Протест блокира Околовръстния път в София

Жители на столичните квартали "Горна баня" и "Овча купел" излязоха на протест, недоволни от липсата на поддръжка на минералните бани в двата квартала.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО! Крайно време е да се повдигне този въпрос! Погледнете само Будапеща и Прага с техните минерални бани какво направиха - истинска атракция за туристите, национален символ за който Холивуд прави филми!!! А ние ги съсипахме!

Намерете си инвеститор да ви оправи банята. Щото аз не ща да ми вдигат данъка заради вас, а комунизма още не сме го построили. А може и сами да си намерите майстори и да им бъркате кереча и носите тухлите и цемента.

цари разруха и беззаконие. Вижте пътищата и мизерията в провинцията. 3 мандата на ГЕРБ и това е резултата.

Ъхъ , по времето на социлИстите сичко беше приказка , насекъде сички ремонтирано , пътищата без дупки , направо слънце . Айде преди да ръсиме да мислим малко , А ?

Понеже предишният ми коментар го изтриха да перефразирам . ) , струваш ми се изключително не умен , ама изключително ! Та за какво викаш да отиват част от данъците ни ако не за ремонт на исторически паметници ? За изхранване на тъмно зелени индивиди не плащащи данъци и не работили и един ден ли ?

Комуняга и ум...

Значи да се бутилира вода може а да се ремонтира баня не.

БАН, бани, наука, научни центрове в бани...

"В момента болницата в Овча купел отказва да го направи поради липса на средства, но продължава да държи собствеността", ами има си членове в ЗУТ-а с които собственик се задължава да извърши ремонт. Но тези членове се ползват само за граждани, за да могат да се притискат - дори и да нямат средства. Типично по комунистически, по-точно болшевишки....

Незаконните бетонови гаражни клетки да бъдат незабавно премахнати от ползващите ги ,на които да се начисли такса за времето на ползването им. Така ще се освободи място на претоварените улици за 3 коли на мястото на един гараж и ще се внесат средства в общината от глобите на заграбилите незаконно общински терени.НЕЗАБАВНО!

София е и балнеоложки център, което често се забравя. Според последни данни на територията на града са регистрирани 44 топли минерални водоизточника (каптажи , сондажи и чешми) с общ дебит 265,5 л/сек , с температура между 19 и 81ºС. За преценка на горните данни да определим възможния брой на курортистите. Нормално може да се използуват 75% от дебита, поради неравномерността на потреблението и качествата на минералната вода. Потреблението на минерална вода от един почиващ дневно, при процедури във веана , е средно 250л, според съществуващите норми. Ваните са с най-голям разход на вода. При тези данни дневно могат да бъдат обслужени около 70 000 души, което целогодишно прави над 24 млн. чв. дни. Това е едва при 75% използваемост на дебита. Развитието на София, като световен балнеоложки център може да става поетапно с висока степен на етапна завършеност. Разработването на съществуващите 44 минерални водоизточника може да се осъществи без изготвянето на специална обща програма. .Достатъчно е ремонтирането и изграждането на обектите да се извърши съобразно характеристиките им: дебит, температура, здравен ефект. Същевременно е необходимо да се даде по-голяма тежест на спазването на нормативните документи от екологичен характер при различните други дейности, всяка от която може да продължи своето паралелно развитие. Като европейски транспортен възел, целогодишният транспорт на хора и товари от, и към София е бърз и лесен, което е допълнително благоприятно условие.

е нали спечелиха проект за банята в овча купел. защо не е започнал ремонтът? то и банята в княжево трябва да се ремонтира. там минералната вода е друга.

тези от бан трябва да се проследят да не откраднат парите за ремонт на банята.

Ще ходите на баня, вместо да се къпите вкъщи ли?

къпИне а лечебни.

В Горна баня от години има допълнителни затруднения за хората при достъпа им до чешмите. Заградено е с бариери, така че колите трябва да паркират на 100м от извора, а от няколко години най-близката улица е с забранено паркиране и наслагани колчета. Елементарният въпрос е как възрастни хора и/или инвалиди биха стигнали от автомобила си до извора? Защо се създават затруднения на всички хора и са принуждавани да носят бутилките си на голямо разстояние? Въртят ми се отговори като: 1. Смотана община на която не й пука за това кой и как ще се добере до извора. 2. Концесионера и продавач на минерална вода е "лобирал" в последните години да се затрудни достъпа до чешмите.

кв.Овча купел е по лошо и от това на баните.

Всичко е точно. На мястото на банята очаквайте скоро новия супер-хипер-мега МОЛ със СПА-център и дюнерджийница

Ами спрете да ходите в тези МОЛове и който ги строи сам ще си ги събори.....и защо да стане това което искате?....за да станат имотите Ви в Горна баня по 3000 Е кв.м?.....27 години живея в София и....още не мога да си купя жилище....защото с работа не става!!!!!......имам малко жилище в провинцията и най вероятно за пенсия ще си отида там....защото всички искат в.....София!......нека първо държавата направи нещо там....после банята в Горна баня....това което имате е наследство....подарък от съдбата и така стекли се обстоятелства....надали с труд ще го изкарате някога....Бог е казал....СМИРЕНОСТ!!!!....в нормалните общества...богатите хора са смирени...а вие...само искате!!!

В нормална държава щяха да сложат на концесионерите по 2 стотинки на бутилка за ремонт и сега всичко щеше да е на " 6".Но, понеже са алчни до безкрайност.....объркана държавица!

а, можеш ли? Явно мисленето за теб е сложна работа или носиш много розови очила, а и правописа ти, сериозно куца.

Пич пий си редовно хапчетата и по възможност по-скоро си отивай в собственото си жилище щото ама от "софиянци в повече" !

Ами видял съм и при соцИалистите и сега , да ти кажа очилата ми са далеч от розУви . Ако не бяха соцИалистите и преди , и по-преди , извобще да не сме на тоя хал , ВЕРВАЙ МИ . пп - относно правописа , подчертана стилистична Ерония , трудно ще го разбереш ;-)

На някои места са от винкели и ламарина, но по същество си прав.

Затова сме приватизирали мин. извори , и не ви правим водопроводите ,за да ви продаваме водата да я пиете - ако искате се къпете - Ваша си работа !!!! Сега ни се е паднало да ви стрижем - Защо да пропускаме случая ?!

а на тебе братуцио....кръвта ти да не би да е синя?....роден със сребърна лъчияка в устата....моли се ...да не ти опре дебелия в.....ще дойде ден в който ще се запътиш към някой по висок мост...аман от привилегии.....я забранете на всики останали да идват тук...да си истанете само...капутите