Прокурорската колегия на ВСС отговори на атаките на Панов срещу Гешев

Основната дейност на г-н Панов е изнасяне на политически речи, заяви главният прокурор

Обратно в новината

Коментари - Прокурорската колегия на ВСС отговори на атаките на Панов срещу Гешев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До кога ще се подлагате така на гешев и ще ни разсмивате как подчинение му го защититли от ''атаки''. Та нали те си го назначиха защото си знаят омазаните зад...и и искатев да не го защитават.. Не сме правова и няма да станем докато така се избира главен прокурор и с властови действия се гледа да се запуши устата на неудобните.

Четох, четох и на разбрах: Получени ли са документи от САЩ, доказващи участието на съдия Миталов в "сериозни корупционни практики" или не? Защото имам чувството, че тази декларация на прокуратурата въобще не е във връзка с питането на Гешев към конституционнния съд относно "държавната измяна" на президента, а точно е във връзка с вчерашното изявление на Панов, че такива документи не са получени, а Магдалинчев "говори неистини", т.е. лъже, казано по-точно. И сам си отговарям - май няма никакви документи от САЩ, а на Панов трябва да му се размаха бухалка пред лицето!

Ако някой критикува Гешев, руши основите на независимостта на съдебната система. Когато гл. прок. Гешев критикува редови съдии за работата им, хеле пък - председател на Върховния съд, това е висш признак за независимостта на съдебната система. Тъй да е. Истината е, че Гешев и Панов си говорят на различни езици, щото каскетът е толкова ограничен, че не може да разбере и 1/100 от това, което говори Панов. А най-лошото е, че всички държавни институции, включително в съдебната система и прокуратурата съсвсем официално въведоха точно стила на говорене на Гешев, Борисов, Кирилов и като цяло - на ПИК, БЛИЦ и други помии...

по голям срам от Дани Кирилов - и Гешев просто няма .................. от цяла прокурорска гвардия в страната да избереш това единодушно и да си го направиш гглавен прокурор си е направо срам и позор................... а дани кирилов си е направо за диагноза...той дали е учил в първи клас четене......някога влизал ли е в съдебна зала и пледирал ли е нещо ......А бе хора в съдебната система не ви ли е тъпо толкова тъпо да ви е министер.?! ма вие сте имали глас бе ??!?! що не ревахте така в купом и не искахте да има реален избор на главен прокурор....не ви ли блеше срам от това цацаров да заеме този друг пост и да се врътне с гешев.....?!?! то бива да паднеш ама да лазиш си е голяма работа.......може ли някой да направи една калкулация на работните заплрати на този сектор е на така да видим тези безлични същества за какво се борят

о оооо толкова са мазни тези прокурорски баници.....така ги стресира тоя Панов че ум им зайде..... Всички в тази система са подкупни и знаят силата на нечестните си сделки.....поръчкови и гадни само и само да си запазят местата и заплатите които получават........нищо реално не е тяхно.....при тях само поръчката има стойност...... те станаха търговци като тези наши попове и светия синод..... в тази държава трябва да се носи лична отговорност особенно от прокурори и съдии......................поповете ги оставям те ще си решат с господ въпроса......................... Панов ви изкара от умрялото ви ежедневие на потрпебители......... на блага които не ви се полагат по морал само по разни други правила.......отглеждаме ви за да ни гърчите лъжете и ограбвате чрез закон............... морал у вас няма.....тези които имат морал са показани с пръст или са натиснати до дупка...като панов като ченалова и още и още .......всички други сте сиви мишки.... Не ви ли е срам че имахте от толкова прокурори един единствен кандидат.......???!!!!

Значи! Всеки, който не е съгласен с линията на партията, е потенциален клиент лично на каскета, а! Драги съфорумци, заслужаваме си ги всичките, до последната калинка, каскет и кретен!

ала бала Панов цитира дати и кореспонденция плешивия пудел на борисоф е по-подходящ за прецедател на лиературен кръжок по разтягане на лукуми и гръмки фрази

Гешев е поредния поръчков послушко. Какво стана с апартаментоте ,къщите за гости ,огромни вили и скъпи коли на власт имащите. Във всяка цивилизована европейска държаеа за такива имоти Се търси произход на парите,в България - рай за корупцията. За това кадърните напуснаха страната.

Панов май ще се окаже майстор манипулатор. Гешев работи здраво. Успех.

и кое по-точно е изработил Гешев до момента?

Гешев няма и 10% от ерудицията и интелекта на г-н Панов. Гешев олицетворява всичко, което символизира един каскет.

Каскета говори за независимост на властите, а пък назначен от Борисов.

Айде бе ... Все закъсняват ... Все нещо не разбрали ... Решения като на седмокласници ... Пускат кой ли не , от къде ли не ...

На фона на статията текат рекламите на ефбет на братята Найденови крепко подкрепяни от каскета.Разчистиха си монопола на хазарта от каквато и да е конкуренция не без помоща на прокуратурата.

Това се казва цензура. Панов е абсолютно прав, и той май единствено казва нещата с точните имена. А иначе съдебната система е корумпирана и не работи, а прокуратурата спи.

Комунистите съсипаха България и продължават да я съсипват чрез Тиквун,Гешев, Пеевски, Доган и прочие... Достоен Лозан Панов, заставаме зад тебе, против мафията и сталинизма !!

не обиждай комунистите...тези са кукли на ДС и номенклатурата на БКП, а те не са кумунисти, а олигарси

прасе с каскет що не кажеш нещо за маджо маргините пашата и цялата клика около ББ

Боко го джиросаха пред всички. … За редовия гербаджия „джиросване“ е нещо като насилствено превръщане в „джендър“ на любимия портрет от стената. … Чета някакви умилителни умозаключения, че било унизително, акциите на Левски да се подмятат като безпризорни дубайски фурми. Значи, мили хора, не е унизително да натрупаш 35 млн. дълг, така ли? Ами нека аз да изтегля няколко милиона кредит на моята фирма и да ви я прехвърля, да се „гордеете“ с нейната славна история, докато изплащате задълженията, става ли? Явно е, че Левски не може да докара печалба на акционерите си, което е в пряка зависимост от спортните резултати на клуба, но дори, бидейки на загуба, ако беше престижно, да го притежаваш, за него щеше да има опашка, замислете се малко! Ясно е също, че от години, Бойко Борисов кадрува във футбола и положението от лошо преди 10 години го докара до отчайващо.

Гешев не си губи времето с Панов - Подкарвай Бай Киро че след 1-2 ще фалира страната

Лозан панов много ми прилича на гей а аз не се лъжа.

Вие педерасите от далече надушвате гейовете :))

ПОДОБНИ ИНСИНУАЦИИ ЗА ЛИЧНОСТТА НА КОГОТО И ДА БИЛО САМО ВИ ИЗЛАГАТ КАТО ЧОВЕК. НЕ ПОСТИГАТЕ НИЩО КАТО ПУСКАТЕ СЛУХОВЕ. ДА НЕ БИ ПЪК ДА СА ПОДСКАЗАНИ ОТ НЯКОГО ИЛИ НЯКЪДЕ?? ЕДВА ЛИ ЩЕ ЗАБОГАТЕЕТЕ АКО СА ВИ ПЛАТИЛИ ДА ОБИЖДАТЕ ХОРАТА.

А Боко на какво ти прилича? На проста тиква ли?

наложилия се процъфтяващ принцип: “НИЕ ги фащаме, ТЕ ги пущат”

Що, какво не е прав Панов,нима инструмента ,щастието, рядкото щастие Гешев не е маша в ръцете на шишо.нима няма нито едно завършено дело ,нима не е ощетил бюджета с милиарди сключвайки споразумение с бандитите(виж делото наглите),нима не си затваря очите за барселонската афера, апартаменти к,ъщи за тъщи приватизацията на Булгартабак, фурми ,колекторски кредити и така нататък.Реално гешеф трябва да лежи за много, много години в панделата...

Гнусна свинска мутра. Основна функция дясна ръка на Бойко да разчиства неудобните. А да премахва и тия, което са му опаненти или не са гласували за него. Долна шега на природата си Гешев. Откакто си ня тоя пост си заприличал още повече на буре.

Хубаво е освен свинята с каскета да изпишат имената на ку........ рвиииии...те и педа...........лиииииии....те от така наречената прокурорска колегия/разбирай корумпираната прокурорска мафия/

Гъзан Павлов с изпълналия назад гъз заради когото българина плаща милиони евро годишно от умишлено скалъпени дела отсъдени в Страсбург срещу България, не се ли усеща че вече е дошло време да си разтвори бузите на изпъкналия назад гъз за да му бъде заврян един здравеняк, така че да му изкочат зъркелите?!

Идиот

Ти си доста тъпичък, нали. Е, това не ти пречи да даваш компетентни коментари по теми от които хал хабер си нямаш. Нейе се, дерзай

ПОДОБНИ ЗАПЛАХИ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ ДА ПРИКРИЕТЕ ИСТИНАТА.

Типичен герберски трол! Прост и циничен!

КАТО ИНДИВИД ПРЕЖИВЯЛ 'ПАРТИЙНИТЕ БЮРА на ПАРТИЯТА майка', НЕ МЕ УЧУДВА вашата ПОМИЯРЩИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Два грама олово за всеки...

Доћи ћу да разбијем главе обојици суда. (Ще дойда да ви разбия главите и на двамата магистрати)

Браво на прокурорите и Гешев.

Смърт за теб!

Основната работа на Каскета е да обикаля селата и да респектира мангалите, които мародерстват старците. Обаче е толкова тъп, и не си дава сметка, че мангалите стигнали до там да бият възрастни хора за два лева, въобще не знаят кой е той и респект от него няма да имат.

Разследвай Пеевски, каскет такъв.

Каскет, Назначен си от Пеевски. Ти си кукла на конци.

Относно 103-ият член Конституционният съ се е произнесъл още през миналият век... накратко Прокуратурата не е компетентна да решава този въпрос така че Гешев за пореден път доказва своята юридическа некомпетентност;) Решение № 25 от 21 декември 1995 г. по к.д. № 27/95 г.

Нашият любим глав прокурор е от същата школа като шефа си, който го назначи - Баце. Задават му кратък, ясен и конкретен въпрос, отговорът е половинчасова безсмислена и блудкава логорея, придружена с тактически паузи и безсмислени натъртвания на места, които не го изискват това. В края на краищата няма и думичка отговор на зададения въпрос, но затова пък за пореден път чувате лъжата как дядо му бил убит от комунистите. Това с късащите нервите паузи и натъртвания.

Гешефтурата беше назначен без конкурс, еднолично от Толупа за да брани интересите на Мафията и Олигархията. Това го знаят дори децата.

Това да не би да има нещо общо с днешното изявление на ВКС, че няма никакви доказателства за корупционното поведение на съдия Андон Миталов? "В т. нар. писмо с гриф "поверително" от МВнР само се обективира наличието на проведената среща, но не се съдържа информация, която да дава отговор на питането на Съдийската колегия на ВСС относно твърденията за корупционно поведение на съдия Андон Миталов"

"Съдебната власт и нейната независимост, като гарант на правовата държава, са сред фундаменталните достижения на съвременните демократични общества. Конституционно установено е, че при осъществяване на своите функции магистратите се подчиняват само на закона изпълняват задълженията си по съвести вътрешно убеждение. За пореден път, категорично се противопоставяме на всяко действие, което поставя под съмнение и натиск независимостта на българските магистрати, и представлява недопустим опит за въздействие върху съдебната власт, както от средите на системата, така и от външни лица. Изразяваме несъгласие и възмущение от опитите на Прокуратурата и главния прокурор Иван Гешев, за косвено влияние върху Касационния съд във връзка с конституционно установените му правомощия и право на мнение в Република България. Недоумение буди даденото от г-н Гешев в интервю от 13.05.2020 г. пред медиите, определение по отношение на г-н Лозан Панов като единствено изнасящ политически речи" по повод коментара му за "мутренското искане до Конституционния съд за тълкуване смисъла на нормите на чл. 103 от Конституцията, а именно "Питането на главния прокурор до Конституционния съд относно това що е държавна измяна от президент". Направената препратка към 90-те години на миналия век у нас, считаме за некоректна, неправилна и грубо уронваща независимостта, авторитета и престижа на съдебната власт. Законосъобразното упражняване правомощията, не само от страна на главния прокурор на Република България, но и от всеки един друг държавен орган е въпрос на оперативна самостоятелност, но не и когато се употребява като опит за мутренско сплашване с некомпетентно и морално недопустимо отправено искане към Конституционния съд. Припомняме, че независимостта не е прерогатив или привилегия, предоставена в полза на прокурорите, а гаранция в интерес на справедливо, безпристрастно и ефективно правосъдие, поради което внесеното искане до Конституционния съд противоречи на чл.117, ал. 2 КРБ. Висшият съдебен съвет непрекъснато отстоява независимостта на съдебната власт, докато конкретното изявление на г-н Гешев е в разрез със Стандартите за независимост на съдебната власт (приети от Съдийската колегия на ВСС през 2018 г.), доколкото съдържа обидни и манипулативни твърдения, относно действията на председателя на ВКС. От гледна точка на житейската практика сме свидетели на подобни изказвания от страна на обвиняеми и подсъдими лица, които търпят негативи в резултат на действията на Съдебната система. Абсолютно недопустими са направените твърдения за главен прокурор, който би следвало да е гарант за върховенството на закона в Република България. Неговите внушения поставят под съмнение и уронват авторитета на ВКС на Република България, като дават повод на лица, засегнати от неговите действия, да изразяват аналогични мнения в публичното пространство. Предвид горното отправяме призив към Главния прокурор г-н Иван Гешев да се въздържа в своите публични изяви от думи и изрази, които отразяват по манипулативен и обиден начин действията на право охранителните органи в Република България, и да спазва Стандартите за независимост на съдебната власт, приети от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет."

- Кой слуша в този късен час? - Аз слушам - каза Гушев. - Върви си, всички спят у нас! - Не всички - каза Гушев. - Ми готвиш донос - СРС? - Ти готвя - каза Гушев. - Сейно сме пак в СССР? - Ми пак сме – каза Гушев. - Не зная кой ти е платил? - Бай Херо - каза Гушев. - Съдбата май си ми решил. - Решил съм – каза Гушев. - При тебе ако дойда вън... - Ела, де - каза Гушев. - Нощта ще мина аз без сън. - Ще минеш - каза Гушев. - При мен да дойдеш, току виж... - Да дойда - каза Гушев. - С бухалка ще ме подредиш. - С бухалка - каза Гушев. - Ще търкам нар в затвор студен - Ще търкаш - каза Гушев. - И тъй до моя сетен ден. - До скоро - каза Гушев. - Имане ще ми окрадеш. - Ще крадна - каза Гушев. - А пък жена ми ... уплашиш. - Да, ще я ... - каза Гушев. - Ще ти отворя, ала чуй... - Отваряй! - каза Гушев. - Знам за съседа туй-онуй! - Да чуя - каза Гушев.

Почти като Робърт Бърнс!

Каскета като интимен прислужник на шиши що се впряга толкова

Един Юрист се обръща към един Милиционер ! А наплашените от ВСС са в Шах и Мат !

Каскета не ме интересува ама Сийка Милева страшна муцка! Сладка е като шоколадка е..

Гафовете на Гешеф са толкова много, че нито каскета, нито декларациите в негова защита могат да му спасят авторитета, дето вече го няма никакъв. Като ланския снуг. Той и тазгодишният сняг се стопи отдавна. Интересно, защо няма проучване за общественото доверие в гадния прокурор?!

ако говоренето на Панов е политическо, то говоренета на Гешев например по казуса със системата за случайно разпределение на делата е ... тъпо. Той каза куп лъжи, които ги няма в доклада! Като напремер че всеки седмокласник с НУЛЕВА компютърна грамотност и ел.подпис може да създава съдилища!? ТАКОВА АБСУРДНО ИЗКАЗВАНЕ е немислимо за човек с висше образование, да не говорим за главен прокурор. Може да го направи само гламав прокурор!

ИСТИНАТА

Ако Гешеф е прав, то всеки седмокласник вече ще е създал по един съд в собственото си училище, ще се самоназначи за съдия и ще съди учителите, че не му пишат само шестици.

джавкане има ли връзка с внезапната оставка на ръководителя на Специализираната прокуратура ? Пък и все пак тази "декларация" е от прокурорската колегия на ВСС , те си защитават колегата-прокурор ! Каква е реакцията на съдийсската колегия към ВСС - те какво казват, порицават ли Лозан Панов или одобрително мълчат !? Някак си не е коректно да се представя становището на половината ВСС - все пак нали нашата система е независима и единна , подчинена единствено и само на закона, а не на разни лобита и еснафски сдружения?!

Панов съвсем професионално коментира казуса! Независимост не означава беззаконие! България е парламентарна, а не прокурорска или премиерска република! Поне така би трябвало да бъде. Още по-малко пък милиционерска или пожарникарска република!

Така де и в никакъв случай не трябва да е зависима от раша!

Цървул обратен нарочно пишеш простотии та народа да те псува.

Е го нарциса пак се гледа в огледалото докато пише?

Орел, рак и щука- кой крив, кой прав не знам, колата е още там.

Нали целият ВСС беше "напазарен" в интерес на Гешев ...Колкото до прокурорската колегия към ВСС ако Гешев им е най-качествения човек, значи съвсем сме я втасали ! И ако говоренето на Панов е политическо, то действията на Гешев са ярко политически- той действа като политическата бухалка !

Основната дейност на Панов е да работи с факти и той ги е посочил. Въпросът се политизира от вас господин прокурор! Каква политика има в становището на Панов? Посочил е точно и ясно колко пъти, кога и до кого е правил запитвания и какви отговори е получил! На политика го обръщате вие, защото точно вашето назначение/ не казвам избор, защото нямаше такъв!/ си е политическо. Назначение на ГЕРБ, за да не се разследва ГЕРБ! Всеки друг, само не и ГЕРБ!

Гешеф да внимава, за да не свърши като съименника си на 9 септември - вързан за бук и с шашка тротил в устата.

не дрънкай глупости

Сега червенотиквеничетата и рашките подлоги щели да ги връзват на кола , предречено от Пагане :)

Червенотиквеничковченцата -Така са казва

Не е трудно да се види приликата на Гешев преди 44- та и сега......

Частния прокурор на тиквоний , скоро ще загази , както и шефовете му .

Тоя нарцистчен каскет и подлогите му от "независимата" им прокуратура да се огледат около себе си и да помислят кой властоприближен да го изяде, а не да съскат срещу Панов. Щото ще ни писне от дребнички медийно отразени акцийки и ще го изядат те.

Оооооо , Илиянке и ти ли си на амбразурата днес ?

Смени ника с ПЕДАЛ и много ще ти пасне

Асоциираш с нещата които ти пасват предлагаш? Не мерси животинке :)

ПРЕРОДИЛИЯ СЕ НИКОЛА ГЕШЕВ ОТ КОГОТО КОМУНДЕТАТА СА СЕ ИЗПРИЩВАЛИ ПРЕЗ 1941-1944 ГОД. ТА ЗА ТОВА ЛАЕ ЛИЛЯВИЯ КОМУНДЕЛ ЛАСТАР ПУНДОВ И ЗАСТАВА НА АМБРАЗУРАТА КАТО МАТРОСОВ ДА БРАНИ Т.НАР. ГРАДСКИ ЛИ,РАЗГРАДСКИ ЛИ,СОРОСОИДНИ ЛИЛЯВИ "ДЕСНИ"."чЕРНИЯТ ЛЕБЕД" НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ.

трол, скапан!