Данъчни излизат на протест пред НАП

Данъчни служители излизат на протест днес заради съкращаването на 300 инспектори от звено "Оперативен контрол".

Обратно в новината

Коментари - Данъчни излизат на протест пред НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко получава един съдия от министерството на г-жа Цачева за да е некорумпиран? ... В същото време - в това министерство хората са на минимални заплати за държавен служител - като сервитьори !

Трябва да се уволнят всички началници в терит. дирекции и лешперите в ЦУна НАП, защото те са виновни за некадърното управление, за корупция и т.н. А знаете ли какви заплати и ДМС вземат: 3-4 хиляди поне.

Ууууррраааа браво че ги съкращават

Преди месец изтече информация за едни несъбрани 16 милиарда ДДС. Тези, протестиращите, имат ли нещо общо с липсващата несъбираема сума?

Koй им разрешава на тези тутманици право на протест? Държавните служители нямат такова.

Данъчни, полицаи, общинари...всеки трети там е корумпиран. Същото важи и за контролните органи, прокуратура и съд. А в Парламента е още по-лошо. Така че смятам, че има основание да се правят масови уволнения в държавните и общинските служби.

Да уволниш 300 човека без конкретика си е оплюване на цялата администрация. Иначе- едва ли има "доволни" граждани от НАП. Работата им е такава.

Съкращават, а не уволняват. Чака ги тлъсто обезщетение от нашите данъци. Който ползва интернет портала би разбрал защо много хора са ненужни. През портала по пижама за 5 мин подаваш данъчна декларация, изваждаш си всякакви справки, документи, плащаш си задълженията - дейности, които отнемаха целодневно висене на опашки пред гишетата.

Катеторично е така!

По мое време се въведоха малките игрички за не връщане на ДДС и шикалкавене от страна на НАП които станаха навик ви практика на служителите.Ако тогава бяха в полза на държавата сега всеки служител го прави в своя полза ако мине.Казах! Да се обстрелват една по една -за да се избегнат протести ианулиране на решения.Казах!

По мое време се въведоха малките игрички за не връщане на ДДС и шикалкавене от страна на НАП които станаха навик ви практика на служителите.Ако тогава бяха в полза на държавата сега всеки служител го прави в своя полза ако мине.Казах!

отговорът е по -долу

Фашизоидната партия ГЕРП продължава тихом-мълком да деструктурира държавата ! Сигурно четохте и новината, че ГЕРП са уволнили оня ден, дисциплинарно и единствения по-образован човек, шеф на горското стопанство в Странджа, който успя да предотврати (за сега) застрояването на "златна перла" и Синеморец.

Възмутена съм от негативната кампания срвешу НАП. Всяко стадо си има мърша , но да плюете просто ей така срещу чуждия труд говори за ниска култура и простотия. Ще ви разочаровам ,но точно в НАП не са бездействащите и работат си е тежичка.

И какво ти е мерилото, че е тежка работата на държавния хрантулник. Дай пример. Дай пример и за беден данъчен служител.

Ако сте от НАП, ясно какви хора работите там!Правопис!

НАП е пълно с държавни мутри и туктам някоя работна пчеличка!Изкарах 5 години там и познавам нещата!Освен за себе си, събираха пари и за партии /естествено с принуда от фирми/.

Виждам, че поне сте от мислещите. Хората са казали, за да разбереш нещо застани в чуждите обувки. Не одобрявам оплюването като спорт, чуждия труд трябва да се уважава и да не се слагат етикети.

Боже и ти Свети Ленин?! Как не са цъфнали от БСП на протеста?!

Сега чакаме от Холивуд да дойде снимачния екип. А пред НАП тече гласуване, кой от 300-та да бъде Лeонид. Започва нов епизод на НАП-Спарта!

Очаква се гръмотевична буря. Да внимават някой да не бъде поразен от божията ръка

трябва да се съкрати поне с 50%. И синдикатите също. Тези синдикати защитават единствено работника на държавната хранилка. Няма случай да са защитили някой от частна фирма. Там като не ти харесва, напускаш и отиваш при конкуренцията. А в държавните структури се назначават само роднини на всевъзможни измислени длъжности. Кокото повече компютри и програми им закупиха, толкова повече обслужващите се увеличиха, а би трябвало да намаляват. Нищо не вършат, а непрекъснато искат. И като се пенсинират, веднага пак се назначават на държавна служба, за да вземат хем заплата, хем пенсия. И всичко това се плаща от частния бизнес, който изкарва парите. А те не им стигали!?! Като не ви стигат, ще си намалите разходите, като започнете с корумпираните служители, минете през пенсинираните, после неефективните и свършите с необразованите. Безплатен съвет (засега), ако не го направите ще си получите цялата сметка на изборите.

Герберливите махат 300 мошеници и ще назначат на тяхно място 400 мошеници.. но о ГЕРБ.

Че тия съкратените какви са? От партията на Йоло Денев?

Имам един познат, каза че взима 1200 и нищо не прави. Ходил да спи там. Бакшиша му викат.

Kalin

Само 300 ли?Дайте повече и не само там има бая ведомства с раздут щат!

Защо не съкратят от другите раздути министерства, дето повечето си клатят краката? Само "нападжиите" събират някакви приходи в тази държава!Тогава да видим, кой ще им плаща заплатите на лекари, полицаи и др.

Събират ама в своята касичка. Страшно нагли .

Изобщо не е само НАП. Доста органи събират-МВР събира такси, министерства, общини събират такси, съдилища събират такси. Явно си дечко, което не знае как ще функционира държавата. А що се отнася до заплатите на полицаите-отдавна е належащо съкращение еи реформа-например спиране на 20-те заплати, и да си плащат сами осигуровките. Моля ви се, тоя коментатор се загрижил за мевереиците, които не плащат една стотинка осигуровка. В Грузия съкратиха цялото МВР, и престъпността спадна-ето това ще стане, ако няма полиция.

Колкото и да махнат, все ще е недостатъчно.

НЯМА БЮДЖЕТ НА БЪЛГАРИЯ БЕ БУДАЛИ БЕЗ ДАНЪЦИ.ЕГАТИ ПРОСТИЯ НАРОД.АКО СЕ РАЗБОЛЕЯТ ДЕЦАТА ВИ ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ ЗА ФОНД ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА.А ДА ВИ КАЖА В ДАНЪЧНОТО ЗАПЛАТИТЕ СА ОТ 700 ДО 1000 ЛВ. СРЕДНА ЗАПЛАТА.КВИ ДАЛАВЕРИ КВИ ПЕТ ЛЕВА.ПРОСТ НАРОД ЕЙ!

И кой спори за това?! Въпросът е не дали има или няма бюджет без данъци, а КЪДЕ отиват парите от данъците - в бюджета или в личните сметки на данъчните;))

Момко, никой не е против данъците, а е против нередностите и изнудваческите практики-показани в тв прредаването Господари на ефира. Знаеш ли, драги, че ако заведеш дело срещу МВР по ЗОДОВ, после по съвпадение данъчните ти правят данъчна ревизия. Що не регистрираш фирма-да видиш после как ще трябва да вземеш на хранилка лица от държавния сектор-като им плаща помесечно такса спокойствие. Хайде провери и сам

да чистят авгиевите дворове и във НОИ.Не е по-различна от НАП-а.Там е върха на шуробаджанащината,ти на мене,аз на тебе,напълно раздут щат и много неефективна дейност.Абе и там е хранилка за "наши" хора.

за какво ги браните тези пиявици, когато отиде човек да си плаща, трябва да ги чака да си изпият кафето, да им дойде цикъла, и не знам още какво, нахалници, да чакаш пари да им даваш, а те се държат все едно те ни ги дават, мръсници, махайте ги всички, плащането да стане онлайн, и ад има само по няколко гишета за хора, които нямат банкови карти, хрантутеници!

съкратят,все е малко.Такава вътрешна мафия се е окопала във данъчните управления из страната,че не знам как могат да се преборят със нея.Бивши служители на НАП са ми разправяли,че по-старите данъчни си имали зона на влияние,техни фирми,които никой негов колега не може да пипа.Имало е скандали,дори посягания между колеги в връзка с това.А колкото до "селекцията" и електронното избиране на проверките,гледай небето и си мисли за друго.Всичко се манипулира,дори електронно.

Най- накрая да се намери воля една семейно-наследствена фирма да се разбрие и да се надяваме, че след това ще заработи като хората. Днес там е пълно с връзкари и цели родове, които буквално си бъркат по дупките и се покриват един друг в далаверите.

Ми той простия народ всичко иска-нито полицаи, нито катаджии по шосетата , нито данъчни, нито общинари.Абе анархия.

Анархията е благодарение на всички дето сте ги изброили защото те основно не прилагат законите адекватно а според интереса си...

Откъде пари ако не са данъчните децата да ходят бецплатно на училище и макар и не особено добра здравна система , но все пак я има .Няма държава без данъци в света.-Поне не е измислена още .

Благодарение на тези дето са в Парламента, а хората гледат като стадо.

Доживяхме и данъчните да ''протестират'':)))))Ама да не мислите че го правят за заплати или лоши условия на труд:))))Не въпросът е за НАДбавката към заплатата защото е по добра от заплатата:(((( Само не ми е ясно как се ''съкращават'' 300 ана имало свободни места около 150????? Май ит тука работа няма защото все пак са под една шапка и трябва да стоят по далеч:(((Не ме разбирайте погрешно че защитавам данъчните които поне на 50% си заслужават изхвърляне и то основно от хората в ръководството но все пак трябва да има и логика защото и тях според приказките им са ги назначили с ''комкурс'' ама сега пак да се явявали...

Ако няма данъчно никой нищо няма да даде за да функционира таци държава.същата ще фалира точно за два месеца.

От хиляди данъчни съкращават 300. Назначават нови 220. Спокойно-данъците ще си ги плащаш.

Данъчните са около 10 000 души.Аз предлагам всички да ги закрият.Тогава няма кой да кара фирмите да пращат и една стотинка в бюджета и лекари, учители ,военни, полицаи, социални домове и всички които чакат на бюджета да се закриват. нито пътища, нито инфраструктури нито нищо.ДА ЗАКРИЕМ БЪЛГАРИЯ БРАТЯ!

Че тя не е ли ?

Кво реват. Хранилката свърши. Само незнам кой на тях ще извърши данъчна проверка, че там се очаква огромна разлика между заплата и лайф стайл.

КАК САМО ТРИСТА СЛУЖИТЕЛИ, ТЕ СА РОЯЦИ - НЕРАБОТЕЩИ И САМО ПУШЕЩИ НА 10 МИНУТИ ИЗЛИЗАТ ДА ПУШАТ!!!!! НЕЛЮБЕЗНИ, НЕЗНАЕЩИ И НЕМОЖЕЩИ!!!!!

Личи си, че си лаик!

Вярно е, че са нелюбезни, неангажирани, нежелаещи да помогнат, умрели от досада, гледащи само да си ползват почивката хора. Всички те всеки ден благодарят на "връзките" си, че са се уредили на тази работа. Разбира се, че ще протестират. Ако не са там ще урат от глад. Некадърници.

Да ги съкратят до един и да кандидатстват в другата дирекция. Какво са се разревали- ясно е, че ще им секне кранчето, знаят само да тормозят дребните фирмички и да ги изнудват, а не се занимават с големите

съкращават 300. Има конкурс за 220 работни места. Съкратените , никой не ги спира да се явят на външния конкурс, и в състезание-под формата на изпит да докажат качествата си. И в частния сектор има постоянна конкуренция на кадри. Никой не е венчан за дадено работно място!

Ами нали са били назначени с такъв конкурс???Да разбирам ли че и тогава и сега все един и същи ''конкурс ще бъде - веднъж годни ама следващия път негодни?????Данъчните се отнасят в голямата си част аругантно с привиканите вместо да обяснят какво точно искат или да се постараят да проумеят какво им обяснява отсрещната страна..Появяват се някакви ''задължения'' според тях, показваш им че няма как да стане с документи и те се оправдават че ''автоматично'' се извършвало погасяването??????Ами тогава къде изчезват сумите които им доказваш че са погасени????

Не 300, а 300000 излишни мързеливи и подкупни паразитни чиновници ще е малко число за малка България.

Всичките да ги изгонят. Само рекетират хората от чиито доходи се хранят. Никакъв смисъл няма от тях.

Горките хора. Какво ли е да знаеш, че всеки те псува, мрази, проклина.

На фона на 17 милиарда несъбрани задължения от фирми, тази "солидарност" изглежда приемлива!Държавният чиновник е като метастаза, която не се лекува.

Не ми е жал, ама никак. Потърпевш съм от действията им на "бухалка"! Нагли паразити, облечени в привидна власт

Съкратените трябва да бъдат подложени и на данъчна ревизия! Те са изрядни, така,че няма да се притесняват от една ревизийка.

И докато съкращават 300 в "оперативен контрол", назначават 220 във "фискален контрол";) И защо реват "съкратените", когато 2/3 от тях ще бъдат преназначени? Успокойте се, бе - няма да ви секнат взятките! Що не ревахте когато "колегите", които така браните сега, си пощипваха в пари и натура?!

Явно Горанов си е направил добре сметката. 500-600 хиляди лева за заплати на месец за тези служители, отделно социални и здравни осигуровки. А ефекта от тяхната работа е спорен.Като се има предвид, че голяма част от административните актове се обжалват в съда и падат.Освен това, те проверяват основно малки фирми и обекти, с не толкова големи обороти.А в новото звено,което се създава най-вероятно усилията ще се насочат към големите играчи.

Фирмена синдикална организация Данъчна администрация към Синдикат на административните служители към КТ "ПОДКРЕПА, представлявана от Николай Наков, е нелегитимна. Данъчните са държавни служителите и поради статута на държавните служители те не могат да бъдат представлявани от КТ "Подкрепа" или КНСБ. Защитата на техните права и интереси става само от синдикални организации на държавните служители.

Какво ще ги бранят, те отдавна са се пенсионирали.....

Съкращават 300, а колко ли още остават. Егаси колко много хрантутници има ,всъщност.

НАП си имат синдикат! Сега очаквам да се появи и снидикат на избягалите от затвора!

Половината служители в НАП не знаят защо са там / справка НАП - Надежда , София/. Високомерни, неучтиви и мързеливи. Миналата седмица ми се наложи да си взема документ оттам. В цялата сграда няма чакащи граждани. Чукам на първата врата обяснявам какво искам. Служителката ми отговори да си взема номерче и да чакам. Взимам си номерче и чакам известно време да ме повикат. Оказа се , че пак попадам на първата служителка. Пак обяснявам това, което съм казал преди малко. Тя ме изгледа остро и с неохота ми издаде документа. Мили граждани, не нарушавайте спокойствието на служителите от въпросния клон на НАП.

ма БоШкеййй....айдуците имали и синдикат! Жива да не бЕх!

Само оперативно може да се излекува тумора, няма друг начин. Тотална подмяна и след това непрекъснат контрол. Но при това цялостно загниване на системата открай докрай проблемът е да се намерят честни хора, които да осъществяват контрола.

Баси цирка. Тия от оперативен контрол са по нагли и подкупни дори от катаджиите.