Пулмолог: Преболедувалите коронавируса не трябва да се ваксинират поне една година след това

Боледуващите също са имунизирани, тъй като има клетки, които запаметяват вируса, коментира д-р София Ангелова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно дира не слага тази статия в ковид статиите... Абе явно там са само платени от мафията статии..

Кажете го на Кацата, на Катранджиев. Ще спасите хора.

НАЙ-СЕТНЕ БЪЛГАРСКИ ДОКТОР С ПРАВИЛНА И НАУЧНА ПОЗИЦИЯ Поздравления за госпожата! ОТ ИЗРАЕЛ: Ефективността на антителата на преболедували и ваксинирани с две игли Pfizer през Февруари 2021 към Август-Септември е 13 пъти(1,300%) в полза на натуралният имунитет. При сравнение на преболедували Май 2020 с ваксинирани Февруари 21, разликата намалява на 6 пъти(600%) ОТ САЩ, KAISER PERMANENTE. Как намалява ефективността на Pfizer с времето - 1 месец 88%, 5 месец 49%, на шестия ефективността е сравнима с ефекта на приемане на таблетки с цинк. ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ СА НОВА СВРЪХ РАСА, НО КОЛКО ИЗОБЩО СА ТЕ? На първо място, заради ненаучната стойност на PCR тестовете, имаме до 90% фалшиви позитивни. Това обяснява огромният брой “асимптомни”. На второ място, има едни 5-10%, които нямат имунен отговор нито при Ковид, нито при ваксинация. Така че, прекарали реалноКовид “свръх” човеци, са единствено тия с доказани антитела. Антителата на преболедувалите са универсални, изключително качествени, годни да опаковат всеки корона вирус сега или в бъдеще, и вероятно дълготрайни до живот.

Абе от къде пак ви изкопаха с тези "научни" информации... Явно не четеш правилно или не четеш на правилното място.. или такова са ти написали да пишеш...

Х

В България е пълно със самозвани капацитети и откровени пророци. Навсякъде в Западния свят се препоръчва ваксиниране след преболедуване. Това се основава на научни проучвания, а не на предположения на самозвани гении. В медицината общата логика не важи и 2+2 рядко е 4. Това е специфична наука със специфични закономерности. Не всеки лекар успява да проумее закономерностите й, да не говорим за лаиците.

Ако лекарите не го проумяват, то как се е пръкнало?! Глупости пишете.

10 месеца след боледуване имам антитела повече от максимума, който измерва лабораторията - 800. И какво да правя като не ме броят нито за преболедувал нито за ваксиниран?

Тези антитела не са срещу делта. Ваксинирай се. Така ще имаш още по- добър имунитет и ще си предпазен от Делта.

Е, няма как стане просто ш да се вакснираме преболедувалите, днес Делта, утре ще е нещо друго. Верно, спрете се!!!!

Коя ваксина е срещу делта, а?

На въпроса, коя ваксина е срещу Делтата - тази която е поставане наскоро, а не преди 6 месеца. Т.е. или трябва да преболедуваш Делта сега или да се ваксинираш за да имаш антитела. 6 месеца след преболедуване или ваксинация нямаш антитела - имаш само специфични Т-клетки, които се активират много по-късно и дават възможност на вируса да се развие много по-сериозно.

Тези дни гледах по англоезични сайтове, че имунитетът след Пфайзер е има-няма 4-5 месеца, а при Модерна е малко по-добре. Тоест за каква една година след ваксинация говорим? Нали доста държави вече прилагат или обмислят трета доза? Доколкото знам имунитетът след заболяване зависи от това колко тежко е било заболяването - колкото по-тежко, толкова по-дълго те държи. Вероятно това обяснява защо мои познати периодично имат положителен тест, леки симптоми - и така вече няколко пъти. Не че им пожелавам да се тръшнат у реанимация за по-дълготраен имунитет, но установявам, че като го карат леко, го карат по 2-3 пъти годишно.

Не мисля, че толкова често се боледува от ковид. Под един процент са повторно боледувалите. Колко трае имунитета още е неясно. Аз година откак боледувах и още имам антитела.

Проблема е дали Пфайзер или модерна създават клетъчен имунитет. Изглежда че не. За разлика от Астра Зенека. Затова фазираните ще има да се фазират...

Да мрат антиваксърите. Беше им платено от Божковци и пр. бандити. Като цяло са тъпи парчета, които освен БГ мамата друго не са чели.

ти мри бе, мутант ваксиниран. Ваксата като се съчетае с ниско IQ (а това е в строга зависимост) се получават страшни уроди.

Schilo

Ей, най-накрая нещо и за преболедувалите, които имат антитела!

Шибани антиваксъри!

Доказано е при добавките /витамини, минерали, фитонциди/ напр., че всяко изолирано вещество е с по- кратко и ненадеждно действие и с допълнително отрицателно въздействие върху организма, дали като страничен ефект или като ефект на отхвърляне... Причината- едно специфично, изолирано, тясно- таргетирано, агресивно въздействащо вещество не може да се сравнява с широкоспектърното, меко и трайно действие на природните вещества. Това важи за всяко сравнение на естествени и изкуствени продукти.

Самия факт, че няма статистика за преболедувалите, какъв % се заразяват повторно и какъв % от тях влиза в болница, говори за това, че при преболедувалите имунитета е много по-добър от на ваксинираните, нобтази информация се крие за са се угажда на произяодителите на ваксини с цел и преболедували са се ваксинират!

И как да има като си мълчахте като мишки, за да не ви карантинират?

Вярно е, че 90% от изкаралите го в България не си направиха тест за да не са под карантина. Реално има 20% ваксинирани и още поне 30% изкарали го на крак. Както Шведите тестваха теорията на живот без мерки и след като бяха лидери при смъртността сега са едни от лидерите и при ваксинацията. Ние пък ще тестваме теорията на естествения имунитет, така, че ще бъдем и страната с най-високо преболедуване в Света, веднага след най-бедните африкански дръжави. И е много вероятно да сме и една от държавите с най-големи разходи за здравеопазване.

Ами пародията, на това, че ако си го изкарал и имаш доказано с тест високи антитела, но не си бил карантиниран от РЗИ и не си си правил официален тест докато си бил болен, нямаш право на Зелен сертификат за пътуване!!! А, и не може да се ваксинираш поне 3 месеца от преболедуване!!!

Ако имаш антитела и не си регистриран си разнасял зараза съзнателно да спести карантина. Ти си съд за тероризъм бе.Иска привилегия милата мишка поставила личния си комфорт над живота на другите.

Пич, а какво ще кажеш за безсимптомните? Защо нападат, 70% не разбират ,че са го карали, пускат антитела и чак тогава разбират....как може да обвиняваш, че са били заразни, като те самите не са разбрали? А ако човек носи хепатит б или це и си трае, по-малко опасен ли е? Като те е шубе, маскирай се като мумия и стой дОма

На работа ни задължаваха да правим шибаните тестове. И все отрицателти. И накрая пак антитела.

Абе, пич ли си, какво си, как реши, че щото не сме регистрирани не сме спазвали карантина?!? Еле пък тези, дето си бяхме баш бая болни!!! Спрете с манипулациите, си, де.....

Така уби семейство защото не си седя в карантина, тъй като според него ПСР теста му бил фалшиво отрицателен и отиде да заради негови приятели!

Много е смела тази докторка - фармамафията ще й разкаже играта.

Всъщност 8 месеца е максимумът, в който трябва да чакате. По-дълго време увеличава риска от повторна зараза. Разбира се с уговорката, че всеки организъм е индивидуален, така че отделни аномалии от 12 месеца и повече са нормални. Както и аномалии от индивиди, които не се разболяват. Но никой няма време да изследва (вкл. и себе си за аномалии), пък и няма разработелни достоверни тестове, така че - не отлагайте по-дълго от 8 месеца. Знам, че 12 е по-лесно за помнене, но рискът си е ваш. 8 месеца!

Ти пък голям професор доктор се извъди. Човек все още е недорасъл за да копира и симулира природните алгорити едно към едно, и ако това не можеш да го схванеш значи си профан.

Драга д-р Ангелова, моля ви не се изказвайте неподготвена. Явно не четете чуждестранните научни публикации излизащи по темата. Ако ги четяхте, щяхте да знаете каква е разликата в имунитета на човек преболедувал вирусът леко, човек преболедувал го по-тежко и човек който е ваксиниран, защото разлика има и то голяма и добре документирана. Освен това вече мина повече от година откакто някои хора прекараха ковид (някои дори повече от веднъж). Как ще го обясните това явление? Къде е дълготрайния клетъчен имунитет в такива случаи, защо хората се разболяват повторно? Чули сте някъде и вие за дълготраен клетъчен имунитет и го споменавате, а разбирате ли механизмът му?

Обяснението е същото, както и при изваксените: имунния отговор на всеки организъм е индивидуален, затова и ваксините са с 90 % и по- малко статистическа ефективност. Има заболели и починали от вируса и след ваксене. Статистически усреднено кой имунитет е по- добър, на ваксените или боледувалите е още неизяснен напълно въпрос от науката. Забелязват се манипулации обаче , че ваксените били с по- добър имунитет, но това не е научно доказано, защото в това има много пари и политика.

Човек не е по могъщ от природата и да създаде нещо, което работи по-добре от нея, тоест природния имунитет е в пъти по-по-по и най спрямо изкуствения имунитет с експериментален произход.

Не е вярно! Има вече такива изследвания и статистиката е в полза на преболедувалите: повторно боледуват под 1 процент от тях. А при ваксинирани те е 5-10 процента, които боледуват. Няма да е очудващо ако са и повече.

Това с повторното заразяване и боледуване са митове и легенди... Колко човека познавате, които са изкарали 2 пъти коронавирус и за които е сигурно, че първия PCR тест не е бил фалшиво-положителен ? И промеждутъка между тези боледувания е повече от 6 месеца ? Какво точно повече дава една ваксина (при това доказано неефективна против делта варианта, например) от естественото преболедуване и формиране на клетъчен имунитет ? Имало изледвания, имало проучвания, една жена каза ... Нито един уважаващ себе си лекар не би твърдял подобни небивалици.

Аз имам 2 познати.

И аз познавам двама, също и един, който за съжаление не е вече между нас. Вярно, братовчедки са.... И двата пъти доказано с PCR, вторият път - в болница

Сори, че ще те разочаровам, но и аз се присъединявам към тези, които имат познати. Преди една година моя позната го изкара с типичните симптоми за Ковид (така че няма как да кажете, че е имала "фалшив положителен тест"). Сега, началото на септември - прави си тест за Ковид - положителен.... Така че, да ви разочаровам, повтаря и аргумента ви е невалиден

Проблема имунолог е, че не е ясно на чия хранилка си, което е важен компонент на мнението ти и това на много други "професионалисти". С опита ми от 25 години в науката знам че "проектно ориентираната наука" е най- често хранилка на псевдонауката.

Крайно време е хората да разберат, че по-добро нещо от естествение имунитет няма. Всяко повишаване на имунитета или неговото намаляване по изкуствен начин има своите негативни последствия, понеже баланса е нарушен. Човек не може да е по велик от природата и да прави нещо, което е над нея. Няма как да утрепеш нещо с изкуствени методи, като този вирус който постоянно се променя и мутира. Убиеца на мутацията е Естествения ИМУНИТЕТ. Проблема, е че на много хора без да ги обиждам им липсва природната инитилигентност, а други са омаяни от постоянната пумия, която медиите но обливат всеки ден и вярват на всичко повече отколкото регилиозен човек в господ.

Това не е вярно - преболедувалите не трябва да се ваксинират в началото - в първите 2 седмици. Не е вярно твърдението на тази госпожа- има проучвания, които показват, че ваксинираните преболедували са по-добре защитени от само преболедувалите от повторна инфекция. Ако ви дават повече протекция- вземете я! Ваксинирайте!

В Израел ваксинираните лица са имали 27 пъти по-висок риск от симптоматична COVID инфекция в сравнение с тези с естествен имунитет от предшестващо заболяване на COVID [95%CI:13-57, коригиран за време на ваксина/заболяване]. "Comparing SARS-CoV-2 natural immunity to vaccine-induced immunity: reinfections versus breakthrough infections"

Дежурната лаладжийка-всичкознайка от форума нека да прочете това, моля. И, моля ДИР да НЕ трият поне този път: https://www.nature.com/articles/d41586-021-01442-9 Сполай ви и със здраве.

Какво разбира един Пулмолог от ваксини и имунитет???!!!!????? Защо не пуснете и интервю с някой зъболекар да се изкаже по въпроса. Сега разбирам, защо нивото на Здравеопазването в България е като това в Африка.

Е, повече от един ортопед!!!

Абе, смешко...а защо се доверяваш тогава на ""математика Витанов, той ли по-разбира или пулмоложката, която лекува белия дроб, който се засяга от Кромид 19? Разбира се, че на нея ще вярвам

Аз преболедувах, но дори сертификат за това не мога да получа, тъй като PCR тестът беше отрицателен. Какво правим с хиляди такива като мен?

Ами това е идеята, прецаква те фарма мафията за да се ваксинираш, но ти разбира се няма да го направиш;)

Досега никъде в света не е известно да има ваксина,която да защитава органинизма по добре отколкото собствения му имунитет.Ваксинират се хора с компроментиран имунитете или тези които не са се сблъсквали с определено тежко заболяване.Всичко останало е пропаганда,лъжи,манипулации за много милиони.

Така е, но за да имаш естествен имунитет, трябва да си прешивял даденото заболяване. Това в конкретния случай, означава и да си ОК с усложненията, които настъпват след преболедуване, при ужасно, много хора. Трябва и да си ОК, с това, колко хора ще заразиш, и какво ще се случи с тях, докато си добиеш имунитета. За последното, хора които си мислят, че са здрави или пък несъзнаващите значимостта си, като индивиди в обществото, изобщо не се сещат, а то е по-важното.

са тези ужасно много хора бе? при над 400 000 случая с делта в ЮК починали под 50 години са 150 човека. Та те повече развиват миокардит след ваксината отколкото след ковид. Я се скрий

Нямам нищо против някой да ме зарази с короната. Не искам никой да се самозатваря, самонаказва или ваксинира "за да ме пази". Просто не съм егосист и искам хората да живеят нормален живот.

Почнаха да дават леко заден. Сега всички плъхове, проповяващи ковида ще се спасяват поединично и ще се топят един друг. Сеира предстои. А ваксаните - ами Бог да им е на помощ.

Изпълвам се с удовлетворение от смъртта и страданията на антиваксарите. Грешно е но е хубаво. :)

Жив и здрав да си! Но като си го написал, всеки може та ти претегли акъла! И да не забравяме, че Господ има последната дума. Забавя, но не забравя!

Да, за последната дума говоря. ;)

Защо си мислиш, че страдаме?! Мизерник.

Oгледай се.

Който нож вади,от нож умира.

Точно на това се радвам.

тази кифла дето е решила и тя да си направи реклама безплатно. Трябва да се сложи ред. Да се изследва имунитет и на база на това да се дават сертификати да се решава за ваксини и всичко останало. Слагането на периоди също е сбъркано. Никой не знае засега колко трае имунитета. Нито след ваксина нито след боледуване. И много коментирайки не отчитат че и вируса не седи на едно място. Ако ще да имаш доживотен имунитет ако е срещу стар вариант каква файда?

Съветвам те да запичнеш да четеш книги,а не да си мислиш,че всико го има ю тюб.

На д-р Ангелова не са и ясни много неща. Да назнайваш белодробните заболявания, не значи, че разбираш вирусологията, пък за имунологията да не говорим! При това, неуместно се опитва да бъде "политически коректна".

Абсолютно вярно! Мнението и е на лекар, а не на специалист.

Колежката е от моя курс Не съм съгласен с тези изводи След като едва оцелях от вируса се ваксинирах на третия - четвъртия месец ако трябваше да чакам една година не се знае

"се ваксинирах на третия - четвъртия месец" Един лекар щеше да си направи изследване за антитела преди да се боцне...

Кунчев ме излъга да се ваксинирам ,сега имам високо кръвно налягане, тромбози и съм освободен от работа защото не мога да работя. Уж да си запазя работата ,загубих здравето и ще оставям деца сираци.

Тролиш понеже си болен. Ако не се брои душевната недостатъчност.

Лъжеш!

Съгласен съм , че е редно да се изследват антителата преди да се боцнеш но за себе си мога да постъпя както искам. За болните вкаран съм в разни постановки за лечение които навсякъде са различни и се променят Не давам съвети за или против ваксинацията има разпоредби забрани и какво ли не но всеки има вътрешен глас който да му помогне да вземе решение Толкова

най обичам общи приказки ако ще и да са от "доказани специалисти" но в случая имаме точно това - общи приказки, в стил "по принцип е така". конкретика, излседвания, данни - няма.

Щото за ваксините голяма конкретика има.

Разбира се, че има конкретика при ваксините! Но нямате капацитет да четете и РАЗБИРАТЕ специализирана литература, всичката ви информация идва от Фейсбук. Така че няма надежда.

само с данни и конкретика говориха. Я да ми припомниш кое излседване беше реферирано в "ще се мре, яко ще се мре"!

И аз отдавна съм стигнал до тия изводи и ваксина в обозримо бъдеще не смятам да слагам, пък вие си агитирайте, няма лошо.

Ни интересуваше какво смяташ да правиш.

Ето, сега ковид истериците ще наскачат, да анатемосват жената...

Е от една страна трябват години данни, от друга докторката знае, че преболедували намало смисъл да си слагат ваксина една година…

Ми то вече близо 2 години сме в ковид епидемията. За една година може да се каже със сигурност. Но, като се има предвид малкия брой повторно боледували може и повече от година да се окаже. Защитата важи за този ЩАМ. Ако се появи друг може и да не важи. Алфа, ета, делта и прочие не са нови щамове, а варианти.

НАЙ-ПОСЛЕ ЕДНА СМИСЛЕНА, И НАЙ-ВЕЧЕ НАУЧНО ОБОСНОВАНА ИНФОРМАЦИЯ! Хм, как си позволява тя да застава на пътя на големите пари? ОЧАКВАМ СПЕШНА РЕАКЦИЯ от страна на всички материално заинтересовани, т.е. пулмолога д-р София Ангелова ДА БЪДЕ ОТЛЪЧЕНА ОТ ЦЪРКВАТА (пардон от ФАРМА-МАФИЯТА) и да бъде обвинена във всички смъртни грехове.

Научно обоснована? На база на какво? Личното мнение не е наука!

Абе, четете! Статистики вече има публикувани, но по англоезични сайтове.

Доста манипулативно поднесена информация - "не трябва" и "няма нужда/смисъл" е доста различно. В България медиите са виновни за ниския % ваксинирани и за масовото затъпяване на населението...

а видимо, ти си силно затъпял, но едва ли докторите са ти виновни, просто такава ти е природата

Ами след като има такива които са запаметили вируса, защо да не е за цял живот, а не само за година? Тялото е по-умно и по-силно отколкото си мислим. Да не забравяме че мозъкът ни е част от това тяло:-)

еее най-накрая се намери читав доктор да го каже

ъъъ, това, че ваксинирането има ефекта на преболедуването го знаем от училище. въпросът е до колко тези дето тежко са го изкарали са защитени в бъдеще от изградените анти-тела. Щото явно тези дето го карат безсимптомно или леко не им пука дали ще се заразят отново или не. С анти-тела или без явно за тях вирусът не е опасен.

Ваксината пречи да се изгради имунитет, затова и е валидна до 6 месеца, след това нова игла. Преболедувалия може повече да не се притеснява от вируса, а само трябва да се пази от простотията на ваксинираните, че след ваксината им става нещо в главите и започват да сеят простотия.

Глупости. Ваксината за тетанус пази 10 години. Тази за морбили цял живот. Тези 6 месеца откъде гш измисли?

6 месеца пази :) прочети пак

какви са тия глупости

Едно професионално изказване. Браво на тази докторка

Най-после да чуем компетентно и обосновано мнение на един също изключително знаещ и компетентен лекар. Адмирации към д-р Ангелова, че каза нещата такива каквито са. Може да се каже, че за преболедувалите се говори най-малко, за сметка на ваксинираните и определено на дадени хора не им е угодно те да имат същите права като тези със сертификат. Но това е така по цял свят. Мисля, че трябва да се говори повече и за това, че и ваксинирани и преболедували имат и клетъчен имунитет, който ги пази, не само антитела.

Да се надяваме, че г-жата е права!! Така голяма част от подкрепящите нейната теза, скоро ще освободят ново жизнено пространство за нормалните хора!!! Не се ваксинирайте-умирайте, така по-бързо и лесно ще се изпълни плана на руските другарЕ и Ушатият им гаулайтер за намаляване на населението на България!! В съчетание със жертвите на глада, който скоро ще настъпи в средата на зимата-картиинката ще е радост за мАсква!!!!

Преболедувалите имат имунитет 8 седмици само

8 седмици ... на база на какво, че няма да има далавера от преболедувалите ли ? Или на база, че ти до толкова можеш да смяташ ?

peshoa

Всичко това е чудесно, само че много хора са установили ( я някой дори и не са го разбрали), че са болни чрез антигенен тест и по тази причина не могат да си издадат тъпия сертификат. А както все повече се вижда, проболедувалите също са по-защитени от ваксинираните, както качествено, така и за време.НО, сме огранични, заради тъпи правила. Човек се пита в крайна сметка каква е е целта тук? Да проборим пандемията или да се печелят пари във вид на тестове ( и то разбира се за по-скъпите PCR тестове) и съмнителни, недоказали се във времето ваксини?

ЕДИНСТВЕНОТО ТЪПО ТУКА СИ ТИ.

Така е, при мен така беше - с бърз тест направен в болницата стана ясно, че съм болен. Изкарах си болестта и карантината, и ми звъняха от РЗИ да ме предупредят да не излизам, понеже съм с Корона вирус, а сега пак тия същите от РЗК ми казват - ми не може да ви дадем сертификат за преболедувал. Хем тъй, тем иначе.

Българи!!! Внимавайте , че се готвят да ви тровят с нова опасна химическа отрова!!! Дихидроген монооксидът може да причини тежки изгаряния, причинява ерозия на почвата, ускорява корозията на множество метали, може да причини късо съединение, открива се във високи количества при болни от рак. Използва се като индустриален разтворител, в ядрените централи, при жестоките научни проучвания с лабораторни животни. Остра реакция се наблюдава и при използване на дихидроген монооксид заедно с глицерина в сапуните!!!

Да не говорим колко е вреден натриевия хлорид, а го прадоават по магазините за всеки

Горд_Руснак

Този елемент за който говорите може да се приема само със шопска салата и ракия!

Животно!

Добра шега! Дихидроген оксид, Н2О. С две думи, вода...

Все за делене говорят. В България не съм чул някаъде да има зелени коридори за ваксинирани или някакви привилегии за тях. Никой никъде не ги дели хората в България а всякакви лекари се упражняват на това в разните му телевизии, че не трябвало да ги делим хората. Ами то няма делене.

Най- после едно наистина публично представяне на истинско научно мнение. Обаче, да изследваш преболедувалите не е бизнес- научно, т.е. нема пари в това. Кой го интересува това, че да ти плаща за това. Не може да се пробута ваксина, резултатите са потенциално опасни, имунитета на преболедувалите може да се окаже вечен, защото не е само от антитела. Второ, кой е истински преболедувал се доказва много по- трудно от стандартно изваксен, където му биеш печата като на овца и толкова и след година айде пак ваксене.

ТОВА СА ТЪПИЗМИТЕ НА МАНГЪРОВ. МАНТРАТА С ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ ОТДАВНА СИ ОТИДЕ. ПРОСТО ЗАЩОТО ХОРАТА СЕ ЗАРАЗЯВАТ ПОВТОРНО, А ИМУНИТЕТА Е НЕКАЧЕСТВЕН.ТАЗИ РАЗБИРА ОТ ВИРУСОЛОГИЯ, КОЛКОТО СВИНЯ ОТ КОСМОС. ЗА ТОВА СМЕ И НА ТОЗИ ХАЛ, ЩОТО ВСЯКАКВИ САМОНАЗНАЧИЛИ СЕ ЕКСПЕРТИ СЕ ИЗКАЗВАТ

А теб кой те назначи за дворцовия шут ? И вие ли сте хипохондрик, колега ?

НЕ ВАКСИНА, А МОЗЪК ДА ВИ НАБИЯТ. НО КАКТО ЗНАЕМ ОТ БОЦКО , НА ПРОСТ ЧОВЕК САМО К. МОЖЕ ДА МУ НАБИЯТ. УВИ

Не е нужно да му обяснявате, при Джо вече се проявяват страничните ефекти на ваксинирания.

Защо не се направи масово изследване за антитела? Толкова много хора изкараха вируса ... някак си и не са били регистрирани никъде / благодарение на здравната ни система/. Едва тогава биха могли да преценят кой да се ваксинира ! И не съм антиваксър, а не желая да участвам в експеримент! Защо в Европа никой не попълва декларации, че носи персонална отговорност за последиците от ваксината???

АНТИТЕЛАТА ГЛУПИ ИЗЧЕЗВАТ ЗА 1-2 МЕСЕЦА. КАКВО ЩЕ ИЗСЛЕДВАШ . АМАН ВЕЧЕ ОТ ДИВАННИ ЕКСПЕРТИ

Аз съм боледувал преди 6 месеца.Доста тежко мина с пневмония и т.н. и все още имам антитела, коите ме пазят. :-)

Нещо подобно! Преболедувах през ноември 2020, при това леко и имам антитела в изоблиие! Мога и на теб да дам

Намери се някой да каже истината!

Преболедувалите изобщо не трябва да се ваксинират,те ще имат вечен имунитет! Преболедувалите няма да се заразят повече с вируса,докато ваксинираните ще се заразят,затова за тях ще има същите мерки,като за неваксинираните. Затова тая извратена пландемия трябва да спре,ако не ще се избухва и много от лъжците в ефира ще бъдат избити!

Да живейй другаря Ленин!!!!!!!!

Естествено. Като ти се изсереш и избършеш с весник повече не трябва да се бършеш при следващо сране!! Тъпа БКП комуноида!!!

ДА БЕ АМА НА ВЪРБА. ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНЕН ОТГОВОР Е СЛАБ И АНТИТЕЛАТА ИЗЧЕЗВАТ ЗА 1-2 МЕСЕЦА. В БОЛНИЦИТЕ Е ПЪЛНО С ПРЕБОЛЕДУВАЛИ

Заради такива мними специалисти като тай не върви ваксинацията и хората в България масово се разболяват и смъртността е най-висока. Уплашени или заблудени лаици вярват на всичко против ваксините, включително и на световна конспирация.

Смъртността отразява реалния брой на прекаралите ковида. Защото в България много хитреци изобщо не се регистрират, че да не ги карантинират. Само ако карат тежко търсят лекар.