Протест срещу концесията на Летище София

Десетки служители на летище "София" и синдикати протестираха срещу концесия на столичната аерогара, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Протест срещу концесията на Летище София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Концесионера да идва по-бързо.На това летище кражбите са практика,а сега са организирана престъпна група. Късмета ни беше да попаднем на кантар,който мери с 3 кг повече,платихме свръхбагаж и се върнахме да оставим куфара,но на друга лента , която беше свободна в момента.И изненда.Куфара си тежи колкото е допустимо 23 кг.Сега разбирам защо те нямат контролна везна както е на други летища,а предстоящата концесия ги изнервя и са го ударили на пладнешко обирджийство.

Това "летище" е най-голямото недоразомение! Осрани и миризливи кенефи, магазинчета като на Илиянци, персонал, който не знае защо е там! Тези кърлежи там трябва малко да поработят като нас в частния сектор да видят как се изкарва хляба!

Днеска кацнах там. Докато мина паспортния контрол (което стана за 5 минути) багажът вече ме чакаше. Това летище работи страхотно.

Недоразумението, наричащо себе си министър е сложено там да управлява от името на държавата. Като не може - да си обира крушите. Не да разпродава и раздава всичко, що е държавно. Кое нещо на концесия прокопса досега? Изроди

доиде време за ак -то то се е видяло кадето и да пипнешКОРУПЦИЯ ДООО НАИ ДАЛЕЧНА ГАЛАКТИКА .А корупцията от какво се плаши а _к ,ажете ВИЕ

ако държавата,наистина ще изгуби 2 милиарда заради московски,по -добре да го застреляме.от 10 метра,не бих го пропуснал

ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГРОБ

В Летище София не искат концесия, ама иначе трябва ББ да вземе още един заем през парламента и всички ще разберат и ще видят, а така ще вземе парите и без никакъв контрол ще ги дадат, на който са ги обещали или на който си поискат ... Така че с голям напън, ама ще го направят, както са намислили - все пак са едни 500 млн. лева, не са лев-два ...

че кой ше ги пита кво искат? КОМИСИОННАТА НА УПРАВЛЕВАЩИТЕ И ДАЛАВЕРАТА - ПЪРВО! Айде на концесиата, да заповеда гат зееви

Ще стане така както на времето Иван Костов продаде БГА БАЛКАН на евреите Така че напълно съм съгласен със служителите на летището ДА НЯМА КОНЦЕСИЯ !!!

Никаква онцесия!!! Само БКП!

Както е написал друг колега по надолу ,тук са се събрали роднина,полицай,роднина,полицай. Не се плюйте,че току виж се окажете роднини..

Е как да не стачкуват тез хаймани, та нали всичките там са с връзки и това е сладка държавна работа. Концесионерът ще си назначи негови хора а от останалите ще изисква да работят по капиталистически :)

НА ФРАПОРТ, ОПЕРИРАЩА НА ЛЕТИЩЕ ВАРНА И БУРГАС Е ТИМ !!! ЗА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ ЩЕ Е СЪЩОТО -ТИМ !!! ПАРИТЕ СА ДАДЕНИ КЪДЕТО ТРЯБВА ! ВСИЧКИ ПРОТЕСТИ СА БЕЗСМИСЛЕНИ !

Ако се окажеш прави ще се радвам да е така. Двете летища се развиват по-добре от очакваното и всяка година се увеличават полетите и респективно пътниците. Да не говорим, че направиха такива промени по инфраструктурата на летищата, че нямат нищо общо с това каквото бяха преди 10 години.

щяхя дя се развиват на куков дол ! Що не лапнаха Пловдив или Горна Оряховица ! Оформя се монопол !

Даже комисионните са по-високи от очакваното и ВСИЧКИ СА ДОВОЛНИ !!!!

Летище Бургас e на концесия (немско-българското дружество Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД ) превозва 2,360,320 пътници за 2015. Летище Пловдив държавно предприятие ("Летище Пловдив ЕАД") превозило 103,535 пътници за 2014.

Ами по твоято тъпо сравнение от утре за морето ще кацат в Пловдив вместо във Варна и Бургас. Абе тъпи колко от пътниците на бургаското летище са били почиващи.Що не вземеш за сравнение и летище Горна Оряховица.

Понеже туристи не ходят в Пампорово през зимата, понеже Пловдив не е втория по големина град в България с с огромна културна и историческа тежест. Когато нямаш смислени аргументи недей да обиждаш, просташко е!

Олеле, България съвсем е западнала. Не знаех, че е чак толкова комунистическо там :(

Пак лъжи и заблуди на раята в Мангалистан. Собственик и оператор на Мюнхенското летище е "Flughafen München GmbH". Забележете-летището се управлява от собственика.Толкова ли са големи тези комисионни,че да се даде нещо толкова печелившо,каквото е летището? Това е стратегически обект и трябва да се управлява от държавата.

това си е ООД отвсякъде и не е държавно!

МИНИСТРИТЕ ДА ПРОДАДАТ ВСИЧКО ДЪРЖАВНО.КОЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА КУПИ ДА ГО ДАДАТ НА КОНЦЕСИЯ.САМО СЕКРЕТАРКИТЕ И СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ ДА СИ ОСТАВЯТ И ДА СИ ПОЛУЧАВАТ МИНИСТЕРСКИТЕ ЗАПЛАТИ.ВСИЧКО ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА....И ЩЕ ОСТАНАТ БЕЗ МИНИСТЕРСТВА.

РАЗПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!

Те тия и майките си биха дали на концесия.Вижте им само крадливите физиономии.

Ивайло Москов? Драги журналисти, да не сте слънчасали, та не гледате / или не знаете/, какво пишете. И това, като бисера в новината за простреляния престъпник - "произнесли изстрели във въздуха", но го улучили в крака!

Ивайло Москов - Петър Московски ! Калофер - Калифорния, Австрия - Австралия ! Се е тая ! Важното е купона да тече !

Как няма да протестират? Къде в България чистачки взимат над 1000 лева заплати. Нали трябва ние балъците да плащаме.

а ти какво искаш, да пуснат циганки мюслиманки да внасят бомби

А бе, Ванка, ти като типичен българин завиждаш на всеки и на всичко. Значи сега чистачките взимат по 1000 лева. И ти злобееш. Като се прехвърлят при концесионера и получат по 200 лева, ще си щастлив и ще злорадстваш. Типичен българин.

Чистачките взимат по 600лв. И още една справка. По-висока заплата на работещите (не на началниците) от 1000лв НЯМА. Повече взимат продавачките в моловете. Заплатите са замразени от 2008г.

Боко да умира гладен, летището не е за продан

Те и ГЕРБ са го дали на концесия. На Вики Нула и Джим Кери

държавата е по добър собственик от мутрите, приватизаторите да ходят да се плющат в гъ зът тая път

Московски и Банкянски са получили вече над 100 000 000 -100 милиона комисионна за да подарят един много печаливш бизнес със Стратегическо значение !!! Затова няма да се спрат ,,каквото и да става,, !!! Най-голямото Ограбване в историята ни ! Герб са престъпници.

качесвото на обслужване е много по важно от печалбата която потъва в джоба на политиците

Служителите не се страхуват от самата концесия, а от това, че мутри ще вземат летището. Показателен е примерът с Варна и Бургас, и най-вече с "България ер". Последният възкръсна само за една година от руините на Гад Зееви, но като го гепиха Тимаджиите, уволниха половината персонал, а на останалите драстично намалиха заплатите. А на някого да прави впечатление, че КНСБ-то отсъства? Това е защото шефката на Транспортния синдикат е по съвместителство видна Гербаджийка и председател на Транспортната комисия в СГС. Екатерина Йорданова, хвала на таквиз синдикалисти.

Като не ти отърват условията напускаш бе другарю.

Прост- ак!

Другарю, уволнява се половината персонал, защото е ненужен. Ако не си управлявал фирма, няма как да знаеш, какво е да отговаряш за изхранването на някой и в същото време фирмата да расте. На летище София работят 2000 души, които реално 500 вършат някаква работа. другите 1500 си пият кафета, пушат цигари и се мотаят. Виж, че на морските летища въпреки по-малкия персонал се постига по-добри резултати с всяка година, а на летище София е точно обратното, увеличава се персонала и в същото време потъва като Титаник.

Като си сменяш името, поне се кръсти Мистър Всезнайко. Как пък разбра, че от 2000 работят именно 500? Да ти е известно, че заради тероризма само сигурността вече е над 500 човека /от 50 преди десетина години/. Да си чувал за КТ, който се спазва на Летището? Работи се по КТ, а не като в повечето от частните фирми, където се надработват десетки часове без да се заплащат. И на едно работно място с денонощен режим затова има 5-ма работника - петият е да покрива отпуски, болнични и т.н.

Това за Катето си абсолютно прав Сега персонала на летището да направи едно ново отчетно изборно събрание и пак да я избере за председател на синдиката. Кой каквото си е дробил сега да си го сърба. Лошото е че това се отнася и за всички нас.

ИТЕРЕСНО Е КОГО ЩЕ СПОНСОРИРА СОБСТВЕНИКА НА КОНЦЕСИЯТА ?:))) Освен председател на федерацията по художествена гимнастика, Раева има и частен клуб, финансиран от златодобивното дружество "Дънди Прешъс Метълс Страшен скандал! Раева крещяла на Цвети: Tъпа крава, за нищо не ставаш! Шефката на родната гимнастика била категорична, че Стоянова проиграла всичките си шансове за връщане в отбора БЛИЦ БГ

там са паршутисти и връзкари основно. нали ще и спрат далаверите

Всички големи летища се оперират от частни оператори. Дори и на летище София, половината дейности се извършват от Swissport. А протестиращите да вземат да се стегнат и да покажат по-добро ниво и тогава да претендират какво и как да става. Същото важи и за всички държавни и общински служители.

Какво общо има оперирането на полети с концесията??? Всеки договор с наземен оператор е за 1 година , след което се подновяват преговори с всичките (три) оператора и се избира най-подходящия. Къде е концесията тук?

Аман от разбирачи! Понеже си много отворен и говориш за Суиспорт , ще ти кажа нещо. На теб и на другите. Знаеш ли кой държи над 50% от акциите на Суиспорт БГ? И знаеш ли кои самолети обслужват те? Отговор : над 50 % собственост на ТИМ и над 80% от самолетите , които обслужват са България Еър. По случайност собствената авиокомпания на ТИМ. Над 80 % от чуждите авиокомпании кацащи на летище София в момента се обслужват от наземен оператор Летище София и гръцката Goldair. Чужденците са глупави и за това избират оператор Летище София , нали?

И какво като те държат акциите на Суиспорт? Да не би да са лоши? Много ясно, че като са мажоритарни акционери ще използват услугите, но това не значи че са лоши, даже напротив. Суиспорт си има ноухау и бгеър са решили да го използват подобаващо. Щеше да е странно да са собственици на наземен оператор и да използват друг.

Частен оператор какъв - наземен или летищен? За ваша информация летищния оператор администрира държавните такси(кацане, паркинг, пътнически) и наемите а наземните оператори таксите за наземно обслужване. Постът на колегата Ангел много точно описва ситуацията. В момента, наземния оператор на Летище София обслужва British Aiways, Austrian, EL AL, Wizz Air... Компании, които искат качество.

летището е собственост на българите а не на Борисов

Всички вкупом да идем да го управяваме, а другарю? Дори при любимия ви строй, когато всички бяхме равни имаше едни по-равни дето ги назначаваха за директори та да управляват нашите заводи и предприятия.

не, на тебе ще ти го дадеме щото си много хубав

Прост- ак!

Много, ама много си тъп !

ВСИЧКО ЩО СЕ ДАДЕ НА КОНЦЕСИЯ ПО ЧУДО БОЖИЕ СТАВА ПЕЧАЛИВШО :))) ... БЪЛГАРИНА Е ТЪП ДАЖЕ ДОМАТИ , ЧЕРЕШИ И ГЪБИ ДА СИ ОТГЛЕДА :))

ТОВА ВИ ГО НАБИВАТ 26 ГОДИНИ В ГЛАВАТА И ВЪНШНИ И ВЪТРЕШНИ НАРОДНИ ВРАГОВЕ ....

Ще стане така както на времето Иван Костов продаде БГА БАЛКАН на евреите Така че напълно съм съгласен със служителите на летището ДА НЯМА КОНЦЕСИЯ !!!

Аз мисля, че най-спокойно може да дадем и КАТ на концесия.

Печалбата на Летище София за 2015 г. е била 2.8 милиона лева. Ако някой за същата една година дава 34 милиона, то не виждам как държавата ще е на загуба. А хората протестират, защото при частен оператор никой няма да ги остави да се подпират по цял ден и петима да вършат работата на един човек. Естествено, тази концесия трябва да бъде дадена от БСП и ДПС, не от Борисов. Само така всичко ще е наред. Те са социално и национално отговорни партии - доказано от историята.

Печалба за 2014 г - 5 251 000 лв. И това са най-успешните години! Има доста на загуба или печалба от стотици хиляди, което на практика си е загуба. Потънали в КТБ - 14 млн. лева.

лейке ходи се гръмни, не искам гадове да командват летището

по добре усмихнати и отпочинали хора вместо стресирани роботи

А още по-добре чисти тоалетни, чисти чакални, добре извършени ремонти на самолетите, неразкъсани куфари, любезно отношение към пътниците.. ..ама къде ти..?!

Всеки протестира само когато топлината напече негоите задни части и естествено не постига никакъв успех. Тези концесии са национално предателство и продажничество и най-малко именуващите се за патриотични партии и лидери би трябвало публично да се противопоставят. Ако има обаче народ за когото да е измислена римската максима "Разделяй и владей!" то това е този, на когото днес казват българи.

мафиота Борисов е най - бедния в парламента.Този или харчи здравата или къта бая пари в чужбина ?Толкова рушвети е получил оттук и оттам за да подпомага чужди държави.

Със сигурност след концесията летището ще бъде наистина чисто и тоалетните ще ухаят на пролетни теменужки, а не на фекалии ! Но това значи, че среднощните посрещачки на ББ да бъдат уволнени !

Комисионни, комисионн--и, комисион-н--и

и трети клас - пише се КОМИСИОНА, а на теб оставям да разбереш защо!

много години сте на коритото. Айде вече да спрем с близките и приятелите на това летище.

Вече става страшно! Управляващите, които да са те, се интересуват само от краткосрочни постъпления, от които да спечелят или да си направят предизборна реклама, без да ги интересува, че държавата ни се сгромолясва. Това се вижда вече с просто око и няма как да бъдем излъгани - лошото е, че никой не се интересува от мнението на народа. Как е възможно да бъдат спрени!?

Вазов го е описал в произведенията си...!!! Става въпрос за 1876 година и събитията в Копривщица, Панагюрище...!!! Да...!!!

Освен да дадем цялата държава на концесия, примерно за 500 години, а?

someone

наи-вероятно протестират, понеже ги е страх от съкращения. а на летище крумово има едно кафене - до безмитния магазин - продавачката те гледа с такава злоба, омраза и намръщена физиономия, като си купуваш нещо, че не знам защо работи там изобщо. няма усмивка, няма да каже 'заповядаите', мълчи и гледа намрущено.

Да попитам модераторите на сайта, какво не е по темата, че го скрихте? Хайде да ви го напиша пак и да проверите: На всички запознати с бизнеса им е ясно, че концесията ще бъде спечелена от ТИМ. Тяхното сдружение с Фрапорт вече владее летищата във Варна и Бургас. Този ооератор, за когото неграмотния министър говори е Фрапорт. 1.2 млрд.лв. са нищо за летище София. Това са по 34млн.лв. за година. Разделено на средно 3млн. пътника се пада по 11лв. на пътник, а това е по-малко от таксата, която плаща само безмитния оператор на летищата във Варна и Бургас!?! Да не гиворим за барове, сувенирни магазини и т.н. А за таксите към авиокомпаниите съвсем забравяме. Далаверата е огромна, трябва да има стачка и протести за да не се позволи това гнусно разграбване.

Не разбрах кое е гнусното разграбване даването на концесия на едно предприятие, което работи на абсолютния минимум. Некадърността на държавните служители в това летище е толкова голяма, че се съсипва не с всяка година, а с всеки ден и ако не се даде сега летището на концесия, догодина ще е по-малка сумата, защото следващия оператор, който залгам, че няма да е Фрапорт, ще трябва да налее още повече пари, за да го оправи. А няма да е Фрапорт, защото няма да имат печалба при положение, че имат 2 в България и 14 летища в Гърция. Така, че протести да се правят колкото искат, все пак ние им плащаме заплатите и могат да си позволяват да не работят, но концесия ще има и половината на тази служба ще излетят, заради неадекватността си и шуробадженащината.

Ники, какви ги пишеш? 100% от това, което изкарва летището (не е никак малко, вярвай ми) остава в БЪЛГАРИЯ!!! Концесионерът ще подхвърля 10-15% на туземците, останалото ще отива в Германия или Турция или не знам къде си...! А твоите и моите деца и внуци ще изплащат дълговете натрупани от "тиквата" с подаянията от концесионера. А тя и другите "зеленчуци", ще си харчат комисионните на някой екзотичен остров... Е това е!

Ако е истина това, значи мениджмъта трябва да бъде уволнен, заедно с министъра му и да се сложи нов. Що за глупости са това, не работи добре предприятие с потенциал и печалба и бизнеса се продава. Първата работа е да се сменят шефовете и министъра. Значи теса некадърни и не могат да организират бизнеса. В случая Московски явно е некадърният, да си подава оставка. После да сменят ръководството на летището. Тъпо е, за няколко бълхи влезли в къщата, да се гори цялата къща за жълти стотинки. Дезинфекцира се и се уморяват паразитите.

Какви заплати плащаш ти бе , Николай? Летището ВИНАГИ е било на самоиздръжка. Един лев от държавата не се дава за заплати на служителите. Това не ти е общинска администрация. Напротив - летището всяка година внася милиони в хазната като осигуровки , данъци и т.н. Печалбата също отива в държавата. Какво плащаш ти , бе???

И така драги зрители, ще ставаме свидетели на поредния грандиозен обир на България. Главно действащо лице Министърът на транспорта Ивайло Московски и премиера Бойко Борисов. Какво се случва с концесията за злато, което добрите чичковци от америката чрез добрите канадски машички правят. Вземат добиваното злато, замърсяват природата ни с цианиди. И щедро ни отпускат 0.5% комисионна !!!!! При условие, че Киргизите се вдигнаха на бунт при 25% концесия!!! Кога ли ще ги стигнем киргизите. За сравнение - за 5 г период преди няколко години: изнесено от България злато за 5 млрд, а изплатени концесии за 30-40 млн. Ето това се нарича грандиозен обир на България. И държавата мълчи. Сега ни се подготвя подобна обирджийска схема. Не разбирам, след като имаме едно летище, при това монополист в София, забележете, монополист, каквото каже, това ще става, при това печелившо. И държавата казва, Защо ни са тези печалби, ето, чужденците да си попечелят. Българите имат съвсем достатъчно пари да са най-бедни в Европа. Какво значи това? Значи, че Министърът на транспорта Ивайло Московски е достатъчно НЕКАДЪРЕН министър, който не може да си назначи добри мениджъри да реформира летището, ако е нужно. калпав министър е проблема, а не печелившето летище. Другото обяснение, Бат Бойко и министърчето са решили да приберат малко комисионни, на български гръб. Концесия добре, когато има непечеливш обект и държавата няма средства да го реформира. Но за печеливш монополист, това вече е престъпление. Този министър и шефа му подлежат на съд. А времената се менят, ще изчезнат сегашните покровители. И съд ще има тогава.

Тази концесия е поредната далавера, която ще завъртят управляващите. Търсят се краткосрочни постъпления и индивидуални комисиони, а държавния интерес е тотално зае*бан. Това мога да го кажа само по начина, по който се представя новината. Посочват се изглеждащо големи суми, които уж ще влязат (изписани с всичките им нули) и нито дума за това, което ще излезе. В такива случаи се показва прогнозен БАЛАНС, отчитащ и очакваните инфлационни загуби (за 35 години) и съответно, ползите за държавата. Фактът, че няма приложен такъв баланс ЯСНО показва, че сделката е в нечий интерес, но не и държавен.

Прав си. Далаверата не само е голяма, но и огромна. За милиарди, за което Костов в момента се пука от яд, а царя сваля шапка на боко и му вика: "Ашколсун! Добре съм те научил!"

Мърляво летище, без нито една кафемашина, без връзка с метрото и с полицаи които пазят да не би да използваш количките да си закараш багажа до метрото. Безмозъчна работа. Да не говорим и за метрото, на което влакчетата не равнят с перона и трябва да влачиш багажи като недобито куче. Нищо общо с Европа и останалият свят.

Така е другарю. Ма какво друго смятате, че ще направи пожарникаря и даскалицата? Виж ако нещата се случваха при БйеСйеПйе щяхме да сме рая на азия (опс, сори, на европа).

Ма грешка бе гусине, това се случва днес, при неолибералния капитализъма. Какво му е виновен социализъма, дето вече го няма от 26 години. На кривия х.й вълната му пречи.

Ало, другаря! Пак някой друг ти е виновен, ако не ти харесва нещо идвай на протестите.

Стой на сянка, че тия жеги нещо ти образуват халюцинации. Къде видя другари, какъв Виденов, какъв Луканов.

Няма лошо но нека дадат на концесия и съда, проКуратурата, полицията, а защо не и парлаМента.

Разпродадоха държавата.Наложиха неолиберална политика,което си е пълно робство.Днес приватизират печалбите.Златодобива като е даден на концесия,България да не би да печели нещо?Водата също дадена на концесия.Мините ,продадени 1000 пъти по евтино.Като не могат да упавляват държавата,да не се натискат да управляват,да отстъпят място на по достойни.Същата песен пееха и за БДЖ,до като не го съсипаха.Комисионните са вид кражба.Стратегически обекти ,трябва да са държавни.

А чистачките къде са???Нали ноко им обеща толкова много неща та те се ''лишиха'' от оръдието на труда си - метлата-- като му я подариха???