Разрешават 140 км/час по магистрала, но само в новите участъци

Максимална скорост от 140 км/ч за леките коли на автомагистрала бе разрешена с промени в Закона за пътищата, приети от депутатите на първо четене с 93 гласа "за", 23 "против" и 8 "въздържал се". Промяната обаче е валидна само за новите участъци от магистралите.

Обратно в новината

Коментари - Разрешават 140 км/час по магистрала, но само в новите участъци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приятели вие карате ли по тези магистрали? Аз редовно се движа със 140-150 и далеч не съм от бързите на пътя. Какво се пените токоз. А как ще се знае какво е ограниченито - със пътни знаци, кадето е 130 знак 130, кадето е 140 знак 140, в Германия не сте ли били?

Tова е изключително лошо, необмислено предложение,защото: в европа максимално допустимата скорост се приема и за препоръчителна. ако разрешената скорост е 120 км.ч, шофиорите карат с около 117 в наи-лявата лента и с около 90 в наи- дясната , за да не се затруднява движението. у нас обачето повечето коли са купени на старо, а шофиорските книжки на половината са под въпрос. Kакви 140 км. ч?

Разбира се, че българинът е много зает човек, винаги бърза /незнайно закъде/, дори когато шофира говори по мобилния /щото има много важни разговори/, защо да не кара като луд!

Не разбрах какво значи "нови" - Например участъкът Чирпан - Стара Загора беше уж нов, а на втората му година колата се тресеше от деформациите по асфалта (не пиша с каква скорост за да не става гюрултия) - и в двете платна към Ст Загора. В посока Стара Загора - Чирпан ставаше за хубаво каране само лявата лента. В Сърбия по пътища от рода на София Сливница се разрешава до 120 км ч....У нас - 90... В Германия както е известно на места и в зависимост от трафика с не се ограничава макс скорост.... За катастрофите не е виновна скоростта а тъпото човекоподобно устройство зад волана

Аз предлагам и ТИР алеи, отделно от колите, съвсем далечеее настрани.

Да! Като не можаха да ни изтребят бързичко с високи цени и ниски доходи сега заложиха на сигурното..... високи скорости и лоши пътища! Първо нека завършат прословутите "нови участъци" качествено, без пропадания, пък тогава да завишават разрешената скорост!

то и сега по магистралите всеки си кара с квато скорост си иска../кой с 60.......кой с ..160...../......същото е и по другите шосета......а по магистрала трябва да има и долна граница за скорост......и да се глобява и за нея......неможе при 120.....пред теб да има издухан ..камион ..движе ..с 50....а от алспуха му да бълват кълбета черен дим .......

Долна граница има. Ако не се лъжа е 70км.

Ей стига сте плюли, всичко ви е криво. Това е най-доброто решение на правителството. Никой не ви задължава да карате с 140 като не искате, но хората които бързат нека си карат като трябва. А тези гадни лицемери депутатите дето като пътуват пускат синя лампа и не спазват ограничение, пък сега били против са абсолютни к*рви. За втори пък откакто е на власт ще кажа: Хвала на премиера слънце.

Ама тия каращи със 140, могат да пукнат гума, могат да поднесат и да смелят кротко каращите си хорица.

"Никой не ви задължава да карате с 140 като не искате, но хората които бързат нека си карат като трябва" тия които бyрзат трябва и да се суобразяват с останалите, а не "нека си карат" щото от такива дето "нека си карат" има премазани автомобили покраи созопол например

Бързи пътища без локална пътна мрежа, убиват за винаги малката икономика и правят държавата, все по-транзитна територия без поминък и значение.

Абе, хората с магистрали от 50-60г., карат с 130, ние още не сме ги пуснали и веднага 140! Големи умници тези в Парламента!!!

Идиоти!!!!!!!

Ти съвременна кола ли караш или 15 годишна Вектра

Тези в парламента не са добре. Каква е тази скорост. Спестявало се време, че колко километра е България? Кой толкова се е разбързал в тази страна, може би само те?

Sacho

А тези...дупетати не знаят ли, че в ЗДП пише, че при ПТП си се движил с...несъобразена с пътните условия...Боже, нека ни управлява Той...

Човек се просълзява от раз само като види с какви"фундаментални въпроси"се занимават тиквениците в парламента!!!

Какво се разбира под нови участъци на магистралите? Навярно участъците построени по време на Правителството на ГЕРБ! Доста комично звучи! Има много по-читави участъци от сега строените, построени по Тошово време, даже!

Ми моя трабант, кат дига само 100, аз какво да правя?

Малко коресилин в баката и нов километраж,който да може да показва поне до 160! :-)

putio

Алекси Стратиев не е никак умен, дори напротив. Сравнението, което прави е математически и статистически неиздържано. На всеки 12 км магистрала има жертва и на всеки 18 км обикновен път също жертва. В България пътната мрежа е: 1. Автомагистрали 328.2 км 2. I клас пътища 2991.1 км 3. II клас пътища 3799.6 км 4. III клас пътища 11670.5 км 5. Пътни връзки 218.1 км При 328 км магистрали като ги раздлем на 12, означава 27-28 жертви общо. Обикновени пътища - 18 679 км разделени на 18 е 1 038 жертви, т.е. това е около 36 пъти повече. А от тези 18 679 км 60% са селски пътища, където се кара с 30-40км в час и минават по пет коли в денонощието. Затова предлагам на бай Алекси да си гледа работата - магистралите са си супер и са направени за да се кара бързо. 140 км/ч за съвременна кола си е напълно приемлива скорост

EvilFre@k

Tова е уникална тъпотия... чудят се как да дадът хляб на катаджиите... Не може така. На всички магистрали скоростта трябва да е еднаква.