Протест в червено и играчки в памет на 3-годишния Кристиян

Десетки се събраха, за да почетат паметта на детето и да призоват шофьорите да бъдат отговорни на пътя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Zab za zab,oko za oko!!!!

Тези тук, дето мрънкат като папагали за колан или седалка за детето, ще им напомня, че тези неща са за предпозване при челен сблъсък. Тогава имат смисъл някакъв. При въртяща се като пумпал кола, ударена странично, при което пътниците и са изхвърлени навън от центробежните сили от въртенето - колани и седалки са безполезни.

P.S. Колани и седалки са предвидени да ви спасят при еднократен, умерено силен челен удар за части от секундата. При ударена странично кола, която продължава да се върти след удара, нещата се променят, хората се измъкват странично изпод коланите и политат извън колата, при което и често загиват.

Няма устройство което да гарантира 100% оцеляване. Но изобщо не сте прав/права. Правилно поставена детска седалка не може да се изхлузи странично от колата преди колана да се скъса (което е много трудно предвид, че е предвиден да задържи мноог по-тежък възрастен пътник, детето е захванато за нея с 3 или 5 точков колан, а формата е взаимствана от седалките на съзтезателните автомобили и страничното измъкване е изключително трудно. В нета има десетки видеа от краш тестове с детски седалки при страничен удар и определено помагат. Няма никакво оправдание, че детето не е било в такава. Дали щеше да му спаси живота? Не се знае. Но без нея трагедията е на лице.

Законите са прекалено меки, защото позволяват условни или символични присъди за убийци на пътя. А би трябвало да са жестоки, ефективно в затвора + отнемане на колата и книжка. Някой сеща ли се за убиец получил максимална присъда допустима от закона?

Безхаберието е както на заплеса, минал на червено, който най вероятно ще лежи символично или условна, така и на водача на другия автомобил. Не може да оставиш дете без предпазен колан! Жалко за малкия, това е ужас за семейството. Дано детето е на по-добро място!

Бог да го прости . Нека призовем и родителите ДС ползват детски столчета и шофьорите да спазват правилата.