Протест в защита на лекар на годината, освободен от болница

Не подновили договора му заради "трудния му характер и лошо отношение към пациенти".

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хирургът ще си намери бързо работа, но дали хората ще са доволни от "младите двама хирурзи" по думите на гл.лекар, които се готви да назначи.

са уволниш хирурга, който два пъти те е оперирал, спасил и живота на майка ти. Малък въпрос - пациентът който нарекъл дебело прасе - дали се е отказал да го оперира този хирург. Сигурна съм, че дамата от екипа на хирурга, от който се оплаква на гл.лекар е любовница на гл.лекар - иначе не може д бъде.

Не смятам, че трябва да бъде уволняван, но и не мога да разбера, толкова ли е трудно да не наричаш човека срещу теб дебело прасе? Това не е изпускане на нервите, а простотия. Лекарят явно си е прост и с липса на елементарно възпитание, без значение, че е голям професионалист. Това са две различни неща! По- лошото е, че е и нагъл. Така си изпускал нервите. Ами тогава да оправдаем всеки бияч на лекари, щото и те си изпускат нервите. Като вижда, че не може да се сдържа, да си намери начин за разпускане. Ще спортува ли, ще си намери някакво хоби ли, куче ли ще си взима, на секса ли ще набляга, но има начини. Айде сега, имал нужда да разпуска. То всяка мутра по улиците така може да се оправдае. Да взема да се стяга и да разбере, че въпреки професионализма си, не е богоизбран. Всеки човек си има достойнство и то трябва да се зачита, независимо дали си със силни или слаби нерви. Ама родителите му са за бой, че не са го научили навремето.

ама какво искате от доктора, щом е избран за лекар на годината аз определено си мисля,че завистта и злобата е лош съветник,нека оценяваме доктора по отношението на пациентите и щом те са доволни да му пожелаем да е все така добър професионалист, понякога се налага и по-грубо поведение, но все пак не сме на балет, щото в болницата боли много, сърби и трещи, има викове и т.н.,важното е крайният резултат да е положителен, не издребнявайте и не смесвайте двете изкуства хирургията и ..балета

Е, аз ако съм болен ще предпочитам да ме лекува грубия и циничен д-р Хаус пред състрадателната майка Тереза.

JUDES

Добър хирург не се става бързо. За да си добър хирург ти трябва освен знания, сръчност, опит и голяма доза решителност. Много хирурзи я бъркат арогантност и простащина а тя е несъвместима с лекарския морал и етика. Не трябва да забравят, че те са преди всичко Лекари, а не само добри занаятчии. Медицината не е само хирургия, нито хирурзите са върха на медицината. Никой хирург не трябва да забравя, че зад всеки един негов успех стоят много негови провали, така че много моля, малко по-скромно господа уважаеми занаятчии (казано не с ирония а с дълбоко уважение). Знаем, че хирургичните специалности са високорискови и стресови професии, но това не им дава правото да се поставяте над другите медици, нито над другите в обществото. Що се отнася до човешкия живот, който ви се поверява в ръцете, нали не искате да ви наричат рекетьори в бели престилки? или може би бъркам? Другата страна на медала е почти бедственото полижение на здравеопазването поради арогантното отношение на Властта и обшеството довеждащо до остър глад откъм Доктори. Само си представете какво би станало, ако всички пенсионирани лекари биха напуснали работа и ако специалистите престанат да работят на по 2-3 места. А ако лекарите откажат да съвместяват и сестринска дейност при липсата на мед. сестри?. Относително ниското заплащането на лекарския труд е може би главното, но не и единствената причина за обезкървяването на лекарската професия в Б-я. Началническият манталитет на шефовете и мениджъри на здравни заведения и здравна каса нетърпящи различно мнение, несъгласие или нетърпящи липсата на конформизъм, наричани още „труден характер“ е другият фактор за непривлекателността на професията в Б-я. Така, че може би ще се наложи в скоро време вносът не само на червени домати но и на медици от арабските страни. Разликата във вкуса на първите ни е познат, а разликата в професионализма на вторите все още не ви и пожелавам да усетите.

Доктора, че на запад е точно обратното - държат повече на "милото" отношение, отколкото на професионализма...за съжаление.

труден характер означава да си простак, грубиян и кривак

когато се ядосаш на някоя патка, да й кажеш право в очите - патко проста, а не мило пиленце...:-)

да реже и шие вместо доктора.

е, така е тука в БГ-то: или те лекува, или не те ругае. вие искате и двете - не може. шсе разглезите много и кой знае какво ше поискате. тц. не.

Реших да коментирам, от личен опит. Три пъти ми правеха неуспешна операция в Англия, и то различни лекари всеки път,но проблема пак се появяваше. Всеки път персонала беше повече от любезен, предлагат ти чай, кафе, сандвичи след това ,разясняват ти подробно всичко...Но без резултат. Реших се на операция в България. Лекарите и сестрите бяха доста груби и цинични, само санитарката беше ЧОВЕК. Стиснах зъби и изтърпях.Но операцията се оказа УСПЕШНА... Но трябва да има парични санкции за прекомерно лошо и цинично поведение.Спасяват ти тялото,но ти осъкатяват душата

да ми спосят тялото - душата да си има място, ще се погрижа лично за нея.

ти осакатяват хипотетичната душа? Защо не остана при милите те ингилизи да те поят и хранят, а не да си вършат работата, за която си там? Де сопа за"извисени души"/ перверзни/ излекувана, ама с това останала осакатена... Бръкни си в главата, че нещо има гнило там.

чака процент от хирурга и не го получава - най-вероятната причина. И защо не се ваксинират инатливите българи - не искат да си получат ракови и други вируси - я за деменция, я за множествена склероза, я за нов щам грип от ваксината и така съсипват плановете на главния вирусолог за бързо забогатяване, лоши хора, брей! Скоро ще изтъпанят някой фъфлещ джи пи да ни агитира колко сме лоши дето не се ваксинираме и спъваме алъш-вериша на Пастьор и други бележити фирми заразителки.

Реших да коментирам, от личен опит. Три пъти ми правеха неуспешна операция в Англия, и то различни лекари всеки път,но проблема пак се появяваше. Всеки път персонала беше повече от любезен, предлагат ти чай, кафе, сандвичи след това ,разясняват ти подробно всичко...Но без резултат. Реших се на операция в България. Лекарите и сестрите бяха доста груби и цинични, само санитарката беше ЧОВЕК. Стиснах зъби и изтърпях.Но операцията се оказа УСПЕШНА...

че не те е оперирала санитарката :)

Кой знае колко още хора по този начин са били увулнени в цяла България? А как 10 години не успяха да махнат тиквата та хирурзи.

хирурга не е лекар! и 85% са простаци!

" За да вземеш едно решение - човек да живее или не, трябва да си смел. В тези моменти човек може малко да изпуска и нервите си. " Наистина хирургът трябва да е смел, за да може да спасява живот, но да си изпуска нервите не може в никой случай. Ако си изпуска нервите, не става за отговорната работа на хирург.

имаше един такъв хирург от ИСУЛ, който си изтърва граматиката, но пред официалните власти, като ги нарече...сега в момента не се сещат точно какво ги нарече, май идиоти и ТОВА му коства мястото...а той си каза това, което мислеше за тези тъпанари, които никога не са спасявали човешки живот

Истината е една че не може да се обиждат пациенти и персонал.В това положение като уволнен и толкова добър ще си намери бързо работа.Ако изобщо е така.Това че си хирург или друг лекар спазва етичните норми.

с риск заради излишните килограми да е неуспешна операцията или това да му навреди. предпочитам невъзпитано да ме отпратят, вместо да се правят на велики и да ме окасапят.

ако един лекар има лошо отношение към теб, може да си избереш друг. Така лекарят, който прегледа баща ми ме ядоса, че ни заплашваше - ако не вземем решение да се оперираме, ще...незнам какво си, стори ми се много груб и затова предпочетох друг/а лекарка - за очната операция, която впоследствие се оказа успешна. Може би защото и лекарката имаше баща, и моят с нещо й напомни нейния.

Хирургиятя е най лесният дял в медицината- повярваите ми- аз съм хирург в САЩ, но да си ЛЕКАР-това е сърце, душа, призвание. Такива като този, ( пациентите да се страхуват да го попитат нещо, непрофесионално отношение с персонала) направо им ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА, не ги уволняват.

най-лесният? веднага ти повярвах.

нали всеки може да си пише тук каквото си иска?

е манипулативна.

Хирурзите са ръцете на Бог -спуснати ни като Вест ,че сме смъртни и само Те маже да ни помогнат срещу Смъртта!!!

Оди се пери. Ходи подай молба на какъвто там бог се кланяш да те оперира като загазиш.

Ти явно отдавна си ''забегнал у лево''... Част от диалог между чекиста ( и ти си на неговия ''акъл'', нали?) Яков Петерс и професора-хирург Валенти́н Фе́ликсович Во́йно-Ясене́цки , същият известен сред православните християни като Св. Лука Войно-Ясенецки: Я. П.: — Как така Вие вярвате в Бога, попе и професоре Войно-Ясенецки? Нима сте Го виждали някога? — Бог наистина не съм Го виждал, гражданино обществен обвинител. Но съм правил много мозъчни операции, и когато отварях черепната кутия никога не виждах там и ум. И съвест там също не съм намирал.

А гинеколозите какво са?

единия които ги беше събрал да го подкрепят при репортажа беше много съмнителен...каза аз не го познавам...погледна го подозрително и Каза че му е направил животоспасяваща операция преди седмица...ако това беше вярно този човек няма да може да стои там и да изглежда супер..обикновенно хората след такива операции се възстановяват с месеци и не могат да стават от легло лесно..камо ли на седмица да обикалят улиците в студа като този..определено събраните 5 човека баха многосъмнителни..факт е че много лекари са Безскруполни,Алчни и Обиждащи Болните хора когато са в беда

Не го грижи , ще хване Терминалите.

лекарите са интелигентни хора, запомни това. и точно такива като тебе ги влудяват с арогантността си.

Първо не знам защо всеки с медицинска диплома се нарича лекар. Трябва да се прави разлика. Второ - при условие, че Светило и изпушва на тези години, е крайно време да се помисли за хигиената на труда на лекарите, за да не са цинични . Днешно време процентът на мързеливите хора в България рязко се повишава и е нормално да се повиши тон на персонала, когато не си върши задълженията и се опитва да саботира лечението. Това са все въпроси , на които нито министерсвото , нито БЛС окупиран от паразити не жалае да решава. БЗС е същата стока. Просто робската психика се възражда в ЕС!

доста хора тука забравят за тая подробност. тия признания не се дават на всеки.

А кой превърна медицината в търговска дейност ? Това не е ли цинизъм ?

научил е най-важното да оперира без грешка. да лекува. да спасява животи. дреме ми, ако ти ми се мазниш и си възпитано си оставиш ръцете и ме осакатиш. за цял живот.

А не може ли хем да е човечен, хем да е добър хирург? Представяш ли си варианта нормален специалист.

представям си го - обаче много любезна хируржка насмалко не ми докара голяма беля. а един много дръпнат доктор навремето ми спаси живота.

Уволнете Боко за просташките му обиди, например за лошия 'матрял'!?

Зависи от контекста на казаното. Ако е било самоцелно, за обида или унижение, мога да кажа, че Бог прави повече, но не обижда и унижава. Ако ли пък са изрази, хвърлени в момент на нервно напрежение, критична ситуация или пък в рамките на, макар и грубичка, но доброжелателна шега, то уволнението му е несправедливо. 'Културните' институти, като театри, кино и т.н. напоследък наложиха ппосташко-дебелашкия хумор, че и политиците дори - това не е удачен ход да започваш да разкарваш дефицитните медицински специалисти заради стилистиката им на говорене.

Стига сте го навирали тоя ваш бог навсякъде, бе. Като гейовете сте, дето държат всички да научат, че са обратни.

Доктор Хаус от Сандански. Една интересна картинка се явява за тоя регион: там хората ги прострелват в сърцата, те отиват сами на хирург, а той ги посреща с "Абе да ти епм, пак ли ми се влачиш тука, къде са те гръмнали тоя път, как не те гръмнаха в главата, че да не се мъчиш щото е куха... лягай ся тука да те видя кво ща прая..."

"...пациент С НАДНОРМЕНО ТЕГЛО се обърнал към д-р Алексиев. Той потърсил помощ от лекаря заради камъни в жлъчния мехур. Това, което той му е отвърнал било: "ДЕБЕЛО ПРАСЕ...КАК ДА ТЕ СРЕЖА"..." Грубата истина. Хората нямат култура на хранене / изключвам здравословните причини за наднорменото тегло /, но очакват от Лекаря да е Спасител..

В "нормална европейска страна" псувни и ругатни се сипят от устите на докери, дървосекачи и говедари. За съжаление някои наши родни доктори трудно могат да бъдат отличени от каруцари по речта им. Те не знаят, като че ли, че единствената причина да съществува професията им, са именно пациентите.

Важна е свършената работа, пиленце.

Като го уволните този, кой ще ви оперира, бе, прасета! Значи и теб и майка ти оперира... А за него може и да е по-добре да го уволните, НО ЗА ВАС Е ЗЛЕ!!!

""Аз го попитах дали това е свързано с професионалните ми задължения, той ми каза на мен, а след това и в общинския съвет, че като професионалист към мен няма никакви претенции, дори си е поверил сам живота два пъти в ръцете ми. Майка му също съм оперирал..." "Благодарност" българска... Следващия път уволеният хирург да остави просещия за помощ управител на болницата в ръцете на съдбата!

Колко хирурзи има в Сандански, че да освобождавате хирург бе. Сигурно без него цялото отделение ще закриете. Съсипахте болниците, НЕКАДЪРНИЦИ!!!!

След , като го омаскарят , какво като го възстановят?! На България не са и нужни кадърни , на България са и нужни Бойко Борисовци.

тоя определено е некадърник.Първото което е трябвало да се научи е как да се държи с хората.

За възпитанието и културата - съгласен. По какви съображения е бил удостоен с ''лекар на годината'' ?

да оперира без грешка. дреме ми, ако се мазниш и си оставиш ръцете и ме осакатиш.