Борисов: ТЕЛК е част от коалиционното споразумение

В коалиционното споразумение с ОП задължително условие, е да спре източването на различните системи от хората, които злоупотребяват с инвалидните пенсии.

Обратно в новината

Коментари - Борисов: ТЕЛК е част от коалиционното споразумение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами спрете източването защо трябва да имитирате реформи като го правите толкова некадърно и освен това отнемате основни придобивки на гражданското общество. Всичките ви реформи са такива- за сметка на гражданите.

Законите, засягащи инвалидите , трябва да се правят само от инвалиди!Защото сит на гладен вяра не хваща!

Аз съм с фалшива инвалидна пенсия от 12 години, пожизнено, и ще ме хванете за бастуна! 1200 лв дадох тогава, но те ми се изплатиха за 4 месеца! Депутатите не са единствените тарикати!

Те няколко такива ги хванаха и ги накараха да върнат тези пари знам за един получи 3години такава пенсия и се изплати 5000лв и няколко за лихви, а и теб ако те хванат няма да ти стигне живота да ги възвърнеш тия пари дето си ги взел по несправедлив начин

а спортистите ? 1700 лева доживот месечно, това никаде по света

Опитай се да станеш спортист!

Чудя се на това правителство и управляващи, дали осъзнават, че броя на хората с увреждания в България е вероятно колкото двете толерирани малцинствени групи, взети заедно?Ако тези всички засегнати от неадекватни промени се обединят при избори, дали няма да объркат плановете на всяка една партия?С чий ум ще предложат да има оценка на трудоспособността и ако човек с увреждания работи, някой си чиновник от НОИ да преценява, дали да му вземе пенсията?Болен човек дали ходи на работа от хубаво или по-скоро пряко сили и възможности, защото с мижава пенсия не може да съществува, камо ли да си плаща качествена поддръжка на здравето?Това си е чист геноцид спрямо най-уязвимата категория граждани!

Днес на протеста бях много изненадан, че не видях компактни групи от роми въпреки, че много представители на този етнос са инвалидизирани поради "тежки заболявания"

Понеже гербаджийското семселе не смее да бръкне в раната, щото нали там им е електората, посегнаха на хората, които имат истински проблеми. Къде са фалшивите инвалиди знаят и бебетата. Обаче там не се пипа, това епилепсии, това това бронхиални асми, цялата махла първа група и старата мангалка-придружител. Обае, електорат, това е!

Аз съм инвалит бил съм на Телк и Нелк много пъти.Проблема е че тези с фалшивите ТЕЛКове не ги закачат защото са платили на хора от комисията.А и на паркоместата за инвалиди може човек да ги разпознае по скъпите коли от който слизат видимо здрави хора.Толкова години правят промени но винаги са насочени към редовните а не към фалшивите.Трябва да помисят за корупцията а не за глупави промени.

Защо не по съкратят малко държавните служители , че са 3-4 пъти повече на глава от населението от колкото в Холандия .Те не си внасят осигуровките , не внасят здравни , взимат по 6- 20 заплати при пенсиониране . Инвалидите в РБ са около 8% от всички пенсионери срещу 24 % в ЕС. Е че има някои с преувеличени % , ама те са единици и стига тия патриоти с тях да си правят алчната мутренска политика .Да си гледат да разпарчетосат Пирин и да не гледат в паничката на инвалида щото е почти празна .

инвалидните пенсии са толкова мижави - с една такава пенсия не можеш да платиш обяда само на един еврочиновник, камоли да живееш цял месец и да си плащаш наем, лекарства,храна, сметки , където и да живееш на тая планета. Затова инвалидите са принудени да работят , най често например като нощни пазачи за още 250лв на месец напр. или нещо такова..това не означава , че тези хора не са инвалиди и могат да им се вземат ей така 70те евро инвалидна пенсия и да ги пратите да работят по 10 часа на ден някъде , където и няма да ги вземат първо на работа, а ще вземат някой безработен младеж вместо тях....Инвалидите не могат да се конкурират с 20-30 годишните за 50те работни места общо налични в умрялата икономиката на умряла бойвистанска държава

щом тоя милиардер борисов стигна до там да теглят с офшореца симеонов буквално стотинките от ръцете на инвалидите и болните в българия, правете си сметкат, какви уроди са на власт

Въпросът е сложен. Например един инвалид който куца, но е блестящ програмист и работи по специалността си във фирма трябва ли да взима инвалидна пенсия. Че тя ще е 200 - 300 лв. А заплатата ще му е 3000-4000лв.

Инвалидната пенсия е по желание не се яваш на комисия и нея взимаш.

Бай хой пак се оправдава с патриотите.Че половината "болни" са ФАЛШИВИ е пределно ясно. Не че няма инвалиди, но ПОЛОВИНАТА са фалшиви!

Има наредба по която се дават проценти за кръвно,бъбреци,стави,жлъчка,глава,уши,очи и т.н.Ограмотете се малко,преди да говорте неистини.И тази наредба е съгласувана с ЕС!!!Ако не караха докторите да връщат уж неверно дадени пенсии,хората с увреждания щяха да са като в европа-25 процента!

"Пенсионер по болест" само ако болестта е професионално заболяване или трудова злополука. Всички други не могат да се причислят към групата- пенсионери, за тях трябва да се отдели перо от държавния бюджет и да са към социалното подпомагане или здравеопазването.

То една коалиция.Престъпници.

Като започнем от продажните доктори,които пенсионират масово циганите , за шепа мижави пари ,защото получават на ръка между 300 и 500лева,а не мислят ,че по този начин за тях пари за пенсии няма да има ,сега се облагодетелстват но пенсионният фонд ще фалира , разни мошеннически фирми може би на тези 240хрантутника издават документи за трудов стаж ,защото за инвалидна пенсия трябва да имаш 5 год., всичко е МОШЕНИЦИ В ТАЗ ДЪРЖАВА ! С КЕФ ДА ГИ УЧИСТИШ ДЕПОТАТИ И ДОКТОРИ ВСЕ ПРОДАЖНИЦИ АЛЧНИ !!!

Че има нещо странно в пенсиите от ТЕЛК - има. Има села, ч които всички са пенсионери по болест. В офиса има една кака, която работи като фурия, но е пенсионер по болест. Един друг е пенсионер по болест, но работи като нощен пазач, за да навърти стаж за пенсия. Но ако се направи нешо, то няма да засегне тези хора, а тези които наистина са нуждаещи се. Доста сериозен въпрос

Един съвет ,отрежи пенсионерите от ИНВАЛИДНИ ПЕНСИИ. Това никъде го няма.

Те от години са орязани.

Нека поразсъждаваме малко за процентите. Процентите, определящи степента на неработоспособност са съгласно таблица. Сборът от процентите до този момент определяше и правото на инвалидна пенсия. При сегашната концепция се предлага да се вземат пред вид процентите от едно заболяване, а другите да се описват за евентуално ползване на други социални услуги. Добре, но някои заболявания са в следствие на основното заболяване. Конкретен пример: инсулт - епилепсия - зрение - деменция. Констатация на ТЕЛК: забрана за работа на височини, водоеми, вибрации, вдигане на тежести, въртеливи движения, работа с машини и т.н. Личен статус на лицето към момента: Трудов и осигурителен стаж над изискуемия към момента; възраст под изискуемата за песния. Какво правим?

За какво е 700-хилядната армия от държавни служители? Да се заемат с измамите, а не да прехвърлят проблема върху главите на хората с увреждания. С оправданието за измами държат единна ставка на ДДС, плащане на 3-те дена болнични от работодателя, опита да спрат новите молекули за редките болести, и т.н. и т.н.За какво хрантутим всичките тези некадърници?!

Като искат да са справедливи да си изградят комисия, която да ги проверява тези инвалиди след като вземат ТЕЛКА дали работят по нивите и циганите по катуните какво правят, а не втора комисия, която да се гуши с рушвети под масата и тя като първата.

"По указание на премиера..." Само Той ли решава какво да се случва в държавата? За какво сте вие - министрите, с многобройни екипи от специалисти? Докога ще се правят лоши закони и вредни поправки, за да може Той да се намеси и да сложи всичко в ред? Нали всички вие сте с по-високо образование от Него? Какво е ролята ви в управлението? Спестете пари в бюджета от добрите си заплати, а премиерът да върши работата на всички министри!

на инвалидите да бъдат издавани ваучери "ол инклузив"...!

Значи според тоя не е важно какво трябва да се направи а е по важно какви са договорките за поне един пълен мандат...Много ''мисли'' за хората тоя да знаете защото явно освен себе си и тези около него други хора ''вижда'' само преди избори

Борисов и социалният министър Господ да ви въздаде. Как борите корупцията с масово рязане на придобивките на инвалидите. Вашата реформа изобщо не е насочена срещу корупцията, а напротив създава по-голяма бюрокрация и реже правата на инвалидите. Време е да си ходиш Борисов, видимо не говорим на един и същ език. Ако някога Господ те нправи инвалид тогава ще разбереш. И мерси от толкова лицемерни грижи за нас.

Какви ваучери за храна ? Ти откъде си спуснат ,знаеш ли какво е това инвалид и парите които получава за какво му служат? Това е неговата издръжка за храна, ,битови сметки,за всичко потребно което работещите ползват. Да кажеш и ти нещо ,прос..к.

Да посягаш на най-уязвимата част от обществото е не само преступление, а истинска изродщина. Нещата могат много лесно да решат и системата да се изчистят от фалшиви телкове, но за целта е нужно да заработи електронното здравеопазване и да не се плащат пари, а да се дават ваучери за храна,процедури,лекарства и други подобни. Но с тези ваучери за храна да не може да се купуват алкохол и цигари. Същото важи и за социалните помощи на тъмнозелените, но явно политиците не желаят да гневят любимия си електорат и затова поддържат този безобразен хаос на всички фронтове, от което страдат само нормалните и истински нуждаещи се хора.

Не си погледне депутатите сето отказаха да си замразят заплатите и те се индексират с по 300лв. на година. Тръгнал да реже придобивките и да вреди на инвалидите.

пак ми прилича на пръстовия отпечатък! Понеже на 100 болни , на 5-6 от тях се проиграва схемата "издои касата" един умник, препасан със шал, измисли да се "чекират" всички които влизат в болниците!Резултата беше огромни опашки и никакъв финансов резултат! Някои ги наричат непрофесионални решения и подходи... Други ги наричат просто кретенски... Резултата е неудобство и проблеми за стотици хиляди пациенти!

Какво ще правим с ТЕЛК - Има цели Села и Градове инвалиди ромчета от астма - взимат по 1000 лева месечно , Г- н Премиер . Стотици Хиляди са - за това Пенсионерите не взимат пенсии в размер до ЕС . Проверете децата на ромите - там е скелета .Инвалидните пенсии на Ромите са около 5 милиарда годишно .

Я не се завирай там, където не ти е работа!Провери си там еднокраките и с инсултите и им дай работа...!

вече трима, които нищо не схващат от иронията... Което вече говори колко задръстен народ сме станали...!

Проблема е, че ще спрете пенсиите на хората с по един крак и една ръка, с мотива, че едните могат да шият, а другите да въртят дарак, а ще оставите пенсиите на тези, които са с мазол на крака и пришка на ръката....!

Просто изловете фалшивите, за да има за истинските. Не измъчвайте хората, а им помагайте. Но явно, не това е целта.

Нашия съсед получава инвалидна пенсия, уж трудоустроен а всеки ден по това време отива на нивата да копае за дневни пари

инвалидната му пенсия е, защото е опериран в гласните връзки и не може да говори, според теб на колко места би могъл да си намери работа и трудоспособен ли е...? И какъв вид труд би могъл да полага?

Незнаех че глухонемите всички са с телк защото''немогат'' да работят.. Има голяма част като този за който е писал човека и хората ги виждат и за това недоволстват.. Няма как да си взел доживотен телк че са ти оперирали корема а в същото време да мъкнеш из градината си тежки кофи..

А за говорене няма проблем клюкарка номер едно в махалата и да уточня заедно с тази инвалидна пенсия взема и допълнителни пари които се водят пътни за транспорт, че е много неподвижна уви

Отговорът, на подадени сигнали за алчна жена с грамадна заплата, за която знаехме как си е купила инвалидност, беше -"нямате правен интерес"да завеждате иск?!! Ако въведат да се извършат проверки по сигнали ще има резултат!.

Ами не ги нтересува да отрежат фалшивите, защото те са по-малко. Искат да орежат истинските, защото са много. Отделно, част от парсата отива нагоре със сигурност.

Къса се някъде "реформата" - някъде между добрите намерения и придържането към идеята да се прави закон за самия закон. А кой и как ще убеди работодателите да наемат хора с различна степен на инвалидност, при положение, че същият този закон, постановява, поне на хартия, че тези хора са "работоспособни"? Проблемите на ТЕЛК не са само в източването на пари за инвалидни пенсии - те са организационни (ужасяващи са там, не зная защо нито една политическа партия не го споменава), корупционни в самата организация, свързани са с неразбрани и нереформирани и в общественото пространство проблеми с "инвалидността", със здравната система. Този проблем не се решава на парче, още повече, когато засяга десетки хиляди хора! Това не е "система", а администрация, която отговаря за спазване на човешки права!

Тоя пак си забърса зад,а с някакво ''споразумение'' само и само пак да се показва това що никога няма да бъде...

Проверете и спрете фалшивите бе.Това беше споразумението! Не закачайте тези,които наистина са в нужда! Аман от псевдо реформи...

Това е като с прътстовите отпечатъци на Москов и за това аз и другите сме против, реформите са пълно лицемерие и симулация. Напрактика се измислят непрекъснато нови бюрократични и контролни структури които правят преосвидатеслтването ад, айде тук един месец за разглеждане, айде тук още един месец и от регламента да разгледат документите за три месеца няма следа, всичко минава най-малко за шест месеца през което време си без права и пенсия. Колкото до злоупотребите от 20-21 годишен съм инвалид и за това време какво ли не измислиха, с което много затрудниха нещата за обикновените инвалиди, но никога не успяха да въведат ред и да премахнат корупцията изцяло. За това смятам, че обикновените хора с ТЕЛК не трябва да страдат от това и вината за това да се прехвърля върху тях. Борисов и Петков да си видят нагли депутатити, а не влошават нещата допълнително за хората с ТЕЛК.

Като кажеш нещо държи да се случи до край . Всеки би те подкрепил когато си прав . Е само тези който искат на аванта да лежат на гърба на другите . Явно има нарушения . Нека да станат изключения ,а не правило .

А бе "баце", к'во ста'а с 16-те милиарда скраднато ДДС?... А?...

Има цели цигански сека с ТЕЛК - там да разследват, кой и за какво е дал оценката ! Ако се докаже че има там на място подкупни лица - да се съдят ! А не под общ знаменател да се ГАВРЯТ с ИСТИНСКИ УВРЕДЕНИТЕ хора ! Само комисии, бюрокрация и тъпотии мислят , само за да ПОКАЖАТ че уж вършат нещо. И да вземат пак от бедните и болни хора за сметка на измамниците ! Те тия последните ще си платят и на втората комисия и пак ще лапат ! Борисов - разгони първо некадърните и корумпирани ЧИНОВНИЦИ обхванали като тумор цялата държава !

Борисов,защо пенсионерите получават инвалидни пенсии? За де е пенсионер един човек ,той е вече стар и природата си казва своето не може на 80г.да си здрав нали затова си пенсионер. Вижте колко дълголетници от МВР и МО с таван на пенсиите вземат и инвалидни. Тези хора цял живот само на това са научени да получават и нищо да не дават. Инвалид е човек в работоспособна възраст,разболял се ,претърпял катастрофа,не се е възстановил,или така се родил,това разбирам аз от инвалид за пред ТЕЛК.

пенсионер не получава инвалидна пенсия . Това с двете пенсии са градски легенди , а от доста време се взема само едната.

имам съсед,който публично се хвали,че майка му е здрава,но е уредена с ТЕЛК и си взима паричките всеки месец.Това е източване на касата.Кой ще го проверява,не зная,но това е положението в България.

Получават инвалидни пенсии, защото не са се осигурявали и не могат да получат други пенсии. А са работили и продължават да работят и да не внасят осигуровки. Крият се, че работят. Примери колкото искаш.