Проверки за незаконно изгаряне на отпадъци през изминалата нощ

Служители на Столичната община и полицаи бяха на инспекция в квартал "Факултета" и в района на бившите Виетнамски общежития

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма да намерите нарушители разбира се, а гласоподаватели. За това никога няма да се оправим с въздуха. Защо само един "факултет" сте проврили в София има университети с много факултети? * Орландовци например е един сериозен "факултет" с различни специализации от "горене на отработено масло" (сервизите) до горене на автомобилни гуми (понеже за да ги изхвърлиш или трябва да чакаш или трябва да платиш - ГОЛЯМА ГЛУПОСТ) и се хвърлят къде ли не, но основно в р. Лесновска край пътя. Минава каруцата със студенти и те берат матрял за упражнение по "Горене на каучукови изделия". После мръсен бил въздуха да спрем колите - ХАХА колите нищо не са, макар да има някои проблемни особено мощни камиони и джипове.

Екологичните организации, партии и активисти, дали ще имат изявление по повод на констатацията? И ще протестират ли, че за 20 години мерки за борба с мръсния въздух, няма резултати въпреки програмите и похарчените средства?

Хм, когато става въпрос за опасни условия и риск за увреждане на здравето на хората, би било редно всяко приключило действие на общината и държавните органи да се публикува с всички подробност- протокол от проверката, часове начало/край в които е извършена, от кои лица и на каква длъжност, резултати, кои имоти и участъци са проверени, какъв модел камера е използвана, кскви параметри са изследвани, по каква технология, видеозаснемане на проверката, наложени ли са санкции, на кои лица и имоти......и т.н. Защото знаем, че много се лъже, а така ще има доказателства.

По времето на социализма, циганите миеха улиците на София бутайки сутрин в 4 часа, едни огромни дървени макари на които беше навит гуменият маркуч - два цола.Улиците сутрин светеха от чистота.София беше населена от около 800 000 души.Автомобилите бяха около 70 000.Софийско жителство се получаваше МНОГО ТРУДНО.Строителна техника влизаше в града само при аварийни ситуации, за което разрешението се издаваше от ниво - Кмет на София, министър на МВР, министър на Строителството.НО, ПО ТАЗИ ПРИЧИНА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ НЯМАШЕ ДЕМОКРАЦИЯ!

Докато не влязат в действие фадромите .. няма да има оправия от тази цигания. Една незаконна циганска къща бутнете, пак ще е нещо!

Тези тюфлеци от проверяващите, кога за последно... замерваха около мангалските кочини:)))??? Или свръх модерните им джаджи не ловят там:)))?!? Или по стар, български обичай ще забранят на онези, които са си купили легално дърва и въглища да се отопляват, за сметка на бай Мангал?!? Циници и лицемери, нищо повече!!! П.С. А дали са замервали около големите комини на различните видове централи??? Или и там, както и около кочините на бай Мангал... бие ток:)))???

Едни тон котелно гориво е 4 пъти по-евтин от 1 т. нафта. Познай кой държи тоя бизнес!

Единствените систематични мерки са: 1) Усилия за намаляване на населението на София, както постоянно, така и временно - общината трябва да създаде с ПАРИ канали, по които да се оттичат онези, за които е все едно къде ще живеят, или дори ще е по-изгодно да не са в София, а също и работещите да ходят за по 1-3 дни на до 100 км извън София, вкл и през седмицата; 2) В тежки дни - забрана на движението в града на провинциални автомобили - може да е грозно и недемократично, но става въпрос за живота ни!; 3) Построяване на сателитни на София градове, в които да има всичко, вкл. и изнасяне на Университетите там - Студенсткият град е Град на Развалата; 4) Институтът по гората може и да не е в София!; 5) Незаконното строителство да се бута, а докато текато съдебни процедури - да не може да се живее вътре!; 6) Привлекателен градски транспорт, електрически автобуси, редовни линии до Витоша, Люлин, Стара планина и Рила.

И кой ще плаща??? Ти ли:)))???

Това са все неща, за които могат да се вземат пари и от ЕС. Ако е ясно и колко ще умрат прогнозно, намирането на пари не е трудно.

Още един промит, на когото автомобилите са му виновни.

Според мен много се пърди - и животни и хора и това са последствията!

Бой на роми в тъмна нощ

Знае се, кой гори гумите, знае се, че ще им вземат 300 лв. на кукуво лято, кога най-после ще ги подберат да вършат обществено полезен труд, вместо стотици хиляди да пият кръвчицата на народа ни? Затова и патриотите няма да влязат в следващия парламент, защото само едно нещо да бяха свършили, -фалшивите телкове, махане на незаконните постройки, включването на паразитите на работа, щяха да бъдат оценени по достойнство. Откакто гербер е кмет на община Красна поляна, един някога хубав квартал се превърна в гето. Мръсно, не се диша от запалените гуми, всеки си строи тенекиен гараж където си поиска, поне осветление да имаше, а то тъмнина, мизерия и мръсотия навсякъде. А данъците са високи като за широк център на столицата. На европейска столица...айде бе. Докога ще си закриват очите за този тумор лапачите горе, не ми е ясно, но ми е ясно, че е бомба със закъснител.

Долу пушачите! Стига сте пушили през изминалата нощ.

"Нарушители не бяха открити, а работата на служителите се затрудни от гъсто спусналата се мъгла над София." И, кво праим сега, а! А, това, че самоковката поддържа незаконно скъп билет за градския транспорт не е причина, нали. Насила ни тика в колите, а лицемери че циганите с печките били виновни. И това левче, днес за билет, какво ни грее хората с картите. Ами нищо. Ама друго си е да се полицемери!

Вчера вечер по късни доби забелязах Путин и Шойгу да палят гуми в кв.Малинова долина. Пушек страшен и течението го отнасяше надолу, към столицата. С приятел ги подгонихме, таман да ги хванем и се появи Мери Сукер с ГаЗ 63 А и ги прибра. Избегаха ни, замърсителите долни.

Браво!

Да, проверихме и тецовете в София - комините им пушеха в небитието.

Тези вярват ли си, като пишат глупости? "Нарушители не бяха открити, а работата на служителите се затрудни от гъсто спусналата се мъгла над София." В кварталите, граничещи с цигански популации мъглата беше пълна с цялата Менделеева таблица. Били затруднени... Точно по мъглата могат да се ориентират къде да идат и да правят замерванията, но дали им стиска...? Даже напълно да забранят автомобилите в това време, ефект няма да има.

Замърсяването на въздуха по това време на годината е от мнооооооого петилетки! И всички си го знаем, че всичко това е от беднотия. Добре, че от Брюксел ни карат да измерваме отровата, която дишаме през последните години, за да знаем поне от какво ще умрем.....И никакви проверки няма да помогнат, никакви....

Незаконното изгаряне на отпадъци си е чист терористичен акт на мангалите У Факултето!!! Докога ще търпим!!!

се с адвокат Екимджиев, вече не сме малко, скъпо ще си платят!

Ами върви и им купи дърва, за да спиш спокойно! Успех!

Ами прибери си ги у нас!!!

Защо в Англия трябва да покажеш банкова сметка, договор за работа и договор за наем за да пребиваваш там, направете го и тук така и мангалите ще се ориентират към велика Европа, толкова ли е сложно.

Колко .трябва да си глупав за да живееш в София. Всеки който знае колко е 2 и 2 живее във Варна. Няма друг град в България който да става за живеене. Помнете ми думите после ще съжалявате.

Уважавам патриотзма ви, ама не е точно така. Варна отдавна не е добър за живеене град :( За съжаление!!!

има някои, които сме се родили тук, и дедите ни са били тук. Например,прадядо ми до 1914 е живял на ул. Опълченска, а после се е преместил на сегашния бул. Габрово. Там са останали роднини. И тогава са се топлили с печки, ама сме нямали самоковска учителка, назначена (а, не избрана) за кмет, та да ни обвини за дървата и кюмюра.

са били 300000 в цяла София, а не 2 млн.!

Допустима цена на тока ще откаже домакинствата от кюмура и дървата! Римляните нищо не ги спира!

Ромул& Рем Ром Булгаристан

Искате промяна ! Ами всички сложете маски и да видим какво ще правят тогава политиците ! Тогава няма да имат избор и ще направят нещо защото ще се появи в интернет , че българи ходят с маски заради мръсният въздух и ще му отиде по дяволите имиджа на Боко като отличник на ЕС ! За Боко имиджа е всичко !

Даваха по телевизията една баба, на която мангалите и продали дограмата от бащината й къща, така нагло циганите лъжеха, имала ли доказателства, че са те, викат, освен с тоягата друга оправия с тях няма. Нагло племе, което краде крещи, настанява се по чужди къщи, спрете да им давате помощи за да не раждат, малко сила приложете, свийте им сърмите, те имат права, а нямат задължения, ....

Циганката се хвалеше, че сина и изкарвал 200 лв на ден от сечене на дървета, а дали е законна сечта

От кога на кражбата му викат сечене ! Да не е луд циганина да хване мазоли от сечене ! Къде какво намери открадне и толкоз !

Да дишат с отворени усти, и техните деца също.....предстои ново увеличение на парното от 1 ви януари....та мъглата днеска ще ви се стори като свеж бриз от това, което предстои

Кой циганин ще предпочете да умре от студ , за да не ви дими, вместо да си запали огън и да се сгрее....вие си го глобявате колкото искате, ще му вземете пробите гащи

Има какво да се взима ! Вече всеки мангал навършил 18г взима помощи , а също така всеки мангал има и 20г мерцедес - неговата гордост ! Има какво да се вземе ! Не са толкова пробити колкото си мислите ! Стига само да му вземат мерцедеса и ще намери пари за глобата !

От ало измама

Политиците в България не могат да се справят с положението, което те самите докараха...Нито един проблем не може да бъде решен от този, който го е създал.

Смеят ли да открият...това са им избирателите...а те си имат по курортите, в чужбина...имат къде да дишат

Винаги, когато има мъгла е така, всички отпадъци от горенето стоят в нея, на ниските нива, на Витоша е слънчево.

Явлението се нарича "температурна инверсия" и е нормално за сезона и котловините.

ха,ха,ха!! У ФАКУЛТЕТУ, язе си горим само гуми и гащи...голема калория, да знаиш! А ТИЯ ОТ ПРОВЕРКАТА ИЗОБЩО НЕ ИДВАА, ОТИ СИ ЗАНЯТ - КЕ ЯДАТ КЮТЕК! ДОВЕЧЕРА У БАДЖО,ЧЕКАМЕ ГОЛЕМА ДОСТАВКА НА ДРЕХИ ВТОРА РЪКА, ЕМ ЗА ЖЕНИТЕ И ДЕЧУРЛЯТА ЕМ И ЗА ПЕЧКИТЕ! ЩЕ АБИМ ДЪРВАТА АМА НАНАЙСИ!

Проверки са само имитация! Лъжат ни от сутрин до мрак, даже докато се тровим в помията, която дишаме! Къде сега са кресливите еколози, зелените протестъри, иначе много активни за кравите и лифтовете, но не и за човешките животи! Ситуацията е свобода или смърт!

mirosllaw

Какво точно се очаква да направят в момента еколозите? Да глобяват цигани, които палят гуми или да спират камиони от движение?

Да натиснат управляващите да се заемат с циганския проблем. Прогресивно размножение, използване на всички ресурси на обществото без никакъв принос, безхаберие за закони и т.н. - докога?

Да реват като саански кози пред парламента, общината и премиера, за да защитават човешките животи наравно с кравешките

Общината трябва да раздава кислородни маски по спирките, до там се стигна с тяхната простотия !!

Политическата мафия пък бетонира Витоша, бетонира София, сега дишайте пръдните си вместо кидлород...вместо гори - лифтове на оШфорковци...кво пищите- дишайте и мрете, кой ви е виновен

В гетата на ул. Градините и зад Битака в Малашеевци не се притесняват проверки. Там си горят боклуци на воля.

Иначе ще се удърват през нощта....никой не може да ги спре да горят

Могат да ги приберат на топло...

mirosllaw

Приложението за купуване на билети е sofia.mpass.bg, не sofia.mpas.bg.

tonk11

Интересно ако все пак, някога, в бъдещето намерите един зеленикав, дето гори дограма и го глобите с 300 лева, кво ще стане? Дали ще си плати глобата?

Това е дълбоко теоретичен въпрос, който няма да получи отговор в следващите 1000 години.

що вдигате толкова шум само за столицата, я се огледайте и измерете и другаде в държавата,за да видите,че освен вас има други хора в България,които също искат да живеят и да дишат, ами в Русе например е ежедневие и ни очаква още по-лошо щото ще се изгарят отпадъци на доста населени места, говори се че и от румънско щели да идват за изгаряне в тец-а,знаете ли как се издържа през лятото да си в затворена стая, а ние как ще дишаме или сме дресирани още от хлорните истории,ние също сме поданици на държавата , що за едни да има въздух , а за други колкото толкова,т.е. - нищо, така не става и ние сме под трикольора

Община Русе.......не прави „проверки”, виж тук в София общината прави, но нарушители няма,а въздуха не се диша, какво като прави проверки.

но пък дава разрешение за разширение на дейността на замърсител.....

Що се правите на улави!?!? Факултето,Филиповци,кв.Христо Ботев и всяко друго място с концентрация на роми е източник на замърсяване! Накарайте циганин да ви покаже фактура за закупени дърва!!! Горят каквото намерят и никой не смее да ги барне!

Как ще ги пипне, като са електорат на крадливите герберасти начело и тяхният вожд Тиквуний Простий.

са такива бордеи....че нямам думи....И това се държи детилетия.... Местият гербаджия нищо не прави,кметицата също.... Ще ги гоним догодина.

И какво като е имало проверки? Някой нещо да е направил реално по въпроса?

Само имитират дейност за пред хората! Ясно е , че трябва да ги осъдим затова, че се гаврят със здравето ни и ни убиват с престъпното си бездействие Обезщетенията няма да са малки!

Хахахаха, има видео матерял те нарушители обаче не откриват. Направо смях в залата. Каруци по улуците също няма нали ? Некадърни и бездарни боклуци са общинарите !!!

За първа година нещо се прави по въпроса.

И какъв е реьултата от правенето по въпроса,,,,,,нулев.

Ами то не може цяла България да живее или работи в София. Лошо е за такива като нас, които нямат село да си се приберат там на чист въздух. А това вчера, както гледам и днес, представлява силно обгазяване и зелен билет няма да реши проблема. Здравето ни отива на кино, а "Генералният директор на държавата", както се изрази една наша сънародничка, пак си няма и представа какво да прави.

И София и страната ще живнат, ако столицата се премести - в Търново, примерно. Много се окопа мафията там, едно местене ще я разбичка. И други ползи има...

Да премести министерства и агенции по страната, ама не та не...., а отвсякъде беше умна идея. Махнаха го - умните не ги търпят!

Ми по добре да ги закрият като са толкова тъпи и некадърни. Па и един да не откият гаси пародията. То и каруците не видят полицаите че все кьорави бей даже като минават и смърдат по носа им. Само българите виждат. Май въобще и не са ходили.

Има отново лъжи рогати нямало нарушители хахаха. А билети зелени защо няма има само обещания общински лъжци както винаги

'Нарушители не бяха открити, а работата на служителите се затрудни от гъсто спусналата се мъгла над София.' Стига, бе! - както би възкликнал известен наш водещ. Нито един!!! - добавям аз.

бика не за рогата, дори не и за опашката, а за ташаците....