Забраната за пушене ограничила продажбите на цигари с 3-4%

Заради забраната за пушене на закрито на публични места, въведена на 1 юни миналата година, продажбите на цигари са се свили с 3-4%, сочи анализ на "Индъстри уоч", цитиран от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Забраната за пушене ограничила продажбите на цигари с 3-4% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намаляло трънки. Идете по пазарите. На всяка крачка предлагат цигари на половин цена без бандерол.

забелязах че колкот по-бедна е страната, толкова по се пане да спазва европеиските правила ... като резултат затварят се заведеня. вав виена почти в половината ресторанти и барове се пуши, без пушачите да са изолирани, в италя повечето заведеня имат или изолирани зали или се пуши наван ... не сам пушач и антиевропеец, но е е правилно .. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цигарите в Европа са от 5 до 10 евро кутията. Тука повечето марки се продават за 2.50 евро кутията, дори и децата си ги купуват. Надявам се да им вдигнат цените и да ги направят като европейските. Това ще откаже повече тютюномани, отколкото забраната. Тая зябрана трябваше да върви с драстично увеличаване на цените на цигарите, за да има някакъв ефект.

Откакто ГЕРБ върнаха оня стар мафиот на митницата започнаха мощна контрабанда на цигари, всички полицаи и гербаджии станаха дистрибутори на цигари без бандерол, затова статистиката отчита спад.

bobsyn@

В нашата държава сме царе на хитруването, така че това с намалените приходи от акциз на цигарите не е, защото пушим по-малко. И понеже политиците ни също заобикалят правилата обществените услуги струват повече от нужното или умишлено не се събират повече приходи в хазната. Ако кажат, че са ни много инициативни съгражданите и е сложно. Нека да проверят как наркоразпространителите контролират колко пари имат да взимат от дилърите? Опааа или това не е демократично :)

Няма нощно заведение в София в което да не се пуши. Даже така се демонстрира колко си "велик". А проверяващите вероятно работят само до обяд в сладкарниците

На пазарите в София всеки втори ром ти предлага цигари без бандерол.

Какво е това"ром"?В Български тълковен речник е казано че ром е алкохолно питие. Нещо не ми е ясно.

Ох,това да ни е проблема!!!

Много хубава новина! Не маже да пълним бюджета с дрога, която ни убива!

Милиционерите от ГЕРБ съсипаха всичко. Лъжене, крадене, демагогстване и простия народ се лови. да ги изритаме.

когато става вапрос за зивотоспасжвасти о-зии , дарзавата тржбва да пласта 100% . какво се ослушват и правят на ... и ако тржбва избори през 3 месеза, за да се оправяи хората. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това е много хубава новина. Намалял е приема на отрова

Хайде, стига популизъм. Аз не съм спрял да пуша (напротив, пуша повече) и вече не се виждам с непушачи. Живея в голям столичен квартал. Няколко заведения фалираха... P.S. Само не разбрах, кой се "облажи" от цялата тази "далавера". Едно знам - никога повече ГРОБ, загробиха и младите и родителите ни. Не ми се мисли какво е в малките населени места..........................

Въпрос на възможности.

Не забрана свила продажби , а нелегален внос и местно без-акцизно производство.

Българите са прости като цяло.

Всички знаем как по пазари и оживени места се предлагат цигари от хора без сергия и фирма. Гледат те в очите и ти викат в лицето - ЦИГАРИ! Случва се дори агресивно и натрапчиво! Все едно те свалят или ще те набият. Само служителите, които контролират този пазар не знаят нищо... те са от друга планета и винаги са били! Никога до сега не са се амбицирали да елиминират този вид търговия.

Ами като няма индустрия в България тези от Индъстри уоч се чудят с какво да се захванат и не правят сметка че народът обеднява и няма пари за храна, ами се свило потреблението на цигари. Схоластици!!!

Човекът като цяло е неразумно създание и живее в духовна нищета. Може ли едно наистина мислещо за себе си и околните създание да се трови и да трови околните, като дава всеки месец пари за тази отрова, като на всяка кутия и на всяка реклама пише, че пушенето убива?!

Умен народ - силна и богата държава.

За сметка на това десеторно е скочила продажбата на контрабандните цигари, които всички знаем кой ги внася.

farmer

Не етози начина . Всеки пушач трябва да плаща 3 пъти по-големи осигуровки/ здравни/...и всичко ще си дойде на място...

И как ще стане това,днес пуша утре не.........ами пенсионерите като не плащат здравни осигуровки.....на кое място ще си дойде....пак отзад.

Ето точно това съм написала в поне 10 постинга през годините, за пътви път срещам човек да мисли по същия начин! БРАВО! Има надежда за каузата ми!

Помниш ли Дянков какво каза като дигаше акциза? Къде щял да ходи акцизът ?

Защо пушачът да плаща повече осигуровки? Наизуст ли говориш или имаш някаква статистика колко повече здравни услуги ползват пушачите? Да ти дам малък жокер. Акцизите на цигарите се води, че се удържат за здраве. Сумата им е над 10 пъти по-голяма от всичките разходи за лечение на онкоболни в страната(Говорим с включени и тези с рак на стомаха, матката, левкемия и т.н.). НЗОК годишно харчи около половината от сумата, която се събира като сбор на здравни осигуровки и акцизи на цигари и алкохол. Та защо да плащат повече пушачите? Техният акциз реално е достатъчен да поеме лечението на свързаните с пушенето болести в най-луксозни условия явно, щом е 10 пъти над днес отделяното за лечение на същите заболявания. А, ако изкараш една статистика за намаляне на броя болни от рак на белите дробове и сърдечно-съдовите заболявания след забраните и кампаниите за пушене в САЩ и Великобритания, еша си нямаш. Пак жокер. Статистиката е обратна- покачват се леко или не се променят цифрите. Друга статистика официална- в Япония пушат в пъти повече от останалия свят и то много по-силни цигари- там леките за нищо ги нямат и пазарът им е малък. Японците боледуват от "пушачески" болести има-няма 10 пъти под съответните бройки за ЕС и САЩ. В САЩ при тотална забрана преди ЕС заболеваемостта е около двойна на европейските страни с повече пушачи от САЩ. Защо така? Защо френското правителство официално излезе с изявление, че забраните нямат никакъв ефект и трябва да се преосмислят?

Акцизите на цигарите и алкохола многократно надвишават бюджета на здравеопазването, който основно се формира от осигуровките.

Малкооо е! Повече трябва да се свие!

Кутията цигари да струва 100 лв., а пушенето да се криминализира като престъпление!!!

Супер значи са се освободили парични потоци за нещо по-смислено :-)

Продажбите си продължават с пълна сила-само,че от ЦИГАНИТЕ.Това са новите работни места -създадени от управляващите в последните години.

че ЦИГАнин и ЦИГАра имат общ корен и са толкова близки по звучене думи. Вероятно защото циганите се занимават с обрабатка и продажба на цигарения боклук или най-вече защото миризмата е толкова сходна... ;)

И какво от това?

Искате да кажете, че гербаджиите удариха продажбите на цигари за да увеличат контрабандата!

Ей, педерасти, днес се опитвате да ограничите пушенето, утре свинското и шкембето, вдругиден мъжкото, педерасти мръсни - няма да се получи...

Интелигентна мисъл,превъзходни изразни средства,просто да Ви завиди човек.

Ааа ,свинското и ракията да не пипа никой. :)

Точно пушенето по Фройд отразява оралната фаза на либидото, демек желание за фелацио. Шкембето, като субпродукт ще го ядем тайно и без чесън. Свинското да се надяваме да не ни го забранят по религиозни причини.

Бойко, цигарите водят до импотентност, така че като спреш да го дигаш от много пушене и пиене, може да обърнеш резбата! :)

Боли ме фара :)

Абе така няма да стане. Навсякъде се пуши на поразия. То човек не може едно кафе да изпие без цигарозависими да му пречат. Да им направят здравните осигуровки 60-70 процента , а на такива като мен да ни ги спрат. Тогава може и да има ефект от " забраната " на тютюнопушенето. Били дискриминирани............друг път и те са същите като циганите.Все реват за права, а не спазват правата на останалите................................

Тъпа патко, когато си купя една цигара за 20 ст., 17 от тях отиват за да се лекуват такива като теб от затлъстяване. По-правилно ще е дебеланите да плащат 90% здравни осигуровки.

Е аз не те познавам и затова не се обърнах лично към теб.Но след като ми се представяш като Тъпа патка ,то приятно ми е МАША.Много поздрави на тоя или тая която /който/ те е възпитавал. Да знаеш.... провалил се е...Нищо хубаво не те е научил...СРАМОТА..

Каша, мозъкът ти е затлъстял на тебе и е станал на каша от прекомерна употреба на никотин!

Не, не са като циганите - много по-зле са! Прочети малоумния коментар на тъпата патка "Каша" и ще се увериш, че е точно така! Ама то от тъпа патка, нарекла се Каша, че и със склонност към фумигиране, какво друго да очакваш?

Колкото по- голям простак си- толкова по- сложни думи употребяваш.

Е, все пак и нещо добро се е случило в нещастната ни държавица.

Забраната за пушене удари единствено посещаемостта на заведенията. Високият акциз удари продажбата на цигари. Повече от 2/3 от пушачите минаха на цигари без бандерол, или пълнят цигари. Тютюнопушенето обаче не е намаляло, ама изобщо.

Е, като не си харчат парите в заведение, хората може и на опера да идат.

А какво е това "опера"?

Това означава че забраната не се спазва. Инспекторите са в гъбите след 17 часа

Ами аз не съм спрял да пуша но спрях да купувам цигари,сам си ги правя:)))Цяла зима пием кафето в отворени помещения с газови или ел.печки.....на всичко му се намира колая,мерак да има:))) Ще откажа цигарите когато кажа аз,не когато някой тъпан ми нарежда.Спокойно можеше да има заведения за пушачи и непушачи,който където иска там да влиза.

Никой не е перфектен ;-) (аз-лично също) ... Ама сте ги намалили. Неминуемо е ! - Ерго - все-пак Сме (И Вие-лично !) на кяр.

Че тебе кой те спира да си пушиш и да се тровиш? Трови си се на воля, важното е мен да не одимяваш! Ако щеш и от покрива да се хвърлиш - все ми е едно! Ха, ха, ще ме плаши той, че нямало да спре да пуши навън! Трови се колкото си искаш, само мен не ме засягай. Правилно забраниха "каденето" в заведенията!!!

Изглежда си известен тъпанар.Посещавам отворени кафенета и не преча на никого с цигарата си.Чел ли си басните на Лафонтен....не ми се вярва.Намери и прочети:))))

със сигурност това не е вярно,защото под път и почти по всички ъгли в разград се продават цигари без бандерол или насипен тютюн без да се плащат някакви данъци за него.

В цялата страна е така;)

чудесно освен по-малко цигари ще се продават и по-малко лекарства за лечение на заболяванията предизвикани от пушене !!!

По пазарите доста цигари на черно се продават . Те как влизат в статистиката?

Единственото добро което видях от това правителство е да откажа цигарите.Евала Боко за забраната за тютюно пушене в заведения.Но това не пречи всички от бившите правителства от 1989 г.до наши дни, да намажете въжето.

Ако Тези 3-4 процента спад доведат до про-рата макар-същите в Необходимостите от лечения - то Ние-Всички Данъкоплатците ще излезем на кяр в Директна пропорционалност. (Да не забравяме обаче продуктите в насипно състояние И контрабандата !) -------- Последният абзац е просто Връх ! (Браво !)

4% намаление на цигарите с БАНДЕРОЛ!