Стотици хора защитиха с протест ”Карадере” (снимки)

Стотици хора излязоха на протест в четвъртък вечерта в защита на местността "Карадере", обявявайки се против застрояването й.

Обратно в новината

Коментари - Стотици хора защитиха с протест ”Карадере” (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

братята станишеви казаха ,че нямат нищо общо с този проект.за доказателство требва да излезнат пред парламента с народа да протестират!

Тази работа с Карадере изглежда натъкмена като по учебник. Много се изучиха партизаните социалисти. Дай 20 лева на електората да мълчи и ги открадни по другия начин.

Предлагам комплекса де се казва ДВАТА СЪСЕЛА

Единствените туристи ще останат авганистанци и сирийци

ГЕОРГИ,СЕРГЕЙ, ЮРИЙ, И МОНИКА ПОЕХА ОДГОВОРНОСТ. КАЗАХА, Е---Е СИ МАЙКАТА!!

Тримата братя Станишеви Георгий, Сергей и Юрий Асланов /осиновен от Димитър Станишев преди 1972 г./ , както и Мадам Моника според мен тестват решимостта и търпението на бълтарския народ. Освен на протести трябва масово да гласуваме на евроизборите под девиза "БЕЗ СТАНИШЕВ, ДОГАНМЕСТАН, СИДЕРОВ И БАРЕКОВ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ??

Е, че кой ще остане тогава? Печатницата в Костинброд е закрита и ГЕРБ трудно ще спечелят със 100%.

Бъркаш нещо- печатницата беше на мая- тя един ден по-рано снаеше точния брой на бюлетинитена Герб-не се ли замисляш кой ги е поставил с надпис :))))Герб -М(ая)-М(анибулаторката)т.е.БСПенцето

Присъединявам се към справедливия протест !!!Много се спекулира с мнението на местните жители но те ще са първите потърпевши когато тази гадост се стовари отгоре им .Това което се строи са преди всичко затворени комплекси и туристите няма да спят в техните стаи за гости нито ще се хранят в ресторантчетата им .За местните ще са само пренаселеноста ,мръсотията ,скъпотията ,престъпноста дори и работните места няма да са за тях с малки изключения.Инвестира мафията и тя се държи с всички по мафиотски.Ако искат това да отидат в Слънчев бряг и другите адски местенца залели като тумори цялото ни крайбрежие.

Поздравявам те за правилния коментар. Дано повече хора да го прочетат. Браво на протестиращите, дано да не остане глас в пустиня.

А когато комунистчето Плевнелиев и кмета Борисов откраднаха и окепазиха половината Младост заради тоя идиотски задръстен Бизнес Парк и после продължиха пъкленото си дело в полите на витоша с немските казарми наречени София Парк, на никой не му пречеше.

Интересно защо тези "природозащитници" протестират на жълтите павета, а не в Бяла, та да видим дали местното население ги подкрепи. Истина ще излезе версията, че всеки проект се рекетира от природозащитници от София с користна цел. За сведение.... сега Карадере е откъснато от света място.... пустош и свърталище на ...... краят оставям на вас.

Така им е наредел Борисов, платил Прокопиев и изпълнил Плевнелиев, за това.

Много дебилен въпрос. Първо как като хората приключват работа към18 ч. да отидем на протест до Бяла. Както е ясно ние природозащитниците не сме платени и не ни карат като турци и цигани с автобуси из страната. А защо да протестираме в Бяла, аз няма нищо против хората там решението за застрояването на "Черни дол" е взето точно на жълтите павета,затова отиваме там. Терористче пробвай да мислиш по -малко...

Екотерористе-хората в Бяла не ги интересува ни природа ни работни места-тяхната идея е да си продадат земята на всяка цена,понеже на миналата еуфория не успяха та затова им е много тъжно.А на какво е свърталище, не си ти човека дето ще кажеш.Та ти даже не си ходил там омбре.

Трябва да се отреже дългата ръка на черните руски капитали в България! Тези се опитват да ни изкупят страната, както беше с имотите по трасето на петролопровода Бургас-Александруполис. Един ден Путин ще направи референдум и по нашето черноморие както е тръгнало...

променят името на местността..дали не могат да ги забавят поне...

СТИГА БЕТОН ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И ПЛАНИНСКИТЕ КУРОРТИ. Който си има места там- частни да си построи къща, да си обгради мястото и да пази природата в него. Сериозно подозирам чрез разни уж ЗАПАДНИ фирми, тук да се промъкват РУСКИ КАПИТАЛИ. И после освен вързани чрез енергетиката с империалистическа Русия да не се окаже че от Изток и на юг граничим с Москва. Защото те руснаците и земя с поставени лица ще купуват. Нямам нищо против чужденци да купуват земя у нас- няма да си носят на гърба у дома, но при руснаците е друго-всичко което докопат веднъж вече го смятат част от матушка Русия за вечни времена.

Това е най-глупавото клише и го пусна мадридският козел- нямало да си носят земята на гърба. Ама и ние няма да припарим до нея. Колкото палестинците припарват да земите си, купени от евреи. Като изкупят цялото Черноморие с пристанища и всичко, ще се хванем за палците. А местните няма да смеят да гъкнат, като ги нагази руската мафия и ги изхвърли като парцали.

Протестирате, не протестирате - ще се строи. Та като протестирахте толкова време - подадохме ли оставка? Всички знаем, че сте толерантни - и ще си правим каквото искаме, защото ние управляващите не сме и винаги печелим.

Над 100 млн.лв. са необходими само за инфраструктурата. И после какво? Ами продават готов проект, защото само така може да си върнат парите с малка загуба. Толкова са тъпи всички мутрогени-политици, че се набълбукаха за лозови масиви на средна цена от 30-40 Е/кв.м. Да е жив и здрав народа на Бяла, който хитро ги изпързаля!!!

Шило

Все още се чудя защо не рипахме и срещу перките покрай Каварна и голф игрищата там. Който е ходил до Калиакра, Болата, и е минавал по крайбрежния път Балчик- Каварна, разбира за какво иде реч. Че нещо там май минаваше и пътя на птиците "Виа Понтика".

прав си, ама кога стана това. При царя. Нито природозащитници така масово нямаше, тук там някой пропищеше, но бързо медии заглушаваха гласа му. тогава всички тъпчеха гушите яко. Но БЛАГОДАРЯ НА БОГ настъпи количествено натрупване и сега вече няма да мине номерът.

Добре че не казват че десетки хора са протестирали. Аз бях там и имаше поне три, четри хиляди антикомуниста.

по страшно е осирането около Паша дере и Варна,защото 90%от мръсотията няма да се вижда и ще у...красява директно всичко живо и на повече от 10км от центъра, на колкото ще се бъде,недай си боже,този гАзов шадьовър на човешкото малоумие и лакомия.

Шило

Паща дере :) Колко романтика, колко преживявания са свързани с тази местност. За съжаление и тя е вече минало. И не само заради Южен поток.

Малко известен факт е, че в т.н. Карадере е замесен и другаря Плевнелиев, заедно с брата на другарката Кунева. Плевнелиев си ги харесва морските скали, което личи от незаконната му вила в с. Черноморец, тояно в защитена зона.

Лъжи, лъжи, все нещо ще остане! Неизвестен факт също така е, че водата е суха. Ама съвсем неизвестен! :)))

Направи си труда и провери, вместо да дзяеш.

Само така! Остават още само 249500 работни места и сме готови за нови избори!

Като се има предвид как се работи в България, май безработните са ок. 7 и 1/2 милиона.

Шило

Доста наивни аргументи- заетост и не знам още какво. В Бяла има толкова недостроени хотели, толкова довършени но нефункциониращи поради липса на туристи, че ако има една добра маркетингова и мениджърска политика и се запълнят вече готовите, не 500, а 1500 работни места ще се открият.

И не само! По цялото Ченоморие е пълно с БЕЗУМИЯ. Насрани наслед поля и хълмчета комплекси от къщички, чакащи англичани или поне руснаци да ги купят. Англичани вече НЯМА и руснаци също НЯМА да има

Но пък идват афганци и сирийци.

Шило

Така е, лакомията няма граници.

Нали всички реват за инвестиции, ето около 1 млрд. ще влязат . Пък сега не ги искаме :) Последно искаме ли или не да има инвестиции?

Шило

Инвестициите са нещо много хубаво! Но също така е хубаво намерения като тези да са публично достояние, за да са наясно хората какво ще се прави. Защото тук не става въпрос за застрояване на някой чукар.

Малоумник червен! Що пък не построим една ядрена централа, тя все пак ще е по-сериозна инвестиция...Карадере е хубаво място но червените скакалци начело със серГея ще го опоскат!

Син идиот, там сега само наркомани се събират . И да искаш пак не може да отидеш там . Проучи това с тъпата си герберска кратуна ...

Морето е много дълбоко там след 5 крачки става 5 метра дълбоко.

С бетон може да се направи полегат наклон на морското дъно а шопите нямат вина всички партизани са от провинцията

Най-лесно е да бетонираш, после идват алкохолиците на Европа, проститутките и наркотиците. Специалитетите на хората от бившата ДС. Цялото Черноморие е бетонирано и изнесените пари по времето на Луканов и препрани в хотелите! Прости хора, какво да направят друго.

Да де , аз затова съм "емигрирал"... На българско море не съм ходил от 10 години, на планина от 15...и в Гърция и в Турция е по-хубаво за море, за Австрия и Словения като ски дестинация - не виждам причина дори да сравнявам техните 4-5 курорта в които съм бил с простотията и алкохолния туризъм дто се вихри в Банско и Боровец!А по отношение на цените - ми то там ми излиза по-евтино и най-вече си почивам!

Абе много странна работа ... Всички местни хора искат да се строи. Казах , там лятото се събират само наркомани . Това обеснява присъстващите вчера на протеста .

Е те баха местни ама не всички. Аз видях само папардаци 60 -70 годишни да се изказват.

Шило

Ами по-младите са в чужбина и в големите градове. Пък за собствениците на хотели там- един не е местен.

Морето е много дълбоко там. Бая хора ще издавите ако го пренаселите с пишман плувци. Освен това при най-малкия вятър вълните са огромни. Това е най-издадената част на българското черноморие вятъра идва от всички посоки. Когато е западен морето е тепсия, обаче всички които са с дюшеци и пояси се лъжат и ги завлича на вътре.

за какво ни е Карадере след като има Варадеро,Куба?

До 1985 г. плажът на Карадере и скатът над него бяха военен полигон. И там са изсипани хиляди снаряди и ракети от наши и съветски кораби, част от които със сигурност се въргалят и по морското дъно. Обширният плаж бе най-удобната суша от всички брегове на Черно море, на която се правеха морски десанти. Дори поделение на Черни нос пазеше полигона от вражески очи.

Стотици :) Уж голям го вадеха , пък то ....една шепа дърти хипари

И всеки един от тях на светлинни години пред такива като тебе като полезност за обществото.

само човешката глупост е безгранична!

Няма лошо, правилно хората са излезли на протест! Аз обаче искам да попитам Вас, госпожи и господа от сайта Дир.бг, вчера, в българският парламент, не в турският Меджлис, бе внесен сигнал, подкрепен с доказателства, за изнасяне на огромни количества пари, най-вероятно от рекет, в Ливан, от Борисов, когато беше премиер, а също така и за Плевнелиев и Павлова за злоупотреби, когато са били министри!!!Е, питам аз, какво чакате, да дойдат германците ли, няма ги вече 69 години или Бащицата Ви, на който усърдно мерехте кръвното на всеки 3 часа да Ви даде разрешение да го напишете???И ако това е "независима" журналистика, здраве му кажи.....

Ами мълчат, какво да правят, нали той ги храни, застанали са на амбразурата и го защитават! Жалки, както винаги....

Времето се постопли и става за протести до към Октомври-Ноември.

ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НЕЗНАЯТ ЗАЩО СА ТА И НЕЗНАЯТ ИМЕТО "КАРАДЕРЕ" НИТО ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРА АКО НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТ БЕШЕ ПОПИТАЛ ЩЕШЕ ДА РАЗБЕРЕ - НЕ РАЗБРАХ КАКВО ИМ ПРЕЧИ ЗАСТРОЯВАНЕТО НЕКА ДА ИМА РАБОТА ЗА ХОРАТА КОИТО ЖИВЕЯТ ТАМ - 90% ОТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ЧУВАТ ТОВА ИМЕ ЗА ПЪРВИ ПЪТ НО..НАЛИ ТРЯБВА ДА СИ ВЗЕМАТ ЛЕВЧЕТАТА ОТ ОРГАНИЗАТОРИТЕ ..

След което ще построиш комунизма. А не, чакай, няма да го построиш а ще чакаш съветските си господари с пушките си да дойдат и да принудят останалите да го строят докато на тебе ти отредят двойна дажба срещу длъбността на зъл надзирател. Кой ви ражда такива гнусни твари бе.

Очаква се скоро и контрапротест на формация "Танцуващият бастун " с художествен ръководител Нашамарен Мишо

Глупако, напиши го по друг начин, проста, куха лейко, ти сигурно нямаш баба и дядо и няма да остарееш!! Боклук!!!

Нашите баби и дядовци цял живот бачкаха за жълти стотинки като роби на червените свине.

100 милиона=500 раб. места в бранш дето е сезонен и на сиво отгоре на всичко. Сметката за обещаните 250 000 раб. места е 50 милиарда лева. Значи по един милиард кредит намесец и Станишевистките-болшевики ще си изпълнят програмата. Само че те за 500 места ще осерат доста място , а се питам за 250 000 места дали въобще БГ ще им стигне щото освен прости са и алчни.

Ти пък с този "коментар" се показа мнооого интелигентен! Анализа беше уникален.... Нали за това си имате пример - Боко тиквата - анал - изатора. така го знаят и по света, или г-н "шменти капели"!

Е освен тебе не виждам някой да споменава тикви. Сметките сигурно са верни, резултатите не знам (зависят от верността на изходните данни която е неизвестна). Но да ми пробутваш тикви като единствена алтернатива на настоящите кратуни е стандартна съветска агитация, налага се да поприключваме вече с липсата на избор на избори. За начало хората трябва да се убедят, че досега никога не им е бил предлаган избор, не и от поне 70 години насам.

Изключително прост народ сме, от това което е останало тук.Само 168 човека коментират и имат мнение по тема, която е в пъти по-важна за нас, отколкото какво става на площада в Украйна, за което мнение имат над 1000 капацитета тук.Тъпотия след тъпотия, съседна Хърватска е в топ10 на световният летен пазар, а ние мерим сили за предпоследно място с Египет и Мароко...срам, срам, срам..

За темите пряко касаещи съветските господари тукашните им слуги са (ниско) платени, налага им се да бълват дебилията си там. Не че някога ще разбера откъде ги намират всичките бавноразвиващи се дето им съчиняват и размножават постовете.

не може да се инвестира само в сезонна работа на готвачи , сервитиори и чистачи по черноморието!това е работа за 2 месеца и не е решение. трябва да се инвестира в други неща. това ли ще е бъдещето на българия?трябва да се инвестира в производство и образование и да се облекчават и привличат чужди фирми, които ше наемат интелектуални работници и поне ше им плащат пари тъй като българските намират начин да те прецакат ако могат.

Я дай пример за "интелектуални работници"? Вижда се, че ти самия не си такъв.

Какъв е той едва ли има значение за смисъла на поста му - а и за какво ти е пример който не те касае така или иначе.

Прави ми впечатление, че когато се появи трол езикът на поста става елементарен, изпълнен с обиди и цинизми, сляпо защитаващ някаква идея, без да има мисъл. Овен това се пише "ти самияТ". Ограмотете си троловете , за да не бълват безсмислици.

Освен изброените трябват и теляци. За друго булгаристанеца не става.

Червените Боклуци правят това, което умеят най-добре-взимат заеми, и бетонират де що намерят апетитен имот..... За друго не ги тьрси.....

Защитени зони Чл. 5. Защитените зони по чл. 3, ал. 1, т. 1 са предназначени за опазване или възстановяване на благоприятното състояние на включените в тях природни местообитания, както и на видовете в техния естествен район на разпространение.

най-лесно е да се влезе в сайта на натура 2000 и на всеки да му стане ясно за наредбите, директивите и всичко останало в раздел документи. Ако някой съветник или чиновник не е запознал министрите и депутатите с въпросните документи, е редно да си понесе санкция. А депутатите ни и министрите ни за пореден път доказват колко са прости и не сверяват информацията си адекватно. Или са просто кукли на конци и се правят на луди все да мине номера, в полза на някой от "спонсорите"

Давайте го кротко!Не се вживявайте толкова,че най-много някое сериозно заболяване да си навлечете ей така от нищото!Не можете да спрете строежа!Няма как!

и защо така мислиш??!!??!!???

Минусчетата в случаят не ме притесняват!Ни най-малко.Много богати хора,които не са в БГ си харесха нашето море.И го искат.На всяка цена!И ако мислиш,че 2-3-5-7 хиляди души със знаменца и лозунги ще ги спрат или сопи и ръжени образно казано.то се лъжеш!

по света останаха малко райски места. В България ги има все още. Нека си ги запазим далеч от човешката дейност. Нека да имат възможност и децата един ден да видят истинското, красивото. Това не е политическо послание, а хуманно

ПОДКРЕПЯМ ... ' .. НЕКА ..' А -МОЖЕ БИ Е - ВРЕМЕ - АКО ИМА УМНИ "ЗЕЛЕНИ"- ОРГААНИЗАЦИИИ- МИЛЕЕЩИ ЗА РОДИНАТА НИ- ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА -И ДА СПАСЯТ И БЪЛГАРИЯ И ПРИРОДАТА КОЯТО НИ ПРИНАДЛЕЖИ ..?????? ЗНАЕ ЛИ - ЧОВЕК ????

magit@abv.bg

нямам доверие на никой и невярвам, че всеки би бил готов да спаси държавата ни. Много протести и който и да доиде, едно и също си е винаги... но поне малките неща които зависят от нас, нетрябва да пренебрегваме

Няма нищо по гадно от гадни псевдосоциалисти на власт.

Няколкостотин ли? DIR.bg така казахте и на протеста срещу ACTA, когато имаше над 7000 души. Днес със сигурност бяха над 2000 души. Бях там, да ви пусна ли видео да си ги преброите?

толкова са алчни.. всичко ИскатБезродници...

ПРОСТ И ИЗЛИШЕН ВЪПРОС - НАКРАЯ НА ТЕМАТА ..- ЩЕ УСПЕЕМ ЛИ ДА СПАСИМ ПРИРОДАТА - ОТ БЕТОНА ... ПРИРОДАТА - ТРЯБВА ДА Я СПАСИМ - ОТ ЦИГАНСКИТЕ НАБЕЗИ ... И ОТ НЕЗАКОННИТЕ СТРОЕЖИ ...- НАВСЯКЪДЕ СЕ СТРОИ ..И ТО С БЕТОН СТЪКЛО И ДЪРВО .. -И -ПОСТРОЕНОТО- ОСТАВА .. , ПАЗИ СЕ -И СЕ СЪХРАНЯВА ... НО -НИЕ НИТО УМЕЕМ - ДА ЦЕНИМ ТОВА КОЕТО ИМАМЕ ..- НИТО ЗНАЕМ КАК ДА ГО СЪХРАНИМ ..- ДА НЕ ГОВОРИМЗА НИСКОТО НИ НИВО НА СТРОИТЕЛНА И АРХИТЕКТУРНА "КУЛТУРА"... ТАКА - ЧЕ ПРОБЛЕМА Е ВЪВ ВЛАСТТА .НЕ В НАРОДА .. НАРОДА- ДОКАТО СИ ИЗБИРА БОКЛУКА НА БЪЛГАРИЯ - НАРИЧАН ЗА КРАТКО- "ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ"- ДОТОГАВА - ЩЕ ЗАГИВА И ПОТЪВА .. НО- ДА ДАДЕМ СЕГА ДУМАТА -НА ФЕНОВЕТЕ НА "ПОЛИТИЦИТЕ-СПАСИТЕЛИ"

Много точен въпрос, имаш плюс от мен. Сега следва да очакваш оплюване и от двете страни :)

БЛАГОДАРЯ СИМО ! А АЗ СЪМ СВИКНАЛ ДА МЕ ОПЛЮВАТ !!! МНОГО СЪМ ОПАК ..НАПРАВО СЪМ - СЕРСЕМИН :))))) РАДВАМ СЕ , ЧЕ НЯКОЙ МЕ ЧЕТЕ И МИСЛИ НАД НАПИСАНОТО.. ПАК - БЛАГОДАРЯ !

magit@abv.bg

има плюс и от мен, но бих казал следното, че нетрябва да се допускат още проблеми. Циганския проблем няма да се реши, но ако допуснем и защитените места да се застроят, тогава ще имаме още един проблем. Относно боклука-какъвто народа, такива са и политиците и дипломацията. Природата се унищожава от всеки фас, всяка хартиика, всяка наилонова торбичка и прочие. Не ми казваи, че поне веднъж през живота си не си метнал дна хартиика на улицата. Аз съм и си признавам грешката и съм си взел поука, когато видях с очите си за първи път как си мятат хората торбата с боклук от балкона. Преди 5 г. пътувах с автомобил от Либия и минах през Тунис. В Тунис ми белиха мандарини докато шофирах и ядох. Колегата метна обелките през прозореца и няколко километра след това ни спряха полицаи. Някой ни е видял и е дал сигнал. В Скопие пуших на улицата до един кош с боклук, дойде един човек и ми каза: ако си метнеш цигарата на улицата, ще се обадя на полицията. Била 50 евра глобата. Да не говорим, че наилонови торбички са забранени...Къде е България?

Интересно, къде бяха тия, когато съвсем наскоро Цветанов и Цачева ходиха в Банско да подкрепят бетонирането на Пирин?

Браво на хората , но късно е всичко бетонираха и душите ни ,тябва един багер да измете всичко...