Полицаите ще получат 100 млн. за заплати, протестите спират

Сто милиона лева допълнително ще отпусне МС за увеличение на заплатите в МВР. Това стана ясно на среща на премиера с представители на синдикатите.

Обратно в новината

Коментари - Полицаите ще получат 100 млн. за заплати, протестите спират | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всъщност какво работи един пулюцай, освен да разхожда униформата?

Да иска нова униформа като му омръзне старата? За друго не се сещам

протестиращите милиционери са хората, които дестабилизират страната...а докато станат полицаи, много вода ще изтече.

Това е безобразие, изнудване и какво от това . Не е луд който яде баницата а който му я дава, без всякакво основание. Вижда се края на това правителство, защото прахосва парите на данъкоплатеца, а за обеднелия работещ - по високи данъци за да има бащицата да раздава сякъш му е бащиния. Да живеее държавния апарат. Пенсионерите да мрат, за работещите, колкото да не умрат от глад.

Да се дадат 100 милиона на полицаите, защото са умни, смели и тясно свързани с престъпността и не могат да си докарат прилични доходи само от служебния бензин.

Какви полицаи? Какви протести?! Какви 5 лева?! ТУК ТРЯБВА ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД ДА ИЗЛЕЗЕ НА,...ЗАБЕЛЕЖЕТЕ НА КАКВО, НА ОБЩОНАЦИОНАЛНА СТАЧКА А НЕ НА ПЛАТЕНИ МИНИ ПРОТЕСТЧЕТА НА СУЛЬО И ПУЛЬО!!!!! ХА БАКЪЛЪМ!! ЮРУУУУУШ!!!!!

Слушам вчера БНР-то и какво да чуя. АМ "Хемус" щяла да бъде с 2 метра по тясна, за да се икономисат 260 млн. лева. Ха сега де, ясно е КОЙ го е решил. И се питам, кое е по-логично, след като ще вървим напред, да се разшири с 2 метра или да се стесни. И що за икономия е това, на фона на 4-те милиарда за КТБ или дадените сега 100 млн. за МВР. Мотива за такова решение сигурно е бил: то не стига, че ЩЕ ИМ НАПРАВЯ магистрала, че и претенции имат тия от севера. Тъжна и мила родна картинка!

Ашко сум , машала аркадаш Борисов! за пореден път им се И*А в усттттите на същите тия дето те избраха ПАК.

Грешка ! Толкова се възмутих, че сгреших - не предсрочно, а ранно, ако може за 30 и заплата и пенсия до когато ги търпят !!!

И аз искам 15% увеличение на заплатата, ама не съм учил достатъчно и ако поискам шефчето ще ме уволни на момента. :( Но пък ще плащам повече за МВР да съм спокоен, че няма нещо лошо да ми се случи. В МВР си е най-добре.

И 100 милиарда да дадете на МВР за заплати, промяна няма да има ! Те мислят само за далавера и предсрочно пенсиониране !!!

Е, какво сега - всички на протести?

За образованието има и то незаслужено

Да са ви честити управляващите. Купуват когато си искат и който си искат.

За тъпите ченгета/около 70 000калпака/-100 милиона лв- а за майките-380лв/майчинство/???? Ами тогава да раждат ченгетата!!!!1

някой извади 10милиона лева от задния джоб и ги раздаде-НЕКА ДА ПРОТЕСТИРАТ ВСИЧКИ

Божеееее,вече се успокоих!!!!!Ама не е сделка да знаете....

Спокойно можеше да им даде и 200 млн.....

Полицаите се "доказват" като професионалисти най-вече при охрана и разпръсване на демонстрации и за НИЩО друго не стават - та очевидно репресивният апарат им е най-важен на нашите управляващи, за да ги пази все така всеотдайно от всенародната "любов" - всички останали - кучета ги яли: майки, болни, деца, пенсионери, лекари, учители ...

Егати наглеците, една работа не могат да свършат като хората, но претенции колкото искате. Всички знаем че полицаи стават най-мързеливите, най-неграмотните и най-тъпите..........

Бахти и тъпия премиер имаме вече 10 години. Ченгетата само да му кажат жаба и нашия е скочил вече. Има ли поне едно основание да се вдигат заплатите на нищиработещите ченгета? Ти я държавни тумбаци само реват за по-високи заплати и полза от тях никаква.

Че то много лесно ставало? Хайде сега да отменим и промените в парк Пирин и ние спираме протестите!!!

Альооо, полицейските шефове! Че бъдете признателни, де! Вдигнете сега един билборд, от онези правителствените, дето Баце ви ги предложи, и напишете с големи букви "Благодарим ти, Бащице!";) Може и картинка да нарисувате...

Съгласен съм, че работата им не е лека, но такова извиване на ръце просто не може.Да идат да поработят в частния сектор да видят как е, там на, който не му харесва пазара на труда е свободен, безработни бол.Да не говорим, че в частния сектор заплати не се вдигат.

сигурно ще повторя мнението си, че голяма част от полицаите нищо не върши за гражданите , а са отварили уста само за пари - като "учените ни" моля, оценки, тестване, резултати ...

Добра ирония, браво, остава неразбрана обаче

Проблеми: 1.Полицията е със най ниски заплати в сектор "Сигурност".Над тях са всички останали- данс, гдбоп,боркор,нсо,дар и т.н.След реформата на Бъчварова високи заплати взимат чантаджиите,които минаха по Закона за държ. служител. 2.Полицията не е деполитизирана, тя е силно партизирана и от нея ползата за обществото е мизерна,поради некадърността на началниците-некомпетентни,но лоялни към назначилите ги. Интересите на управляващите- и преди и сега,се разминават с тези на обществото. 3. Научно техническата полиция е заличена. 4.Дори и да направи нещо положително няма полза,защото след това всичко се обезмисля от прокуратура и съд. 5.Благодарение на горното обществото е силно виктимилизирано и обречено на упадък.

Има неква рационалност в написаното.И за това ше те питам:КАК СИ ПРЕДСТАВЯШ ДРоГАРЕТЕ ДА СИ ИЗПУСНАТ ГОСПОДСТВОТО В МИЛИЦИЯТА.Ми това със сигурност ше е техния край.Гаранте.Дори да продължат да държат в шепа така наречените "магистрати".Момче нищичко не се е променило спрямо 89г.И то така е направено НАРОЧНО-нищо да не е променено.Иначе ше загубат власта.Нищо че сред "политиците" НЯМА ТАКИВА ДЕТО ДА НЕ СА СВЪРЗАНИ С РЕЖИМА НА СВИНАРА ОТ ПРАВЕЦ.Те са избирани от този режим и за това са свързани с него.

Горанче, липсва ми експертното ти мнение - от кого ще вземете, че да дадете пак на тюфлеците?;)

Ако всеки вземе да протестира - ще дава ли премиера по 100 милиона . Хайде тогава всички работещи да ставаме и да протестираме. Не са само полицаите в тази страна с ниски заплати. Десет пъти им увеличават , а на учителите двеста пъти. Ама хората са се научили да искат.....

СЛЕД ВСИЧКО КОЕТО ВИДЯХМЕ ОТ НАЧАЛО НА НОВАТА ГОДИНА , ТЕ ИМАТ ЛИЦЕ ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ЗАПЛАТИ. ТА НАШАТА ПОЛИЦИ И ТОВА НЕ ЗАСЛУЖАВА.

Сто милиона , ама ЕДНОКРАТНО ли ?

Еднократно и то догодина.

Kalin

за всяка диктатура е типично да държи армия и полиция близко до себе си.Като няма армия реално у нас логиката е поне полицията да я имат на каишка.ББ от как е хванал кокала се за това говори все едно у нас други не живеят и нямат проблеми.

Сега задоволените полицаи/от 9-ия протест/, с ищах ще ходят да набият хората от другите 8 протеста.

Не се залъгвайте по приказките на Б.Б. Отново успя да се измъкне и да си осигури спокойствие, като им хвърли 100 млн. да се радват. Сега Б.Б. заслужава да скочат служители от всички сектори, здравеопазване, образование и др. като искат и за тях увеличение. Лекарите не по - малко заслужават увеличение. Както има за едни ще има и за други, в противен случай държавата извършва дискриминация.

На фона на януарските криминални събития до днес, изводите са, че МВР е пълно с негодници и некадърни клатикрачоли, като се започне от върха на пирамидата. И е ясно, че това е рекет към държавата. Най-нереформираната система първо трябва да бъде разформирована и наново формирана, като се окастрят поне 1/4 бюрократи, фусти и клатикрачоли. На дебилите полицаи трябва да им се набият канчетата и им се препрограмира чипа, що е престъпление, що е схематично мислене и как да се избавят от него. Да осъзнаят, че гражданите в повечето случаи са данъкоплатци, които със своите пари плащат на тези негодници да им осигуряват сигурността и правдата, а не да се гаврят със своите спонсори!

как милиционер да стане полицай?

Колко било лесно.боко дава без даже и да се замисли.Това е неговия електорат МВР от сикаджии,висаджии,тимаджии,той да е спокоен. Един углавен престъпник страх няма от нищо.Непоклатим е този арогантен и неграмотен човек.

по редно е да се управлява като се взема предвид общественото мнение

В последните дни на Римската империя преторианската гвардия, която дотогава е пазела императорите от народната любов, започнала тя да назначава императора. Назначавали този, който и обещавал повече пари.

следва да се иска от тях не ежемесечен, а ежеседмичен подробен отчет за свършена работа, особено в малките населена места, където вилнеят местни феодали-бандити и цигански кланове и тормозят населението. Също и какви разходи на бензин и други консумативи са направили. Подробен! И да се проверяват тези отчети от експерти, отстоящи на голямо разстояние от службите. И при липса на доказани резултати /неразкрити или неглижирани,както става в повечето случаи, грабежи, побоища, убийства и прочие, които са ежедневие/ да следва орязване на възнагражденията. Както се изискват резултати във всички останали сфери на дейност, така трябва да е и за полицаите.

ЗАКОН ЗА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ тоалетната хартия на Борисов,както и всички други закони освен . "АЗ казах ХАУ."АнадънМУ?

Чакаме и пенсионерите да направят същото!

тях просто ще ги оставят да измрат. Това не са дебелог.ъ.зите нищоправещи.

А защо синдикатите не представиха на Борисов справка за действащите служители в т,ч. и синдикални ръководители,които получават и пенсия (тавана от 900 лв) и заплата - сумарно над 3000 лв -повече и от министъра, пък после да спекулират с ниските заплати на новоназначените сержанти

Не ни трябва цар, ние си имаме. Благдарим Бащице Борисов и помилуй!

Главният секретар на вътрешното ведомство Младен Маринов заяви, че за държавата е необходима стабилност, а тя се осигурява от полицаите. Щом сигурността на държавата зависи от полицията, ега ти демокрацията.

ТИКВАТА ЦАР РЕШИ ПРОБЛЕМА...

Сигурност осигурена от МВР означава, че със сигурност ще бъдете обрани.

ех,милите бедни гаврошовци-явно ще им даде парите от корупцийката,дето те ги прибират. Гладни,жадни и боси-да им дадем милостиня.....

Много е глупаво да се хвърлят пари, за да се запуши устата на полицаите в последния момент. Тези суми трябваше да се обявят далеч по-рано, но като ПРЕМИИ за постигнати РЕЗУЛТАТИ на всеки служител в МВР според постиженията.

Че кво не им харесваш на резултатите бе.Да си чувал да са гепили некои когато крадат коли.Не, защото милиционерите ги пазат.Отцепват района и крадците немат проблем.Значи милиционерите са си свършили работата.Свършили са това за което им е платено.Не си го измислам аз-имаше филмче по канала с некакъв дето го даваха в гръб и говореше през модулатор. Обясни всичко подробно.Така че нема кво да се жалваш от резултатите.Кви по-добри резултати от това като ге гепат пиян или с 50км над допустимото,да те питат "и сега кво правим",плащаш си и заминаваш.Това е момче

какви постижения

В БГ полиция няма от 73г вече.Има милиция.Вече неколко пъти обяснявам разликата между двете понятия:полицията служи на закона, милицията принадлежи на определена група и защитава нейните интереси.И за това в БГ службите са да пазят управляващите от БГ народ.За това и казвам че последните гнезда на комунизма са бнт,бан и милицията.И на трите места тарторите са или активни файтъри или техни деца.Проблема е че след като милицията пази комунистите и техните деца,редно е НЕ АЗ чрез бюджета а онези пазените да им плащат издръжката.И тогава всичко ше е точно.Освен ако активните файтъри и техните наследници бъдат разкарани от "половите органи" и те вместо да ме ебават да ме защитават.Така е справедливо.

Едно "дребно" доказателство за това което казвам са вчерашните "откровения" на некакъв "експерт"следовател с крив нос,по повод случая в бели искър.Все пак да се изплюеш в лицето на тези които ти плащат заплатата е доста нахално.Аз разбирам че такава е била "партийната повеля",но все пак така не е хубаво...А проблема е че тези екземпляри са толкова сигурни в своята недосегаемост,че си позволяват да плюят в очите на хората с подобни "прозрения" като това вчера.Ами ако дойде и такъв ден в който ше требва да обясняват кви са ги вършили. Обяснения от сорта "ми така ми наредиха да говора" нема да се посрешнат с разбиране от обществото. Дааа...

Бай Х*й монарх самодържец ли е. че раздава така леко държавните пари? Нали уж има приет бюджет, 100 милиона не са малка сума? Може би ще ги извади от собствения джоб за да има спокойствие?Така или иначе той за една седмица ще си ги възстанови от отчитащите се пред него. А може да им поиска и допълнителна такса "Полиция"...

Полицаите се продадоха отново , не се ли попариха толкова години , отново ще бъдат излъгани . Парите както винаги ще бъдат употребени , за техника /стара и скапана / , дрехи и подобни . Тоя народ не се научи от гърците , как се прави ПРОТЕСТ И БЛОКИРАНЕ , И КАК СЕ ОПРАСКВА ЕС С 320 МИЛИАРДА ...

какви полицаи , бре? В БЪЛГАРИЯ има милиционери, тъпи и нахални...