Стотици майки протестираха в цялата страна

Майки размахаха памперси пред на сградата Народното събрание в София по време на националния протест за увеличаване на майчинството и детските надбавки.

Обратно в новината

Коментари - Стотици майки протестираха в цялата страна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква смрад и хули се сипят срещу майките в този форум! Опомнете се, какво толкова се дразните - страхувате се да не падне косъм от главата на всеобщия любимец ББ? И в същото време купища "адвокати" в защита на протестът на руските пусита.

Не мисля, че някой хули майките като цяло. Само вие комунистите имате такива навици. Повечето коментатори "хулят" неработещите майки, които искат държавата да им издържа децата.

Действително, ако някой смята да издържа децата си от майчинските след изтичане на срока на пълното обезщетение това е невъзможно. От друга страна жена ми се върна на работа веднага щом малкия направи година. Тя като работеща ще трябва да издържа, тези, които са избрали да не работят още цяла година. Виждали ви се правилно?

Според мен трябва да има детски добавки за всички деца.Помощи за отглеждане на дете от самотен родител да се дават на наистина такива и ако има следващо дете, същите да се спират и взетите суми да се връщат с лихвите без да има право на каквито и да е помощи оттук нататък!Но ги е страх, защото ще стане една

ketnika@

Аз пък предлагам нещо друго. Моля Ви, скъпи майки, включете го в исканията си. Смятам че е напълно редно, държавата да дава по 100 000 лева на всяко родено дете. За да могат мама и тати да му купят апартамент например и да го гледат достойно. Смятам че е редно майчинството да е 18 години, за да може детето да бъде отгледано качествено. Смятам също така че е абсолютно редно пенсиите да ги направят минимум 1 000 лева. Смятам също така че е редно минималната заплата да стане 2 000 лева, като държавата доплаща по 1 000 лева на всеки работещ. ВСИЧКИ ЩЕ СА ДОВОЛНИ Откъде ще вземем парите ? Еми само за пенсионерите и новородените бебета са 34 милиарда, смятам че не е никакъв проблем да България да взима по 50 милиарда заем на година, за да са доволни всички...... кво толкова

А може би да се съкрати драстично държавния апарат, вкл. парламента - да се свиква само за сесии, да се стимулират фирмите, които произвеждат и т.н. Би трябвало онези в управлението да имат нещо на раменете си, ама не празни кратуни и да измислят как държавата да има повече в хазната си и как най-умно да ги разпределя. Все повече и повече млади хора ще бягат навън, защото тук много трудно се отглежда дете. И така накрая ще останат само дъртаци и простаци - мутри и цигани.

От някои в този форум. Деца щели да правят и т.н. Предлагам нищо да не се дава на работещите!!! Само трябва да внасят. А които не работят те да взимат.......Така ще е по справедливо нали?;(

Изобщо не подкрепям тези искания. Нито едно от тях. ЗАЩО: 1. Ако Вие скъпи майки, се осигурявахте на реалните доходи, нямаше да имате право на детски. В момента ако двамата със съпруга Ви, получавате над 525 лв. заплати - детски няма. Е честно казано не ми е ясно кой с под 1000 лева семеен доход ще тръгне да ражда дете.... имате си деца гледайте си ги. 2. В момента от т.н. детски се възползват малцинствата за които това е доходен бизнес.... еми нямам желание да плащам данъци за да може Айшето да нацвъка 10 деца, и Манго да обръща детските в ракия, а циганетата да просят по кръстовищата ...... 3. Самия смисъл на думата детски е сума давана на децата, би трябвало да се дават или на всички или на никой.... а не под формата на социална помощ както е сега. ОПРЕДЕЛЕНО СЪМ ЗА ПРОТЕСТ ако искате например данъчни облекчения за деца. Ето Ви прост пример 35 л. х 12 мес = 420 лв. Подавате си данъчната декларация и ви ги връщат от данъците. Така ДА. Но хора неплатили 1 лев данък в живота си, да висят на шията на данъкоплатците. Детските да се получават или от 15 годишни майки, или от хора които крият доходите си и не се осигуряват ........ еееееееее баста, не е честно, не е справедливо, не е демократично. За социално слабите да измислят други техники... и най добре това да са талони за храна ... че при тях явно всеки лев заминава за ракия и лепило /визирам знаете кои/

Вместо да протестират,да се бяха сетили да върнат неправомерно получените пари миналата година!И тези протести са режисирани от "Посрано"20!Използват световната финансова криза за да се метнат отново на софрата!Аман от крадливи комунури!

Много сложно го карате днес, я направете прочит на социалистическа България в раздел "Майчинство", стимлиране раждаемостта, допълнителни социални привилегии и прочее От рода на доста по-високи еднократни възнагарждения за първо, второ и трето, ордени - парични награди за трето, близнаци, осигуряване на жилище на многодетните семейства. На работното място също - облекчения колкото искаш. Нямше дебнене, клеветене и уволнения, за това, че си създали човешко същество и полагаш грижи за нето. Сега ще мрем, ще ни заличат като нация от 6 на 2 милиона средна възраст на населението 40г. Честито да им е на идващите отрочета:))))

искам по високи децки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

НЯМАЛО ДЕЦА ЛИ??? АКО НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЩЕ ВИ НАПРАВИМ!!!САМО НЕ ИСКАЙТЕ И ПАРИ ЗАРАДИ ТОВА!

МАЙКИ !Съберете всички мръсни памперси и ги хвърлете пред парламента на следващия протест. (Не се притеснявяйте кой ще чисти.) Някой да знае за циганка която не взима детски ?

Подкрепям протеста на майките .Непростимо е преди 25 год.условията за отглеждане на деца да са по-добри от сега/няма как де ми убедите в противното /.Защо на нас обикновените хора ни се набива в главата ,че е криза и няма пари ,а разходите за издръжка на некомпетентния държавен апарат нарастват.И защо когато се плаща от нашите пари ни се подчертава ,че те ни плащат.

Освен това детските трява да се дават на семейства с две, най-много три деца. Така ще се прекрати порочната практикета на създаване на човешко месо, което няма желание да учи и да се квалифицира. Ще бъде прекратено генерирането на безработни търтеи, лежащи на социални помощи и ще се облекчи малко социалната сфера, но за сметка на това ще се повиши качеството на "матряло". Това е пътят за ликвидиране на професията "производител на човешко месо" и ще започне изграждане на хора нов тип.

ketnika@

проф. Петър Славейков:"Майките с по-висок образователен ценз трябва да получават по-различна финансова грижа от държавата." или например някаква схемичка от типа: Висше - 40 лв. Средно - 25 лв. Основно 10 лв. под основно - 0 лв.

БОРБАТА ТРЯБВА ДА Е ЗА ВИСОКИ ДОХОДИ, А НЕ ЗА ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖАВАТА. КАКВО ЗНАЧИ "ПОМОЩИ"? ТОВА СА СЪБРАНИ ОТ НАС ПАРИ, КОИТО ЕДНИ ЧИНОВНИЦИ ПРЕРАЗПРЕДЕЛЯТ И КРАДАТ ПОЛОВИНАТА.... НЕ, БЛАГОДАРЯ! ПРИ СРЕДНА ЗАПЛАТА 3-4 000 ЛЕВА НИКАКВИ ПОМОЩИ НЕ СА НЕОБХОДИМИ И ЩЕ СЕ ПРАВЯТ И ГЛЕДАТ ДОБРЕ ПО 3-4 ДЕЦА В ПОЧТИ ВСЕКИ ДОМ...

Много точно казано! Браво!

Скъпа Сиси /от15:55/, не искай от "драгите" управляващи да "покажат" нещо, което не мислят. Освен за облагодетелстване от постовете си и обслужване на определени бизнес-кръгове, за нищо друго не им "пука"! В момента /ама какво говоря! - от зараждането на демокрацията/ НЯМА правителство в България, което да се интересува от това как живеят хората, даже обратно - тикат ни в БЛАТОТО, та трепейки се за собственото си оцеляване, да не забелязваме какво мърсуват там - по върховете!!! Бъди жива и здрава, ама това си е ФАКТ!

Парите ги изплаща НОИ, но решението за това как да се изчислят е на правителството. Явно някой пак не си е научил урока, важното е да се оплюе някой, независимо дали е виновника.

за да се изпълни закона на карма заради това което причиниха на своя народ (прогонваики всички граждани от страната) миллиони селяни трябва да се родят да живеят и да умрат в животински ужас и страх !!!

Едно е сигурно - всички, които пишат против майките, майчинството, детските надбавки и т.н., са хора БЕЗ ДЕЦА!

Не искам да ми увеличават данъците за ваша сметка. Имате си мъже, искайте от тях пари.

Ами утре кой ще ти изкарва пенсията бе философ дървен?

Това изобщо не е така. Против увеличаване на детските съм.

Не търси под вола теле! 22.10.2012 15:25 ( нерегистриран ) Пенсионера е работил Необходимият брой Години/време, и си е Платил за да получава пенсия Сега !!! Никой не може да забрани на друг да Работи,дори и пенсионер,те си плащат Данъци+Осигуровки(които не са им нужни) ако работят !!!! Търси проблема Другаде ! Управляващите например . Те могат да променят нещата, към Добро или Лошо ! Накъдетото Искат/Могат ! И да ,аз съм под 35 год.възраст. Именно заради тия пенсионери който работят , ние младите седим без работа и се чудим как са си изхраним семействата ,нека се замислят работодателите и дадат шанс на младото поколение, а не да укриват данъци чрез наемане на пенсионери ....................

А замисляш ли се, че колкото по-вече хора не работят (в това число влизат и пенсионерите), толкова тежестта върху работещите, които трябва да изхранват и не работещите, ще е по-голма?Има и нещо друго.При нормални пенсии, осигуряващи нормално съществуване, смяташ ли ,че възрастните ще се юрнат да работят след пенсионирането си? Но с 70-100 евро пенсия, която в много случаи отива за лекарства, каква е алтернативата пред нашите родители?

Не съм съгласна детските надбавки да бъдат премахнати.По времето на нашите баби и майки също ги е имало, макар и символична да е тази сума, държавата по някакъв начин се грижи за децата ни ....... А относно майчинството да бъде 300 лева а не досегашните 240 , подкрепям протестиращите родители..... Цените растат имате ли представа колко е един пакет памперси , 1 пюре и тнт ......Тези 240 не стигат доникъде за отглеждането на дете до 2 години .

Виж сега, Тези 240 лв са за втората година майчинство. Като не те кефят - връщай се на работа. Даже според мен да са не 240, а 30% от заплата. Осигурявана си на 600 лв - 200 лв за втората година, осигурявана си на 300 лв - 100 лв

Осигурявана си на 0 лева - 0 лева и евентуално някакви помощи в храна не в пари ....

Това което предлагаш се нарича дискриминация, а и проблема има по-лесно решение: Вместо "помощи" се прави намаление на данъците на родителите за всяко дете. За безработни и неосигурени лица, се дават минимални ставки ...

Ако искате да ги увеличат на 50лв - ТРЯБВА ДА ИСКАТЕ 100! Ще видите, че понеже искате само 50 лв - най-много да ги вдигнат на 38,50... Ама пак "ДОГОДИНА"

Аз пък искам закон за всички, чието малко име започва с Г да вземат 200 лв. Па белким дадат 50!

Най -важното за една държава е да има стратегия за раждаемостта. Нейният капитал са хората в държавата. Ето сега при тези темпове не ми се мисли какво ще е съотношението на етносите и българите примерно след 10г. Също не ми се мисли и че няма да има работещи и затова до 100 г. ще се работи за да се пенсионират хората. Просто няма управленческо мислене в тази насока. А може би има да останат по проЗтите люде и да ги манипулират по лесно незнам. Ако е така това ще е много жалко;(

Много глупости изписахте ... най-същественото пропускате! В България модела е объркан тотално във всички сфери на социален ,икономически и др. аспект..Тук В БГ мъже и жени работят/българи/ и немогат да предоставят на децата си качествен живот...поради ниски заплащания. Няма един стандарт във големите градове се заплаща по -високи заплати,в по-малките по-малки заплати... Българите са разумни и интелигентни хора../говоря за по-големия % / плануват децата си възпитават ги ,образоват ги и ги предлагат на държавата и т-н. За съжеление голяма част от тези млади хора няма да останат тук... На кой от висшестоящите му пука за този факт?На никой..Неможе в държавата щом е криза нека да е за всички.. 100 човека в парламента ,ограничения на разходите,. Тези хора да се събират един път в месеца срещу хонорар. През другото време да си упражняват професиите. А на ромите. Да се направи статистика колко от децата в домовете са ромски...? защо изобщо има домове в България... нали сме Европейска държава..... извод много пари за изоставени деца,много детски към ромски семейства,много помощи ,като самотни майки и т.н. .много помощи във вид на храни и т-н ,пак ромски етнос..,общинскии жилища пак ромски етнос и т.н. Драги управляващи седнете и направете социална програма и покажете на българското общество ,че Ви пука за българите... иначе Ви няма... На никого не му е нужно вашето безпардонно и некадърно управление. Пари в България има... но Вие неискате да ги дадете на хората

Свалям Ви шапка ! ...Време Е да започваме .

Скъпа Сиси, не искай от "драгите" управляващи да "покажат" нещо, което не мислят. Освен за облагодетелстване от постовете си и обслужване на определени бизнес-кръгове, за нищо друго не им "пука"! В момента /ама какво говоря! - от зараждането на демокрацията/ НЯМА правителство в България, което да се интересува от това как живеят хората, даже обратно - тикат ни в БЛАТОТО, та трепейки се за собственото си оцеляване, да не забелязваме какво мърсуват там - по върховете!!! Бъди жива и здрава, ама това си е ФАКТ!

Благодарение на онез-там гейтски и/или линуксови нещица -- успях да Видя в Реално Време излезлите Хора и в други населени места . Да !, звучаха нестройно . Ерго -- Бяха Наистина в Началото ! Да ! , очаквах да са много повече. Да ! Ние-Всички Имаме да Изправим Всичко !!! (не само най-Основните неща -- Семейството и Оцеляването Му ) ========== И -- Да ! Време Е , Дир.бг -- чрез вашата Наистина-Независима Медия Ние-Всички да Разговаряме !!! (Ей-на -- Днес можехме просто Да Влезем В Народното Събрание . Виртуално със сигурност, а вероятно -- и Реално ! )

А да не говорим че една огромна част от майките не са осигурявани на реална заплата.

Ще дам много точен работещ план как да се направят майчинските. За 1-та година да си е 80% от брутната заплата или приблизително колкото е заплатата, за втората година да е да кажем 70% за да се насърчи завръщането на работа на част от майките, това ще насърчи майките да си декларират реален размер на заплатата и ще подпомогне коректните към бюджета. За неработещи (голяма част малцинствени) да си остане 240 лв. За студентки да има праг по-успех и над 4.00 да се взема 80% от средния осигурителен за страната, като има и праг да е завършен първи курс и до определена възраст (примерно макс. 30г.) за да се избегнат злоупотреби с това нещо. За детските аз предлагам да се намалява данъкът върху заплатата с тези пари. Примерно заплата 500лв - данък и осигуровка 100 лв, но се опростява по 35лв./дете и си остава в заплатата. Така ще се избегне неработещите и невнасящи данъци да използват надбавки. За тях да си има помощи, но по-ниски като размер.

Детските да се намаляват ако детето ходи редовно на училище, в противен случай да бъде отнето правото за тези отстъпки.

Това за детските адски ми хареса!!! Трябва да посетиш Парламента!

Щом и за децата има спорове -егати и оскотялото общество. и циганета да са са деца .друг е въпроса че трябва да учат и да работят.

Леле ,колко прости хора има и егоисти. На всякъде по света се стимулира раждаемостта ,защото децата са тези които ще внасят от своя труд в държавата , с изклучение на циганите които правят едни нещастни деца И майките щали да пафкат цигари по пейките а Вас кой ви е раждал Бе? и тук не се прави сравнение на видове труд изаслуги а се пита ще има ли нормални условия да има деца.

Не е въпросът в егоизма! Проблемът е, че 35 лева не карат БЪЛГАРКИТЕ да раждат, но със СТРАШНА СИЛА насърчава именно циганите да раждат. (8-мо дете на 26 години, а?) И тъй, като не може със закон да се каже 200 лв за дете, освен ако не е циганче , то е по-добре: 1. Или 75 лв само за първо дете 2. Или НИЩО 3. САМО семейно облагане - Бащата работи - по-малки данъци. Няма баща или не работи - сори! Трябва да се спре професията "майка на 10 деца"

Защо никой не отчита факта, че когато детето тръгне на ясла или детска градина, започва да боледува постоянно? Предназначението на яслите и детските градини в БГ отдавна не е да бъдат място за отглеждане на децата в отсъствието на техните родители, а да ги разболяват и ако искам детето ми да е здраво, бих го гледала у дома възможно най-дълго.

размисли в Англия,където премиерът ,сподели,че всеки разумен работещ данъкоплатец прави анализ и пресмята колко деца ,кога,през какъв срок т.н СЕМЕЙНО ПЛАНИРАНЕ,А ЗАЩО НЕРАБОТЕЩИТЕ МНОГОДЕТНИТ МАЙКИ,КОИТО РАЖДАТ ВСЯКА ГОДИНА ПО 1 ДЕТЕ ЗА ПОМОЩИ НЕ СА СИ ПРАВИЛИ СЪЩАТА СМЕТКА ,А СА ПРАВИЛИ ОБРАТНАТА СМЕТКА- ЧЕ ИЗЛИЗА ПО-ИЗГОДНО ДА РАЖДАТ И КОНСУМИРАТ НА ПОМОЩИ ,ТЪЙ КАТО ЧЕСТО КОНСУМИРАТ СУМИ,КОИТО НАДВИШАВАТ ДОХОДИТЕ И НА НАЙ-КВАЛИФИЦИРАНИТЕ И РАБОТЛИВИ ,А ТОВА ,ПЪК,ПРИНУЖДАВА ЧРУЗ УДРЪЖКИТЕ ИМЕННО ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ДА СЕ ОГРАНИЧАВАТ ПРЕДВИД НАМАЛЯВАЩИТЕ ИМ ДОХОДИ ,ПОНЕЖЕ ГОЛЯМАТ ЧАСТ ОТИВА ЗА ПОДПОМАГАНИТЕ ...ОБМИСЛЯТ СЕ ОЩЕ ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПОМОЩИТЕ ,И ОГРАНИЧАВАНЕ ПОМОЩИТЕ ОБЩО ДО 2 ГОДИНИ,ПОСЛЕДВАНИ ОТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РАБОТА ЗА МАЙКИТЕ С 3 И ПОВЕЧЕ ДЕЦА

Доста неграмотно изказване-разликата е в това,че протестиращите сега искат пари от държавата,които нито са заработили,нито ще заработят някога,докато пенсионерите получават една минимална част от осигуровките ,които са внасяли по 30-40-50 години!Да не говорим за пенсионният фонд ,който беше натрупан в годините на комунизма,но беше присвоен,т.е. откраднат от алчни отговорни партийни другари!Така ,че по-добре се засрами,защото част от средствата на пенсионерите,хранят и детските,които мамите получават,за да пафкат цигари по пейките!

kgb777kgb

Ако можеше поне малко да смяташ нямаше да напишеш такава тъпня : получават една малка част от това което са внасяли ! Що не вземеш един калкулатор и да видиш колко се получава и колко вземаш накрая ??? Преди 1989 г. при заплати от 120 лв. или 180 лв. няма и 10 лв. за пенсия , след това има инфлации , преоценки , а даже и сега на 290 лв . колко точно внасяш за пенсия ?

200лв тогава са имали една стойност, а сега имат съвсем различна. Средната цена на жилище тогава е била 10,000лв, а сега е над 50 хиляди евро! Сравняваш кон с кокошка.

са няколко групи : едните /предполагам -повечето/ са внасяли 10% удръжки общо за всичко -и за пенсия,и за здраве,и за образование,и за улици,за съд,за сигурност по съветската система " едно за всичко", а друга група,която е работила по държавни договори в чужбина напр лекари,мед сестри,геолози,хидро-инженери в африканските държави са внасяли по двойно данъчно облагане общо до 85% от приходите си/които са средна класа,но след толкова удръжки -мизерствуваща класа/,средно 30-40% за Б-я,и трета група настоящи пенсионери не са работили,а са били в майчинство постоянно за 10 и повече деца,или са пенсионери по болест от детство,а в чужбина данъците са средно 0-45%/до 12000 лв -16 000 лв годишен приход не внасят данъци,а милионерите -45-75% данъци/ ,и осигуровките за държавна пенсия и здрве -още 5-10% + 5-8% за частна пенсия

Вместо да протестират,тези нека да върнат парите,които по крадлив начин взеха от бюджета на държавата с фалшиви документи !В една нормална държава те щяха да бъдат принудени да върнат откраднатото!Да се учат от нашите майки и баби,които при развитото социалистическо общество взимаха за първо дете 1лв.60 ст.детски на месец-кеф ти за памперси,кеф ти за "Чико",кефти за цигарите на мама!

Мили майчици, сменете си Родината!

Всички пишете да не чакаме по-големи детски надбавки и майчинства, а защо не кажете и не се замислите за пенсионерите ( например ). Когато една майка се върне на работа след навършване на 1 година на детето ( след 410 дена ), то на нея й се дават само 50 % от "ГОЛЯМОТО" майчинство, а пенсионерите които работят.... те си получават цялата пенсия заедно със заплатата. А малцинството няма да го споменавам, защото те навсякъде са с привилегии и.....За съжаление да имаш дете в България си чисто и просто казано- ЛУКС( с тези цени на мляко,памперси, дрехи, играчки и още от колко много неща се нуждаят, парите са само 240 лв.)

Пенсионера е работил Необходимият брой Години/време, и си е Платил за да получава пенсия Сега !!! Никой не може да забрани на друг да Работи,дори и пенсионер,те си плащат Данъци+Осигуровки(които не са им нужни) ако работят !!!! Търси проблема Другаде ! Управляващите например . Те могат да променят нещата, към Добро или Лошо ! Накъдетото Искат/Могат ! И да ,аз съм под 35 год.възраст.

kgb777kgb

Вие ЗАЩО си въобразявате , че като имате дете някой непременно нещо трябва да ви дава ? Това дете не е ли ваше или някой ви принуждава да имате дете ? Всички се държите като че ли някой насила ви кара да раждате и после да живеете зле ! Ако не можете да си позволите дете не раждайте , писна ми от мангали с по 5-10 деца които изсмукват социалната система ! И не почвайте с ЛЪЖИТЕ - тази държава ако иска да има деца и т.н. ЛЪЖИ ! Държавата НИЩО не иска от вас - децата са личен избор на всеки - останалото е ДРУГА тема за друг разговор !!!

Много бъркаш! Чети по надолу бавно и внимателно и гледай да не се разсейваш: 1. Държавата иска от всеки един от нас осигуровки, данъци, такси и си ги взима. 2. Няма държавна система в света, чийто приоритет да не е раждаемостта - как точно ще я насърчава и доколко е необходима тази намеса се решава според обстоятелствата. 3. Понеже гледам, че мангалите са ти болна тема - ако си гледал репортажите, колко точно мангала видя да протестират?

Елементарно kgb, след като държавата взема, трябва и да дава. Ако пък държава е решила, че не иска да се раждат повече деца, то аз нямам нужда от такава държава. Ако за теб и такива като теб това е начина за икономически растеж, мога само да се надявам, че сте единици и са ви отделили в специализирани институции/заведения.

Ето това ни е лошото! Всеки се стреми да търси изгода само за себе си, останалите българи-кучета ги яли! Пенсионерите работили и взимали пенсия!? А защо им е да работят? Защо да не си живеят достойно с пенсията, заслужена с много труд? И защо за пенсионерите има работа, а за младите няма, нещо да се сещате за знания, умения, чувство за отговорност? За всички ни България е мащеха защото си избираме такива управници, некомпетентни и нечестни!

Всеки ,който работи има право да живее.

нито минималната работна заплата е нормална ,нито дохдоите на майките ,нощо не е обвързано с реалните разходи. само наема на един 1 стаен е 300 лева за какво говорим ?за стандарт не може да се говори ,този стандарт трябва да е за всякъкав труд,не само за хора с добро и търсено образование.

Откъде-накъде ще се увеличава майчинството и детските надбавки!!!!!!!! Нагли, алчни майки!!!!! А знаят ли те, че автопарка на НС вече е остарял, че столовете и бюрата, както и меката мебел в кабинетите на великите народни избраници са демоде, а тапетите са им омръзнали до смърт?!?!? А пари за приеми, за обиколки по света и в страната, за конференции и събирания по скъпи курорти - политиците няма да ги дават от джоба си я!!!! Ненаяли се, алчни майки!!!!

Колко сте прав/а... Ако не беше тъжно, щеше да е смешно.

Не ме интересува майчински ли, детски ли или данъчни облекчения, но нещо трябва да се направи и то така, че тези които плащат данъци и да получават, а паразитите цигански дето трудно говорели български да ходят да чукат камъни като им е толкова акъла и моженето!

хм.хм.не ми се чати:)

а немаш ли си контингент, та се мъкнеш, където нямаш работа. аре у лево. да *бъ и олигофрените недъгави

Детските надбавки трябва да се получават без оглед на доходите, защото на практика тези, които надлежно се осигуряват върху пълната си заплата са ощетени, а тези, укриващи доходи се стимулират като им се отпускат детски. Откъде накъде ще ми удържат един куп пари всеки месец, а моето дете ще се дискриминира. Циганчетата по - деца на България ли са?! И нали това за надбавки, а не помощи?!

Хайде да престане правителството с ТАЗИ ГРЕШНА ПРАКТИКА ,сега е момента майчинството и детските да се ОБВЪРЖАТ С ОБРАЗОВАНИЕТО на майката ! Бойко и министрите нека се събудят от тази циганизация ! Накъде вървим ,към оскотяване и към опростяване на нацията ! УПРАВЛЯВЯЩИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПЪЛНИ ГЛУПАЦИ АКА НЕ ГО НАПРАВЯТ!Това заплащане да е минимумът ,оттук да започне скала по образователни критерии!

Не желая с моите пари да се отглеждат циганчета и турчета, а аз да не получавам пари за моето българче в териториа българия.

ЕС -от няколко години ПЛАТЕНОТО МАЙЧИНСТВО Е УВЕЛИЧЕНО СРЕДНО ДО 6 МЕСЕЦА ОБЩО ,с няколко изкл -3 месеца и 12 месеца в още една държава . ПРЕДИ МАЙКИТЕ ОТ ЕС КАЗВАХА,ЧЕ ИМАТ ПО-МАЛКО ПРАВА ,ПРЕДВИД ТОВА ,ЧЕ МАЙЧИНСТВОТО БЕ ПО-КРАТКО . И тук,ако приходите към майките се намалят до 6 месеца,то ще бъдат повече месечно напр вместо 240 лв /мес за 12 мес -480лв /мес за 6 месеца .ПРОБЛЕМЪТ С ГРИЖИТЕ ЗА КЪРМАЧЕТАТА СЕ РЕШАВА С ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ И КЪМ РАБОТОДАТЕЛЯ ,където децата отиват заедно с работещата майка сутрин -това го има в ЕС,Африка,САЩ /там майчинството е 3 мес,както и в Африка /.Обмислят се мерки като задължителна работа за майките с 3 и повече деца,които са се чувствували "стимулирани" да раждат за помощи,с които принуждават другите да нямат деца,тъй като удръжките са от данъкоплатците ,и бремето върху тях расте ,без възвращаемост от равна интеграция -с равни задължения за равни права...-в Англия,Германия

Не обвинявайте българките, че не раждат деца - те залагат на КАЧЕСТВАОТО, а не като циганите - на КОЛИЧЕСТВОТО!

"Десетки майки протестираха" да, десетина майки в цялата страна се събрали тук -таме, но не видях да протестират

Ами нека е 50 лв и нека е за всички, НО САМО ЗА ПЪРВОТО ДЕТЕ!