Надзиратели готвят протест заради ”истерията” след бягството

Синдикатът на надизрателите в затворите обмисля да възобнови протестите.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е няма такава наглост

За каква чест и достойнство говорят? Нагли мафиоти, Страх гие, че ще спрат рушветите. Позорна ситуация за България. Светът ще се смая с нас.

Най-добрата защита е нападението! Надзирателите наистина имат някои основания за недоволство, но каквото за всички, това е и за гол Хасан. Т.е. каквото е за всички в държавата, това е и за тях. Държавата е бедна и парите не достигат навсякъде, но това не е оправдание те да си вършат работата през пръсти или да влизат в комбини със затворниците.

Очевидно е,че от надзиратели и затвори няма файда.Да закриват всичко и кой откъде е! Всеки да се брани по почина " направи си сам". И ,тъй като пак очевидно сте прости и роболепни философи......малко ви е!

Надзирателите имат своите основателни претенции -лоши и опасни условия, ниско заплащане, налагана им отгоре и отвън прекалена толерантност и търпимост към затворниците. В същото време е добре известно, че основно чрез тях в затворите се вкарва какво ли не - от дрога до оръжие. И няма съмнение, че същото се е случило и този път. Така че са избрали лош момент и начин да предявяват претенции; а да квалифицират ситуацията като истерия, е меко казано, нагло.

Не е допустимо, прост надзирател, който само вкарва телефони, наркотици и оръжие, да държи сметка за инфроструктурната политика!!! Вън всички гниди от системата!!! ЛУСТРАЦИЯ!!! Ама и на пожарникаря не му стиска...

алчните и продажни надзиратели - излизаме и ние данъкоплатците.

По взаимно съгласие и на трудовия пазар! Иначе пазар няма...

В условията на "демокрация" има бум на престъпността. Това всички го наблюдаваме вече толкова години. Там където няма държавност, има огромна престъпност! Ние обаче, в продължение на много години строим параклиси и църкви. Няма лошо! Но въпросите с подреждането на собствената си страна,трябва да ги решим сами! Никой няма да слезе отгоре и да го направи вместо нас. Искам да кажа, че е крайно време да се построи голям и модерен затвор и да се приберат на "топло" бандитите от улицата. Не е нормално, хора с по няколко висящи дела да се разхождат по улицата. Нито пък, предсрочно освободени, на втората седмица да извършват ново престъпление. Така се получава, точно защото затворите са претъпкани. Всичко това струва много пари, но ако искаме да си подредим къщата, трябва да го направим!

Има неща, които са очевидни.Никой не може да отрече, че трудът на надзирателите нито е приятен, нито е престижен, нито е добре платен. На всичко отгоре е и опасен. Това са хора от българското общество, които носят определени отговорности и обществото би трябвало да има разбиране за това. Най-малкото, което може да се направи за тях, това е трудът им да бъде приравнен с този на полицаите. Гледам, има много куражлии, които питат, защо надзирателите не са задържали бегълците? Как? С голи ръце срещу дулото на пистолет? Кой е този куражлия? Добре е, че не се е стигнало до жертви! Сега е важно да се открият и задържат бегълците и да се направи подробен анализ на ситуацията в българските затвори. И разбира се най-важният въпрос : КАК Е ДОСТАВЕНО ОРЪЖИЕ В ЗАТВОРА? Българските затвори са пренаселени и това се знае от всички. Точно за това има предсрочни освобождавания на хора с присъди за "кокошкарски" престъпления. Предимно кражби. Но точно те са тия, които тровят живота на хората по селата.

Да ви е.б.е.м. и у протестърите тъпи. Ае гледайте си работата, бе. Всички в Бг сме с ниски заплати, но си гледаме работата. Деее'ба и мръсните дебели ченгета.

тия счупиха нагломера , отидете в производството , ама сте некадърни !

Всички пишещи и преливащи от "възмущение и огорчение" инфантилно плюят обикновените изпълнители и упорито не забелязват главата на вмирисаната риба ! Не може една командно-военизирана система да действа без нормално управление. Хората много добре са го казали: През всичките години на прехода се извъртяха какви ли не управляващи - от никой не разбиращ от затвори, надзиратели, организация на дейността. Тези "комисари" и назначилите ги на тези постове се интересуват само от това как да открадат парите от поредните евро-проекти, докато системата, от която те не разбират се деструктурира и разпада. Това не може да бъде компенсирано чрез натиск върху изпълнителите ! И към това прибавяме адската мизерия и недофинансираност - България вече не може да си позволи нормална полиция, затвори, училища, болници и всичко ! 15 години в ЕС и какво от това ? Заплатите като в соца, цените като в ЕС. Ама българина бил такъв и онакъв, ама не се вдигала производителността на труда .... 15 години Бойко Борисов е въ властта. Три мандата управляват герберастите ... Защо нещата не само, че не се оправят ами стават драстично по-лоши. А всички дето дрскате тук срещу надзирателите - айде отвайте да се записвате за надзиратели - незаетите щатове, на които никой не иска да работи са стотици !

Тези хрантутници първо се научат да стрелят и тогава да протестират. Ако ги бяха гръмнали тези хората щяха да ги подкрепят.

а така, тези са по- нагли и от наглите - да си отидат по домовете и там да си протестират - а ние докога ще им плащаме заплатите и ще се чувстваме несигурни, нас кой ще ни пази не само от затворници -рецидивисти и от надзиратели - наглеци - първо да се научат да работят и тогава да искат повече пари - тези поредните избягали от затвора не са избягали с помощта на народа, явно вътрешен и "съвестен" служител на затвора им е помогнал - какво ми се правят на обидени вместо да се засрамят

В правото нямаше ли един постулат? "Никой не може да извлича права от собственото си виновно поведение"....

Как не ги е срам? Това е пълен абсурд! Дошли от селата да богатеят по затворите, защото освен заплатите си изкарват още много пари от затворниците. Всички трябва един по един да се привикат от прокурорите и да се разследват машинециите им. Даваха филм по телевизията преди време, където показаха нагледно всички гадости и извращения в затворите - наркотици, алкохол, телефони, ножове, и всичко което е забранено да го има един затворник.

Нищо не става от тези служители в сектор сигурност. Най-добре да ги разпуснем и всеки да се оправя както може.

А затворите били препълнени - ами въведете отново смъртното наказание, бе боклуци!

Точно сега замълчете......

На това се казва голяма наглост! Тия може да бият по наглост и политиците! Няма ли някой да се разходи да види стандарта на тия полицаи и надзиратели, вижте им къщите, апартаментите, вижте какви коли карат, и дали може това да е само от едната заплата. Намерете ми полицай, кото да живе само със едната си заплата и аз ще му дам мойте 500лв. еднократно цялата си заплата.

Голям позор...защо не ги пратите в къщи нима са не сменяеми.

А, направете протест, та да ви плюват хората по улиците! Че излезе така, като да не заслужавате и тези пари, които сега получавате... Да избягат през централния вход затворници.... Вервайте, смее ви се целият свят!

Искат по-големи заплати, а затворниците се снимат в килиите с наркотици, телефони и бягат през парадния вход!

Работата на тия хора е да пазят затворниците.За това им плащат (плащаме). След като 2-ма опасни рецидивисти избягаха през парадният вход, и никой нито им се противопостави, нито се опита да ги пресладва - значи калпаво (некадърно) си вършат работата! Всичко друго е оправдания и чесане на езици.Какво увеличение на заплати искат, като нагледно показаха, че и тия не заслужават.

според резултатите от работата им излиза, че трябва да си върнат заплатите от започването им на работа до сега

За това,че сте некадърници ли?!

Протести за какво бе пухльовци

вие-надзирателите сте една мръсна корумпирана долна паплач, която се занимава само с контрабанда в затворите!!!!! 100% от всичко ,което е забранено, се внася вътре от "служители и надзиратели" -нагли освинили се гадове, които за кутия цигари искат 40 лв. за шише ракия-150 лв. за един телефон 1000 лв. за грам кока 1000-1500 лв. и.т.н. За една смяна всеки един от тези "протестиращи" се прибира минимум с 1000 лв. надница!!!! За внесения пистолет услугата е била поне 15 БОНА !!! Ай сиктир отука бе МИЛИОНЕРИ. Кажете на народа колко е тарифата за да се уредиш като надзирател в затвор???

А ти как се "уреди" да влезеш в пандиза?!? НЕ ГОВОРИ за всички надзиратели! Болшинството е точно.Има (както и навсякъде) и "гойна".Човечност НИ липсва на всички БГ граждани! Уви!....

На тия корумпираните клатикурници отказвам да плащам заплатите от моите данъци ........ и на всички под пагон шапка и други такива индивиди които са на държавна хранилка.

фгдфг , Ако ти плащаше, може би , заплатите им щяха да са поне 2000 $.Влез (ако ти стиска) в 1 затвор и ВИЖ за какво иде реч!Няма такава държава!:)

А вие какво очаквахте - аплодисменти ли.

Аплаузи ли каза?Елате е ВИЖТЕ !Подават оставки истинските МЪЖЕ! Непоколебими и точни!

Защо ЦСЗ трябва да е в центъра на столицата? Толкова средства отиват за какво ли не, защо не направят нов, някъде извън населено място, с природни условия, при които даже и да успее, беглецът бързо да бъде открит и върнат. Няма коли, няма тълпа, в която всеки да се скрие. Вместо да говорят смешки, управляващите да направят нещо реално, че сега само се излагат и показват колко са некомпетентни.

Затвора сега е в центъра на София, но сме 21 век. Когато е бил построен в началото на 20 век, кв. Банишора е бил много далече от центъра на София. Тогава и Затвора е отговарял на условията, които изброяваш. Сега вече е друго. Новите "софиянци" така пренаселиха София, че след някой ден и кв.Филиповци ще се окаже в центъра на София.

Тия "надзиратели"-готови затворници и мързеливи, подкупни чиновници. Намерили са си дебела сянка и немъчени пари... и на всичкото отгоре искат и искат. Да отиват да се цанят за пъдари по селата-стиска ли им? Да видят и да почувстват как се изкарват пари за хляба. Очакваме в най-скоро време всички надзиратели да бъдат назначени от селските кметове за пъдари на лозята и градините по селата.

Протестирайте, ама вашият колега като взе пари да им внесе пистолет нищо не казахте. важното е търговийката ви да върви. Кога цигарки, кога дрога, кога нещо друго... куриери.

Това става само.с разрешение на шефа на затвора. Трябва полицията да го арестува. И разпита.

А Цачева , а РадЕв. Те не са виновни вече. ЕЕЕЕЕЕ за това ВСЕ НИ ТАКОВАТ .... . Защото за 20 минути забравяте. Помните колкото глупави МАЙМУНИ. ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ТОЧНО....

Не мога да ги разбера тези "надзиратели" що се цупят, като ощипани девици?! Не стига, че и стадо овце не могат да опазят на полето, не стига дето изкарват по 2-3 заплати внасяйки всичко забранено в затворите, не стига дето получават заплати по-високи от на един доктор примерно....ами още циврят?!? Те се изпуснали в гащите с това, че позволиха на някви неграмотници да избягат от панделата и се изложиха пред целия народ-а после вместо да се засрамят-сега им била виновна държавата?!?!? Абе ей, лигльовци-да вземете да си вършите 1-во работата както трябва, да спрете да слугувате на бандитите в затворите, да вземете малко да ги смачквате с бой и лошо отношение (каквото са си заслужили), да станете по-съвестни...пък тогава искаййте по-високи заплати!!!! Галоши такива!!!

са беа договорили за дигане на заплатите и нямало да протестират.. Освен сежа срещу дигане на заплатите си протест да обявят.. НЕДОСТОЙНИ СМЕ ЗА УВЕЛИЧЕНИЕТО!! Туй требе да им е лозунга..

Истериите са все от едни и същи галоши..Преди бяха БКП, сега са БСП(к)..Кой знае какво станало!? Избягали двама. Вой до небесата..Докато те управляваха, луди застрелваха полицаи, сега седнали на възмутени да се правят..Мръсни типове и това си е

Ами като не им харесва да напуснат! Ама няма как хем нищо да не правят, хем заплати да получават и рушвети от затворниците да взимат. Как не ги е срам. И се пенсионират на 40 години сигурно. Боклуци!

Не е много разумно когато си се осрл да викаш и да привличаш вниманието върху себе си и положението си.

Абе тая дейност как още не приватизирана!? Нали държавата е лош стопанин, съответно очаква се и да е лош пазач...

Между другото ако има частни затвори и държавата да си плаща за тази услуга със сигурност ще е по-добре.Това е нещо като частния СОТ. Много по-малко са от държавната полиция ,но много по-добре се справят със задълженията си за охрана при много по-малък общ бюджет.На запад мисля,че има доста частни затвори.

Иронизирам, абсурда на некадърната държава, бе глупак. Не се ли усещаш! Частни затвори, частна полиция, частна армия.... За какво да има тогава държава "Бълхария"?

Не можеш да предположиш колко си близко до щенията един бивш, изгонен от Петър Кръстев като мокро коте, дирещтор на Затвора. Това му бе мечта, да приватизира Затвора, или да си построи частен, доколкото си спомням и средства щеше да си намери. Ако питаш за името му, то е Минети Оришарски, един от най-зобрите адвоката в България, НО ТОВА Е СПОРЕД НЕГО.

Чудя се не ги ли е срам? Да бяха изчакали поне няколко дни след тъпата им грешка, па тогава да реват! Хем виновни, хем нахални, що за наглост е това?

Срещу деня на ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ в Централния затвор ли??? Или - що чистачката отнема хляба ни? Срещу това ли ще протерстират?

Тя чистачката няма да види бял ден , защото излезе герой от цялата ситуация.Бас правя , че ще и стъжнят живота.

Какво могат да правят пазачите в затворите, освен да пазят затворници. То се оказа че и това не го могат, ама нейсе. След като една чистачка може да свърши по-добра работа от надзирателите, значи тази пасмина не става за нищо. Ако можеха да правят нещо повече те нямаше да са там. Надзирателите искат пари. Повече пари. Колкото на милционерите. Повечето от които също са гола вода, ама нейсе. Аз пък предлагам след като свърши следствието да покажат какво се вижда на охранителните камери. След като правосъдния министър е шокиран, нека да го видим и ние, данъккоплатците, дето им плащаме заплатите на тия трапосерковци.

Ти не плащаш на никой заплатата, защото никой не идва при тебе ти директно да му платиш . Ти само осигуряваш може би част от парите за заплатите, ако не си и ти някой безделник. Но това не е същото, като да плащаш лично ти. Никой не ти дължи лично на тебе нищо!

За първи път чувам за някой, който протестира за това, че е некадърен и не си е свършил работата.

ХА! Щели да протестират надзирателите?!??? Малки им били заплатите?!?? А някой знае ли точно колко работят надзирателите? Е? Нека ви кажа точно - 1 денонощие работят, 3 деноноция почиват. Вие сметнете по колко дни в месеца реално работят! :))))) А и тяхното НЕ е просто работа, 99% от надзирателите, ходят на работа само заради социалните придобивки, трудовия стаж и служебната карта :)))) отбиват си времето езно денонощие и хич не им дреме

ТЮФЛЕЦИ !!!