Българинът се представя за нещастен, не обича да споделя щастието си

Българите не са нещастни, а по-скоро предпочитат да се представят за такива. Те смятат за нещастни не толкова самите себе си, а по-скоро другите около тях. Това е един от основните изводи от социологическото изследване "Българите и щастието".

Обратно в новината

Коментари - Българинът се представя за нещастен, не обича да споделя щастието си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

аззз

боже с какви глупости се занимава тази жена, за какво щастие ще говори, тя самата има много нещастно излъчване...

Престанете да триете коментари!!!!

Чалга културата е лекарство за депресията ми. "Арена-армеец" е храм за душата ми. Бойко Борисов е слънчицето на моя ден, всеки ден изгрява и залязва на телевизионният екран. Аз съм едно щастливо куче, приятел на мутрокрацията.

Един негър хванал златната рибка. --Ти си беден и нещастен-казала рибката-пусни ме и ще ти изпълня три желания. --Добре. Първо, искам да стана бял. После, веднъж месечно да съм между краката на София Лорен. И трето, да бъда търсен от всички жени. --Готово-рекла рибката и го превърнала в дамска превръзка.

Не разбирам защо са ви пет хиляди евро заплата за да обръщате внимание на децата си. Или да се поддържате във форма. Или да общувате със семейство или приятели. Или да имате разтоварващо хоби. Ако беше само до парите то Бразилия да е една от най-киселите държави в света.

Аз в личен план се чуствам О.К. Нали смехът е здраве ! Тези хора ме правят частлив всеки ден - страхотно ме разсмиват и ме кефят. Един ден ще е премиера, после вицето, което се вживява на ракривач на колумбийските картели, после приятелката на премиера. Никога не е скучно, сигурен съм, че в неделя ще ме зарадва и другарката Найденова. не мога да разбера какъв е проблема, че са така недоволни хората. Аз да Ви питам, ако бяхте в Германия - хубаво ли щеше да Ви е а...? А Англия - кой ще Ви развесели там а ...?

Да,аз съм щастлив!Успях за по 1лев да си купя 4тениски и 3 ризи почти нови и то маркови от магазина за дрехи втора употреба-общо 1кг.за 7лева .

Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнес дама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма "Ипон" Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове. в-к Капитал от 31.03.1997

"Българинът се представя за нещастен, не обича да споделя щастието си" как да споделя като е по-стиснат от чичо Скрудж, виж на аванта не отказва "и шамар да е -аванта да е" и колкото повече е авантата толкова по-щастлив е.

именно!

Цветелинке, колко лева ти отпусна държавата за това смешно изследване? Не се ли наяде, та най-после да кротнеш?

Имаше една интересна международна статистика за корелацията между стандарт на живот и щастие на населението. Очевидната тенденция в над 100 държави беше, че високия стандарт води до щастие. Само данните от 2-3 държави бяха извън тази тенденция - България беше двойно по-нещастна от много държави със стандарт сходен или по-нисък от нашия. Ревльовци, засрамете се. Напомня ми на другото изследване, че Гърците се мислят за най-работния народ в Европа. Изкривена гледна точка. Балканска му работа.

Ало точка.Ти си най-голямата точка която съм виждал през живота си.А аз съм живял дълго и съм виждал много точки.Така че - поздравлевия.Появявай се по-често във форума на в никакъв случай не сваляй летвата на качеството което си постигнал.И ГУД ЛЪК РАЗБИРА СЕ.

В България щастливи са само ... кокошките!!!

Добре, че поне такива си имаме доста. Но и те не малко се оплакват всеки ден по форумите колко им е зле.

Ало точка.Ти си най-голямата точка която съм виждал през живота си.А аз съм живял дълго и съм виждал много точки.Така че - поздравлевия.Появявай се по-често във форума на в никакъв случай не сваляй летвата на качеството което си постигнал.И ГУД ЛЪК РАЗБИРА СЕ.

А свести се вече и слез от бутона Enter! И вземи се стегни и виж как се пише "CEНЬОР" на български!!

Всеки успех на децата ми ми носи щастие.Всяка среща с приятелите ми носи щастие. Всеки път когато се смея - ми е щастие. Спокойствието ми е щастие.

Намерих най-близката си G-точка! Нищо че съм мъж... сякаш! Не... не си мислете, че става дума за ... НЕ! Намерих най-близкия клуб на ГЕРБ - там ще ходя всеки ден и няма как да не стана ЩАСТЛИВ! То аслъ... между щастието и лудостта пътят е кратък...

Българинът е свиреп хитрец! Вътрешно кипи от щастие, обаче отвънка се цупи и умело го прикрива, мамицата му нйедна!

Ало точка.Ти си най-голямата точка която съм виждал през живота си.А аз съм живял дълго и съм виждал много точки.Така че - поздравлевия.Появявай се по-често във форума на в никакъв случай не сваляй летвата на качеството което си постигнал.И ГУД ЛЪК РАЗБИРА СЕ.

Credo Bonum e на Цв. Бориславова. Вероятно е поръчала и проучването и резултатите.

"По-добре здрав и богат, отколкото болен и беден!". Но "щастието" е нещо много по-различно... То идва на импулси, трае кратко и след известно време вече не си сигурен дали си бил щастлив... Като спомен най-щастливи са миналите моменти, в които не си осъзнавал, че си щастлив... А иначе, голям кеф е да правиш кал на другите...

от щастливи кокошки определено ни прави по-щастливи. Нищо че ни ръфат щастливи кучета! Щастливи лекари млатят щастливи пациенти или обратно! Важното е, че са щастливи! Щастливи трайно безработни с грейнали от щастие лица внасят всеки месец 17 левовата си лепта в здравната каса! От къде ги изкарват тези пари - те щастливо не отговарят, щото не искат щастието им да се разчува. За щастие проституцията в тази щастлива страна се преследва, така че, не ще да са ги изкарали по този ачин! Щастливи престъпници щастливо бродят сред особено щастливи магистрати! Щастието е заразно! Ако преди година по улиците всеки 10-ти беше очевидно "щастлив" (говорейки си сам), то днес такива щастливци са почти един от всеки пет! Няколка нещастни еколози само дето вдигат шум, но полицията си е на мястото, готова да ги ощастливи! Щастливи агенции срещу скромно заплащане ни ощастливяват с щастливо прозрение, че не сме нещастни , но не искаме да си признаем, че сме щастливи! Ликуй народе!

на кого се е тя продала - струва ми се, че на Сатаната с рогата...

...тема за философи, защото борави с особени понятия. Откакто свят светува човечеството се пита що е щастието. Скоро четох, че Франк Лампард бил нещастен на Ривиерата, щото не участвал на европейското. Какво накара богатата и успяла Уитни Хюстън да се надруса и да се удави в банята, мир на праха и. И още хиляди сравнения и критерии, според които хората определят щасливи ли са или не. По моему най-важно е да си здрав и да се съхраниш по-дълго така. Друго-семейството. Да си обграден с деца и внуци и да се им се радваш. Иначе всеки може да ти обеснява с часове, че във Варна и Бургас са големи щасливци, щото лятото курортът е до гъза им безплатно. Или вечната тема за бедни и богати или това дали си фен на Левски или ЦСКА. Аз лично съм на Манчестер Юнайтед. Хайде, бъдете щасливи.

точно така :-) само дето децата и внуците нещо станаха много скъпи в последно време :-)))))))

Щом фондацията казва че съм щастлив-Така е Работих дълги години в Нигерия преди няколко месеца научих че там биле най щастливите хора на земята И сега се питам_ На тъпана ли да вярвам или на оная си работа.... Тук в родината, в София,правих офисите на 4 фондации.И сега ми се изправя косата като си спомня колко усилия полагаха господата за да изхарчат парите които им се отпускат Та и тая гореспоменатата фондация ше ми казва колко съм щастлив-Долнопробни ментържии,всички са за въжето!!!!!

Бре че напъни да се изкарате нещастни/по презумпция правителството да ви е виновно, де/ И то само защото някой си е позволил да прави изследване и резултата да не ви се харесва...Еми бъдете си спокойно нещастни и не позволявайте на никой и на нищо да ви направи щастливи! Така де, от къде на къде!

подкрепям коментара!

Ако всеки обикновен човек помисли как да спре да краде от парно, от ток, от вода ит.н.....и започне да мисли как да чете, учи и работи повече, как да не цапа, да не клевети, да не завижда и подлива вода на останалите....всички бихме могли да бъдем малко по-щастливи...

Ей чшшш, кой краде - ние от парното или то от нас?

че топлофикация краде от нас е ясно. аз говоря за хората, които крадат, не плащат сметки и т.н., заради които плащаме ние-коректните плагци, които плащат и задълженията на тарикатите....

щях да съм по щастлива, тогава когато правителство и монополи, не ме сурвакат ежедневно и не ми смъкват по десет кожи. Тогава щях да съ и спокойна и сигурно много повече щях да постигна. Да, завиждам на циганите за безнаказаните им кражби на ток и вода, за далаверите им и контрабандата която въртят и наистина искам да им подлея вода, ама студената вода я пиеме все ние, тия дето не можем да крадем.

не казвам ли и аз това? но не искам аз да им подливам вода, а искам да се намери начин, тези които крадат, да бъдат наказани за това.

Ех каква грижовна приятелка. Поръчва оценка на щастието, защо ли, ами защото хората са на улицата пък изборите наближават, трябва лъжите този път да са научно издържани.

Цинизъм по български! Мафиотка-жена на двама бандити -поръчва проучване относно щастието на българина!! То и съответният Институт е неин. Няма ли кой да я.. ощастливи тая ! Ама и дъщеря й, та да види що е щастие българско.

Нещастието идва главно от това, че 22 години имаме некадърно и корумпирано управление. Няма визия и път, който да следваме. Хората не виждат перспективи и наричат това нещастие. Разбира се много от това се компенсира в личен, професионален и семеен план. Обаче. За мен най-лошото е масовата липса на финансова, икономическа, трудова и ако щете психологическа култура и поведение съобразени с капитализма и уродливата му БГ форма. Просто много хора не правят нищо по тези въпроси, а чакат. Чакат какво? Да се върне комунизма и КПСС да да се грижи за щастието им. Няма да стане. Не може с години да живееш на червено и все да ревеш за това без да промениш нещо. Не може да работиш 20 години на едно място и да ревеш, че парите ти са малко. Всеки трябва да си поеме съдбата сам и да не бяга от каквато и да е инициатива. Оглеждаш се назад - не харесваш това, което виждаш - правиш промяна. Стига кански рев и мързел. КПСС си има вече други задачи, стандарта и живота на българите не им е приоритет.

Никой не мечтае да се върне КПСС и никой не би пожелал това. Някои от нас, просто искаме да се отръскаме от цялата държавна мафия , начело с Госпожата поръчала изследването и нейният приближен приятел. Ако ТЯ, се отъждествява с милионите редови българи - много бърка! Всеки трябва да работи - ДА! Всеки трябва да проявява инициатива -ДА ! Но тогава когато имаш среда за това!

мизерята и дулбоки комплекси има булгарина. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щастието е да престана да се интересувам от партии и политика. Щастието е да ми е все тая кой ни е президент, защото имам по-важни работи: Да уча, да работя, да правя кариера. Да се грижа за семейството. Щастието е да имам достатъчно свободно време и пари, за да си почина през отпуската, да пътувам, да се забавлявам. Щастието е когато излизам да изхвърлям боклука, да мога да го изхвърля наистина разделно. А не да внимавам да не настъпя някоя кора от банан и да си запушвам носа. Щастието е да не се притеснявам, че ще си счупя колата в някоя дупка, като знам че си плащам пътния данък точно с тази цел. Щастието е като включа телевизора и да изгледам някой наистина хубав български филм... Щастието е когато отида в заведение на морето или където и да било навън да не ме залива отвратителна чалга. Кой е щастлив в България? Има ли такива българи?

Като гледам какви малки неща биха те направили щастлив, представям си колко щастлив трябва да си ако имаш приятели, семейство и нямаш здравословни проблеми примерно? Или ти тези неща си ги приел за даденост и си хленчиш за дреболии?

Аз пък съм доволен от всичко в България! Приятно ми е, че сиренето и кашкавала са без мляко, че в салама няма месо, че шункатае от желирани пушени гърди, лепени с трансглутаминаза, че в гроздовата няма и следа от грозде, че на шосето ме спират фалшиви катаджии. Доволен съм и от лъжите на политиците колкото е по-нагла лъжата, толкова по-симпатичен ми е политика; от себе си съм доволен, че вярвам на тези лъжи. Че половината от дъщерите ни мечтаят да станат проститутки/чалгаджийки (според едно изследване); че половината от синовете ни (според същото изследване), желаят да станат охранители/мутри, като ББ. Какво му трябва на българина, за да е щастлив? Евтини цигарки-менте, евтин вестник-менте, заради кръстословицата, евтина кабеларка-менте, заради порното, евтина ракийка-менте плюс салатка-менте и кебабчета-менте и бира-менте плюс чалга със силикон. Точка. А моралните ценности са, колко кебабчета си изял, колко ракии/бири си изпил и колко пъти си излъгал, че си изчукал жената/комшийката си.

От как мутро - милиционерите от ГЕРБ са на власт кипим от щастие.

Не знам с какво толкова сме обидили нашите управляващи като целя,но вече почти 22г. медиите бълват поръчкови статистики и анкети.На какво да е доволен българина?Кажете поне едно нещо,което да ни прави горди като европейци?Хубави заплати ли взимаме,работното ни място комфортно ли е,държавните служители и депутатите работят ли в интерес на народа,евтин ток според стандарта си ли ползваме и пр.Ако всяка една друга нация живееше в такъв геноцид досега да е изчезнала от лицето на земята.Няма такъв мор като тук в България.

Живях достатъчно време в Америка за да попия всичко най-хубаво което има в тая страна.Хубаво е че вече и много други българи сигурно го правят.Американците са едни чудесни голями деца които те срещат на улищата гледат те в очите и с усмивка те проздравляват въпреки че за първи път те срещат.Може да е дреболия може да е само поза но на мен много ми беше много приятно.Връщам се в България и реших да приложа американският си опит.Срещаме се с един непознат човек на улицата и го поздравих вежливо.Той като че ли се стресна и даже не можа да ми отговори от изненада.Толкоз странно му е изглеждало че непознат човек го поздравлява.Та и нещастието на бъларите.Кога ли в историята сме били щасливи за да го имаме наследено това качество.Тия неща не стават за един ден.

И какво излезе днес ?! Че сме най-богатите, с най-ниските цени в ЕС и най-щастливите при това... Днес Петъчно така някаква пропаганда има пак по медиите..

Въпросът, Весе е, нея кой я е купил...

Според духовните книги ,човек се ражда на земята,за да си научи уроците,правилно да разреши задачите си,а не да бъде щастлив.За това и определение за щастие е-"Щастие е да срещнеш един добър човек,щастие е да срещнеш един учен човек,щастие е да срещнеш един мъдър човек,все ще научиш нещо от тях".Соломон е имал 300 жени,бил е богат,но стигнал до извода"Всичко е суета над суетите"Той е стигнал до извода ,че многото жени и пари не водят до щастие.

Щастието е да не виждаме вече ГЕРБ. Щастието е да не виждаме повече лумпените, които му ръкопляскат - милиционерите и техните семейства. 60 000 търтеи с пагони смучат държавата, добавете към тях още по 4 души роднини. Стават 240 000 души яростни псувачи изаещитници на простаците във властта. Тези паразити рушат държавата, обричат нацията на вечна мизерия, връщат ни със столетие назад. Щастие е да не четем псувните им в сайтовете, да не се дивим над невероятните по тъпотии коментари, пълни с лъжи и улични изрази, снети от клозетни врати на гарите. Защото чизмите и нагайката никога не са били източник на прогрес, а само на воня на партенки и селска чукундурщина. Ето това е щастието - този кошмар на ГЕРБ да свърши и да тръгнем заедно с Европа към цивилно, мирно и гражданско общестнво.

Твоето не е нещастие, а направо болест.

Щастието ви е да си седите на задните части и да плюете всеки, който не прави същото. Не искате курорти, не искате магистрали, не искате метро, не искате бизнес сгради, не искате алтернативна енергетика, не искате АЕЦ. То за това сега има протести. Да си беше стоял мирно Боко на г*за както всички преди него щеше да мине мандата мирно и тихо... Ама я някой се размърда и всички Нещастни ги заболява жлъчката.

Ако си щастлив, щастлив мръдни с уши! Ако си щастлив, щастлив носи си гербер! Ако си щастлив и знаеш, ако искаш да се види, среден пръст вдигни високо и извикай! (извинявам се за някои заемки от пиотерстото минало)

Тая крадла ли ще ми обяснява за щастието на народа кукумявка с кукмявките?!?!?

Така е Цеце! Българинът е супер-щастлив, ама си трае! А ти щастлива ли си, миличка? С крадените милиарди не би следвало изобщо да слизаш от черешата на оргазъма!

Нормално е хората с 150€ и хората с над 5000€ доходи на месец да живеят различно!Здравеопазването е много различно според ДОХОДИТЕ!

Ако си щастлив човек в света ,в който живеем ,значи или си глупак или егоист.Всички хора изживяваме своите ЩАСТЛИВИ МИГОВЕ ,но мислещите и състрадателните ,дори да са осъществили голяма част от мечтите си не са щастливи.

Много точно казано , намръщените и угрижени физономии на хората го доказват.

Браво дир, за финалния акорд, затова ви четем :) заяви по време на представянето на изследването основателят на Фондация Credo Bonum Цветелина Бориславова

точно тази г-жа да определи дали сме щастливи.но какви са й критериите и кой й дава това право?

Мога да сравнявам. Работещ. Добра заплата. Добро здравеопазване. Добро образование. Почивка на морето 3 седмици всяка година. На гости или ресторант всеки петък. На театър,концерт или кино всяка седмица. разходки в Югния парк до 23ч. без да те пипне някой . И пълно с хора. Нямах заеми ....Беше! Безработен. Без доходи. Скъпо здравеопазване. Скъпо образование. Дъщеря с две висши- безработна. Два пъти обиран в Западен парк и един път разбивано жилище. 6 хил.лв заем. Вече без социални контакти ,шото всички вече говорят как да вържат двата края. Последно на кино миналата година .......... Настояще ( сега) Щастлив ли съм ????

Все едно слушам баща ми . Поне навремето сте си поживяли.

Спокойствието според мен е най-ценното нещо, което човек трябва да има. А сега е просто немислимо, винаги сме нащрек и стресът е в единия ни джоб. Та да продължа... Аз съм другата крайност - имам работа, мъжът ми също, платени сме прилично, синовете ни висшисти, работят на прекрасни позиции, и то това, за което ги изучихме, но ето, аз не съм щастлива. Владеят децата ни по 3-4 езика, оцениха ги уж, за да ги пуснат да работят това, което искаха. А ние със съпруга ми - по-ниски от тревата. В службите си не смеем и дума да кажем за децата си, за това че сме си купили хладилник дори. Ай сме отронили и дума, ай са ни изяли с парцалите. Очите на колежките светят злобно и само дебната новата ми чанта или новите обувки, които вече си позволявам всеки сезон, понеже вече съм изучила децата си, нека и аз малко да се поотпусна. Ноооо, как така..., само с поглед си сразен и ти присяда от всичко. Е, кажете ми, как да се зарадвам на частицата останал ми живот, че все още имам работа, че децата ми са поели хляба си... Ами не мога да съм щастлива, след като съм заобиколена от тълпа нещастни хора.

Браво Нели! Не е възможно човек, заобиколен от нещастници да бъде щастлив! Дори , вече не смея да се усмихвам на бивши приятелки или настоящи колеги,защото или ще ми завиждат или ще помислят ,че им се подигравам на нещастието или ще си помислят,че вече съм КУ-КУ.

majmuncho

така си е ... просто не мога да разбера защо трябва да те интересува какво мислят другите за теб? да не сме в турски сериал :) живей както сметнеш за добре и без да пречиш на другите. ти живееш собствения си живот а не живота на околните ... тия които ти се бъркат нежелано в живота просто да го ... нали

Ако е щастлив българина, защо тогава това не се изписва на лицето му, а вечно ходи намусен? Толкова е щастлив в индивидуален план, че повече няма накъде.

Българинът е свиреп хитрец! Вътрешно кипи от щастие, обаче отвънка се цупи и умело го прикрива, мамицата му нйедна!