17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бандитите и циганите гонят хората от провинцията.Властта усвоява европари ,а и няма толкова акъл за да схване проблема. Бягащите СИ продават ЗЕМЯТА и идват в София.Тук парите им обират уважаваните "инвеститори" и строители .Общината управлявана от честни ... реално подкрепя сгъстяването на застрояването.Естествено не остава място за паркиране.Тогава идват честните ... общинари и ни казват:Няма как ,ще плащате за паркирането във вашия град. И така вече колко години!

Някой ще изяде едно красноселско тикме на изборите!

Не разбирам защо мрънкате срещу зоните за паркиране. В цяла Европа паркирането в центъра и околностите е платено, даже и доста скъпо. Общината не ти е длъжна да ти подсигурява място за паркиране. В Лондон, например, за да влезеш в центъра с кола, е толкова скъпо, че там виждаш само Ролс Ройси, Бентлита и ултра скъпи коли, и естествено градския транспорт. Тук обаче, хем искаме да сме като Европата, хем не ни е удобно и ревем, че не може да си паркираме старата таратайка по тротоарите. И мръсния въздух идва от дизеловите барутници, които кара българина. А зимата като почнат да се отопляват на въглища, в София не се диша. Абсолютно съм за ограничаването на трафика, въвеждането на зони и всичко, което ще доведе до подреден и чист град, и ще намали трафика.

ок, така да бъде, сега кажи къде отиват парите от тези зони за паркиране?

Най-сладко е да гушиш с държавен рекет!

Всеки разхождащ се по улуците със светещ стикер на челото.Щото търка улицата и диша въздух. Грабежът е тотален.Герб обаче е "стабилен".Питайте Цецо.Ураааа герп управлява.ИЗРОДИ!

меее меее блее стадото докато го стрижат мутрите с голямата ножица

Изберете пак Фандъкова и ще имате синя зона до Околовръстното. Пари трябват.

Ако може тези крадци и за мръсния въздух да ни взимат по некой лев ще си отидат още по-богати, когато ги смъкнем от власт.

Има ли още желаещи да гласуват за герпавите политици ? Още ли много ли обичате герпавата дскаличка от Самоков ? Пак ли ще изберете на следващите избори мутрата от Банкя ? Знам, че фалшифицираха изборите ... Последните 10 избори ... Но значи ли това, че трябва овчедушно да просипим и този пореден зашеметяващ ГРАБЕЖ извършван над гражданите на София от Боко, Цеко, Фандъчкова & Сие ?

Гражданино, който и да беше на власт това щеше да е факт, много незапознат изглеждате с това кой взима решенията за зоните. Защо не въведоха такса за влизащите несофиянци с колите си в града, ти не си ли забелязал, че всяка трета кола не е софийска а те за съжаление са доста нагли, а дори не плащат данък за поддръжката на градската инфрастуктура - "ефтиния" данък..Са рипнете до небето и си упрете дътата там ако щете...

защото умнико веднага всички градове щяха да въведат такса за влизане на софийски коли.

Вместо д анапраят паркинги и да се осовободят улиците от излишнит еколи по тях, те превзеха всички улици и ги обърнаха на паркинг без да влагат пари.е това е крупна кражба без вложения печелят луди пари за сметка на неудобството и притеннеията на всички!

Цитат от шеф в ЦГМ "Вие какво си мислите, нашата работа е да събираме пари"

Една карта е равна на хиляди думи :)

Е и за ще огранича своя глас и гласовете на моето семейство по отношение на фандъци и креатура...

Пред блока и по улицата имахме 24 места за паркиране, сегаа са 10. Поставиха стотина колчета от страната на паркиране, които само пречат да си отвориш вратите. Така е и по съседните улици. Писаха, че отворили няколко хиляди места в синя зона, но всъщност премахна стотици възможни места за паркиране. Далаверата е и с десерти хиляди наблъскани през метър колчета, половината бзмислени. Цената им с поставянето вероятно е над 50 лв на колче, но няма да се учудя ако е и х2 или х3

Да, забраниха ви да паркирате по тротоарите и сега вече ревете. А тротоарите от какво се разбиха и сега се нуждаят от ремонт? Отговорът е ясен.

Не ни дават свободно да лежим на брега на нашето море заради платени зони , в градовете зони за платено паркиране . Плащаме им шибаните стикери а те слагат колчета навсякъде за да не можеш да паркираш а в същото време няма подземни или надземни паркинзи . Ми да кажат на хората че нямат право да имат коли , и да си купиме велосипеди , но да се спрат тогава всички коли да пътуват вътре в градовете .Какво съм виновен че не съм роден в гората а в центъра на столицата .То една столица ...ае да не псувам

Идеята е да си вземеш семейството и там, където за тия неща е помислено. Децата не ги учиш на български, да не вземат да се объркат да се върнат. Готово.

Гръм да ви удари!!!! И аман от ганьовци, дето припяват, че искат квартала им да е платена зона, щото вечер нямало къде да паркират. Питам аз - а през деня къде паркирате? Оооо, по кварталите, където няма платено паркиране. Евала, ганьовци, евала!

Kenn1111

Много ми е чудно до кога хората в България ще търпят този поголовен рекет който се извършва върхо тях на всички нива.Данъци,горива,ток,парно,цени.....Всичко се дига всекичасово и спиралата на рекета върви все по нагоре и по нагоре.Мижавите увеличения на заплатите на платения чиновнически апрат и замразените доходи на останалата част на хората,пенсиите с някви 4-5 левчета са тотална гавра.Наглостта на вожда да твърди че нещо се подобрява няма аналог в световната история.Търпете то вече почти нищо не ви остана.

Какво стана с Европа без граници Имаме си зони зелени сини Пътни Дупки малки и големи плитки и дълбоки Тротоари с изтърбушени плочки И най вече доволни търпеливи избиратели натъпкани в изхвърлени таралясници от Европа

Господи, колко мъка има по тоя свят... Казал Моканина. Самата новина не е никаква новина сама по себе си - за пореден път доказва, че столична община няма никаква идея за какво служи. Има еди-колко си коли в София (които плащат данък на общината), а местата а паркиране са няколко пъти по-малко. Кое е по-изгодно - да се обособят места за паркиране или да се въведат нови ограничения, за да се събират повече такси и глоби? Ясно - второто. За да може после събраните пари да се раздават на наши фирми а ремонт на Графа например. Не сме и очаквали друго. На Столична община всичко ѝ е идеално, само столичани ѝ пречат. Досадници някакви, дето не щат да емигрират. А второто е, че редакторите в ДИР както винаги надминават себе си по тъпота. Може ли да изредиш 18 хиляди улици, а да не си направиш елементарното усилие да онагледиш цялата идиотщина с някаква карта например? Прекомерно усилие ли изисква, за парите, които получавате?

Има зони, но не се изграждат общински гаражи! Милиони левове изтичат незнайно къде - нито е по-подреден града, нито е по-чист, нито улиците са добре асфалтирани, а тротоарите са плачевни! Вечер е тъмница, а като завали - реки, локви и кал...

Не мога да не съм доволен от тези промени. Не живея в засегнатите квартали, но пък ми се налага да ходя и сега като мога да си паркирам, дори и платено, ми е кеф. Но пък мога да си представя ужаса на живущите там.

Да ни са честити всички зони- сини,зелени,червени изобщо зони на здрача.Бих искал всички ние дебилите да измрем и това е единствения начин да измрат след нас от глад мутрите лоени топки от ГЕРБ и избирателите им олигофрени, водени единствено от злоба и комплекси за малоценност.

Дето се радват как щели да се разкарат селяните.... Да Ви кажа само, че след Освобождението София е била 30 хиляди. Ако пра-пра баба Ви не е била една от тях, Вие сте същите селянои, като тия по които плюете. Само, че по ранни селяни. Та: А Лозенец е бил лозята на пра дядовците Ви. Сега го застроихте с окрадени държавни пари на Вас и на бащите Ви комунета и си мислите, че сте хванали Господ за шлифера... И се изживявате като столичани и аристкрати. Само че в Лозенец има доста фирми в които работим ние, малкото останали грамотни българи. Ако се изнесем и ние, няма да има кой да Ви пълни бюджета и да Ви дава рента да си живуркате. Което вече се случва - ще има да ревете!

Нямам против и цяла София да е зона, грабежа от народа да върви... но поне малко трохи от тези пари да влизаха в някоя община, а то всичко се граби, нито стотинка не влиза.....

От коментарите си правя тъжното заключение, че най-важното за повечето българи, е на Вуте (провинциалиста, селянина и т.н.) да му е зле ... Или просто на всеки друг, освен на него самия. Пред всеки нагъл, необразован, прост, пасивен и мързелив "гражданин" и "столичанин" (често реститут и/или облажил се по родствена линия с 2-3 панелки, който не си е мръднал пръстчето и за него целият свят е квартала му) бих избрала работлив, способен и образован "провинциалист" да "пълни" нашата "китна, европейска" столица. А що се отнася до зоните, няма лошо, но хората остават с вързани ръце. Ако парите от данъци отиваха за добруването на всички нас (и селяни, и граждани) и животът на всички ни беше по-добър, за да знаем за какво плащаме, то проблем и злоба (безпомощна и форумска) надали щеше да има ... А само ако можеше по-малко думи и повече действия (умни), не само от страна на политици, а и от тази на избиратели ... можеше да сме по-добре ... всички

Най-сетне и в горни лозенец да се разкарат пришълците. Учени от БАН открили звисимостта, че с въвеждането на нова синя и зелена зони, се подобрява здравословното състояние на работещите селяни в съответната зона - започват да се движат малко повече и намаляват обиколката на шкембаците. Също и майсторите на 30 годишни фолксваген и бмв са доволни, защото се налага да ремонтират повече застояли таратайки по кварталите Люлин, Левски и Христо Ботев хахахаха

Искам безгръбначното същество, което се мисли за кмет, да даде обяснение къде отиват парите от платеното паркиране! Също и парите от рекета събиран от Градска дебилност, 30 лв за скоба, за паяк да не говорим. А данък МПС? И какво получаваме за столицата - улици гробници, разбити тротоари, милиони хвърлени за безмислени ремонти. Фандъкова, да се задавиш дано!

Призна как ще харчи парите. След като направи качествен ремонт на булеварди и улици, с новосъбраните пари се почва ремонт на тротоарите като качеството ще бъде същото. Алилуя !

Под тези статии как си личи кой е имигрант в София. Що не си идете на село като ви е скъпо, там зони няма, ще може да си вземете и втори голф двойка, че широко. И ще може гости да ви идват за по една седмица хахахаха

Точно "имигрантите" са готови да си платят за да кажат "платил съм си шъ си спирам НА центЪро" Дядо ти и баща ти плащали ли са си, за да си спират пред Вас?/ако са от София/

Оня ден шефката на “Паркиране и мобилност” към ЦГМ Румяна Милова вика, че от 1 януари до 31 август в сметката на дружеството са влезли 8 768 413.40 лв. от платеното паркиране в зелената и синята зона. А с „озеленяването“ на “Лозенец” и “Средец” се очаквало приходите да нараснат с още 4 630 937 лв. Обаче те нямало да са чиста печалба, щото ЦМГ направил инвестиции 2 538 077 лв. за „маркировка и сигнализация на новите паркоместа“. Колеги веднага пресметнаха, че масрафите по очертаването на едно паркомясто излизат 540 лв. Не ни остава друго обяснение, освен, че паркоместата са рисувани от изявени художници, кубисти от ранга на Делоне, Дюшан и Пикасо. Което ни се струва неоправдано разхищение, предвид на напълно реалистичната възможност двама цигани с един мастар да очертаят до 50 паркоместа на ден. Помнете ми думата! Ще мине време и ще разберете, че епохата Софиянски далеч не е била най-лошото, което се е случило на София. Зад благата усмивка на Фандъкова се прикрива най-грозното ограбване на София и софиянци!

Поне като пишеш измислени цифри и суми , цитирай и източниците защото звучиш като една от многото фейк нюз .

викни внучето да ти пусне в гуглето търсене... Па си провери цифрите... Всички новинарски сайтове я цитираха.. С "измислените" от РУМЯНА МИЛОВА данни..

мен ме интересува в Люлин да няма никва зона

Фандъкова е селска лисица ! Време за нови избори за Кмет на София и Ревизия на Фандъкова да се види колко е откраднала !

Ами те изборите за кмет са пролетта бре . Ние софиянци пак ще си я изберем Данчето за ваша провинциална нерадост .

Таз година зелени зони за колите,догодина и за пешеходците.Много трошите тротоарните плочките! А кога за въздуха който дишаме,ша питатаме ГЛАВЧО!

Най ме изкефи с какъв профисионализъм и хъс бяха изкопани дупки върху току-що ремонтираната улица Гюешево за да се сложат колчета, така че да не може да паркират "тарикатите" въру тротуарите. Предлагам Столична Община да се преименува в Велика Столична община и тази нейната дейност по отношение на колченабиване да се впише в книгата на Гинес раздел в 'Безгранична глупост'.

Хора тия само пари събират от паркиране , а защо никъде не строят сгради паркинги ????? в центъра е повече от необходимо!!!!

Шерше ла фам /Търси жената/. Ако намериш жената, то ще намериш и парите къде са , къде са отишли и къде ще бъдат. Ако си я харесаш и твоите ще са там. Малко повечко ми идва в "зелено" боядисването.... Не ми мирише на пари, защото парите не миришат

Е, толкова ли не могат да се съберат 100 000 недоволни и да ги пратим в реката ? Съвсем почтено, чрез избори.

Събрали са се. Просто чакат изборите.

Чакай ти, той Цв. Цв. ще ви каже КАК се печелят избори......Спастрил е едни 40 000 000лв. държавна субсидийка, пък вие си гласувайте.....Наивници на средна възраст.....

И ето на как се отчита работа- след 6 месеца ще ги върнат пак на старото място, след още 6 ще им дойде на акъла.....да ги боядисат в жълто- малко по- китайско де....

Да се задавите дано! Всичките.

Да бяхте направили една карта... Страшни мързели са в СО

Направо цяла София.

mathur

А кога и в Божурще ще има зони , да питам тиквите герберски???/

За днес са само до Люлин

Работещите в тези райони кучета ги яли. Скоро и за дишане ще плащаме.

Не се наяде фандупкова, ама нали бокича и е ортак на джоба.... Плашай народе, за свобода и демокрация!

Мечтата на всеки селски тарикат - да паркира бангията си пред входа, ако не може да я паркира вътре във входа. Гледам, че няколко от тези тук призовават за революция, за да защители правата си да паркират по прозореца свещените си бангии.

Прав си че има много такава сган.. Даже си мислят че пред смръдливата му къща му е частен двор... Живота им се върти около дъртата гробница наречена кола.. Сеч, глоби и секс за тия

Тия мръсни идиоти докога ще ги търпим? Мръсни корумпирани кретени. Герб ни мрази и ние трябва да ги намрази.

Защо от столична община, не асвалтират и не оправят алеитеи пред блоковете и обособените зони . Целта явно е да се приберат парите на хората с минимум разходи - побиеш няколко колчета , туриш няколко знака и хайде плащайте. Това не е ли пореден скрит държавен рекет? Какво направи тази столична община да подобри поне с малко инфраструктурата на тези жилищни зони, с какво допринесе за подобряването на условията на живот на хората, обитаващи ново присеъдинените райони за паркиране? Знаете ли, че в нормалните градове за жителите се строят безплатни, да , Безплатни паркинги с капацитет 2,3 хиляди автомобила? На вниманието на мишоците от общината и район Лозенец! Не направите ли нужните промени за подобряване на инфраструктурата, рано или късно ще Ви се потърси сметка за плячкосването, което извършвате. Българина може да е много търпелив, но не е прост и както сега се биете в гърдите, че видите ли всички са много щастливи от въвеждането на новите зони за паркиране, така ще Ви линчуват скоропостижно ако само лапате парите на и без това отрудените и обеднавящи непрекъснато софийски граждани!

Така се радват "лозенчани", че ще се таковала майката на "пришълците", но защо ли си мисля, че най-голямото дърво ще е за живущите в квартала. Ако ти дойдат роднини за една седмица на гости... и за самите живущи отново няма гаранция, че ще има къде да паркират. Единственото сигурно е плащането и още по-ожесточени съседски войни.

Ако ти дойдат роднини за една седмица на гости. Ще се спукам от смях.

Айде, да не са роднини. Ами майстор като дойде да ти прави апартамента? Поне 2 седмици по 8ч. А?

Това наистина беше много яко. Ами като дойдат, ще носят и буркани със свинско от там откъдето идват, ще продадат на сергия няколко и ще си платят за талони за зелена зона. Може и една лютеница да направят пред блока.

Няма ли кой да ги ликвидира тези началници опропастига народа това е данък доплнителен

Сънародници, избираме ги, търпим ги, а на всичкото отгоре - те не са марсианци, а наши сънародници :)

Да му мислят работещите в тези нови зони, които ходят на работа с колите си. Градският транспорт не е алтернатива за много райони на София, освен ако човек няма излишни допълнителни 2 часа на ден. Тези хора, даже и да искат да платят, няма как за повече от 4 часа. Трябва да слизат, да ходят с колата някъде и после пак да платят за нови 4 часа. Един мой бивш колега идваше на работа, плащаше за 4 часа и на обед отиваше с колата си до близкия буеферен паркинг, с надеждата тогава вече да има свободни места там (разбира се, с/у заплащане). Там той чакаше около половин час докато се осводоби място, оставяше колата си там, връщаше се пеша до офиса (около 600-700 метра), а вечерта ходеше дотам обратно пеша. Той живее в Овча Купел, а офисът ни беше над хотел Хемус. Градският транспорт от Овча купел не е алтернатива, така че на него му оставаше само възможността с кола.

Ако искаш много лукс, ползвай такси, ако нямаш пари, ползвай градския транспорт, а най-добре карай велосипед, хем ще намалиш селското шкембе, хем по-бързо и от автомобил става придвижването. Ако зимата ти е студено си вземи ски.

""Гражданите не бива да се притесняват, че ще бъдат санкционирани, преди да получат стикерите си."" Гражданите са притиснати от един месец, защото от тогава са набити колчета и паяците вдигат коли, ако някой се е сетил да взима стикер в последния ден би трябвало да е негов проблем това.

Не лъжи. Никакви паяци все още не вдигат коли там. Всеки ден паркирам в една от "новите" зони, която ще се активира на 1 ноември (утре). Колчета са сложени, маркировка е нарисувана, знаци са сложени, но са покрити с черни найлони, които ще бъдат махнати утре. Никакви паяци все още не вдигат там.

Вдигат и още как, защото преградиха тротоарите, където се паркираше до сега, но оставиха не преградени места точно с цел да влизат"жертви" вътре и да бъдат вдигнати, а отделно има разчертани инвалидни места, където също вдигат, ако паркираш. Вдигат на маркирани "острови", където хората са паркирали с години, но някой като тебе умник е решил, че ще бъде "остров" , ти да не си от общината, че само сутрин мога да снимам в рамките на 7.30 до 9.00 поне 10 паяка репатрирали жертвите си, които не пречат на движението.

влизали жертви абе путьо, ако си взимал "книжка" значи трябва да си прочел поне един път ЗДвП ако не си го спомняш, ще го научиш по трудния начин