няма нещо по-важно с което би трябвало да се занимавате отколкото да бълвате тъпи,не работещи и не ползващи никой закони.Забраната за пушене в ЗАВЕДЕНИЯ-подчертавам заведения/където се пие и пуши/ беше един от тези недоносени закони.И само не ми говорете за здраве и тровене.Тровят ни с храната която си купуваме скъпо и прескъпо,а безалкохолните напитки ,а въздуха който дишаме/най-мръсният/ в цяла Европа,а здравеопазването?Кой може да си позволи скъпо струващо изследване и лечение?Но иначе видите ли държавата се е загрижила за здравето ни ,затова забранява да се пуши на топло.По-здравословно било да се пуши на минус 10-15 градуса.

от непиене и от непушене умрели нема

Г-да депутати, понеже вече я свършихте и толкова проблеми решихте, предлагам ви да обсъдим въпроса, дали можем плебейте да си бъркаме в носа или в гъ...а. какво ще кажете?

Към ДРУГОСЕЛЕЦ, А колко пъти в месеца ходиш на заведение за храна и музика?Не всички търсят едно и също от заведенията,така,че никой няма право да ми забранява да правя нещо ,което не е ЗАБРАНЕНО ОТ ЗАКОНА.Когато забранят производството,продажбата и вноса на цигари,ще имат право да ми забранят и да пуша.И не ми изкарвайте доводите за здравето,защото ако държавата ни милееше за здравето на народа си,щеше да направи здравеопазването достъпно за всеки и за тези които имат пари и за клошарите и за майките и бащите ни с пенсии от 150 лв.

Виждате колко опростяха депутатите от БСП, че пак ще се връщат на закона срещу тютюнопушенето на обществени места.Това ли е най-важното сега, когато народа мизерства?Н о започна се борбата за изборни гласове.всеки глас е ценен за партията.затова предлагат и намаляване на таксите на студентите във БУЗ, за да гласуват за червените олигарси.В същото време никой не говори за компенсирането на тези средства от държавния бюджет, защото и да искат, нямат възможност.Мотивирането е да се даде възможност на народа да се учи, но в същото време не се създават работни места на вишистите.

Прадядо ми казваше : Никой не може да спре Свинята да си яде ....

Г-да парламентаристите се гласят вече за летния сезон по курортите и искат докато маат маанета по чалга-клубовете по морето да може да друсат кореми с цигара в уста. То иначе каква почивка е това.

Стига дискриминация! И пушачите са хора и имат право да стоят на топло. Да се направят отделни помещения със сериозни и вършещи работа аспирации или отделни заведения за пушачи и всеки да е доволен.

Не си пушач, а наркоман; повечето пушачи не мрънкат за забраната.

Всъщност дори не съм и пушач, а за наркотици ... :)))

Не е вярно че са хора. Те са миризлива измет!

БИВШИЯ КМЕТ НА НЮ ЙОРК ЕВРЕЙСКИЯ МИЛИАРДЕР МАЙКЪЛ БЛУМБЪРГ ИСКАШЕ ДА ВЪВЕДЕ ЗАБРАНА ЗА ПРОДАЖБА НА ДВОЙНИТЕ БЕЗАЛКОХОЛНИ ЗАЩОТО ИМАЛИ МНОГО ЗАХАР И ПРИЧИНЯВАЛИ ЗАТЛЪСТЯВАНЕ ... ЕТО НОВА ИДЕЯ КОЯТО МОЖЕ ДА ВДЪХНОВИ ГЕЙ-ДРУЖИНКАТА :)))

предлагам да забраним яденето на заведение само поркане до дупка после ще го разрешим временно после пак ще го забраним без друго нацията ни надебелява ... ако съдя по управниците ни ;)

Нали- точно собствениците на заведенията са вкарали една немалка сума за прозрачните палатки навън и газовите външни печки и хайде- отново може вътре! Първо- преди да отвориш заведение, ще те бият през ръцете докато мърдаш; ако все пак си успял- идва разпоредбата за разделенията на помещенията на пикаещите, упс- сори! на пушачи и непушачи. След това идва наредбата, че са ви пикали на парите и на преустройствата и че ще се пуши навън. След като и самите пушачи отдавна са спрели да негодуват срещу пушенето навън, а всъщност повечето от тях дори не са и имали нищо против, сега ще набутаме всички заедно отново вътре, а парите, дадените за преустройването за пушенето отвън няма кой да ви ги смята- а бе, кеф е да си имаш заведение в България!

НЕ РАЗРУШАВАЙТЕ ЕДИНСТВЕНОТО СВЯСТНО НЕЩО , СЪТВОРЕНО ОТ БОКО БОКЛУКО !!!

е мизата този път Хасанчо,за да пробуташ гениалния си план,или рибата се лови в мътна вода-държавата се тресе от олигофренското ви управление,а този пинчер квичи за нещо,което вече беше дебатирано в разрез на всички европийски изисквания.Този път не КОЙ,а КОЛКО?

ТРЯБВА ДА ЗАДЪЛЖАТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯТА ДА РАЗДАВАТ БЕЗПЛАТНИ ПРИТИВОЗАЧАТЪЧНИ СРЕДСТВА И ДА НЕ ПРОДАВАТ ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО БЕЗАЛКОХОЛНО СЪС ЗАХАР НА КЛИЕНТ :))))

Време беше тази простотия да виснем пред кафетата да се отмени, да има кафета за пушачи и непушачи от това по-разумно няма. Който каквото иска да прави да го прави , не някакви хора да ме казват да пуша ли не ли.

Не ви ли омръзна с едно и също нещо да ни занимавате, забраната за пушене колко пъти трябва да е гласувате господа парламентьори, хиляда ли?? или докато стане на вашето. То бяха лобита то чудо. Има по важни неща с които трябва да се заемете. Тази забрана и без това не се спазва от тъпанари които са над закона.

Не бе, да може да се пуши само в заведения на Лафка. Тъкмо до март ще ги изкупят.

iq oosh

луд умора няма

Заповядайте като гости в частният ми имот, който е само на една декоративна преграда разстояние от заведението ми, където можете да си закупите питието и цигарите.

Ето, точно заради незаконната, етническа партия ДПС, трябва да има ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ВОТ. При него тя няма да може да прескочи 4% праг и най-накрая ще престане да съсипва България

Ей, БОКО-БОКЛУКОВЕЦО, тогава ДПС-то ще имат над 10%, бе , абдал !

Г-нът Хасан Хаджихасан като иска толкова да си пуши да се изнесе по на югоизток там и наргилето може да си дърпа колкото му душа иска...

Хасане ти в кой парламент ще бъдеш ако имаме мажоритарен вот, електронно гласуване и задулжително гласуване?

Аз може ли да взема думата?

Само електронното гласуване, ще ни освободи от турско-циганската зависимост завинаги. Мобилизирайте се българи от цял свят, за да си помогнем.

Мангалите и турчеещите се пак ще гласуват безелектронно и под строй.

И така да е, българите все още сме повече от тях. Ако ни е грижа за България, ще гласуваме, дори и вота да е наказателен и с омерзение, но стига с тази етническа толерантност в управлението.

Депутатите почнаха да вадят от ръкавите си дискусията за забраната на тютюмопушенето като стар, но винаги вървежен фокус. Щом представлението куца, хоп - и публиката отново е омагьосана!

АНАДОЛЦИТЕ, идете до майката ви родина, да видите там пуши ли се!!! Там има ред, а глобите са страшни, и сега да не ни кажете,че мислите пак за народа, срам сте вие България, вместо да работите за хората, хабите скъпо парламентарно време,само за вашите интереси!!!!!.....

Я погледни и в Австрия и Швейцария....

Каквото и де си говорим, тази забрана е насила работа. И не се спазва. Винаги е по добре да има малко забрани и ограничения, но да се спазват. Отколкото много, но да не се спазват. А тази забрана е като Сухия закон в САЩ. Има си го, похвална инициатива, здрав популизъм, но не се спазва.

Значи викаш след като не се спазва да я отменим. А ако вземат да се гърмят хората по улиците и не се спазва закона да не се убива, трябва ли и той да се отмени ако не се спазва!? И закона и контрола за спазването му са функции на държавата. Я да вземат да налагат предвидените от закона глоби да видим няма ли да се спазва!? Ама пусти български манталитет да не се спазват закони и да няма кой да следи за това...

В Люксембург хотелите са вързани към пожарните. Глобата не ти мърда чрез дебитната или кредитната карта.

чУДЯ СЕ ЗАЩО В тУРЦИЯ НЕ СЕ ПУШИ НА ОТКРИТО .ДА ХОДЯТ ТАМ ДА ГО ПРЕДЛОЖАТ ТА ДА ВИДИМ...

Понякога си мисля че БСП и ДПС трябва наистина да се забранят, за да можем да започнем най-сетне да решаваме реалните проблеми на страната ни.

Затова се прави "България без цензура" - да има къде да се събират боклуците.

Ейй, мама ви гадна продажна. Едно читаво нещо сътвориха за последните години и сега алчните изроди се чудят как да го бучнат. Не искам да кълна, иначе бих направил няколко предложения как един от масовите ефекти от тютюнопушенето да се стовари върху този измекяр и тези, които са готови да тровят хората за пари.

А стига с тази простотия от 13 век бе. Страната с най-много пушачи в света сме. Назад сме 30 години и още толкова встрани. Едно пушене забраниха, поне на закрито и сега кански усилия от некакви турчаля, слуги на тютюнопроизводителите и тъй наречения бизнес. И разигравад всичко. Пууу...

Иди живей в Сърбия - хем ти ще си много по-добре, хем няма да ни пречиш тука да се мъчим да си се оправяме както можем.

прост си като фасул, ти и такива дежурни по форумите кат тебе

С какво ще се оправяш бе. Като ги задават работниците на тютюна - развалено говорещи български, с шалварите, потурите, гъстите мустаци. С това, че тази дейност си я предават в поколенията и така векове. Никакво мърдане напред, никакво развитие в мисленето, поне за децата им. Ей това е електората на България, заедно с циганите, дето и те две смислени приказки на кръст не могат да ти вържат. А тези в парламента, дремят там за да могат техните деца да ходят по чужбина, да учат по чуждите университети и да трупат парички в сметките си, милионери, че и милиардери са всичките, и отвреме на време, така за цвят, да симулират дейност, като тази простотия за пафкането навсякъде.

Aман! а влизали ли сте в хотелска стая, в която преди вас е имало пушачи, настаняваш се в някаква смрад на цигари, и да се проветрява продалжaва да мирише...

Има си стаи за пушачи и непушачи, така е и в чужбина.