17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лудостта е навсякъде по страната ни.

Трябва да убие някого, и тогава ще вземат мерки да го затворят. Такива са ни законите.

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - емигриралите, умрелите, наркоманите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

В София какво пиете, много ми е интересно. Защо всякакви безумни работи стават в този край? Дали не е от водата нещо...

Бягат от реалността! Оттърва им да се правят на луди! Водата е ок! Поздрави! ;)

На всеки амфетките му понасят различно. Не, че очаквам, кой знае какво качество, от продъкти за "еднодневки".

Този в Благоевград например беше почерпил жената, майка на пребитата му приятелка, с шоколадови бонбони.

Не разбрах как са сигурни че няма да се самонарани, след като има оръжие ? И защо не са извикали дежурен лекар от психиатрията, за да окаже адекватна помощ?

Е нали са го оставили да се самуспокои, какво друго да направят?

Изгонил родителите си и се барикадирал, пък не проявил никаква агресия?!

Тоя психично болен какво прави вкъщи? Другите вече тръгнаха за Бузлуджа!

:)

Искал да пие кафе с авера си Боко, но охраната не го пуснала и той се ядосал.

tonk11

Ми да го гръмнат ли? Какво се очаква он полицайте? Говорили с него, не бесее, не стрела през джама, не прави золуми а само се е заключил в дома си. Нормално да си тръгнат.

Всеки, даже и да е нормален има право да се барикадира в собственото си жилище и да се съхрани жив.На улицата вече е опасно!

Били дошли и си тръгнали. Е какво? Там ли да се нанесат да живеят? Ми ясно е че ще си тръгнат. Дир-аджиите да не би да живеят в редакцията? Идват, цръкват някоя глупост като тази и си тръгват.

СУЛЮ, както си написал коментара ми напомни з астар виц за габровец .....Отишъл габровец да продава в София, продал стоката , отшъл в пощата да пуска телеграма и написал : Пено, продадох стоката. Прибирам се с влака Твой Димитър. Погледнал телеграмата и си казал --: че тя знае , че ще продам стоката и задраскал изречението..Гледал, чел и си рекъл, ами разбира се , че ще се прибера с влака, няма да стоя в София - и задраскал и това. Останало - твой Димитър- и пак си рекъл габовеца ; Ама Пена , знае , че съм нейния Димитър, на коя да съм , за нея съм женен и задраскал и това. Обърнал се и излязъл от пощата.......Та и ти си прав - отишли, видели и няма да стоят там - какво д а правят , прибрали се

На онези илитерати и "големи мъже" и "съвестни граждани", които обичат да се изказват неподготвени и критикуват действията на полицията В ТОЗИ СЛУЧАЙ (не че не заслужава много критики за много ДРУГИ НЕЩА...), само искам да им припомня какво стана с Бай Петко от Лясковец, когато такива като тях в ръководството на МВР нарегиха на "най-подготвените ни полицаи", на баретите ни да "атакуват един луд в къщата му" през ноща, преди зазоряване и каква висока цена платиха някои хора, семейството на убития и ранените, заради НЕВЕЖЕСТВОТО И НЕХАЙСТВОТО НА НЯКОИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА МВР. Това бе по времето, когато министър бе онзи, библиотекарят със секретната дисертация по библиотекарство, мисля Цветлин Йончев, главен секретар Лазаров и мисля командир Гайков! Между другото в статията пише, че психически билният имал оръжие. Но не разбрах за какво оръжие точно става дума и как е получил достъп до него...

Този го познавам. Живее в Банкя и се прави на държавен ръководител

Аз съвсем сериозно съм си задавал въпроса още преди години как е възможно в България да не луднеш и да не психясаш. И съм се питал и ми е любопитно как го правят все пак моите познати и приятели там. Едни се отдават на хобита и любими занимания, други се обграждат с тесен кръг приятели, трети - на работа и пътувания, вкл. зад граница, ... всеки тързи поотделно начин да оцелее, психически, имам предвид, в тази лудница! Не че навсякъде по света няма сбъркани хора и ситуации, и политици и управници, които подлудяват хората с лъжите, манипулациите им, насъскването им едни срещу други и кражбите, лъжите и корупцията си, но все пак като че ли това става на едни малко по-ниски, по-поносими нива...

същия въпрос за САЩ - не става дума за инфо от медии, а от хора, живеещи там. така че всеки с въпросите, които си задава.

Аз мога да ти отговоря, кажи какво конкретно те интересува. Ако наистина те интересува.

епа то и депутатите и правителството са психично болни и са се барикадирали във властта! и тех ли ша ги оставите там, а?

В нормалните държави има класове и обучание на определени полицаи от полицейските управления, ТОЧНО ЗА ТАКИВА, ЗА МЕДИЦИНСКИ СЛУЧАИ и как да подхождат и какво точно да се прави! Просто защото се оказва, че те са все по-чести и употребата на оръжие и сила непременно НЕ Е ЕДИНСТВЕНОТО И НАЙ-ДОБРОТО, А ЧЕСТО Е НАЙ-ЛОШОТО РЕШЕНИЕ ОТ СИТУАЦИЯТА! И че има други много по-ефективни и елегантни начини и методи за решение, НО ТЕ ИЗИСКВАТ ИНТЕЛЕКТ, ПОЗНАНИЯ, ЖЕЛАНИЕ И СПЕЦИАЛИСТИ!!!

Нашите полицаи са много неграмотни,за курсове и дума не може да става.Хора,които един фиш за глоба пишат половин час....Трябва да им дадат да работят с химически моливи,от едно време и картинката ще бъде пълна.... Да им вдигнат заплатите.

Първо в новината пише, че полицаите са си тръгнали - така е и в заглавието. След това накрая завършват с това, че в крайна сметка пред дома на психото сутринта останал САМО един бус с полицаи. Значи не са си тръгнали? И какво означава само - колко трябва да са? Много объркана статия.

Нищо не се е случило. По всяка вероятност става дума за психически болен, който е изпаднал в криза, т.н епизод, и този път се е намерил някой от шефовете им с малко повече акъл и интелект и познания, или добър съветник, който при липсата на лекуващия лекар, специалист за оценка на ситуацията - психолог или психиатър, или човек, който се грижи и наблюдава болния дали си взема редовно лекарствата (ако исобщо ги взима и има такъв да го наблюдава), или са разбрали информация от близките му... Е ДАЛ ЕДИНСТВЕНОТО РАЗУМНО НАРЕЖДАНЕ ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! Осигурили са възкможността болният в криза ДА НЕ НАРАНИ НЯКОЙ ДРУГ, и сега остава да осигурят ДА НЕ НАРАНИ СЕБЕ СИ, ако и доколкото могат! Това става според мен от оскъдната информация по случая! Необходимо е потушаване на кризата му и напрежението, а не нагнетяването му, което става обикновено когато човек види униформени и въоръжени...Докато всичко стане под контрол!

Още малко и вкичките в България ще станат психично болени.

И аз имам подобни наблюдения! Всичко е много ненормално в Бълария. Почти нищо не е както трябва и това положение е така от много години, от десетилетия! И така НЕНОРМАЛНОТО СТАНА НОРМА, НОРМАЛНО ЗА България и българите, ЗА ПОЧТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, които някак си трябва или да се адапртират, или да напуснат страната!

нъплно съм съгласен, първо един човек, след него и останалите 7 милиона..

Казано обобщено Българската милиция е АБДИКИРАЛА !!!!!!

Ааа обърках се Народната Милиция е АБДИКИРАЛА !!!!!!!!!

Ти не си се объркал, ти просто си сбъркан и неграмотен.

Пълна простотия! В този случай полицаите са постъпили точно както трябва! Там са нужни психиатри и психолози, и близки и лекуващия лекар и персонал, тоест специалисти, а не полицаи! Такива, които са запознати с болния и болестта му и могат да направят преценка на него и на ситуацията, дебил! Че си прост е ясно, не е ясно защо държиш да го афишираш! По всяка вероятност болният не си е взел или не си е взимал лекарствата и не е бил под наблюдение...

но уви, бъркаш. в такива случаи, особено с прявена агресия, лекарят трябва да дойде в комплект с полицейски наряд, за да бъде отведен за освидетелстване в съответното болнично заведение и въдворен за лечение. ако трябва, се разбива вратата и се влиза вътре, след което се действа. в случая обаче той твърди, че има оръжие и нещата са по-комплицирани. рано или късно ще намерят начин даго изведат и после по каналния ред. близките при първите презнаци задължително е трябвало да се обадят за линейка и да обяснят за какво става дума - съответно и в полицията.

Доколкото разбирам, този човек ВЕЧЕ е бил освидетелстван...

Нещо не разбрах полицаите за какво получават заплати. Има психар, който изритва родителите си на улицата от семейното жилище и реално окупира чужда собственост и те не правят нищо. Може би очакват до сутринта психаря да се самоизлекува или той е като върколаците и психясва само при пълнолуние. Абсурдите в МВР продължават. После се чудят защо хората започват да се самооправят и не разчитат изобщо на тях. Как да разчитат като те не вършат това за което им се плащат заплатите.

Не си разбрал, защото не си психиатър или психолог, а и нямаш необходимата поне обща култура и познания. Когато има психически болен, той се нуждае от лечение, грижи и наблюдение. И трябва редовно да си пие лекарствата, и това да се осигурява, тоест да е под наблюдение, ако такава е диагнозата! Обикновено повечето от тези болни не смятат и дори за убедени, че не са болни и няма нужда и не искат да си пият лекарствата, още повече, че те са силни и ги замайват и унасят, правят ги инертни и пасивни през почти цялото време, тоест някои от тези болни смятат, че лекарствата определено не им помагат, а им вредят. При положение, че такъв болен не си взима лекарствата се получават КРИЗИ, тоест така наречените ЕПИЗОДИ, при които те могат да наранят себе си или околните... Това е в сферата на съответните лекари и медицината, а не на полицията! За да не се стигне до ситуация, в която наистина е станало посегателство върху някой и тогава по правило трябва да се намеси и полицията. Ако не забелязваш има етапи на развоя на събитията, и ако се направи необходимото на първите от тях намеса на полицията не е необходима!

макар че имаш верни попадения - но не си наясно с намесата на полицията, която, например, прибира хора, направили опит да се самоубият (конкретният случай е опит да се удави човекът в панчаревското езеро) или държали се неадекватно навън - задържат ги и ги карат в диспансера заа освидетелстване и не се занимават да викат линейка, понеже е очевидно, че трябва да се действа незабавно.

Да, не съм психиатър или психолог, аз и не претендирам за това...,и не съм разбрал и че този е направил опит за самоубийство, може би съм го пропуснал в текста - от теб сега го научавам. Но и при този, и при други такива подобни това е повече медицински случай, а полицаите могат да имат само спомагателна и съпридружаваща роля, при необходимост. Ролята на полицията в такъв случай е само и просто да предаде болният без ексцесии и наравнявания, ако е възможно, в ръцете на докторите и специалистите! АКО Е ВЪЗМОЖНО това да стане веднга и в момента - отлично, ако ли не - може да стане във всеки друг момент, например след завършване на епизода, на кризата му, според мен, или когато е уморен и мирясал...Понякога е нужно повечко търпение...И внимателно и непрекъснато наблюдение и преоценка на ситуацията и на болния... Впрочем ти самият, спорейки с мен, потвърждаваш, че там, с полицаите е трябвало да има и специалист, доктор, психиатър или психолог, експерт...

мигрант? Те само ония правят такива работи!

Само един бус с полицаи !?

Знае ли някой защо нямахме такива инциденти преди 1989?

...защото не се съобщаваха такива неща.

Защото тогавашният министър-председател позволяваше само транзит за дрогата.

Може би защото филмите са книгите на глупавите и бедните.

Тези смешковци полицаите нямат ли някой отдел който да се занимава с оценка на риска. Що за простотии да евакуират цяла сграда, пак пресолиха манджата. Някой път ще взема да си направя майтап - ще взема на децата ми черните пушки, ще излеза на терасата, ще гръмна 1-2 пиратки, ще крещя и ще си влеза в хола. В резултат входа евакуиран, качулкитр вдигнати по тревога и накрая комедия. Смях смях смях

Начи ше вдигат водата....или тока....или бензина...или ....

цялата ни държава се превърна в една анархия...лудите имат повече права от нормалните ...един откачен може да тормози 500 човека наоколо и никой да не може да му каже копче...виновни са роителите му че са го оставили да си прави каквото си ще...виновни са и докторите че не е в лудницата ..виновни са и законотворците ,защото закона не разрешава принудително задържане за повече от месец...

Бая можеш да намажеш като психиатър в тези безперспективни времена.

не ги държат при психиатрите, така че психиатрите може и да не прокопсат....

Аре бе, за всеки битов скамдал ли ще се пращат барети, всеки пияница ли ще се тълкува "барикадиран и въоръжен"? Аре аман от циркове!

Голямо постижение е да не психясаш в лудницата България

А отвъд гьола добре ли е с антидепресантите, водещи до повсеместна лудост сред въоръжените?

Голямо постижение е да не психясаш в лудницата България