Данъчните протестираха срещу масови уволнения

Между 300 и 500 данъчни служители излязоха на протест в София. Служителите на Националната агенция за приходите недоволстват срещу планираните масови съкращения

Обратно в новината

Коментари - Данъчните протестираха срещу масови уволнения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Джелезни шефове! Значи те толкова години въобще не са подозирали какво правят подчинените им. И сега, като разбраха, от корен борят злото - заради 20 издънки, 300 уволнени. И една тема за размисъл - какво ще се очаква за в бъдеще от нещастниците, които са на редова държавна служба след такъв светъл пример за отношението на началниците към тях? Наистина държавата отива на закриване.

И такаааа.... Какво виждаме тууук? Ами, какво - преместване от единия в другия .... крачол!

Тук ще се излее много злоба по данъчните, но аз имам два въпроса. Разбраха ли хората, коя е най-голямата кражба в последните 10 години и как откраднатите 16 млрд. от ДДС са свързани с тези уволнения? Вероятно в новата структура ще намерят място само хора,които не проверяват хора близки до властта фирми.

То поне старите проверяваха фирми на близки до властта :))))

Държавата създава ежедневно бумащина, която идва в повече на малкия бизнес. После за контрола на тази бумащина назначава много хора с ниски заплати, който ежедневно висят при хората с малък бизнес. И то какво става държавата иска, контрольорите отделно искат и накрая, който оцелее. Ааа, вие викате все ще има балъци да се опитват!!! Е, да ама "бълъците"предпочитат да отидат да работят в чужбина(ако ще и с лопата в ръка) или да се прикрепят към някоя глътнала вече въздух компания. Скоро в Бг ще бъдем само един аутсорсинг резерват. Вземете да се замислите, че няма млади, който искат да правят бизнес в БГ. А, дано, ама на дали!!!

98% от тези са трайно КОРУМПИРАНИ. Време е да се научат какво е да работиш, а не да ПАРАЗИТИРАШ.

малко съкращават. Трябва всички. Така, ще си починем от тях. И без това не правят нищо, срещу тези които не си декларират, а гонят тези които са изрядни

Правилно са уволнени. Ще има конкурс. Условията са две: 1. Да са членове на ГЕРБ. 2. Да владеят не математика, а аритметика, за да знаят месечната парса за по-нагоре.

изкупва акулите, но защо микроби чак сега се сетихте да се обадите?

Аз пък се чудя защо никой от данъчните не излезе на протест срещу своите вземали хиляди от рушвети? Защо? Уволнения! Няма бизнес незасегнат от тях. Или те покъсват от проверки-нарочени, или от подкупи! Нагли, та нагли...

От къде се пръкнаха толкова много паразити

Видяхте ли тази поредна простотия: Данъчни пред Фрог: "Гърбиха" ресторантьор заради Горанов, ама случайно... 16.04.2018 И в НАП има шпицкоманда като в следствието. Това разкриха пред Фрог нюз данъчни служители. Те ще стачкуват днес заради масовото съкращение на 300 души от Оперативен контрол. Служителите от Фискален контрол ги пращат на проверки по обекти, посочени от началниците. В Оперативен контрол уж те пращат на принципа на случайното разпределение, но в действителност изобщо не е така. Показателно за това е, че на дадени обекти могат да се направят 50 проверки, а на други-нито една. Това за какво ви говори, попитаха риторично източниците ни. Те разказаха и конкретни случаи, в които намесиха името на министър Владислав Горанов. Отива той в един ресторант в столичния квартал Слатина, но нямало места. Собственикът не вдигнал клиентите и Горанов си тръгнал. Половин час по-късно на мястото бяха пратени данъчни от Оперативен контрол да гърбят ресторантьора. Изобщо не си мислете, че Горанов има пръст в това, допълниха те. И продължиха: Има и друг случай-ресторант на ул. Славянска. Горанов посещава от години заведението. Точно в този момент, сменяли фискалната памет на апаратите и дали на министъра документ от кочан. За отрицателно време обекта си извоюва 13 акта. Скъсаха ги от проверки, уточниха данъчните, но с уговорката, че това изобщо няма нищо общо с Горанов.

Ето какво още разкриха: Наредиха ни да подхванем търговците по парковете-семкаджии, продавачи на балони, царевица и т. н. Все дребни риби. Чудим се ние, ама викаме: Добре, няма лошо. Почваме ги, но пак ни извикаха да ни кажат: Задължително проверете парк Света Троица. И като отиваме, разбираме, че там се разхожда семейството на Владислав Горанов. Каква случайност само, дивят се те. Служителите на НАП приветстват проверките, но да не се правят избирателно и по заръка отгоре. Превръщат ни в бухалки за саморазправа. Чудим се дали Инспектората на МФ е засякло тази неправда. Ама как да стане, като началник им е Владислав Горанов, питат риторично те.

Тази новина и кадрите, които гледах са музика за душата ми. Няма да се разпростирам в разсъждения. За отношението на нормалните хора към тези дето са на щат в НАП, просто ще разкажа една случка. И така: Гробищен парк в средно голям областен град на България. Погребват дебеловрат "бизнесмен". Скъпо и красиво погребение. Двама старци дето ходили да претесат гробовете на бабичките си говорят и единия казва: - Е, Пешо, гледай кво чудо, кви салтанати, па ковчег, па венци, па не поп, ми митрополита го опя. Красива работа. А другия вика: - Красива работа, верно си е Иване. Ама оня ден погребваха един данъчен. Седем пъти го вадиха на бис.

ЩЯХ ДА СПРА, АМА СААААМО КАТО СЕ СЕЩАМ КАКВИ СЛУЧАИ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!!! Играчките, които споменах. Човекът пенсионер, направил си магазинче за играчки, а най-вече - лего, че така се радвал на младини. Влизат двама сладури и си купуват нещичко за 20 лева. Получават касова бележка и излизат... Минават 15 минути и се връщат: "Ооо, ама това ние не го щем..." Слагат касовата бележка на тезгяха, човекът им връща 20-те лева. Те ги вземат, чакат и не си тръгват. След 2-3 минути неловко мълчание те вадят НАП легитимации и се започва: "А ДОБЪР ДЕН, ВУЙЧЕ! АМА ТИ НЯМА ЛИ ДА НИ ИЗДАДЕШ СТОРНО БЕЛЕЖКА???" Красиво, нали??? РЕЗУЛТАТ - ГЛОБИЧКА ОТ 100 ЛЕВА!!! ПОРЕДНИЯТ УСПЕШЕН ДЕН НА МИЗЕРНИЦИТЕ ДА ПЪЛНЕЛИ ХАЗНАТА!!!

++++++++++++++++++++++++ А ми да !!! Те са ербап пред дядовци. Пред други не смеят много, защото после има стрелба и поп !!!

Колкото и да уволнят от тия паразити и изнудвачи,все ще е малко. Да излезнат,като останалите хора,на пазара на труда,да видят,как,реално се изкарват парите

А инспекцията по труда уведомена ли е по надления ред, за предстоящите масови съкращения?

Няма проблем, утре ще изрекетират някой човечец и ще "свържат" двата края...

За да се стигне до там, че някой да гръмне данъчен , после куките да заловят група данъчни рекетьори, после още такива, ами държавата или ДАНС са много прави. Данъчните станаха държава в държавата и не се знае на кой господар служат. Истината, обаче е, че никой няма да ги уволни, защото са кучетата на властта. Властта е с отрязани ръце без данъчните.

А един от екипите на същите тия "окейци" се хвали: Ние сме известни като най-скъпия екип на Оперативен контрол. Познайте що!

Сега е момента да издадат четата- кой скри диска с милионерите дето си кътат парите в швейцарски банки.

Нормално е!Намалява населението-намаляват и даньчните...! Надяват се Боко пак да клекне... Принципно службашите трябва да намаляват в цялата държавно-бюрократична машина!Ама у нас нещата се случват по по-различен начин и бюрокрацията продължава да е силно раздута!За корупцията в нея няма какво да говорим ,защото най-образно е видна и от Космоса!

И продължавам да се сещам, и мога да разправям цяла вечер за тия гадове!!! Значи - фирма производител, която стартира преди 5-6 години. Малко еврофондове, много заеми. Миналата година започнаха да изплуват, още малко да се видят бели хора и бизнесмени. Огромен цех, по хассап, по исо, фифа, Ф1, БАБХ, всякакви европейски директиви и още 100 не толкова такива, а чисто български. 10-тина магазина. Та - започнаха да изплуват от кредити, осигуриха на 100-тина човека перфектни заплати като за работата им. ИИии? Нахлу с гръм и трясък една тълпа данъчни в основния им офис. Пълна данъчна ревизия, продължила ТРИ месеца! Собственичката се беше притеснила, че пътьом, докато НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ НИКАКВО НАРУШЕНИЕ, й предложили да няма проблеми!!! За съжаление тя, разбирайки за какво става дума, простичко им казала на края на ревизията - "Е, нали всичко е наред, благодаря ви за вашата работа и т.н.". ДА ДЕ - АМА НЕПРАВИЛНО РАЗБРАЛА НАМЕЦИТЕ И ЧЕ НА ТЕЗИ ПАРАЗИТИ ИМ СЕ БЛАГОДАРИ В НЯКАКВИ ЦИФРИ! СПОМЕНАТИ 10-ТИНА ХИЛЯДИ НА МЕСЕЦ!!! И? КАКВО СЕ СЛУЧВА СЛЕД ИЗРЯДНАТА РЕВИЗИЯ И НЕРАЗБИРАНЕТО НА СОБСТВЕНИЧКАТА? Минават тия мишоци през два от магазините й и точно за един ден получава ДВА акта - единият за 10,000 другият за 5,000!!! АКО НЕ ЗНАЕТЕ - В МОМЕНТА ДАНЪЧНИТЕ МОЖЕ ДА ТИ НАЛОЖАТ АКТ ЗА НЕЩО - ПРИМЕРНО, ЧЕ ДЪВЧЕШ ДЪВКА, КАТО СУМАТА Е ПО ТЯХО УСМОТРЕНИЕ!!! Нормално - жената тръгва да се съди с НАП. НО - МИНАВА ГОДИНА И ТЯ ОСЪМВА С БЛОКИРАНИ СМЕТКИ!!! ОТ НАП!!! Съдът не е минал, НО - собственичката осъмва без пари, че не може да плати заплати, не може да си довнесе банковите заеми!!! ДА РАЗПРАВЯМ ЛИ КАК УСПЯ ДА СИ ОТБЛОКИРА СМЕТКИТЕ??? ДАНО НЯКОЙ ОТ ТИЯ НЕЙНИ ДУШМАНИ В МОМЕНТА ДА Е В АРЕСТА! А ЗА ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ НАПАДЖИИ - БЕ ЗАЩО НЕ ВЪРВИТЕ НА...

Това принципно е невъзможно. Смесвате ревизия и проверка,които се извършват от различни отдели на НАП. Запора върху банкови сметки пък се извършва от публични изпълнители - отново друго звено. Видно е, че сте зле информиран, не познавате ДОПК и както винаги се изказвате високопарно под всяка тема. Като юрист бих препоръчал на засегнатата страна да се обърне писмено към Инспектората на НАП. Полезни са, и според органите по приходите - доста гадни. И естествено да оспори административните актове пред надлежната инстенция. А Вие сте тъпак и многознайко. Лека нощ.

Sm3hurk0

Онзи от горе гледа .... бави, но не забравя :))))))

Смяна с по силни резерви.

Крайно време беше...Тази чиновническа паплач трябва да намалее...

Доживя да чуя че държавни чиновници ще бъдат УВОЛНЕНИ за несправяне с работата! Кърлежи!

аз не разбирам за какво е тоя рев.... на сайта на НАП има обявени 250 свободни работни места за проверяващи... тия с едната ръка махат с другата слагат...

С конкурс-имаш вуйчо-поп,нямаш-боб!:)))

Защо, бе?Защо протестират?При съкращението все ще получат някакво обезщетение и нали са вещи в изрядността да си спретнат по една малка фирмичка та и тях изрядните да ги проверяват.Нека видят как е от другата страна на барикадата;)Нали са им малки заплатите, за какво тогава толкова зор?Нека опитат в частния сектор сами да си изкарат повече.Никакъв смисъл няма от тази структура, защото тя системно тероризира дребните, но и закона е калпав, защото им дава правомощия да налагат непосилни за бизнеса глоби, а и да затварят обекти.И от закона идва проблема с корупцията.Който е кадърен да се пребори за работно място във Фискален контрол и да прави проверки на фирми наистина със сериозни обороти, а не да взема залъка от устата на бабите по пазара или малки занаятчийски обекти.Дребните и без това трудно изкарват за по една заплата, колкото да не виснат на помощи.

Това отдавна трябяаше да се случи. Минаването в режим електронно деклариране отдавна трябваше да освободи поне 20%. И понеже съм пряко засегнат от вид рекет " ако не искаш проблем счетоводството ще го води еди кой си" съм за тотална чистка. Да видим тогава кой ще прави счетоводство при дъщерите и съпрузите им.

Ще ги устроят след лична среща с Него,защото ако си отворят устите ще горчи и ще мирише.

само 300 ли??? че това е много малко, още, още, да се връшат на село и да доят крави!! тяхната м...;))

Сега остава да видя стачка на БАБХ, че ги съкращават!!! После - на пожарникарите, които отговарят за хотели и ресторанти, най-накрая - на общинарите, които ти издават "работно време"!!!

Гледам снимките във фейса на една служителка от арестуваните... Ми то - в центъра на Австрия надига шампанско. Там иначе кола и кафе на Щефанс Плац е 10 евро, ама... Който си навил на масрафа

Като не ви харесва, елате в частния сектор. Там като кажат съкращения, отиваш и си търсиш нещо друго, никой не е длъжен да ви хрантути цял живот и да ви дава рушвети. Ама в частния сектор трябва и да се работи, там искат резултати, а не само кой кого рекетирал, кой какви схеми правил. Те половината им е трудно и с компютър да работят, затова е и това голямо реване, че изпускат златната кокошка.

ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА!!! ТЕЗИ НИЩОЖНИ ГАДНИ ТВАРИ ПРОТЕСТИРАТ??? Измориха ни клиентитееее! И ТО: На какъв принцип - днес направили на 2-3 шивашки ателиета, 2-3 магазина за играчки, някое фризьорско салонче - актове за по 200-500 лева за неправилно водене на касовата книга или защото намерили 20 лева до касата, за които нямало обяснение!!! Пътьом минали и си събрали кеша от няколко магазина за цигари и алкохол, няколко ресторанта (а вътре се наяли до нас*ране)!!! НАЛИ ВИ ГЛЕДАМ 30 ГОДИНИ БЕ, БОКЛУЦИ!!! ЕДНА МАЙКА, ЕДНА ВЛАС, ЕДИН БАЩА ВИ Е РАЖДАЛ!!! ГАДОВЕ НЕНАСИТНИ, КЪРЛЕЖИ! ЩО НАРОД РАЗОРИХТЕ! Ей, а някой от вас, мишленца - ДА Е ПРОВЕРЯВАЛ ЛАФКА? И ДА ИЗБРОЯ ЛИ ОЩЕ ИЗВЕСТНИ И НЕ ТОЛКОВА ФИРМИ, КОИТО НЕ ПОДЛЕЖАТ НИ НА РЕВИЗИИ, НИ НА ПРОВЕРКА? И това ли не го знаете? Влезете някъде и на 5-тата минута ви звънят да се изтегляте, че нещо сте се объркали!!!

Какво ще попречи на "другия" контрол като тръгнат по фирмите да вършат същото.

Значи не е законно да бъдат уволнени, а законно ли е да се рекетира и краде? И ако началниците са ги принуждавали, що са мълчали

КОРУПЦИЯТА В НАП СИ ИМА СВОЕ ИМЕ. АКО ИСКАТЕ ДА ГО НАУЧИТЕ, ЩЕ ГО НАМЕРИТЕ НА САЙТА ПИК. ХОРА НА КУНЕВА ПРЪМОВА. УЧУДВА ЛИ НЯКОГО ТОВА?

Добре, съгласен съм! Върнете ги всички на работа цялата масовка на старите позиции. Но след това детайлна проверка за имущество и стандарт на живот за последните 10 години - ако не успеят да докажат с дохода - ефективна присъда! Сами ще си искат тогава да ги съкратят ми се струва.

е тези на протеста всички са за затвора....на колко фирми са взели рекет...нямате си на представа.....

Кой си разаде едни 160 милиончета бонуси? И допълнителни материални стимули?

Ами идете да пасете овце и да садите картофи бе дайба м...а ви. Нали за това призова тиквата на републиката.

БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОТ НАЙ КОРУМРИРАНИТЕ СТРАНИ В СВЕТА. СЪЩО И НАЙ БЮРОКРАТИЧНАТА. АКО НЕШО НЕ СЕ ПРОМЕНИ, ЗАГИВАМЕ. НАРОДА НАМАЛЯ С ДВА МИЛИОНА. НЕГОВИТЕ ПРЕДСТАВИТЕРИ В ПАРЛАМЕНТА ОСТАВАХА СЪЩИТЕ. ВЪПРОСА Е, КОГО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТЕ СЕГА, ОСВЕН САМИТЕ СЕБЕ СИ.

Ехо, ехо СЕНЬОР, споко, всичко е точно. Тази държава вече няма интелектуален, волеви и икономически капацитет, за да се противопостави на гравитацията. Има и добра новина - скоро ще се чуе ..туп.

КОЛКО министерства си вдигнаха заплатите, а работещите данъчни останаха на минимални заплати за държавни служители .

pompai

Като протестирате ,вземете и работете като хората.Всеки вижда ,че няма нужда от вас.Защото не си вършите или не ви позволяват .......работата.

СБОГОМ ЛАПАЧКА. КРАЙ НА НЕСЪБРАНИТЕ МИЛИАРДИ ДАНЪЦИ. И НЕЗАСЛУЖЕНИ ГОЛЯМИ ЗАПЛАТИ. ПРИЯТНА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ.

"Сеньоре" май за Вас е валидно типичното за дребната душица"Я не сакам на мене да ми е добре,а на Вуте да му е зле"?

Добро утро тези които лапат и са некадърни са ЦУ на НАП политическото ръководство на ГРОБ тяхно задължение да създават правилата и бизнес процесите, а не на обикновения инспектор които е на терен. Сраснали се били на терен, а кой го е организирал така бе идиоти от ЦУ на НАП - партийно назначени. Поредното измиване на ръцете на ГРОБАРИТЕ.

Сапунката управлението на ГРОБ нова серия. Да попитам къде е било през всичките тези години висшето ръководство на НАП. Да попитам защо си правиха пиара имено с работата на тези служители по морето, тогава бяха добри, а сега не. На едни некадърни и неспособни да управляват ГРОБАРИ все някой друг им е виновен - сами да са в стаята и пак някой ще ги рита и ще им говори. БОКЛУЦИ!!!!!

Зад всичко това,което става сега в НАП,се крие безсърдечното отношение на майора от пожарната към презирания от него"човешки материал" в България.МФ е само изпълнител !

Да живее ГРОБАРСКОТО управление. Трябват нови работни места за малките - тъпи мутри от младежкото ГРОБ в ФК.