Психиатрии отказали да приемат болен, той избягал от Спешна помощ

От началото на годината имало 290 случая, в които психичноболен да не може да бъде настанен в клиника

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Д-р Гълъбова би следвало да знае,че според "НАРЕДБА № 25 ОТ 4 НОЕМВРИ 1999 г. ЗА ОКАЗВАНЕ НА СПЕШНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ" , транспорта на пациенти между две здравни заведение не е задължение на ЦСМП. Тя /психиатричната болница/ би следвало да има линейка. Липсата и си е неин проблем. Д-р Гелев е прав и за това,че пациента е трябвало да бъде седиран. Извода е,че всички си го изкарват на Бърза помощ и те го отнасят при всички случаи.

Държавата е абдикирала само и единствено там където няма $$$ да се изкарват! Така, че от държавата не мислете за Помощ. Мислете за нея само и единствено, че ТРЯБВА да си ПЛАТИТЕ данъците и таксите. Това са ВИ мили граждани на фБ единствените ПРАВА. Ако не можете да плащате, не сте циганин, не сте куче, не сте жена то тогава жална ВИ майка в тази "Дуржава"

Ох превода го забравих: Лудост ви чака по един или друг начин

Те и сестрите бягат, и лекарите бягат, и лудите. Няма помощ, само сметки на всяка здрава и болна глава от населението. Кога ли някой лекар или сестра ще се покае, е така , за сефте...

Държавата е абдикирала! Хората с ментални увреждания са захвърлени на произвола! Ако не са убили никой ги връщат на улицата без никакво подобрение!

в церова кория великотърновско нямате на представа какво става там

Никаква полза от тия. Вече и лудите бягат от тях. Колкото пъти съм ги викал, си правят оглушки. Да не остава човек без роднини и приятели, че му е спукана работата, ако разчита на "бърза" помощ.

Този Георги Гелев е изключително нагло и безскруполно същество! Това не е първият случай ,в който се държи по такъв безчовечен начин.

“Тя е трябвало да го медицира.” -Гелев, наистина ли си казал това? Ти откога разбираш от Психиатрия бе???

Преди време една съседка получи пристъп на агресия при шизофренична криза. Изпотроши каквото намери, трошеше около 1 час стъкла и врати из къщата, докато дойде линейка и полиция. 4 полицая не можеха да я озаптят /жена 70 кг/, докато й сложат белезници бая зор видяха.

Със сигурност е внедрен агент ,който предизборно търси политически дивиденти. Ще се създаде комисия ,а може даже специализирана агенция ,която да разследва случая и да изчисти доброто име на опетнените. На данъкоплатеца- да му е яка....

.

Има една действаща психиатрия - централата на АТАКА

Огромни маси от хора са извън обществото по едни или други причини. Когато такива опрат до спешна помощ, при сегашната система няма кой да я окаже. Някой, който няма лична карта, осигуровки, не знае на кой свят е, обаче може да се озове в много тежко спешно състояние, включително налагащо скъпо лечение и престой в болница. В някои болници с месеци живеят такива хора, които няма кой да гледа, прибере и т.н. Според мен се налага да се направят държавни хосписи за такива хора-дали отделни сгради или отделения в определени болници. И там безотказно да се лекуват и третират цивилизовано. За да няма такива идеи и реализации, е ясно че има безхаберност и некадърност в управлението на социалната помощ и здравеопазването. А пропадналите хора ще стават все повече. Всеки от нас може утре да е един от тези хора зад борда на живота.

тоя избягалия се укрива у Народното събрание. Там се е замаскирал.

"Психиатрията пък няма собствена линейка, защото е в процес на бракуване." Кое е за бракуване - психиатрията или линейката - поредната проява на неграмотност и на селяндурско изразяване; кой плаща на дира за да сее неграмотност?

Случаят е отвъд нашите възможности!

И сега ако този психично болен убие, кой ще понесе отговорност?! Или както винаги никой!

"А пациентът със съмнения за хепатит А се оказало, че не е заразен." Затова е със Съмнения за хепатит. Психиатриите няма как да се занимават със соматика. Затова имат договори с други лечебни заведения. Договора се изисква от здравната система. Обаче масово и всячески се опитват да отказват съдействие на психиатриите, поради две причини: 1.Психоболните (в повечето случаи и роднините им) са неплатежоспособни. 2.Наистина са болни, пък няма пътека - като как да го превъртиш.

""Психиатрията пък няма собствена линейка, защото е в процес на бракуване. Психиатрията ли бракуват, или линейката? Не може само да редите думи, без да мислите, уважаеми полуграмотни професионалисти.

Наистина ли си тъп, или са прайш...

тук неграмотните и грубите нямат място, да се връщат в обора

научи малко български,пък тогава задавай прости въприс

Многоуважаеми доктори, управляващи и по управляващи ,какво трябва да направи болен, които не може да се самотранспортира от една болница в друга, не може и няма собствен превоз, няма и близки,възрастните и самотни хора сигурно трябва да умират по добре, защото болниците отказват да ги приемат???Е, защо тогава се харчат толкова пари ???Не мога да си представя, че болници отказват да приемат болен,или не искат да правят трансфер от едно място на друго?Един Господ може да ни помогне да излезем от това блато???? Голям срам и безобразие за всички отговорни, които излизат по телевизията и говорят куп глупости! А ние искаме единствено доктори и управляващи да си свършат работата !Дали така правят и в така наречения запад или в САЩ,дали болния се качва в а2тобуса и докъдето стигне......Срам, срам,за всички по веригата!