Протестиращи събориха статуя на военен от Конфедерацията

Протестиращи срещу идеята за превъзходство на бялата раса събориха статуя на военен от силите на Конфедерацията в град Дърам, в щата Северна Каролина.

Обратно в новината

Коментари - Протестиращи събориха статуя на военен от Конфедерацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой май не си е взел поука от санкциите. Не стига, че вся разруха в Украйна и Сирия, а сега се опитва да се меси с гадните си уродливи ръчички и в САЩ. Тръмп не трябва да го бави, а да изпепели тази кочина.

Като изгледах видеото, не видях никаква разлика между тези психясали младежи, зомбитата на майдана и нашите местни синьоглави активисти. Очевидно всички са назобвани с едни и същи курабийки, които навсякъде обращат човека на стадо маймуни.

ОбрЪщат...

Айде майна, събаряйте си държавичката! Това ще ми донесе такова несравнимо с нищо друго удоволствие ...

От сутринта се чудя какао липсва в коментариие, а се оказа , че липсва квиченето на онова животно >>> - майора, даже днякак си скучно{:"-(

На краварите им побеснеа телетата}:-)))

Това лека-полека става реваншистка тенденция в съвременния свят - ИДИЛ, Украйна, Полша , а сега и в "родината на демокрацията".Хората стават все по-неудовлетворени, объркани и агресивни.Което директно говори ,че системата е в сериозна криза.Наречете я, както искате - демокрация, капитализъм, "финансизъм =финансов капитализъм". Последния път такива турбуленции е имало в края на 60-те .Преодолени са с мощно печатане на пари.Сега явно нещата отново се повтарят.

родината на демокрацията? Къде пише това нещо?! Няма го в конституцията им, нито в Декларацията за независимост. Много бързо ви промиха мозъка разни манипулатори.

Благодаря ! Много сте учтив:) Естествено, че става дума за историческото самоусещане за превъзходство на американската "нация" ...и известно количество сарказъм от моя страна. Но пък може би не знаете какво е това?

Виж как този човек още в 1847 г е предвидил кой ще води света: Alexis de Tocqueville De la démocratie en Amérique

Дали някоя църна от Столипиново ще се качи на Альоша да тегли с въже -да ама не ,че ако не е бил Альоша сега всички да са на сапун.

"...напомнят за най-мрачните епизоди от американската история, когато робството и расизмът са били законни". Докъм средата на 60-те години расизмът беше напълно законен в САЩ. "Антифашистите" да бутнат Капитолия заедно с Белия дом и да запалят и флага на звезди и райета. Те също са от тия мрачни расистки времена и напомнят за тях.

Забравяш една подробност. Абрахам Линколн е бил расист и убиец на индианци. Но му е било изгодно да се обяви против расизма срещу черните на Конфедерацията.... И единия и другия расизъм е свинщина...

Преди години, когато бшха протестите в Катуница срещу циганските безчинства, посраните медии на Запад го окачествиха като расистки. Днес ни се представят събитията във Вирджиния по същия начин..

са еднакви по цял свят. А това дали не е щото ги финансират и дирижират от едно и също местенце?!? Но колко трябва да си тъп за да си мислиш,че като събаряш паметници се бориш успешно с нещо?!? Що не идат да бутнат паметните плочи и на своите предшественици, а?

Ми сичко по Оруел. Искат да контролират и миналото. Ми у нас малко ли паметници бутнаха откак дойде демокрацията? Първата работа на деморкатите беше да взривят мавзолея. И това даже на 3 пъти го правиха некадърниците.

Следващата гражданска война в САЩ съвсем не е далеч. Такива маймунски изпълнения и все по-голямата дискриминация на белите там, ще налее вода в мелницата за отделяне на Тексас.

Това е американската Катуница, американския Асеновград и т. н. .....

Малко са им проблемите на САЩ та си създават още... Тази война отдавна е история!

тази война не е история - днес е борба против расовата дискриминация срещу белите в полза на лумпените, провеждана от управляващата каста и техните духовни преторианци.

Построяването на паметника на генерал Лий и неговото дългогодишно присъствие в град Дърам е свидетелство за това, че толерантността не е била празна дума за някогашните американци.

С превъзходството на бялата раса бих се съгласил донякъде, но ми се струва това превъзходство произтича от учени инжинери и тем подобни, а не от средностатистическия селски лумпен комплексар или веган толераст.

Белите в сащ имат 100млн. единици огнестрелно оръжие, вкл. картечници, бронетранспортьори...

Не че харесвам САЩ, и за това което направиха в Украйна, е хубаво да си понесат заслуженото. Но войнствения идиотизъм в действие е плашещ. Мен поне, това бутане на паметници от идиотите ме отвращава и плаши. Идиотизма веднъж освободен няма да спре сам...

"Белият" расизъм, като държавна политика, в Щатите завърши през 1967... а на негово място Блек пантер парти и един куп религиозни групи наченаха движението за Блек сюпримаси, вследствие на което американците които живеят предимно в гета днес се радват на положителна дискриминация. А това което се случва днес в Шарлотсвил започна в Калифорния през Август 2014, чиито губернатор забрани вдигането и използването на флага на Конфедерацията заявявайки че той се е превърнал в знаме на днешните расисти, изявление което за пореден път разбуни страстите и разгорещи споровете относно това кои групи от американското общество са дискиминирани през писледните 50 години;)

Арабската пролет, дойде в Америка, посред лято.

OmPoBeH

Това е една хубава и много радостна новина!

За журналист, работещ за новинарска медия, уважаваща читателите на своите материали, не би трябвало да е трудно да изясни и да информира кога е открит паметникът на ген. Робърт Лий. Тъй като няма данни досега паметникът да е пречил на някого, поместването на такава информация би дало на читателя повече от всеки коментар за същността на ставащото тези дни в град Дърам, Северна Каролина, а и на други места в САЩ.

Превъзходството няма нужда от показност.

Vandili .

в Полша и Украйна събарят съветски паметници. В САЩ събарят паметници на конфедератите. Виждате ли прилика? БОРБА ЗА МИНАЛОТО. Да се пренапише историята и да се промени паметта за миналото. Това е част от глобализма и идеята за хомогенно общество без държави и нации.

"който владее настоящето, владее миналото. който владее миналото, владее бъдещето".

Паисий

така е, Прав е Оруел!

Соросите вандали и в САЩ са се развихрили. От какъв материал е тази статуя? Дори статуите в САЩ са менте.

едни, в Европа, така започнаха с аутодафета и събаряне на статуи. А, как свършиха, помните ли?

Към неграмотния пишещ: Глаголът е сАботирам и няма нищо общо със сЪбота.

Диваци.

Генерал Лии прави за смях нашествениците от Севера. При съотношение на силите над 20:1 в полза на янките,той 4 г ги пердаши по бойните полета и за малко да превземе Вашингтон. Това демократите не могат да му простят. Не могат да променят историята, но могат да разрушат паметниците на героите на Юга.

Тези зомбита са същите ,като нашите "реформатори"-Талибани ! Мислят че историята започва от тях !? Иначе се чудя тази крава как не падна...беше пълна с ГМО сланина .

Това което предизвикваше Фашистка Америка по света ,отиде и там . Може би същите кукловоди се опитват да предизвикат граждански сблъсъци и отстраняване на Тръмп . Иначе насилсвеното робството е премахнато, защото е било не ефективно...робовладелците е трябвало да осигуряват подслон ,храна ,охрана и тн.. за робите ,а виж доброволното робство в което са хората чрез парите е пълна далавера !

същите са, да - кгб

Идеята за превъзходство на бялста раса нее идея а факт. И никой няма нищо против другите раси стига те дане се опитват изкуствено да се смесват и да се вменява че манго може да изобрети ракета. Еми не може, той може само да пее и върти кючеци. Както слона не може да лети :)

уви, сегашните времена на толерастия са най-мрачните за америка. тез си мислът, че кат мяукът на сорос и на фед, последните ше ги хранат вечно. е нема как, мяуканоте им не произвежда вече принадена стойнос за сорос по светъ, а Тръмп е твърде висока летва. импиичмънт на паметника?

паметници се събарят в Ирак,Украйна,Полша и а....................САЩ!?Кретените в световен мащаб се увеличават и редукцията им е въпрос на време!?

Всички те има стотици години да се мъчат за да направят и 1% от срутените в Русия

Ти му викаш-Куме Иване - то търчи за "ухото" да те хване :-)

Горките отвъдокеански варвари, мислят си, че събаряйки паметник, могат да променят историята. :))))))

Събаряш статуя и решаваш въпроса, а ? Ограничени , та ограничени.

Малоумието е глобално. Генерал Лий никога не е бил расист. Просто е защитавал Вирджиния. Всичките му приятели са били от Севера. Но чернилките не обичат да мислят.

Аз се бих срещу хората от Севера, защото вярвах, че те искат да ни отнемат най-съкровените права. Но никога не съм хранел към тях чувство на мъст или ожесточение; не е имало и ден, в който да не се моля за тях. Robert Edward Lee

Тия жиавотни жени ли требва да са

Кой е генерал Робърт Лий. Това обяснява всичко.

Хайдеее започна се, а той май и Йелостоун ги "гледа " намръщено па може и той да си "каже" думата мдаа !

Този път "умните", "красивите", и "младите" ще си го получат...!!! За разлика от "лошия мат'риал" в "територията", американския е въоръжен до зъби, и знае как да бори и унищожава враговете си...!!! Дааа...!!!

Скоро мейдан и гражданска война2

Тия станаха бетер украинците!

бетер циганите

Ами тва са те войнствените и непобедими америкоси, с Путин не могат да се справят, с Ким не могат да се справят, затва с паметниците воюват смело и самоотвържено! Жалка работа , същите палячовци са като поляците, естонците, латвииците и литовците.

Прави ми впечатление че тези "демократи" и либерали са особено озлобени и нетърпящи мнение, различно от тяхното. Предполагам, че и никой няма да посмее да повдигне обвинение срещу тези за рушене на обществена собственост.

Айде кенефа взе да мирише!!

Шило

Айдеее, ясно е от кого нашите протестъри са се учили да воюват срещу паметници.