Парламентът въведе алтернативен данък за такситата

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за местните данъци и такси, с които се въвежда алтернативен данък за дейността на таксиметровите превозвачи.

Обратно в новината

Коментари - Парламентът въведе алтернативен данък за такситата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като е алтернативен данък кое му е алтернативата? Или се получи нещо като избори в Северна Корея. И резултатите са обввени преди изборите .... ха ха.

Не ми се струва това съвсем редно, но от друга страна таксиметровите шофьори изобщо не плащат данъци. Вярно е също че и компаниите дават коли на непосилен лизинг, т.е. кола която струва 15-18000лв. се изплаща за 5 години за 48 000лв. По скоро държавата трябва да регламентира деиноста на компаниите и взаимоотношенията с отделните шофьори и данъчното бреме да е адекватно.

UBER !

Да си платят на Менда и ГЕРБ и да заповядат. Те какво се правят ,че не знаят как се прави бизнес в България.

А таксиджиите, дето се правят на мъже, но са с миши сърчица не смеят да се обадят против тоя нов закон, щото Лазаров(О'кейо), Кокошаров(Йелоу) и Игнатов(СВ-то) ще ги изгонят и те горките ще останат без хляб. Направо да ги пожали човек. А че им свличат кожите и затова спят по колите, нямат време да се огледат да се и да видят на какво са заприличали - няма значение. Важно е да изкарат пари, та да си платят на чорбаджията, че иначе шут отзад.

И сега като ги закичат с още 1000 кинта назад смятай какви зомбита ще ни возят.

Слушайки словоблудството на Менда Стоянова по закона за таксиметров превоз и си спомних за Емилия Масларова. Каа с няколко лобистки хода си подсигори живота и сега кротко трупа стаж в парламента. Също се чудя паветата от площада дали могат да се поберат в сградата на народното събрание,пардон в сградата на олигархическото събрание. То явно народа в момента няма нищо общо.

трябват едни пари, които изчезнаха от КТБ, теглим заеми до главозамайване, облагаме с данъци, крадем европарите, сложихме на ракийката от селския казан електронен водомер, скубем от къде що падне....... И пак не стигат пустите му пари. Още трябва да краднем, че мандата свършва скоро.

Абе, в парламента не бяха ли 240 бройки ?

Значи отменят смисления закон, който щеше да изкара мафията в бранша на светло. Копърките отново победиха. Честито на Георгиус Георгиу, жалко за потребителите. Мафията спечели поредна точка срещу обикновените хора.

Sm3hurk0

Кажи откровено, какво би се случило, ако сега усетиш, че те мамят със сметката ? Предполагам ще се обадиш във фирмата и ще споделиш, че си ощетен. Фирмата за таксиметров превоз ще вземе мерки към съответния водач и сумата ще Ви бъде възстановена. Ако беше приет закона, няма на кой да се оплачеш, защото трябва да се оплачеш на самия превозвач, който те е излъгал. Че има интереси в този бранш - има, но те са на разни финансови институции (банки ), които финансират закупуването на автомобили и после ги дават на висока цена на шофьорите в различни фирми на цени на едностаен в апартамент в София.

Значи фирмата носи отговорност а не шофьора. Ако някой шофьор изнасили дъщеря ви на фирмата ли ще се обадиш ? Ще остане стария закон на размита отговорност. Едната фирма и да изгони някой дебил той ще иде в друга фирма и пак можеш да случиш на него. Ако лицензията е на водач при издънка си губи правото да кара такси въобще. Но това го прави и независим от олигарсите в бранша и затуй плащат на депутати да не пипат закона.

Данъкът, ще се казва ДА ОСТАНЕМ НА ВЛАСТ.

1000лв данък на година? Че такситатат печелят по 4000лв на месец. От къде на къде данъка ще им е 1000лв?!?! 10 пъти по-малко от на всеки друг?

Тоя данък е да направи впечатление на тия дето въобще не са на ясно с предлагания закон. Данъка е върха на айсберга. А под него пробутват такива поправки , че заробват шофьорите , правят шефовете на централи богопомазани ,а клиентите ще ползват още по лоша услуга.

Абе, възмутеният! Правиш ли разлика между оборот( и то на двойна езда на таксито) и печалба? Ако не - питай Менда или Диана Йорданова от ГЕРБ!

Отвратен съм от лобизма на ГЕРБ. С тоя закон обслужващ няколко олигарха загубиха гласовете на семейството ми.