КНСБ: 75% от работещите искат промяна и предсрочен вот

Най-сериозните проблеми на българите са безработицата и бедността, все повече хора очакват предсрочни избори, показва изследването "Евробарометър-2014" на КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - КНСБ: 75% от работещите искат промяна и предсрочен вот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

докога ще ни ползвате като опитни мишки, стига вече експерименти ! кажете най сетне каква ще е възрастта за пенсиониране и спрете ! как може едно поколение да изкара цялата реформа на гърба си ??? и с какво право ще карате хората, родени м. октомври,ноември и декември да работят по 3 + 4 месеца от следващата година ? това направо си плаче за съд

Така наречените профсъюзи живеят акто ББ в някаква паралелна виртуална реалност, където се виждат като някакъв фактор. Голяма заблуда!

Поредната манипулация.Ясно и вие се продадохте на ББ и РП

ТАКА ЛИ, БЕ ЛАЙНАРИ, вие май открихте топлата вода, а?! мизерници!И без вас хората ще извоюват свяоето един ден и той е близко!

Ти май си за социалистическа революция! Както и да се опитваш да го скриеш с антисоциалистическа фразеология!

Как само си играят с цифрите? 75%? Как ги сметнаха? В един цех ли са ги питали? Направо ни правят на пеперутки.

И този бос на проф. мафията се оказа фалшименто....Той разбирал от всичко което става в икономиката, в този невъзможно труден, касапски момент.. Я си върви в САЩ, беееее! Ти си тъп соц. синдром с парализирана памет и любещ парите, особено зелените, макар току що напечатани.....

Давате плюсчета, може би, защото много грамотно е написана думичката "пеперутки"?

Аз пък искам със закон да се забрани КНСБ и всичко което нарича себе си-профсъюз!

КНСБ къде бяхте по време на приватизацията, на масовото освобождаване на работниците от фалиралата икономика и кой работник /служител/ защитихте? Само не казвайте,че от членския внос живеете!

ДЕТРОЙТЕ, това, което пишеш е ИСТИНА.Но, за огромна жалост, ние българите сме невежи неверници.Много труд и време са необходими, за да може да приемем/изпитаме/, твоите истини.Ние, българите обичаме да работим с вторият си акъл, нищо, че обикновенно ни идва късно, даже в някои случаи - вдругия живот.

БАНКИТЕ ПОТРИВАТ РАДОСТНО РЪЦЕ.ЧАКАТ ГИ И НЕ МОГАТ ДА ИМ ИЗБЯГАТ

Промяната ще дойде постепенно, ако волята на народа е постоянна и не се заблуждаваме от обещанията на политиците! Нека не забравяме, че на избори избираме единствено тези, които ни пробутва с партийните листи, а те никак не са случайни хора, а икономически и политически обвързани с неясни или ясни, но нечисти интереси!

Те са фалирали и нямат никакъв избор.Те имат избор както осъдения да умре и той да си избере между разстрел или обесване.Те са я докарали до този избор.

ЧИНТУЛОВ написа навремето един стих който с пълна сила важи точно за сега : Стани,стани юнак Балкански,от сън дълбок се събуди и срещу тирана отомански\този който разпределя всичко в БЪЛГАРИЯ\ на избори да идеш ТИ

Народът ако вярваш на форума в DIR иска и задължителна военна служба, и задължително гласуване. Ама опре ли му наистина да служи задължително или да плаща глоби 50 лева за негласуване друга песничка ще запее, че и бунтове ще спретне.

недейте с манипулациите- народът не иска предсрочни избори. иска ги Боко Тиквата.

Опорна точка. Платен коментар.

гол да го бараш

Не Бойко, никой от парламента не ги иска защото не знаят какво ще стане.

Народа иска нови избори, а БСП/ДПС си намери нова патерица - депутатите на Бареков! Пълно разминаване на народните въжделение с плановете на управляващите. Хубавото е, че идват избори и електората ще си отмъсти.

Наивник, ние сме се погрижили да не ги загубим повече.

ПРОФОРМСЪЮЗА КНСБ ДА НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИТЕ ,А ДА ПРЕБРОИ ЧЛЕНОВЕТЕ СИ КОИТО МУ ПЛАЩАТ ЧЛ. ВНОС.КРЕЧЕТАЛОТО ПЛАМЕН НЕКА ПОМИСЛИ ПО ТОЗИ ВЪПРОС, А НЕ ДА СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА ПРОФСЪЮЗНА ДЕЙНОСТ И ОТ ПАРИТЕ НА ПАРТИИ И ОЛИГАРСИ-БИЗНЕСМЕНИ.

Опорна точка. Платен коментар.

На работещите в държавните предприятия членския внос се събира служебно от работника. Затова че на Пламен не му пука и ще го премести в другия крачол.

Миналия февруари народа беше беден, гладен, обезверен и страхуван. Сега вече е богат, сит, тържествуващ и освободен от страха.

Българите да се присъединят към Република Македония. Македонските управници са по яки.

Решенията за стачка не се взимат на пл. Македония, а от рабитниците във всяка фирма. Почетете малко закони - ЗУКТС, и после пишете...

КНСБ не е в час народа в България не ще доказани престъпни нарочно създадени формирования нито на избори нито във власта и да с е знае кои са БПС

Опорна точка. Платен коментар.

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ ! ИМАМ УДОВОЛСТВИЕТО ДА ВИ ИНФОРМИРАМ, ЧЕ ТАЯ ЧЕРВЕНО -КАФЯВА АНАДОЛСКА СМРАД НЯМА ДА СИ ХОДИ ДОБРОВОЛНО! МИСЛЯ, ЧЕ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ГО Е РАЗБРАЛ! ЗАТОВА АПЕЛИРАМ: ВЗЕМЕТЕ ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ И ЗАЕДНО СЕ ПОДПИШЕТЕ ПОД РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ! ТРЯБВАТ 500 000 ГЛАСА И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГО ОСПОРВА! ЗАТОВА ОТИДЕТЕ И ГО НАПРАВЕТЕ! ИНАЧЕ НЯМА СПАСЕНИЕ !!!!! НЕ СМЯТАМ ДА КОМЕНТИРАМ МАЛОУМНИТЕ ДРАСКАНИЦИ НА ЧЕРВЕНИТЕ МАЛОУМНИ ТРОЛОВЕ !

Може ли ти, свиньо дебела и малоумна кратуно, да се гръмнеш

TROL TROL......А бре в приказките кой се храни с тролове ако някой знае, не са все пак на върха на пирамидата

Не, но мога да гръмна теб за да не се мъчиш. Заедно с модератора ще го направя за без пари.

Едва ли ще стане така.Който не иска да гласува и да го задължат ще пусне невалидна бюлетина. Проблемът е ,че сега управляващите настроиха хората един срещу друг. Следващия парламент ще бъде доста пъстър и съглашателствата ще бъдат безпринципни. Моето мнение е ,че трябва да се промени конституцията и да станем президентска република. В същото време депутатите трябва да се намалят на не повече от 80 и да работят само по законите. Тогава за много от политиците парламента ще стане безинтересен и ще се отървем от всекидневните им простотии.

Хора хайде да оправим БЪЛГАРИЯ като отидем да гласуваме

По-добре си плати данъците, винаги искай фактури с ДДС, изчисти си пред блока, купувай си български стоки, не купувай втора употреба по възможност, почивай на черноморието, пий скъпи питиета с платен акциз, ... не създавай работа на полицията...

Всичко това го правя, с изключение на почивките, защото Гърция е много по приятна от българското море. Е, и? Не ме управляват комунистически турци кадесари или кадесарски турски комунисти ?

Тази бедност и безработица е в резултат на следване политиката на западните ни'' приятели'',Хора,осъзнайте се.Не позволявайте на купени медии да ви манипулират,не се продавайте.

ТРОЛ !!! ОБРАЗЕЦ ЗА ТРОЛ.....!!!!

много отдавна се разбра , че с българи и да не казвам какви още в парламата нищо умно не може да се очаква . Господ дава , ама в кошара не вкарва . от днешните гъзолизци един няма що годе свестен .предлагам да се поканят я германци , или англичани или французи . някой има ли друга идея

за германци и англичани ок французи те вече не се бяла държава

Лустрация исамо лустрация му е майката!Ама няма кой да я направи!Всички които през последните 20г.са участвали по някъкъв начин в политиката ,да не могат да заемат държавни постове поне 10-15г.Не говоря за държавните служители!Говоря за парламент,мин.съвет,президент,пред. на комисии идържавни агенции и т.н!Тогава и само тогава нещата ще си отидат на мястото!

Лустрация да, ама ти си се тотално объркал - комунистите ни управляваха от 1944 г. до 1989 г. официално. За тогава има сведения за извършени престъпления, за този период е нужна лустрация!!!

Комунистите не са спирали да ни управляват!Вече70г.!Не ме интересува времето преди 1989г.!Искам всички наследници на комунистическите вождове да изпитат това което моите родители и аз съм изпитал през последните 24г.Искам ги на собствена издръжка !А не на гърба на народа!Искам всички да видят ,че можем и без тях да се оправим!Разкажете,убедете вашите родители,че и без БСП/БКП/ България щеше да стане индустриална страна!Ибез комунистите животът щеше да бъде хубав!защото те милите си мислят ,че само те под ръководството на Партията са строили,работили ит.н !Всички други са прахосници и разрушители!Робско мислене на робски народ!

Народното събрание е с 85,5 на сто неодобрение. ========================= Та в тази връзка за пореден път да попитам: Кого по дяволите,тогава представляват т.нар. народни избранници?

ЗАПАДНИТЕ БАНКИ :))))) И ЧОРБАДЖИИТЕ :))))

СТига с тези чорбаджии бе!!!!

Детройте, земи бегай у Москва, у Кремъл, там ти е мястото! Земи се скрий - днешните чорбаджии са старите партийни членове - на БКП, пенсионирани генерали от армията на другаря Добри Джуров, новоизлюпени генерали като прикрития комунист Бойко Борисов, бивши и деца и внуци на бивши агенти на КДС, и т.н. Те ни яхат, те ни управляват, те ни изкупуват земята и затова не я дават да се ползва или купува от чужденци - защото тогава вече няма да са чорбаджии, разбра ли бе рубладжийско създание???!!!

Как кого? Себе си!

Промяната ще дойде, когато същите тези хора спрат да гласуват за ГЕРБ, БСП, ДПС, Атака, Бареков и пр. мафиоти

съгласен съм с теб,но за кой тогава да гласуваме,мен ако питат вариант е едно бесило пред парламента бесим всичкии за последните 20г. и всички следващи ще се замислят как да управляват

Идеалния вариант е монархия ( Царя да има пълната власт, а да не зависи от НДСВ, БСП, ДПС и пр. ), а компромисния вариант - Реформаторския блок и забрана на ДПС и БСП.

Всички стари боклуци да ги изхвърлим от парламента.Има хора от БСП стоят в парламента от преди 20 години.Нищо няма да се промени с тях.

Мафията умишленно ни прокарва тезата че стачките не решавали нищо а политиците.Да да ама не.В Украйна се видяха финтовете на Янокович за да запази кокала.Само нещо подобно може би би дало шанс на БГ другото е седенки

нито глас за дпс и барековия -зензур, поне за тях не! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

75% от работещите искат промяна,а останалите 25% крадат от труда на работещите и тези 25% му казжат на тожа работа.От труда на 75% след като са ограбени от 25% трябва да остане нещо за дръйавата защото неиа ниама кои да я крепи.По този начин 75%процента са ограбвани по ниаколко пъти.И чесно казано всички в Българиа живеят на гарба им.

Имате право да искате каквото си щете. Искайте, но няма кой да ви го даде - трябва сами да си го вземете!

Парите не са всичко, но за да твърдиш такава глупост, трябва да имаш достатачно много или да си умствено сбъкан. Всеки опит да се говори за някаква социална "справедливост" е прах в очите на нямащите и обричането им никога да нямат. Само общество, което разбира тази истина е справедливо общество. Останалите се наричат с различни имена най - често социалисти.

Очаква ни поредна измама и ограбване чрез изкривеното тълкуване от БСП на политиката на ЕС към рендустриализацация. нагледен пример - Химко Възраждане на структуроопределящи предприятия има смисъл само ако се прави от частен инвеститор, по възможност чужденец, който да държи жалката политическа пасмина далеч от хранилката. Защото иначе става като с РВД - естествен държавен монопол с неоправдани печалби и хранилка за семействата на политическата мафия.

БЪЛГАРИ ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! ВЪРНЕТЕ СИ ДЪРЖАВАТА!

Към днешна дата един работещ у нас (става дума за реално работещ, който създава материални блага, а не папкаджия), носи на гърба си 1 чиновник (същия този с папките), 2 цигани и 2 пенсионери. В България в момента се водят на трудов договор около 1.8 млн хора, от които обаче над 800 хил са чиновниците, тоест, тези, които нищо не създават, освен бюрокрация, административен произвол и най-важното, лапат огромна част от държавния бюджет. Нещата обаче отиват още по-зле в следващите 10-15 години. Тогава този работещ, ако не е умрял или избягал в чужбина, ще носи на гърба си пак онзи същия с папките, но вече 3 цигани и 3 пенсионери. При това, броят на реално работещите, които създават благата на държавата, ще е намалял поне с 30%. Тогава няма да има достатъчно пари за пенсии. Циганите в доста райони ще могат сами да си гласуват и избират кмет, областен, дори да изпратят в парламента поне 50% цигани-депутати. Следващата стъпка е пак те да си излъчат циганско правителство, техен гл.прокурор, техен президент на държавата, техен гл.съдия и т.н. А ние спим и се занимаваме с комунистите, с Лютви-тата и Ахмед-овците, с Боко, Моко, Дудука, Пръмова и прочие измекяри. България загива, драги сънародници!

Абсолютно си прав!Затова сега БСП е дала опорна точка на циганските барони "Циганките да раждат по-малко защото след10-20г няма да има кой да внася в хазната за детски,социални,пенсии и т.н"!

Да, защото в България, най-много сме работещите бедни. Никъде я няма тази формула, уморени, иахабени, изцедени - работещо бедни хора.........

Дрън-дрън........Работещи са в Япония,Корея,Германия,Франция....И хич не са бедни....Странна работа

В ДЕТРОЙТ И АМЕРИКА ИМА КЪМ 50 000 000 СЕМЕЙСТВА КОИТО СА НА КУПОНИ ЗА ХРАНА - ФУУД СТАМПС ...ПРИ ТОВА ОБИКНОВЕННО ЕДИНИЯ ИЛИ ДВАМАТА ОТ РОДИТЕЛИТЕ РАБОТЯТ !

ПРИ НАС В АМЕРИКА ЖЕНИТЕ ПОЛУЧАВАТ ЗА ЕДНА И СЪЩА РАБОТА САМО 75% ОТ НАДНИЦИТЕ НА МЪЖЕТЕ (САМО В КАЛИФОРНИЯ Е 86%) , ЗАЩОТО СА НЕПЪЛНОЦЕННИ СЪЗДАНИЯ :))))) .... БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ ТРЯБВА ДА ГО ПРИЛОЖАТ ОПИТА НА НАШИТЕ ДЕМОКРАТИ :)))

Абе,като не ти харесва в таз лоша Америка,що не се върнеш?В Каспичан плащат еднакво и на мъжете и на жените

РАЗБИРАМ ТЕ ПИЧ - ГАДНО Е КОГАТО НЕ МОЖЕШ ДА ЛЪЖЕШ БЪЛГАРИТЕ КОЛКО ВЕЛИКА Е АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ И КОЛКО СУПЕР Е В АМЕРИКА ..... ЗАДАЙ СИ ВЪПРОСА ЗАЩО ПИША ?

Хората си искат Боци, защото само с него се разбират (както беше заявил самият той )! И сега ще го покажат на европейските избори! Дела, дела, ама Цвъки всичко е организирал перфектно!

За пореден път се убеждавам, какви кретени живеят на наша територия - 50 процента одобрявали глав- прокурора - и какво му одобряват, че явно работи за мафията ли?

Матрялът, матрялът, той е причината и виновникът. Като се проведат нови избори парламентът ще стане пъстра тенджера с още по-големи неразбории. Новите депутати ще показват поотделно КОЙ е по-велик от другите и няма да оправят нищо, а само себе си ЩЕ ОПРАВЯТ, МАТРЯЛЪТ ПАК ЩЕ РУПА МОРКОВИ. ЗАТОВА ТЕЗИ КОИТО СА В ПАРЛАМЕНТА ТРЯБВА ПО- ВСИЧКИ ЛИНИИ ДА СЕ П Р И Т И С К А Т да работят ЗА ХОРАТА.

Ами притискай ги, кой ти пречи? Създай си организация и следете администрацията за нарушения. Или искате някой друг да го прави? Е не става.

Колкото по изсрадана е дадена придобивка, толкова по-скъпа ти е тя. Украинците сега първоначално ще го закъсат, но и те ще се оправят по-бързо от нас. Тази свобода я заплащат с най-скъпото - човешкия живот и затова ще я бранят със зъби и нокти. Докато ние получихме всичко даром. Благодарение на един вътрешно-партиен преврат получихме свобода, която обаче беше режисирана от ДС и КГБ. И опозицията беше избрана от тях и управляващите са техни хора. Тази върхушка създаде мутрите, тя фалира банките, тя разделя хората и управлява и в момента. За изминалите години те придобиха огромна икономическа власт и сега, когато типично по български и там започна отлюспването и роенето проблемите се задълбочиха. За съжаление всичко рефлектира върху гърба на народа, но както вече казах когато си получил нещо даром ти не го оценяваш и не милееш за него. А ако трябва да си го кажем честно на хората им е все тая на коя маса седи Орешарски или Плевнелиев. Считам, че на палета като току що посочените е по важно, че са на

а сега кажи, кой и как създаде Кличко и партията му "Удар"?

Как да каже като му е слабо мозъчето

няма свобода има неокомунизъм, също толкова противочовешки колкото истинския

Мисля, Приятелю, че няма да се оправят по-бързо от нас. Като слушаш новините, не ти ли прави впечатление, че телевизиите приказват и показват само за Киев. Украйна не е само Киев. КАКВО СТАВА В ДРУГИТЕ ГУБЕРНИИ НА УКРАЙНА? Те бунтуват ли се? Като гледам един от "водещите политици " е боксьор, то останалите дали не са от "кол и въже". Та и при нас първите политици на прехода побързаха да станат олигарси и дадоха такива отправни точки, че станахме най-бедните ...........

Абсолютно неподходящо време за подобна анкета - края на януари е "мъртво време" за строителство, селско стопанство, търговия и ред други. Време за приключване на година и плащане на данъци!

ЕДНО НЕЩО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ, ПРИ ТАКАВА БЕЗРАБОТИЦА ДА СЕ УВЕЛИЧАВА ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ????????????

В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ БАНКИ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЗАПАДНИ КОМПАНИИ ... ИМА И 2 НА МУТРИ .... ,.... КАКВИ КОМУНИСТИ ВИ СЕ ПРИВИЖДАТ ПРИ ТОЯ ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ :))) .... ПРИ ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА ВСИЧКИ БАНКИ СА СОБСТВЕНОСТ НА СУБЕКТА :))

"В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ БАНКИ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЗАПАДНИ КОМПАНИИ ... ИМА И 2 НА МУТРИ " Нима в САЩ банките са собственост на таксиметрови шофьори?

КЪДЕ СА КОМУНИСТИТЕ БЕ ПИЧ ?????? :))))))

Работещите искат промяна, а какво остава за безработните които не могат да оцелеят в България без доходи? Те още повече искат. Всеки втори младеж до 29 години е безработен. По принуда, защото няма работа. Говоря за цялата страна. Реалната безработица в страната според работодатели и синдикати е между 40-42% което е АДСКИ МНОГО. Минаваме и Гърция и Испания. Просто нерегистрираните в бюрата са многократно повече от официално знаещите се 14%. Не може цял живот родители, баби, дядовци да издържат младите. Това ще е до време. Трябва да се откриват работни места в България.(не само в София). Защото средната реална безработица е 42% както казах. За София ако е 3% то за селата и малките градове скача над 80% безработица, и средно точно тази от 42% излиза за страната както са я дали работодатели и синдикати. Близо 2 милиона души в България са безработни, няма от къде да си изкарваш хляба, а не може всички да отидат в София. Къде е инфраструктурата в другите градове и села?! Сериозни промени трябват, иначе ще изчезнем. Българи ще останат само в София и 3,4 големи областни града. Около 1 милион само както го дават за 2050г. Всичко останало роми.

Що си мислиш, че в големите градове сме цъфнали и вързали? Един пример ще ти дам за Бургас - Лукойл например от 2008 г. не плаща корпоративен данък, щото "били на загуба", което не пречи на цял Бургас да им диша отровите обаче. На мен не ми прилича да са на загуба - но на "институциите" им прилича...

Така ще е, като в държавните учреждения работят пенсионери, пък и не само там! В съдилищата бъка от дърти пенсии /работещи вече по над 5 г. след пенсиониране/. Като им се дават и пенсии, и заплати не ще фалираме, ами...

Да сгреши човек веднъж - случва се. Но двадесет и пет години да допуска една и съща грешка - това вече е психиатрична диагноза и се съмнявам че подобно заболяване подлежи на лечение!

така, като представител на работещите, и то от горните 5% с най-високи осигуровки искам промяна: тъпаците в държавата да нямат право на глас

Парламентарните групи на ГЕРБ и на Коалиция за България са с неодобрение от 78-79%, тази на ДПС е с 86,5 на сто, а на партия "Атака" - с 94,4% неодобрение. ..........Народе ами като не ги одобрявате какво правят в парламента всеки път,по тая логика излиза че сме мазохисти .....променете това статукво, политиците са огледален образ на народа!!