Общински болници спират работа за час в знак на протест

Медици ще спрат работа за един час днес. Протестът им е под мотото "Спрете унищожаването на общинското здравеопазване".

Обратно в новината

Коментари - Общински болници спират работа за час в знак на протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В книгата "Признанията на един лекар...." на д-р Робърд Менделсон въз основа на данни от погребалните агенции, са изнесени факти, че когато лекарите стачкуват, смъртността спада двойно!!! Звучи ви невероятно, нали? ... Това станало очевидно, когато докторите стачкували през 1973 година в Израел ... Нещо подобно се случило и 20 години по-рано, когато пак стачкували медицински работници. Същият ефект е установен И В МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.........

Напълно сте прав. Българите са болни,търсят помощ,но не подкрепят лекарските протести. И не само лекарските. У нас,всяка коза си е за свой крак.Всеки да се оправя сам..

В статията за Русия над 1700 коментара. Очевидно на българите не им трябва здравеопазване.

"Финландия вече плаща безусловен базов доход Парите не се облагат с данък и ще продължат да се изплащат, дори безработният да се устрои на работа. Определените да получават безусловния базов доход 580 евро нямат право да се отказват от парите, съобщи CNBC. Идеята за въвеждане на безусловен базов доход вече се експериментира в много държави. Правителството на Германия например плаща по 1000 евро на месец на 26 свои граждани и то от 2014 година. Подобни опити ще бъдат направени в следващите месеци и в Холандия, както и в Индия." На Запад вече плащат на хората, за да не мизерстват и да са икономически активни, а в България още взимат заплати по 200-300 евро.

Българите взимат високи заплати, но не го знаят! Не мога да разбера защо протестират! "Заплатите отдавна са повишени. Средната заплата за страната е 1064 лв, като само за Враца е 1030 лв. Докато средната за столицата е 1430 лв. Стойностите са по последни данни от НСИ." Наскоро имаше и една статия, в която се казваше, че столицата е с по-високи от средноевропйеските доходи. Тоест разбирайте, че в столицата взимат повече от 1520 евро, колкото е средната за ЕС.

платените тъпанари по бнт ни съощиха че доходите в Бг са вече 49% от тези в европа....Каквви мръсници работят в тая БНТ, която ние храним с данъците си!?...Говеда

Трябва да закарат онзи дърт пезевенк- лигльото юнкер при медиците за да им обясни колко са добре нещата.А тези измислици за средните заплати да ги запазят за крантите си с разбити предници.

Прочетете им исканията! И разбрахте ли сега...увеличението на минималната заплата е довела до катастрофалното положение в общинските болници. Не че се краде като за последно! Минималната заплата е виновна. За това няма кой да ги подкрепи в тези им измислени протести.

На обикновенните хора не им трябва здравеопазване и лечение няма за какво.На лекарите и мед. сестри не им трябват заплати няма за какво.

Общинските болници са пред фалит,за сметка на частните и на никой не му пука.В това число са и софийските градски болници.Хаос в здравеопазването,мизерни заплати и обслужване,това е реалността.520 лева основна заплата на медицинските сестри във Втора Градска болница,не променяна 10 години.До кога ще продължава това безобразие?

Госпожо, не мога да се съглася с Вас! Статистиките на НСИ сочат съвсем друго, което не се припокрива с написаното от Вас! "Заплатите отдавна са повишени. Средната заплата за страната е 1064 лв, като само за Враца е 1030 лв. Докато средната за столицата е 1430 лв. Стойностите са по последни данни от НСИ."

Вашата статистика не отговаря на сумата,която получавам на края на месеца.Сигурно не работите като медицинска сестра и не сте достатъчно компетентна.

И след като вдигнат заплатите на лекарите,нека най-после помислят и за мед.сестрите.Все пак и те хранят семейства.Не може само да слушаме за повишение на заплатите на учители,полицаи,лекари.ЕХООО,ИМА И ДРУГИ ПРОФЕСИИ

Съгласен съм, но не и с аргумента- и те семейства хранят. Сестрите имат тежка и отговорна професия, която не е адекватно хонорирана.

Заплатите отдавна са повишени. Средната заплата за страната е 1064 лв, като само за Враца е 1030 лв. Докато средната за столицата е 1430 лв. Стойностите са по последни данни от НСИ.

Хммм,странно аз съм мед.сестра от Русе и вземам чисто 633лв.КОГА СА ПОВИШИЛИ ЗАПЛАТИТЕ?

На кой в България му трябва здравеопазване? Здравеопазването трябва да се реформира и ликвидира. Хората с пари се лекуват по чужбина, децата им учат и живеят по чужбина. На тях им трябва само матриал.

на никой не му трябва здравеопазване,българите са здрсви като камък,живеят по 100 и повече г. и това съвсем сериозно