Проверката показала, че ноемврийските сметки на "Топлофикация София" са коректни

"Фактурите на "Топлофикация София" отговарят по обем и съдържание на Общите условия и правилно прилагат определените от КЕВР цени за периода"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И как точно се определят като коректни, при условие, че са прогнозни, а не на база реално потребление? Да си припомним как се стигна до прогнозните сметки - с раздуване на сметката за миналия сезон, за да не се връщат на абонатите надвзетите суми заради по-ниската цена на газа. Нашето домакинство надплати с 50%. Не само не ни върнаха, а надплатихме. От именно тази надплатена сума за отоплителния сезон се правят прогнози.... Студено било, вкъщи сме били... ПЪЛНА ИЗМАМА

В БЪлгария всичко е коректно,дори политиците ми.Майтапи бе.

ТОТАЛНА ИЗМАМА КАКТО ВИНАГИ! ОПГ ТОПЛОФЪК НЕ ИЗДАВАТ ФАКТУРИ - ПОТВЪРЖДЕНИЕТО СЕ ВЗИМА ОТ НАП ВСЕКИ ПЪТ. ФАКТЪТ Е ИЗВЕСТЕН И НА ПРОКУРАТУРАТА И НА БИВШАТА ПРАВОСЪДНА МИНИСТЪРКА, ОМБУДСМАН Дияна Ковачева. КЕВР НЕ ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИ НА ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ, А определя ПРЕДЕЛНИ ЦЕНИ. ДОГОВОРНИТЕ ЦЕНИ СА ПОД ПРЕДЕЛНИТЕ! ДОГОВОРНИТЕ ЦЕНИ СЕ ВЗИМАТ ОТ ДОГОВОРИТЕ, които ОПГто не желае да СКЛЮЧВА с хората. СМЕТКИТЕ СА НАДПИСАНИ, А ФАКТУРИ НЯМА! СЪОТВЕТНО ОПГ НЕ ПЛАЩА СЪБРАНОТО ДДС НА НАП, С КОЕТО КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА НаД 1 милиард лева ГОДИШНО! парите отиват в шкафчетата и гардеробите на черните партийни каси! ОПГ Топлофикация и ПАРТИИТЕ ИМ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ ДО СТЕНАТА ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО. Хайде, дирниците сега да цензурират, щото 1 МИЛИАРД годишно си е 1 милиард годишно. А по селата ликвидирват хората и за 2 лева....

И на мен е трудно да увеличавам БВП, ама ми го налагат. Дано не ми дадат и търговията, че ще го закъсате още повече.

Без коментар.

"Ако се абстрахираме от въздействието на Ел Ниньо и Ла Ниня върху световната температура, 2020 година ще се окаже най-топлата, която е регистрирана откакто се водят наблюдения", изтъкна Зеке Хаусфатер, климатолог от института "Брейктру".

И сега кво-чакаме изборите и после пак дране на народа. Пиявици.

Гадове

изненадани?

Как ще са коректи нещастници мръсни платих 320 лева. Ще сте коректни като плашате наем за тръбите ви по чуждите имоти без хората да ползват услугата ви- примерно.

Престъпници нагли. Непоискана услуга се нарича рекет.

От началото на сезона не плащам сметки за парно. Ако сега всичко е коректно, означава, че в миналия сезон съм надплатил значително.

ТЕЦ стриктно спазва всички закони и нормативи на енергетиката, които й дават възможност да краде и ощетява потребителите. Така че става въпрос за групови кражби, за Техем да не говориме. И, представете си, след отчета начисляват прогнозни потребления отпреди отчета, които са убийствени. По закон щели да ги коригират след отчета през 2021 г. А и лихви начисляват. Единственият изход е хората да не плащат сметките, може би тогава ще заработят коректно. А ако имаме омбудсман, в което се съмнявам, да информира европейските институций и да поиска те да разрешат проблема, а не хайката български ояли се крадци.

Само че с о или с у? Аз имам честта да съм сред 30-те процента, които не могат да се отопляват нормално /данните са съвсем официални, да се разберем!/ и сега виждам, че това всъщност си е чист късмет и щастливо стечение на обстоятелствата! В момента пиша с одеалце, но душата ми е стон и сърцето пее ли, пее..... Поне от тези маро-кожодери Господ ме отърва! Но да трая, че току-виж чули и ми кацнали пред вратата да ме "обгрижват" и да ми инсталират тръбите си.....

Да не говорят глупости ... Аз съм включила парното на 01.12.2020 г, а сметката за Ноември е 100 лв . Коректни били, друг път !

Прогноза на база надписаното/откраднатото от миналия отоплителен сезон. Някой ако ми обясни за чий плащаме на топлинен счетоводител, като се отчита веднъж годишно?

ББ да им го набие с 200, нали 40 % падна цената на газа. Иван Иванов - ПКП на годината

Ами кой вярва на КЕВР, те са диказани мошеници. Уж намалиха цената на газа, но парното поскъпна. Уж щяха да връщат надвзети суми за 6 месеца, но имаше ефект само в един месец. Дори съда каза, че е определена незаконно цена за три месеца преди няколко години. Защо още не са в затвора не е ясно.

Хохохо...Оххххохохо...Ох

Да да поредната проверка от КЕВР показваща, че всичко е точно! Поне докато не се направи нова след две три години, която да установи нарушения както беше със сметките за 2017 година! Въпреки че всяка година правят такива проверки и накрая винаги всичко е в полза на регулаторите. "Данните ще дадат възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон" А ще пише ли разликата в цената на топлинната енергия спрямо миналият и сегашният период и спрямо потреблението ни? Защото е едно да проверяваш собственото си потребление, а съвсем друго дали това потребление се таксува повече или не!

До кога ще търпите Иван Иванов в КЕВР? Той отдавна трябва да е на друго място, където за сега хранят безплатно.

При 40% отстъпка за природния газ за 2 години назад, 50% увеличение на сметките? Това е смехотворно...

Кой я прави,за да ми обясни как я изчисли фактурата....дори и хора в топлофикация не могат да обяснят по бележка и топломер как се изчислява.

Ако не беше тъжно, щеше да е голям виц.

С 50 % увеличение е абсолютно коректно!!!!!!!!!!Гарван на гарван око не вади!!!!!!!!!!!!!!!!Сега ще видим за януари с колко % ще е коректно увеличението!!!!!!!!!!!!!А тая омбудсманка си я имаме само за заплата ,не че предишната беше по различна , а само дето лаеше повече!!!!!!